Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-24@02:36:13 GMT

تشکیل کمیته مشترک توسعه میدان های نفتی دریای خزر

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۲۹۶۰۸

تشکیل کمیته مشترک توسعه میدان های نفتی دریای خزر

به گزارش جماران؛ مدیرعامل شرکت نفت خزر از تداوم مذاکرات ایران و جمهوری آذربایجان برای توسعه میدان های نفت و گاز دریای خزر خبر داد و گفت: کمیته‌های مشترکی در این زمینه فعالیت دارند.

علی اصولی افزود: براساس توافق رئیسان جمهوری پنج کشور حوزه دریای خزر و همچنین امضای تفاهمنامه روسای ایران و جمهوری آذربایجان، ‌اکنون در کنار سایر مذاکرات، تفاهمنامه همکاری‌های نفتی و گازی با جمهوری آذربایجان در حال پیگیری است و به این منظور جلسه‌ مشترکی نیز در اسفند ماه جاری برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره روند پیشرفت مذاکرات 2 طرف گفت: نخستین باری است که 2 کشور می‌خواهند در بلوکی که 100 درصد متعلق به هیچ‌کدام نیست، فعالیت کنند و کار با پیچیدگی‌های زیادی همراه است، ضمن اینکه شرایط جهانی بازار نفت هم به‌طور طبیعی، فعالیت‌های توسعه‌ای در آب‌های عمیق را تحت‌تاثیر قرار داده، به‌ویژه دریای خزر که حوزه‌ای خاص و محصور است.

** توسعه نفتی خزر، تابع سیاست‌های کلان

مدیرعامل شرکت نفت خزر گفت: وجود ذخایر هیدروکربوری در خزر و نیز چنانچه تغییر مطلوب قیمت جهانی نفت و امکان‌پذیر شدن مشارکت با سرمایه‌گذاران خارجی محقق شود، تولید نفت در خزر نه تنها از نظر سیاسی و ژئوپلیتیکی حائز اهمیت است، بلکه توجیه اقتصادی نیز خواهد داشت.

اصولی درباره اثرپذیری فعالیت‌های این شرکت از تحریم‌ها عنوان کرد: طبیعی است در چنین شرایطی شرکت نفت خزر نیز همچون سایر بخش‌ها با کندی فعالیت‌ها روبه‌رو شده و توسعه میدان‌ها فعلا در اولویت نیست.

وی یادآور شد: سیاست فعلی شرکت ملی نفت ایران در شرایط کنونی بر پایه اصول یاد شده است و این شرکت نیز از سیاست‌های کلان صنعت نفت تبعیت می کند.

مذاکره با شرکت‌های داخلی و خارجی

مدیرعامل شرکت نفت خزر گفت: ایران با توجه به برخورداری از ذخایر فراوان در جنوب کشور که سابقه یک صد ساله در برداشت از آن دارد و با توجه به هزینه پایین کار در مناطق جنوبی، بدیهی است بر میدان‌های جنوبی اعم از خشکی و دریایی تمرکز کند.

وی افزود: توسعه ساختارهای میدان‌های نفتی در خزر با توجه به ضرورت استفاده از فناوری ‌های پیشرفته، در صورت مشارکت و جذب سرمایه و فناوری خارجی مقرون به صرفه است، با این وجود همچنان به اقدام های لازم و مذاکره و برنامه‌ریزی‌های خود ادامه می‌دهیم تا هر زمانی که سیاست توسعه در دستور کار قرار گرفت، مقدمات کار برای شروع فعالیت‌ها فراهم باشد.

اصولی اضافه کرد: ویژگی‌های دریای خزر از جمله عمیق و بسته بودن این دریا و همچنین نداشتن سابقه همکاری ایران در فعالیت‌های اکتشافی و توسعه‌ای در آب‌های عمیق، ضرورت حضور شرکت‌های بین‌المللی با فناوری بالا به منظور کاهش ریسک عملیات در این دریا ضروری به نظر می‌رسد.

به گفته وی، این شرکت فعالیت خود را محدود به حضور طرف‌های خارجی نکرده و همزمان با این شرکت‌ها، با نیروهای داخلی نیز در حال مذاکره است.

**سرمایه و فناوری نیاز کار در آب‌های عمیق خزر

مدیرعامل شرکت نفت خزر گفت: چنانچه تصمیم برای توسعه ساختارهای نفتی دریای خزر قطعی شود، معطل خارجی‌ها نخواهیم ‌ماند.

اصولی افزود: هنگام تحریم‌های قبلی، در مدت 2 سال توانستیم به کشف نفت در آب‌های عمیق خزر دستیابیم، ‌اکنون با توجه به تجربه قبلی و دانش به‌دست آمده از سوی متخصصان داخلی می‌توان با هزینه‌های پایین‌تر و در مدت زمان خیلی کمتر در خصوص ساختارهای نفتی خزر اقدام‌های عملیاتی انجام داد.

وی گفت: می‌دانیم کار در آب‌های عمیق خزر به سرمایه و فناوری‌های پیشرفته نیاز دارد و همکاری با شرکت‌های خارجی هزینه فعالیت و زمان را برای ما کاهش می‌دهد، ضمن اینکه بهره‌وری را نیز ارتقا می بخشد.

به گزارش جماران، به دلیل برخورداری ایران از منابع غنی هیدروکربوری در خلیج فارس، خوزستان و مناطق مرکزی در سالیان طولانی اکتشاف و استخراج در دریای خزر مورد توجه قرار نداشته، اما در سال های گذشته وزارت نفت توجه ویژه ای به توسعه میادین این منطقه داشته است.

اردیبهشت سال 1391 حفاری چاه نخست اکتشافی میدان سردار جنگل در دریای خزر پایان یافت و ذخایر نفت «در جای» آن 2 میلیارد بشکه برآورد شد که با احتساب ضریب بازیافت 25 درصد، 500 میلیون بشکه آن قابل استخراج است.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب کنفرانس مونیخ بودجه 98 دریای خزر وزارت نفت جمهوری آذربایجان نفت دریای خزر 40 سالگی انقلاب کنفرانس مونیخ بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۲۹۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگروه مشترک همکاری اتاق بازرگانی و وزارت کار تشکیل می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: تحقق جهش تولید در کشور نیازمند کار و فعالیت جهادی تمامی بازیگران عرصه اقتصادی است.

وی با بیان اینکه برخی رویه‌های غلط موجب تهدید رونق اشتغال کشور می‌شود، افزود: دولت با اصلاح و تسهیل فرآیندها، آئین نامه‌ها و قوانین، بستر جهش تولید را در کشور فراهم می‌کند.

مرتضوی تثبیت استقلال اقتصادی را رکن اساسی کشور دانست و گفت: یکی از عناصر اصلی رشد اقتصادی، تعامل و اعتماد متقابل بخش خصوصی و دولت است که این امر زمینه رشد مشارکت مردم را در عرصه اقتصادی ممکن می‌کند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دستور تشکیل کارگروه مشترک همکاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و وزارت کار را با هدف تحقق مشارکت مردم در عرصه تولید و اقتصاد کشور صادر کرد.

در این خصوص صمد حسن زاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران به بیان دغدغه‌ها و موانع رشد تولید کشور در زمینه‌های قوانین و آئین نامه مشاغل سخت و زیان‌آور، کارآمدی و افزایش بهره‌وری نیروی کار، اصلاح موادی از قانون کار، ساماندهی تشکل‌های کارفرمایی و مسائل بیمه‌ای مرتبط با سازمان تأمین اجتماعی مطرح کرد.

کد خبر 6084031

دیگر خبرها

  • درخواست اوپک از عراق برای ازسرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان
  • اجرای ۲۱ پروژه زیرساختی و توسعه‌ای در حوزه لجستیک ایران‌خودرو در سال۱۴۰۳
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی 
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی
  • دریای کاسپین: اهداف استراتژیک و چالش‌های جدید برای روسیه
  • صدرنشینی خیبر با موج‌های دریای بابل
  • ۱۱.۵ میلیارددلار قرارداد نفتی، آن هم در سکوت رسانه ای؛ چرا؟
  • کمیته تخصصی تعاونی‌های البرز تشکیل می‌شود
  • کارگروه مشترک همکاری اتاق بازرگانی و وزارت کار تشکیل می‌شود
  • امضای ۱۱.۵ میلیارد دلار قرارداد نفتی در سکوت رسانه‌ای