Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-23@21:26:18 GMT

پیشرفت نیروی دریایی ایران به رغم تحریم

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۳۰۵۷۸

پیشرفت نیروی دریایی ایران به رغم تحریم

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز؛ مجله «نشنال اینترست» در مقاله ای به بررسی ساخت اولین زیردریایی نیمه سنگین تولید داخل می پردازد. این بررسی به قلم «مارک اپیسکوس»، دستیار پژوهش مجله «نشنال اینترست» نوشته شده است و حاکی از بازتاب گسترده ساخت این زیر دریایی در جهان دارد.

«مارک اپیسکوپوس» دستیار پژوهش در مرکز «نشنال اینترست» است و یکی از نویسندگانی است و اغلب برای این مجله مطلب می نویسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او همچنین دانشجوی دکترای تاریخ در دانشگاه «امریکن» است.

در ادامه ترجمه این مطلب آمده است:

آیا ایران واقعا در حال ساخت زیردریایی بومی است؟

در حالی که تهران در مسیر تبدیل شدن به یک قدرت مستقل است اخبار رسمی اظهار داشتند که ارتش ایران اولین زیردریایی ساخت داخل خود را به آب فرستاد.

زیردریایی کلاس فاتح هفته گذشته در مراسمی در بندرعباس با حضور «حسن روحانی» رونمایی شد.

وزیر دفاع ایران امیر حاتمی اظهار داشت: «زیردریایی کلاس فاتح کاملا ساخت داخل است که توسط کارشناسان توانای سازمان صنایع دریاییِ وزارت دفاع طراحی و ساخته شده است و از تکنولوژی های به روز جهان بهره مند است».

با توجه به اینکه ایران از منابع محدود خود برای ساخت زیردریایی به روز ساخت داخل استفاده می کند این دستاورد یک مرحله نمادین در مسیری است که ایران به سوی خودکفایی نظامی طی می کند.

«حسن روحانی» پیروزمندانه در تهران اعلام داشت: «ما در برابر قدرت های هژمونیک سر فرود نمی آوریم و آماده ایم خود را فدا کنیم و آماده ایم از جان خود برای حفاظت از ایران بگذریم».

نیروی نظامی ایران بیان داشته که دارای زیردریایی ساخت داخل است.

زیردریایی کلاس فاتح ۶۰۰ تن وزن دارد که از نظر مراکز فروش ایرانی و غربی در دسته زیردریایی های نیمه سنگین قرار می گیرد. در میان زیردریایی های بسیار کوچک ایران یعنی زیردریایی کلاس غدیر و زیردریایی های سنگین، یونس، زیردریایی کلاس فاتح جهت داشتن زیردریایی طراحی شده است که هم قدرتمند و هم چابک باشد. این زیردریایی می تواند برای پنج هفته در عمق ۲۰۰ متری عمل کند.

طبق منابع خبری ایران فاتح «مظهر صنعت» است و به سامانه سوناری، رانش الکتریکی، مدیریت نبرد ترکیبی، سامانه هدایت موشک زیرسطح به زیرسطح، هدایت اژدر، جنگ های الکترونیکی و مخابراتی و سامانه مخابراتی امن و یکپارچه مجهز است. عبارت «مظهر صنعت» برای مجموعه ای از ویژگی های استاندارد برای زیردریایی های مدرن عجیب به نظر می آید، یک بخش کلیدی از مجموعه مربوط به سلاح آن همچنان ناشناخته است.

مدتی است گفته می شود کلاس فاتح دارای اژدرهای ۵۳۳ میلیمتری است، این زیردریایی هشت مین دریایی و دو عدد از اژدرهای گفته شده را به عنوان ذخیره حمل می کند. منابع ایرانی اطلاعات مشخص بسیار کمی درباره موشک کروز که احتمالا می توانند از زیر دریا شلیک شوند، داده اند. با دیدن آن در عکس و از فاصله ۵۰ متری این مسأله که چه تعداد و دقیقا چه انواعی از موشک کروز را می توان در آن جا داد همچنان سوال باقی می ماند.

به آب انداختن زیردریایی کلاس فاتح در حالی که چند ماه از به آب انداختن ناوشکن «سهند» گذشته است نشان دهنده افزایش این فعالیت است. این زیردریایی با هدف اینکه در آینده به دریای عمان برود به خلیج فارس فرستاده خواهد شد.
تهران هنوز مشخص نکرده است کلاس فاتح چند مخزن خواهد داشت. به نظر می رسد دست کم یک زیردریایی کلاس فاتح دیگر در دست ساخت باشد ولی جزئیات بسیار کمی در دست است.

با وجود یک سری سوالات تکنیکی موشک کلاس فاتح نشان می دهند که علیرغم فشار اقتصادی تحریم های غرب، ایران در به روز کردن برنامه نیروی دریایی خود در حال پیشرفت است.

مهر

انتهای پیام/

171 / 156 زیردریایی فاتح ارتش ایران

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: زیردریایی فاتح ارتش ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۳۰۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا سکوهای نفتی را به پایگاه‌‌های موشکی تبدیل می کند

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا پروژه بلندپروازانه‌ای را با هدف تبدیل سکوهای نفتی مازاد به پایگاه‌های دفاع موشکی متحرک در اقیانوس ارام و برای مواجه با تهدیدات چین در دستور کار قرار داده است.

رسانه هندی تایمز آو ایندیا در گزارشی نوشته این ابتکار نوآورانه آمریکا در نمایشگاه دریایی-هوایی-فضایی ۲۰۲۴ در واشینگتن دی سی رونمایی شد و بخشی از یک تلاش گسترده‌تر برای تقویت قابلیت‌های نظامی ایالات متحده در منطقه است. 

این سکوها قرار است در پاسخ به تهدیدات موشکی فزاینده چین در منطقه اقیانوس آرام مستقر شوند. انتظار می‌رود سکوهای تبدیل شده به پایگاه دفاع موشکی نقش مهمی در افزایش قابلیت‌های دفاع هوایی ایالات متحده و کمک به ماموریت‌های ضربتی این کشور ایفا کنند. 

این سکوها با ظرفیت نگهداری ۱۰۰ پرتاب کننده موشک بزرگ افزایش قابل توجهی در قابلیت‌های نیروی دفاعی آمریکا در مقایسه با شناورهای نیروی دریایی این کشور ارائه می‌دهند. 

پلت‌فرم‌های دفاعی متحرک برای تبدیل سکوهای نفتی به پایگاه‌های جزیره‌ای شناور بزرگ طراحی شده که می‌توانند بیش از ۱۲ ماه به طور مستقل عمل کرده و در فاصله‌ای ایده‌آل از ساحل قرار گیرند. سکوهای تبدیل شده به طور بالقوه می‌توانند نقش دوگانه‌ای در تقویت قابلیت‌های دفاع هوایی ایالات متحده و یا کمک به ماموریت‌های ضربتی داشته باشند.

 از دیگر قابلیت‌های این پلت‌فرم‌ها می‌توان به توانایی پشتیبانی از جنگنده‌هایی که در ارتفاع پایین پرواز می‌کنند و همچنین زیردریایی‌های هسته‌ای نیروی دریایی ایالات متحده اشاره کرد. همچنین این قابلیت جدید از نظر هزینه نیز مقرون به صرفه‌تر است و می‌تواند با تنها ۱۰ درصد از قیمت دفاع موشکی بالستیک فواید قابل توجهی داشته باشد. 

با این حال امکان‌سنجی اجرای چنین پایگاه‌های شناوری همواره موضوع بحث بوده است. برخی از کارشناسان آسیب‌پذیری این پلت‌فرم‌ها در برابر حملات موشکی و همچنین ناکارآمدی نسبی آنها در مقایسه با قابلیت‌های متعارف را مورد بحث قرار داده‌اند. 

این پروژه بلندپروازانه نشان‌دهنده تغییر استراتژی نظامی است چرا که ایالات متحده با واقعیت‌های جدید ژئوپلتیکی و پیشرفت فن‌آوری در جنگ خود را تطبیق می‌دهد و تلاش می‌کند شکاف‌هایی که بین قابلیت‌های دفاع زمینی و دریایی وجود دارد را از این طریق برطرف سازد.

 

دیگر خبرها

  • (ویدیو) فوجیان؛ بزرگ‌ترین و پیشرفته‌ترین کشتی جنگی چین
  • برخورد ۲ بالگرد نظامی در مالزی با ۱۰ کشته
  • ۱۰ کشته در برخورد دو بالگرد نظامی در مالزی+ فیلم
  • فوجیان؛ بزرگ ترین و پیشرفته ترین کشتی جنگی چین (+فیلم و عکس)
  • بزرگترین رزمایش نظامی آمریکا و فیلیپین آغاز شد
  • آمریکا سکوهای نفتی را به پایگاه‌‌های موشکی تبدیل می کند
  • ساخت ۱۸۰۰ کلاس درس در آذربایجان غربی
  • نیروی دریایی سپاه تمام تحرکات در خلیج‌ فارس را رصد می‌کند
  • مدارس غیردولتی خود را از جریان آموزش و پرورش جدا ندانند
  • سقوط ۲ فروند بالگرد نیروی دریایی ژاپن