Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،آبدار مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در جمع خبرنگاران گفت: طرح توسعه مجموعه مقبره‌های کمال الدین مسعود خجندی و کمال الدین بهزاد هراتی در حال تکمیل است.

وی با اشاره به اینکه مرمت مجموعه باغ کمال پیشتر اجرای بخش‌های مختلف مدرسه و موزه نگارگری را پشت سر گذاشته است، افزود: در حال حاضر ساخت کلاس‌های آموزشی موزه و مدرسه نگارگری طبق طرح مصوب واقع در حد جنوبی، اجرای گالری نمایش ضلع شرقی و اجرای فضا‌های نمایشی ضلع شمالی در دستور کار قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آبدار ادامه داد: در برنامه‌های آتی این پروژه ساماندهی کتابخانه مجموعه، امور اداری، حیاط و رواق‌های حد غربی و آمفی تئاتر با توجه به حساسیت پروژه در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی گفت: مجموعه باغ کمال پس از اتمام پروژه طبق طرح مصوب، با کاربری مدرسه و موزه نگارگری شامل گالری‌های نمایش، کلاس‌های آموزشی، کتابخانه تخصصی، امور اداری و آمفی تئاتر بهره برداری می‌شود.

باغ و مقبره «دو کمال» تبریز، آرامگاه کمال‌الدین بهزاد و کمال‌الدین مسعود خجندی است که در محله تاریخی بیلانکی این شهر قرار دارد.

کمال‌الدین بهزاد، نقاش و نگارگر (مینیاتوریست) چیره دست ایرانی قرن دهم هجری و نگارگر مکتب هرات است که در دربار سلطان حسین بایقرا و نزد امیر علیشیر نوایی در هرات تقرب یافت و بعد از استیلای شاه اسماعیل اول صفوی بر ازبکان، همراه وی به تبریز آمد و در دوره شاه تهماسب صفوی نیز در تبریز با احترام زیست و در آنجا درگذشت.

کمال‌الدین مسعود خجندی نیز از شعرای معروف قرن هشتم و نهم هجری قمری است که بعد از تشرف به حج در تبریز زندگی کرد و تحت حمایت سلطان جلایر قرار گرفت و، چون سلطان حسین جلایری یکی از ارادتمندان کمال‌الدین خجندی بود، در محله بیلانکی، باغی را به شیخ هدیه و در آنجا خانقاهی برای وی بنا کرد و از این زمان باغ مذکور به «باغ کمال» مشهور شد.

آرامگاه این دو شاعر و هنرمند در سال ۱۳۳۸ خورشیدی توسط فرهنگ دوستان تبریزی کشف و بعد‌ها به همت انجمن آثار ملی، مرمت و لوح یادبود در آن نصب شد.

این اثر تاریخی به سال ۱۳۷۷ به شماره ۲۰۵۶ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.

 

انتهای پیام/ش

توسعه مجموعه دو کمال تبریز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی جاذبه گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۳۱۶۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۹۱ میلیارد تومان برای تملک بنا‌های تاریخی در سال ۱۴۰۲

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ معاون وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: بنابر آخرین آمارها، تا کنون ۳۴ هزار و ۴۳۷ اثر ثبت ملی شده اند که از این میان، ۲هزار بنای تاریخی در مالکیت سایر دستگاه‌های دولتی و یک هزار و ۹۰۰ بنا نیز در اختیار اوقاف قرار دارد که وفق قانون حفظ، احیا و مرمت، مکلفند از این بنا‌ها حفاظت کنند.

دارابی با بیان این که اعتبارات در حوزه میراث‌فرهنگی جوابگوی نیاز‌ها نیست، تصریح کرد: از ۲۰هزار میلیارد تومان (۲۰ همت) که در سال ۱۴۰۲ نیاز داشتیم تنها ۹۱ میلیارد تومان اختصاص داده شد که ۶۰ میلیارد آن اوراق قرضه است.

او با اشاره به اقدامات مهم حفاظتی در دولت سیزدهم گفت: با وجود محدودیت‌ها، وزارت میراث‌فرهنگی در دولت سیزدهم برنامه‌ها و اقدامات مهمی را برای توسعه حفاظت از آثار دنبال کرده است که می‌توان به افزایش سواد میراثی جامعه با برنامه‌هایی از جمله برگزاری جشنواره تولیدات چند رسانه‌ای، اهتمام بر مرجعیت بخشی میراث فرهنگی، نهضت معرفی، آموزش و خوانش و روایتگری، اتکا بر آرای صاحب‌نظران و پیشکسوتان و تجلیل از چهره‌های ماندگار میراث فرهنگی، ارتقای جایگاه کشور در مناسبات فرهنگی جهانی و منطقه‌ای که ثبت «یلدا»، «افطار و سنت‌های وابسته آن» در حوزه میراث ناملموس و «۵۴ کاروانسرا» در حوزه میراث ملموس به عنوان نمونه‌هایی از این اقدامات هستند.

معاون وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، توسعه و مردمی کردن حفاظت از میراث با تشکیل «انجمن خیرین میراث فرهنگی» (مردم نهاد) و «انجمن میراث فرهنگی» در سراسر کشور به ریاست استانداران، فرمانداران و حمایت از حقوق عامه و کمک بایسته به رشد و توسعه کشور از دیگر اقدامات مهم حفاظتی معاونت میراث فرهنگی در دولت سیزدهم عنوان کرد.

دارابی درباره برنامه‌های پیش رو معاونت میراث‌فرهنگی گفت: سال ۱۴۰۳ را در معاونت میراث‌فرهنگی «سال حفاظت از محوطه‌ها و مقاوم‌سازی بنا‌های تاریخی» اعلام کرده‌ایم. افزایش ضریب امنیتی در حوزه حفاظت فیزیکی و الکترونیکی، تلاش برای اتمام مرمت‌های نیمه کاره، کیفیت بخشی به اقدامات و پروژه‌های مرمت بناها، نظام‌مند کردن و فعال کردن شورا‌های فنی استان‌ها، تدوین سند ملی میراث‌فرهنگی، آیین‌نامه ارزشیابی میراث‌داران تمدنی از جمله برنامه‌های مهم در سال پیش رو است.

او در پایان افزود: امروز میزبان عزیزانی از خیل عظیم حافظان میراث فرهنگی هستیم و از استادان و هنرمندان تلاشگر، خیران و همه کنشگران و فعالانی که در قامت‌های مختلف اجتماعی حفاظت و احیای این میراث گرانبها را تحقق  بخشیده‌اند سپاسگزاری می کنیم.

 

دیگر خبرها

  • اختصاص 350 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه طرحهای آبیاری در شهرستان مهاباد
  • اختصاص ۵۰ میلیارد ریال به بازسازی آسایشگاه جانبازان مشهد
  • ۵۰ میلیارد ریال برای بازسازی آسایشگاه جانبازان مشهد اختصاص یافت
  • اختصاص ۵۰ میلیارد ریال برای بازسازی آسایشگاه جانبازان قطع نخاعی مشهد
  • اختصاص ۱۵۰۰ میلیارد ریال برای اصلاح شبکه آب‌وفاضلاب جزیره خارگ
  • اختصاص اعتبار ویژه به روستاهای فاقد دهیاری گچساران
  • ۱۵۰۰ میلیارد ریال برای اصلاح شبکه آب و فاضلاب خارگ اختصاص یافت
  • ۱۰۶ درصد اعتبارات عمرانی دور اول سفر رییس جمهور به سمنان جذب شد
  • اختصاص ۹۱ میلیارد تومان برای تملک بنا‌های تاریخی در سال ۱۴۰۲
  • اختصاص ۳۰۰ میلیارد ریال برای بهسازی خیابان‌ها