Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@22:03:58 GMT

143 مادر باردار قزوینی سبد حمایتی تغذیه گرفتند

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۳۲۷۹۴

143 مادر باردار قزوینی سبد حمایتی تغذیه گرفتند

قزوین - ایرنا - رئیس مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین گفت: امسال 143 مادر باردار این شهرستان تحت پوشش برنامه حمایتی تغذیه قرار گرفتند.

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، دکتر سید علیرضا خونساری افزود: با توجه به تاثیر تغذیه در دوران بارداری بر سلامتی مادر و جنین، مرکز بهداشت شهید بلندیان با همکاری بنیاد علوی، مطابق با برنامه حمایتی مادران باردار اقدام به توزیع سبد غذایی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: در این برنامه زنان باردار از ابتدای ماه چهارم تا 6 ماه پس از زایمان تحت پوشش قرار می گیرند تا در دوران شیردهی نیز مواد غذایی موردنیاز خود را دریافت کنند.
خونساری ادامه داد: در مرحله چهارم این برنامه حمایتی در روزهای 18 و 24 بهمن ماه سبد غذایی مادران شهری به تعداد 114 سبد و در اولین روز اسفند ماه، 29 سبد غذایی برای مادران روستایی توزیع شد.
وی اضافه کرد: این بسته حمایتی شامل برنج و ماکارونی، حبوبات، روغن، سویا، پنیر و مرغ است که تا حدود زیادی نیاز به انرژی و پروتئین مادر را تامین می کند.
خونساری گفت: تغذیه صحیح از ارکان زندگی سالم است و در برخی از دوران زندگی از جمله بارداری و شیردهی از اهمیت زیادی در این خصوص برخوردار است.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان قزوین گفت: جنین در حال رشد از نظر مواد غذایی وابسته به مادر است و مواد مغذی لازم را ممکن است از غذای مصرفی مادر و یا ذخیر بدن مادر به دست آورد.
وی افزود: تغذیه داخل رحمی به ویژه از نظر رشد و نمو سیستم عصبی و کلیوی که در اواخر دوران بارداری کامل می شود، اهمیت بالایی دارد و کمبودهای تغذیه ای که در دوران جنینی به وجود می آید حتی با تغذیه کافی پس از این دوران ممکن است قابل جبران نباشد.
7388*3013

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي دانشگاه علوم پزشكي برنامه حمايتي تغذيه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۳۲۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۲ درصد دانش آموزان قزوینی دچار اضافه وزن هستند

عطیه رزازی مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: مشکل اصلی جامعه ما افزایش روند چاقی در گروه سنی کودک و نوجوان است که طبق بررسی‌های به عمل آمده، ۲۰ درصد کودکان و نوجوانان استان دچار چاقی شکمی هستند.

وی با بیان اینکه استان قزوین هم‌پای شاخص‌های کشوری پیش می‌رود، اما جزو استان‌هایی است که چاقی در آن یک زنگ خطر محسوب می‌شود، اضافه کرد: برای این معضل باید مداخلاتی از خانه و توسط والدین شروع شود و کل خانواده باید طبخ مواد غذایی را اصلاح کنند تا به کاهش اضافه وزن، تناسب اندام و شرایط اغذیه سالم برسیم.

رزازی با بیان اینکه دریافت مواد غذایی باید متناسب با شرایط هر انسانی در نظر گرفته شود و تحرک بدنی و فعالیت فیزیکی نیز با توجه به سن وی باید تعریف شود، افزود: دانش آموزان در برنامه ریزی‌های کشوری، باید روزی یک ساعت فعالیت بدنی و میانسالان روزی نیم ساعت تحرک فیزیکی مناسبی داشته باشند.

این مسئول چاقی را تجمع بیش از اندازه چربی در بدن به نسبت قد انسان تعریف کرد و گفت: در یک فرد بزرگسال با ۱۶۰ سانتی متر قد، ۶۰ کیلوگرم وزن طبیعی محسوب می‌شود و اگر این وزن به ۷۰ کیلوگرم برسد، دچار چاقی می‌شود، اما کودک و نوجوان به این دلیل که در سن رشد قرار دارند، تغییرات قد با توجه به سن آنها اتفاق می‌افتد و نمی‌توان یک وزن مشخصی تعیین کرد، بلکه چاقی کودکان و نوجونان با نمودار‌های استاندارد رشد مشخص می‌شود که وزن و قد آن‌ها در چه وضعیتی قرار دارد.

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد: وضعیت اقتصادی در کشور و سواد مردم در مصرف کیک، شیرینی، شکلات و فست فود دست به دست هم داده تا شاهد افزایش اضافه وزن در کودکان و نوجوانان باشیم.

رزازی به عوامل موثر در چاقی و اضافه وزن اشاره کرد و افزود: برخلاف باور عموم که ژنتیک را علت اصلی چاقی می‌دانند، اما تغییر الگوی زندگی از جمله شیوه زندگی ماشینی در عصر شهرنشینی، نوع رژیم غذایی و نداشتن تحرک بدنی از دلایل اصلی افزایش روند چاقی محسوب می‌شوند.

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: تحقیقات نشان داد که به علت افزایش قیمت مواد غذایی همانند گوشت و میوه و سبزیجات، مردم غذا‌هایی با قیمت ارزان همانند نان، برنج، ماکارانی که دارای کربوهدیرات ها، روغن هستند را مصرف می‌کنند که ارزش سیرکنندگی بیشتری دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • انتقال مادر باردار از ارتفاعات جیرفت با بالگردبه بیمارستان
  • مراقبت از هزار و ٣١٣ مورد مادر باردار در فریمان
  • ۲۲ درصد دانش آموزان قزوینی دچار اضافه وزن هستند
  • ۲ هزار مادر باردار تحت پوشش برنامه تغذیه سالم دانشگاه علوم پزشکی مشهد
  • ۹۸۱ مادر باردار زنجانی از سقط جنین منصرف شدند
  • پیگیری علت فوت مادر باردار در اندیمشک
  • تلف شدن ۸۰درصد نوزادان حیات وحش که بوی انسان گرفتند
  • تغذیه سالم یادگیری دانش‌آموزان را افزایش می‌دهد
  • خودآزاری با برخی رژیم‌های غذایی!
  • فیلم| انتقال هوایی مادر باردار گرفتار در سیل بلوچستان