Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-20@13:38:08 GMT

کاوه سودا آلودگی زیست محیطی ندارد

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۳۴۰۲۰

کاوه سودا آلودگی زیست محیطی ندارد

به گزارش ایرنا، سعید حسنی روز پنج شنبه در بازدید اصحاب رسانه و هیات مدیره کانون توسعه مراغه از مجتمع کاوه سودا و آسافلوت اظهار داشت: اندازه گیری عوامل زیان آور محیط کار سالانه از سوی نهادهای متولی سنجش و نتایج آن به نهادهای مربوطه ارائه می شود.
وی افزود: همچنین سالانه آزمایش های متعددی از کارگران و کارکنان این مجتمع به صورت مستمر انجام شده و کنترل می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اعلام کرد: شرکت کاوه سودا بزرگترین کارخانه تولید کننده کربنات سدیم و شرکت آسافلوت بزرگترین مجموعه تولید شیشه در کشور است و بیش از 2 هزار نفر به صورت مستقیم در این مجتمع فعالیت می کنند.
حسنی به ضوابط محیط زیستی این مجتمع اشاره کرد و گفت: قبل از اینکه جواز احداث این مجتمع در سال 83 صادر شود، استعلام های لازم انجام و مجوزهای لازم از سوی ادارات متولی صادر شده بود.
وی گفت: امور آب سالانه 4 بار و محیط زیست ماهانه یک بار پساب کارخانه را مورد پایش قرار می دهد و در گزارش های این دو نهاد هیچ نوع آلودگی گزارش نشده است و مطرح شدن خطرناک بودن پساب این واحد توهمی بیش نیست.
حسنی افزود: در زمینه هدایت و تصفیه پساب های صنعتی نیز همکاری های مطالعاتی و تحقیقاتی با شرکت های مشاوره ای بین المللی از جمله یک شرکت آلمانی در حال انجام بوده و در این ارتباط با دانشگاه تبریز، صنعتی سهند، ارومیه و مراغه نیز همکاری داریم.
مدیر این واحد صنعتی اضافه کرد: این مجتمع شامل 5 واحد تولیدی و 20 واحد معدنی است و مواد اولیه مورد نیاز از معادن مراغه، ملکان، مهاباد، آذرشهر، بناب، عجب شیر و اسکو تامین می شود.
حسنی ادامه داد: نمک و آهک مواد اولیه شرکت کاوه سودا هستند و سالانه بیش از 500 هزار تن نمک از دریاچه ارومیه برداشت می شود این در حالیست که در آمریکا و از دریاچه سالت لیک (saltlake) که شوری آن یک پنجم دریاچه ارومیه است سالانه 50 میلیون تن نمک برداشت می شود و اشتغالزایی آن بیش از 700 هزار نفر است.
وی با اشاره به شبکه حمل و نقل گسترده در این مجتمع ادامه داد: در زمینه حمل و نقل 800 کامیون در این مجموعه فعالیت می کنند و روزانه بیش از 100 دستگاه کامیون تولیدات کارخانه را حمل کرده و بیش از 400 دستگاه کامیون نیز مواد اولیه مورد نیاز را جابجا می کنند.
وی اضافه کرد: با راه اندازی این کارخانه و مجتمع و براساس آمار انجمن صنفی رانندگان، بیشتر کامیون داران منطقه فعال هستند و اشتغال زایی مناسبی در این بخش انجام شده است به طوری که راننده کامیون بیکاری در منطقه وجود ندارد.
حسنی همچنین به اخبار منتشر شده در خصوص آب مصرفی از سوی این کارخانه اشاره کرد و گفت: 60 میلیون مترمکعب ظرفیت سد علویان شهرستان مراغه است که از این مقدار 10 میلیون مترمکعب برای مصارف صنعتی است و سهم این مجتمع حدود 7 میلیون مترمکعب است.
وی ادامه داد: فضای سبز ایجاد شده در محوطه این کارخانه نیز با همین آب آبیاری می شود اما آب بهای مصرفی طبق تعرفه صنعتی پرداخت می شود.
حسنی افزود: در طول 2 سال اخیر با استفاده از طرح بازچرخانی آب مصرفی، بیش از 30 درصد در مصرف آب این مجتمع صرفه جویی شده است.
وی ادامه داد: براساس اعلام شبکه توزیع برق آذربایجان شرقی، مجتمع کاوه سودا از نظر صرفه جویی در مصرف برق واحد نمونه صنعتی استان در سال گذشته انتخاب شده است.
وی با اشاره به اینکه تمامی مالیات های مجتمع در مراغه پرداخت می شود، افزود: حساب های بانکی این مجتمع در بانک های ملی و صادرات مراغه بوده و همچنین 80 درصد خریدها از این شهرستان است.
حسنی با اشاره به اینکه بیشتر نیروهای این مجتمع بومی منطقه هستند، افزود: از 2 هزار نیروی فعال در این مجتمع، بیش از یک هزار و 800 نفر اهل مراغه بوده و حدود 200 نفر نیز از شهرستان های بناب، عجب شیر و میاندوآب هستند.
مدیر کاوه سودا به تولیدات این کارخانه نیز اشاره کرد و گفت: هم اکنون بیش از 350 هزار تن کربناب سدیم سالانه به عنوان مواد اولیه صنایع شوینده و شیشه در این واحد صنعتی تولید می شود.
حسنی افزود: آسافلوت به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان شیشه و آیینه کشور بوده که هم اکنون محصولات تولیدی خود را به 45 کشور جهان صادر می کند.
وی به مشارکت این کارخانه در امور خیرخواهانه و اجتماعی نیز اشاره کرد و گفت: توزیع پوشاک و کفش عید در بین کودکان و دانش آموزان روستاییان و مناطق محروم، کمک به بیماران نیازمند، تامین جهیزیه، آزادی زندانیان، تامین برخی تجهیزات بیمارستان های شهرستان و شهرهای اطراف و ساخت مدرسه 12 کلاسه در گلشهر از جمله این خدمات است.
شهرستان مراغه با حدود 263 هزار نفر جمعیت در 127 کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی واقع است.
/3071/3077/9880
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب کنفرانس مونیخ بودجه 98 بیمارستان حمل و نقل زیست محیطی صرفه جویی در مصرف کودکان 40 سالگی انقلاب کنفرانس مونیخ بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۳۴۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی ایران برای جلوگیری از فجایع زیست محیطی

سفیر ایران در کویت در دیدار با دبیرکل جدید سازمان منطقه‌ای حفظ محیط زیست دریایی از آمادگی ایران برای همه گونه کمک و همیاری با این سازمان در جهت جلوگیری از فجایع زیست محیطی خبر داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، سفیر کشورمان در دیدار با دبیرکل جدید سازمان منطقه‌ای حفظ محیط زیست دریایی مهم‌ترین محورهای گسترش همکاری زیست محیطی دو کشور همسایه جمهوری اسلامی ایران و کویت را مورد بحث و بررسی قرار داد.

محمد توتونچی در این دیدار گفت: مدیریت چالش‌های منطقه‌ای محیط زیست و رسیدگی به آلاینده‌های زیست محیطی به ویژه با تردد روزانه ده‌ها نفتکش از خلیج فارس همواره مورد توجه جمهوری اسلامی ایران بوده که نه تنها حیات آبزیان بلکه حتی ساکنان مناطق ساحلی در معرض خطر قرار داده است.

سفیر کشورمان افزود: با تلاش سازمان حفظ محیط زیست دریایی (راپمی) امیدواریم میزان آلاینده‌ها کاهش یابد و جمهوری اسلامی برای همه گونه کمک و همیاری با این سازمان در جهت جلوگیری از فجایع زیست محیطی و انجام پروژه‌های تحقیقاتی و کارگاه‌های آموزشی به منظور اندازه گیری آلاینده‌ها و ایجاد ایستگاه‌های پایش آمادگی دارد.

محمد داود الاحمد، دبیرکل جدید سازمان راپمی ضمن تاکید بر نقش کلیدی جمهوری اسلامی ایران که بر نیمی از کل ساحل خلیج فارس و دریای عمان اشراف دارد، گفت: سازمان راپمی طی 45 سال فعالیت شبانه روزی و نظارت مستمر بر عبور و مرور نفتکش‌ها می‌کوشد از آلودگی محیط زیست خلیج فارس بکاهد.

وی ابراز امیدواری کرد با تشریک مساعی کشورهای عضو و بهره گیری از تجربیات متخصصان و دست اندرکاران ایرانی بتوان طرح های مفیدی برای مقابله با آلودگی و پاکسازی سواحل و محیط زیست دریایی انجام داد.

واکنش سفیر ایران در سوریه به تهدیدات توخالی رژیم صهیونیستیبررسی مناسبات ایران و ترکیه در دیدار سفیر با امیرعبداللهیان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • محیط زیست، آب و خاک؛ مسائل مهم استان فارس هستند
  • پسماند کشاورزی یکی از معضلات زیست محیطی مازندران
  • شناسایی کنسرسیوم میکروبی موثر در حذف آلودگی‌های نفتی منطقه دهلران
  • دستگیری ۱۴۴ متخلف زیست محیطی در خراسان جنوبی
  • خراسان رضوی در پایش‌های زیست محیطی کشور دوم شد
  • بررسی آخرین راهکارهای رفع مشکلات زیست‌محیطی اصفهان در جلسه مشترک شهرداری و استانداری
  • ۱۴۴ متخلف زیست محیطی دستگیر شدند
  • آمادگی ایران برای جلوگیری از فجایع زیست محیطی
  • ثبت بیش از ۵۰۰ مورد آلودگی زیست محیطی در لرستان
  • باغ‌های قصردشت نیازمند بازنگری اقتصادی و زیست محیطی است