Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@11:08:39 GMT

اکران ویژه فیلم‌های منتخب سینمای ژاپن در ایران

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۳۴۹۸۰

اکران ویژه فیلم‌های منتخب سینمای ژاپن در ایران

تهران- ایرنا- سفارت ژاپن در ایران در هفته دوم اسفندماه منتخبی از آثار سینمای این کشور را برای دوستداران ایرانی سینمای ژاپن به نمایش می‌گذارد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سفارت ژاپن در ایران در نظر دارد با همکاری بنیاد ژاپن و بنیاد سینمایی فارابی روزهای نهم و دهم اسفندماه برنامه «نمایش فیلم‌هایی از سینمای ژاپن» را برگزار کند؛ این آثار در سالن اکران بنیاد سینمایی فارابی یا سفارت ژاپن روی پرده می روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جدول اکران این آثار به شرح زیر است:

** 9 اسفند (پنجشنبه)
- رادولف، گربه سیاه، زمان پخش ساعت 15:00
- گربه سامورایی، زمان پخش ساعت 17:00
در سالن کیارستمی (داخل بنیاد سینمایی فارابی)
آدرس: تهران، خیابان جمهوری، خیابان 30 تیر، شماره 59

** 10 اسفند (جمعه)
- پاپ این کیو (Pop in Q)، ساعت پخش 11:00
- نام تو، ساعت پخش 14:00
شرکت از طریق ثبت نام
در مکان سالن چندمنظوره سفارت ژاپن
آدرس: تهران، خیابان مقدس اردبیلی، پلاک 162

** رودلف، گربه سیاه
کارگردان: کونی­هیکو یویاما
مدت زمان: 89 دقیقه
اولین اکران: سال 2016
رودلف یک گربه سیاه است که ناگهان از صاحب عزیزش جدا شده است. او به شکل غیرمنتظره­ای در یک کامیون که در طی یک سفر طولانی او را به کلان شهر توکیو می­برد از خواب بیدار می­شود. در آنجا این گربه با ایپایی-آتنا، یک رئیس بزرگ گربه که همه در شهر از او می­ترسیدند، ملاقات می­کند. رودلف که قادر به بازگشت به خانه نیست به عنوان یک حیوان ولگرد زندگی را با ایپایی-آتنا آغاز می­کند.

** گربه سامورایی
کارگردان: یوشیتاکا یاماگوچی
مدت زمان: 100 دقیقه
اولین اکران: سال 2014
کیوتارو یک سامورایی است که مردم از او می ترسیدند. او بعد از اینکه موقعیت خود را از دست می دهد، پولهایش تمام می‌شود نمی­داند چگونه بدون استفاده از شمشیرش پول بدست بیاورد. یک روز به کیوتارو پیشنهاد شغلی برای کشتن یک گربه داده می­شود. هرچند کیوتارو این پیشنهاد را کاملا احمقانه می­داند، اما تصمیم می­گیرد که این کار را برای پول انجام دهد. هنگامی که کیوتارو درب مکانی را که قربانی او در آنجا حضور دارد را باز می­کند، با یک گربه سفید دوست داشتنی روبرو می­شود.

** Pop in Q
کارگردان: میاهارا نائوکی
مدت زمان: 95 دقیقه
اولین اکران: سال 2016
ژانر این فیلم تخیلی است و به مناسبت یادبود شصتمین سالگرد انیمیشن توئی ساخته شده است، در این فیلم دانش­آموز سال سوم راهنمایی، ایسومی «تکه­ای از زمان» را در اقیانوس پیدا می­کند. به محض برداشتن آن دنیایی ناشناخته را می‌بیند و با شکل عجیبی از زندگی روبرو می­‌شود که خود را پوکون می­نامد. پوکون به او می­گوید که دنیا در خطر نابودی است و بدین ترتیب او به همراه چهار دختر دیگر تلاش می­کنند تا این بحران را خنثی کنند.

** نام تو
کارگردان: ماکوتو شین­کای
مدت زمان: 610 دقیقه
اولین اکران: سال 2016
داستان این فیلم برمی گردد به یک ماه پس سقوط ستاره ای دنباله­دار در ژاپن که هر هزار سال یکبار اتفاق می­افتد. میتسوها، دختر دبیرستانی است که در حومه شهر زندگی می­کند و دوست دارد در شهر زندگی کند، چرا که از زندگی در روستا خسته شده است. تاکی یکی از شخصی های دیگر این فیلم است. او یک دانش آموز دبیرستانی است که به همراه دوستانش در توکیو زندگی می­کند و در یک رستوران ایتالیایی به‌صورت پاره وقت کار می­کند. تاکی همچنین علاقه شدیدی به هنرهای زیبا مانند معماری دارد. یک روز میتسوها رویایی می­بیند که در آن تبدیل به مردی جوان شده است. همچنین در سمت دیگر، تاکی خواب می­بیند که یک دانش آموز دختر است که در دبیرستانی در روستا درس می خواند. این فیلم به این موضوع می پردازد که چه رازی در پس رویاهای آنها وجود دارد؟
علاقه مندان می توانند برای اطلاعات بیشتر و شرایط شرکت در این برنامه به وب سایت سفارت ژاپن مراجعه کنند و یا با شماره 02122660710 تماس بگیرند.
فراهنگ**9210*2025

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي سفارت ژاپن سينماي ژاپن رودلف گربه سياه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۳۴۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (3 اردیبهشت)

عمریست تا من در طلب هر روز گامی می‌زنم
دست شفاعت هر زمان در نیک نامی می‌زنم

بی ماه مهرافروز خود تا بگذرانم روز خود
دامی به راهی می‌نهم مرغی به دامی می‌زنم

اورنگ کو گلچهر کو نقش وفا و مهر کو
حالی من اندر عاشقی داو تمامی می‌زنم

تا بو که یابم آگهی از سایه سرو سهی
گلبانگ عشق از هر طرف بر خوش خرامی می‌زنم

هر چند کان آرام دل دانم نبخشد کام دل
نقش خیالی می‌کشم فال دوامی می‌زنم

دانم سر آرد غصه را رنگین برآرد قصه را
این آه خون افشان که من هر صبح و شامی می‌زنم

با آن که از وی غایبم و از می چو حافظ تایبم
در مجلس روحانیان گه گاه جامی می‌زنم

تفسیر :

هرگز گمان نبر که رسیدن به آرزوها بدون تلاش و کوشش میسر خواهد شد، برای رسیدن به اهداف لازم است تمام تلاش خود را به کار بگیرید و همه راه ها را امتحان کنید تا به جواب برسید.

راه دستیابی به مقصود پرپیچ و خم است و پستی و بلندی های بسیار دارد اما نگرانی به دل راه ندهید و به حرکت ادامه داده تا سرانجام به وصال یار نائل شوید.

زندگی نامه حافظ

حافظ، شاعر فارسی زبان قرن هشتم هجری بوده که در سال ۷۲۷ هجری قمری در شهر شیراز متولد شد. پدر او بهاءالدین محمد نام داشت که در دوران کودکی حافظ، از دنیا رفت. حافظ در دوران نوجوانی شاگرد نانوا بود و به‌همراه مادرش زندگی سختی را سپری می‌کرد. گفته می‌شود او در اوقات فراغت خود به مکتب‌خانه‌ای که نزدیک نانوایی بود می‌رفت و خواندن و نوشتن را از همان جا فراگرفته است. او در مجالس درس علما و بزرگان زمان خود شرکت می‌کرد و نیز‌زمان برای کسب درآمد به کارهای سخت و طاقت فرسا می‌پرداخت. خانه حافظ در محله شیادان شیراز بود.

این شاعر بزرگ در دوران جوانی بر تمام علوم مذهبی و ادبی مسلط شد و در دهه بیست زندگی خود به یکی از مشاهیر علم و ادب سرزمین خود تبدیل شد. جالب است بدانید که او قرآن را به‌طور کامل حفظ بود و به همین خاطر تخلص حافظ را برای او انتخاب کردند. شمس الدین محمدبن بهاءالدین محمد حافظ شیرازی حدود چهل سال در حوزه درس استادان آن زمان از قبیل قوام الدين عبدالله، مولانا بهاء الدين عبدالصمد بحرآبادی، مير سيد شريف علامه گرگانی، مولانا شمس الدين عبدالله و قاضی عضدالدين عيجی  شرکت می‌کرد و به همین خاطر به اکثر دانش‌های زمان خود مسلط بود.

حافظ در دوران شاه شیخ ابواسحاق به دربار راه پیدا کرد و شغل دیوانی را برای خود انتخاب کرد. او علاوه بر شاه ابواسحاق، در دربار شاهان دیگری همانند شاه شیخ مبارزالدین، شاه شجاع، شاه منصور و شاه یحیی نیز حضور پیدا کرده بود. حافظ از طریق دیوانی امرار معاش می‌کرد و شاعری شغل اصلی او نبود. جالب است بدانید که بزرگ‌ترین گناه از نظر حافظ، ریاکاری و مردم‌فریبی بود. حافظ در دوران زندگی خود اشعار به‌ویژه غزلیات بسیار زیبا و معنی‌داری سروده است که نیز‌اکنون پس از گذشت قرن‌ها از آن، بوی تازگی داده و خواندنش آرامش‌بخش است. دیوان اشعار حافظ شامل غزلیات، قصیده، مثنوی، قطعات و رباعیات می‌شود.

حافظ در دوران جوانی عاشق دختری به نام شاخه نبات شد؛ البته برخی بر این عقیده‌اند که نام همسر حافظ نسرین بود و او این نام را به‌دلیل شیرین زبانی معشوقه‌اش به او اختصاص داده است. او برای رسیدن به معشوقه‌اش، ۴۰ شبانه روز را به‌طور مستمر در آرامگاه باباکوی شب زنده‌داری کرده و به دعا پرداخت. سپس، با شاخه نبات ازدواج کرد و حاصل این ازدواج یک فرزند پسر بود. حافظ تنها یک بار ازدواج کرد و پس از مرگ همسرش مجرد ماند. به همین خاطر بسیاری از عارفان و عاشقان، عشق مقدس و واقعی را در حافظ جستجو می‌کنند. پسر این شاعر بزرگ نیز در دوران جوانی در راه سفر نیمه‌کاره به هند همراه پدرش از دنیا رفت.

در تقویم رسمی ایران، ۲۰ مهر روز بزرگداشت حافظ است و هر ساله در این روز مراسم بزرگداشت حافظ با حضور پژوهشگرانی در سراسر دنیا روی آرامگاهش در شهر شیراز برگزار می‌شود.

 

آثار حافظ

دیوان حافظ شامل ۵۰۰ غزل، ۴۲ رباعی و چند قصیده است که آن را در در ۵۰ سال از زندگی خود سروده است؛ یعنی به‌طور متوسط در هر سال تنها ۱۰ غزل سروده است؛ زیرا او در لحظاتی خاص به سرودن اشعار خود می‌پرداخت و تمرکز خود را روی خلق آثاری ناب گذاشته بود که شایسته مقام معشوق باشد. این نکته بسیار قابل‌توجه و تامل‌برانگیز بوده و به همین خاطر دیوان او را به یک کتاب خاص و خواندنی تبدیل کرده است. دیوان حافظ بیش از ۴۰۰ بار به زبان فارسی و زبان‌های دیگر دنیا به چاپ رسیده است. حافظ لقب ماهرترین غزل‌سرای زبان فارسی را نیز با اقتدار از آن خود کرده و تک بیت‌های او بسیار درخشان و تماشایی است.

شاید تعبیر کردن یا قدرت تاویل پذیری را بتوان از مهم‌ترین خصوصیات اشعار حافظ به حساب آورد؛ زیرا هر کس که دیوان حافظ را باز کرده و غزلی از آن می‌خواند، با توجه به شرایط روحی خود برداشت متفاوتی از آن می‌کند؛ به‌گونه‌ای که حافظ آن شعر را فقط برای حال آن لحظه او سروده است. در اشعار حافظ، تناسبات هنری به شکلی ظریف و دقیق رعایت شده‌اند و ایهام و ابهام را به جا و درست به کار برده است. در برخی از اشعار حافظ، زبان طنز نیز به کار گرفته شده تا ناگفته‌ها به کمک زبان طنز بیان شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • از عمر جاودان «عروس دریایی نامیرا» چه می‌دانید!
  • تاخت و تاز سینمای ژاپن در چین
  • برگزاری دومین اکران مردمی «آسمان غرب»/ میلاد کی‌مرام: نمی‌توان جلوی سینمای قهرمان محور را گرفت
  • سوپرایز میلاد کی مرام در اکران عمومی آسمان غرب + عکس و فیلم
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (3 اردیبهشت)
  • اکران فیلم در قدیمی‌ترین سینمای کرج
  • پیش‌فروش بلیت «مست عشق» آغاز شد+ سایت های خرید بلیت، زمان اکران و دانلود آهنگ فیلم مست عشق
  • باز هم سال سینمای کمدی؟
  • وظیفه فراموش‌شده سینمای کمدی
  • نبض گیشه سینمای ایران در اکران نوروزی و فروردین‌ماه ۱۴۰۳