Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا از استان یزد، منصور غلامی در سفر به یزد و دیدار با نماینده ولی فقیه در استان با اشاره به تامین نیروی انسانی تحصیلکرده در کشور گفت: در طول این ۴۰ سال گذشته توفیقات خوبی حاصل شده و به لحاظ نیروی متخصص تحصیل کرده وابستگی به کشورهای دیگر نداریم.

وی با اشاره به جایگاه مطلوب فارغ‌التحصیلان دانشگاهی اظهار داشت: در دنیا تحصیل‌کردگان ایران را به عنوان تحصیل‌کردگان کیفی متوسط می‌شناسند و افتخار است که بعضا فارغ‌‌التحصیلان ما به عنوان استاد دانشگاه در کشورهای دیگر نیز تدریس می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این عضو دولت تدبیر و امید با بیان اینکه بهترین طراح یکی از بهترین تولید کنندگان خودروی جهان نیز ایرانی است، تصریح کرد: متاسفانه این ظرفیت در داخل کشور برای استفاده از ظرفیت نخبگان وجود ندارد.

غلامی با اشاره به بیانیه گام دوم رهبر انقلاب خاطرنشان کرد: باید وضعیت دانشگاه‌ها بهتر شود بنابراین کیفی‌سازی و هدفمند کردن واحدهای آموزش عالی در کشور دو محور اصلی ساماندهی آموزش عالی هستند.

وی به پیشرفت‌های حاصل شده در آموزش عالی به ویژه در حوزه دفاعی و نظامی اشاره کرد و ابراز داشت: با همکاری دانشگاه‌ها و مراکز علمی با مجموعه‌های نظامی کشور پیشرفت‌های خوبی حاصل شده چون متقاضی استفاده از علم دانشگاه بودند.

وزیر علوم با اشاره به مهارت‌های کسب شده در حوزه پزشکی و درمانی ابراز داشت: خوشبختانه در این حوزه نیز مهارت و توانایی وجود دارد لذا اگر از توانمندی دانشگاه‌ها و دانشجویان استفاده شود پیشرفت و توفیق نیز حاصل خواهد شد.  

غلامی با تاکید بر توسعه فرهنگ مراجعه به دانشگاه و تقویت ارتباط با دانشگاه در حوزه‌های مختلف بیان کرد: متاسفانه صنایع به سمت دانشگاه‌ها حرکت نکرده و چون فضای رقابتی وجود ندارد از این ظرفیت استفاده چندانی نمی‌کنند.

آیت‌الله ناصری، امام جمعه شهر یزد هم در این دیدار یادآور شد: جوان‌های ما چه در بین دانشگاهیان و چه مدرسه‌ای‌ها آنطور که باید صاحب فکر و اندیشه و نوآوری شوند، نیستند.

وی افزود: دانشگاه‌ها نباید فارغ‌التحصیل بیکار داشته باشند و دانشجو باید در حین تحصیل بتواند کارآفرینی را شروع کرده و پس از فارغ‌التحصیلی دیگران را هم به کار بگیرد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جهان خودروسازان علوم تحقیقات و فناوری نخبگان وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۳۵۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش محسوس علاقه پسران به دانشگاه ها؟!

نگاهی به آمار داوطلبان کنکور نشان می‌دهد که در مجموع یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ ثبت‌نام کرده‌اند که ۶۳ درصد آن‌ها زن و ۳۷ درصد مرد هستند. پیشتازی ۲۶ درصدی دختران داوطلب ورود به دانشگاه نسبت به پسران در حالی اتفاق می‌افتد که وقتی تعداد داوطلبان گروه علوم تجربی از ۲ گروه علوم انسانی و علوم ریاضی فاصله گرفت وزیر علوم این موضوع را رشد کاریکاتوری شخصیت علمی کشور برشمرد و با اعلام زنگ خطر برای آموزش عالی، اعلام کرد که توزیع داوطلبان در گروه‌های آموزشی باید نرمال باشد.

به گزارش فارس، نگاهی به جدول تعداد خانم‌ها و آقایان شرکت‌کننده در آزمون سراسری چند سال اخیر نشان می‌دهد که آمار شرکت خانم‌ها در کنکور در حال بیشتر شدن است.

بررسی ابعاد کاهش رغبت پسران به مدرک دانشگاهی از نگاه کارشناسی

مهدی گلشنی عضو سابق شورایعالی انقلاب فرهنگی و استاد دانشگاه، کاهش تعداد پسران در کنکور را نشان دهنده نقص در آموزش عالی می‌داند و می‌گوید که اعتدال خوب است و اگر در چند سال آینده روند به همین صورت باشد و اعتدال ایجاد نشود حتی تبعات اجتماعی به همراه دارد.

به گفته وی، باید از افراد خبره و شایسته برای مشورت بهره بگیرند که این عدم اعتدال پیش نیاید. سیدجلال موسوی معاون نظارت و راهبری ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی، اما این آمار را در حال حاضر منفی نمی‌داند و می‌گوید که این آمار نشان دهنده اصلاح فرهنگ مهارت محوری در کشور ماست.

وی معتقد است که تمایل به سمت تحصیل آکادمیک در کشور ما کم شده، در کشور‌های دیگر هم همینطور است، اما در ایران تمایل به مدرک زیاد بود که چند سالی است فرهنگ ما به سمت مهارت محوری و اشتغال محوری جایگزین شده است. به گفته موسوی، بحث اشتغال برای آقایان مهم‌تر است و به همین دلیل اولویت اول آقایان تحصیلات آکادمیک نیست.

بنابراین این آمار خیلی هم منفی نیست، اما باید بررسی شود که در چند سال آینده پررنگ‌تر نشود، چرا که پررنگ شدن این موضوع آسیب‌زاست. خبرگزاری فارس، این موضوع را از مسؤولان آموزش عالی کشور نیز پیگیری می‌کند.

دیگر خبرها

  • دانشگاه محقق اردبیلی میزبان اولین کنفرانس بین المللی موزه
  • ضرورتِ هدایت نخبگان به سمت علوم انسانی
  • جذب نخبگان «کانکت» در دانشگاه‌ها/وزارت علوم همکاری می‌کند
  • شرکت‌های تبلیغاتی اینستاگرام
  • ضرورت شبکه‌سازی میان مراکز نوآوری و کارآفرینی
  • باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم
  • کاهش محسوس علاقه پسران به دانشگاه ها؟!
  • ارتقای سطح کیفی آموزش به دانشجویان با تبیین اهمیت یادگیری عمیق
  • برنامه وزارت علوم برای توسعه دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای
  • زلفی گل: دانشگاه فنی و حرفه‌ای به دانشگاه مهارت ملی تبدیل می‌شود