Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@15:43:14 GMT

مشارکت دانشگاهیان در رفع چالش‌های کشور ضروری است

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۳۶۲۰۶

مشارکت دانشگاهیان در رفع چالش‌های کشور ضروری است

یزد - ایرنا - وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: این وزارتخانه از تمام دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور که برای رفع چالش‌ها و مسائل مختلف جامعه همکاری و مشارکت کنند، همواره حمایت می‌کند.

به گزارش ایرنا دکتر منصور غلامی روز پنجشنبه در مراسم بزرگداشت سی‌امین سال تأسیس دانشگاه یزد افزود: سرعت بخشی به گسترش علوم، تحول و تبدیل علوم به فناوری و بهره‌گیری از فناوری‌های مبتنی بر دانش با ایجاد قدرت‌های وسیع ازجمله قدرت اقتصادی می‌تواند به سایر زمینه‌های قدرت هم کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بابیان اینکه هم‌اکنون ایران رتبه 16 تولید علم در میان کشورهای مختلف جهان و حتی در برخی رشته‌ها رتبه‌ای بهتر از این دارد، افزود: در حالی‌که پیش از انقلاب 10 دانشگاه در شهرستان‌ها و 10 دانشگاه هم در تهران فعال بود اکنون همه استان‌ها دارای دانشگاه و موسسه‌های آموزش عالی هستند.
غلامی ادامه داد: پیش از انقلاب کارشناسان و متخصصان خارجی زیادی از سایر کشورها در حوزه‌های نفت، پالایشگاه ، پزشکی و ... در ایران حضور داشتند که با تلاش دانشگاه‌ها این نیاز رفع شد؛ این مهم نشان می‌دهد که دانشگاه‌های ایران ازنظر تربیت نیروی انسانی عملکرد خوبی دارد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر اهمیت توجه به مشکلات جامعه و اتخاذ راهکارهایی برای رفع آن‌ها از سوی دانشگاهیان تصریح کرد: در حال حاضر افزون بر 190 مرکز رشد در دانشگاه‌ها و 43 پارک علم و فناوری در سراسر کشور فعال است و به تولید ثروت از علم می‌پردازد.
غلامی ادامه داد: شرکت‌های دانش‌ بنیان و مراکز رشد کشور، جامعه و دانشگاه‌ها را به سمت کارآفرینی می‌برند و وزارت علوم به جد از این راهکار مناسب حمایت خواهد کرد.
وزیر علوم با یادآوری توجه به دانشگاه‌های نسل چهارم (مهارت محور) اظهار داشت: با تأکید وزارتخانه در سال‌های اخیر، دانشگاه‌ها باید به دنبال حل مسائل و چالش‌های مختلف و مهم جامعه باشند و بر این اساس به مسائل مختلف ورود کنند.
غلامی افزود: در سال‌های اخیر سازمان‌دهی دانشگاه‌ها و تعامل با دولت به نحو مطلوبی انجام شد، امیدواریم این روند در آینده با سرعت بیشتری ادامه یابد؛ بر این اساس تاکنون 900 نفر از صاحبان صنعت و سرمایه‌گذاران از طرح نیاز صنایع وزارت علوم استقبال کرده‌اند.
وزیر علوم همچنین با تأکید بر اهمیت طرح ساماندهی آموزش عالی تصریح کرد: این طرح در وهله نخست به مفهوم ارتقای کیفیت دانشگاه‌هاست و مأموریت گرا و هدفمند کردن منابع مراکز علمی نیز مدنظر است.
وی با تأکید بر اینکه طرح ساماندهی آموزش عالی به مفهوم تعطیلی دانشگاه‌ها نیست، افزود: هر مرکز علمی و دانشگاهی در هر منطقه‌ای از کشور و حتی شهرهای کوچک که توجیه مناسبی برای اجرای مأموریت آموزشی خود داشته باشد حمایت خواهد شد.
وی اظهار امیدواری کرد که با همکاری و تعامل مناسب دستگاه‌های مختلف، تشکیلات و شبکه علمی مناسبی برای اتصال دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی به یکدیگر و دیگر بخش‌ها در کشور شکل بگیرد.
وی با یادآوری محدودیت‌های کنونی کشور خاطرنشان کرد: کیفیت دانشگاه‌ها و فارغ‌التحصیلان به تأثیرگذاری در جامعه منجر می‌شود و اطمینان داریم که از تنگناها و شرایط سخت کنونی عبور می‌کنیم و از آینده نیز غافل نخواهیم بود.
وزیر علوم در بخشی از سخنان خود بابیان اینکه برگزاری بزرگداشت برای یک دانشگاه، پاسداشت علم و دانش است، اظهار داشت: ایران از دیرباز مهد دانش و مراکز علمی بود، طوری که قدیمی‌ترین دانشگاه جهان با قدمت یک هزار و 735 سال از ایران در سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) به ثبت رسیده است.
غلامی افزود: ایرانیان از گذشته ملت دانشجو و دانش‌پرور بودند و دانشگاه جندی‌شاپور محل حضور دانشجویان و دانش‌پژوهان از سراسر دنیا بود؛ در ادامه نیز با شکل‌گیری جمهوری اسلامی دانشمندان کم‌نظیری در کشور ظهور پیدا کردند.
وی اضافه کرد: ایران در همان دوره‌های ابتدایی راه‌اندازی دانشگاه، نقش مهمی در توسعه علم و دانش در نقاط مختلف جهان ازجمله در کشورهای اروپایی، شمال آفریقا و شرق ازجمله هندوستان و چین داشت و اکنون نیز باید این حرکت به‌صورت جدی‌تر دنبال شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، عصر چهارشنبه در سفری 2روزه وارد یزد شد و مورد استقبال مسئولان استان قرار گرفت.
بهره‌برداری از 2 طرح عمرانی، دیدار با آیت‌الله محمدرضا ناصری نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه یزد و بازدید از پارک علم و فناوری از برنامه‌های نخستین روز سفر وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به یزد بود.
وی علاوه بر شرکت در آیین گرامیداشت سی‌امین سال تأسیس دانشگاه یزد، بازدید از طرح‌های عمرانی و فناوری سایت اصلی دانشگاه های یزد، اردکان و میبد و حضور در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان نیز از برنامه‌های دومین روز سفرش به یزد است.
استان یزد حدود یک‌صد هزار دانشجو دارد که در 68 مرکز آموزش عالی به تحصیل مشغول هستند و از این تعداد حدود 14 هزار نفر در دانشگاه یزد تحصیل می‌کنند.
دانشگاه یزد افزون بر 400 عضو هیات علمی و 100 رشته تحصیلی دارد.
این استان بر پایه سرشماری آبان ماه سال 1395، یک‌میلیون و 138 هزار نفر جمعیت دارد که 85 درصد در 21 شهر و بقیه در روستاها و آبادی‌ها زندگی می‌کنند.
7532/ 2047/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي دانشگاهيان رفع چالش ها وزير علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۳۶۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت‌های دانش بنیان، نماد اصلی جهش تولید و مشارکت مردم/ حمایت از حرکت‌های دانش بنیان، وظیفه همه وزارتخانه‌ها

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، محمد مخبر، عصر امروز با حضور در پارک فناوری پردیس و پارک فناوری سلامت پردیس ضمن شرکت در سیزدهمین نشست هیات امنا از جدیدترین دستاورد‌های شرکت‌های دانش بنیان این مجموعه علمی در حوزه تولیدات و تجهیزات پزشکی، دارویی، حمل و نقل و طراحی و ساخت تجهیزات هواپیما، مالی و بانکی، صنعتی و انرژی بازدید کرد و با توضیحات مسئولان مربوطه در جریان جدیدترین تولیدات علمی و فن آور شرکت‌های دانش بنیان این مجموعه و برخی مشکلات آنها قرار گرفت.

معاون اول رئیس جمهور طی سخنانی در سیزدهمین نشست هیات امنای مشترک پارک فناوری پردیس و پارک فناوری سلامت با تاکید بر اینکه پارک فناوری پردیس باید به شهری در تراز جهانی تبدیل شود و در مجامع بین المللی حضور فعالانه داشته باشد، گفت: بخش علمی و فناوری مزیت کشور است و باید در سطح کشور چنین پارک‌های علم و فناوری توسعه و گسترش یابد و همچنین با وجود دیپلماسی و سیاست خارجی فعال دولت سیزدهم و عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌های مهم اقتصادی و تجاری بین المللی، باید شرکت‌های دانش بنیان از این مزیت حداکثر استفاده را ببرند.

وی تاکید کرد: بزرگترین مزیت کشور و جمهوری اسلامی، وجود نیروی جوان و نخبه است که خداوند به این کشور عطا کرده و مسئولین دولتی و حکومتی باید از این فرصت حداکثر استفاده را داشته باشند.

مخبر با اشاره به پاسخ موشکی و پهپادی ایران به حمله موشکی نظامیان صهیونیست به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق، تاکید کرد: در دنیای امروز در اختیار داشتن علم منبع قدرت است و آنچه دشمنان ما را در عملیات اخیر از قدرت ایران دچار ترس و دلهره ساخته، داشتن علم و دانش ساخت تکنولوژی‌های جدید است و نه صرف در اختیار داشتن این محصولات.

وی با اشاره به اهمیت پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش بنیان به عنوان نماد اصلی جهش تولید و مشارکت مردم و بهترین مدل اداره و حل مسائل کشور تصریح کرد: معاونت علمی و فناوری باید به همه ارکان دولت برای بهره‌گیری از چنین فرصتی در راستای حل مشکلات وزارتخانه‌ها کمک کند.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: آینده اقتصاد جهان، اقتصاد دیجیتال است که خوشبختانه مزیت کشور و جمهوری اسلامی ایران در همین بخش است و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باید پس از شناسایی بستر‌های دانش بنیان وزارتخانه‌ها به شرکت‌های دانش بنیان ماموریت دهد تا به حل مشکلات آنان کمک کنند.

وی همچنین با تاکید براینکه با حضور و بازدید از نمایشگاه‌ها و دستاورد‌های شرکت‌های دانش بنیان و تلاش‌های جوانان نخبه، خلاق، مدیر و مدبر به وضوح مشاهده می‌کنیم که تمام مشکلات و مسایل کشور توسط این جوانان حل شدنی است، تصریح کرد: در زمان بروز هر گونه مشکل و مسأله با مراجعه به نیروی‌های نخبه، جوان، با انگیزه، دیندار و وطن پرست توانستیم در حداقل زمان ممکن با بهترین کیفیت و کمترین هزینه بسیاری از مشکلات کشور را حل و فصل کنیم.

مخبر با اشاره به اینکه یکی از رویکرد‌های جدی و اصلی دولت سیزدهم فعال کردن شرکت‌های دانش بنیان است، افزود: مقام معظم رهبری و رئیس جمهور همواره بر فعال کردن بیش از پیش حرکت شرکت‌های دانش بنیان تاکید کرده و دستورات لازم را در این زمینه صادر کرده اند که با توجه به حرکت صنعت و اقتصاد در دنیای امروز به سمت فناوری‌های دانش بنیان، هوش مصنوعی و فناوری‌های پیشرفته و با توجه به مزیت کشور در داشتن نیرو‌های جوان و نخبه، نباید از دنیا عقب بمانیم.

وی اظهار کرد: وزارتخانه‌ها موظف هستند حمایت از حرکت دانش بنیانی در کشور را دنبال کنند که در همین راستا معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری مسایل و خواست‌های این شرکت‌های دانش بنیان را در دولت مرتب دنبال می‌کند.

مخبر با اشاره به برخی مشکلات فعالیت‌های شرکت‌های دانش بنیان تاکید کرد: دستگاه‌ها باید به محصولات و دستاورد‌های این شرکت‌ها اطمینان کنند و همچنین مسائل مالی و ارزی، گرفتن سهم بازار داخلی و خارجی و صادرات محصولات آنان در دولت پیگیری می‌شود.

معاون اول رئیس جمهور به نامگذاری سال جدید با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی مقام معظم رهبری اشاره و تاکید کرد: جهش تولید بدون تکیه به نیرو‌های نخبه، خلاق و شرکت‌های دانش بنیان میسر نیست و در بازدید از تمام بخش‌های پارک فناوری پردیس محصولات و تولیدات بخش‌های مختلف این مجموعه افتخارآمیز است تا جاییکه برخی محصولات تنها در دو کشور جهان تولید می‌شود. با این حال مردم از چنین افتخارآفرینی توسط جوانان نخبه و تحصیلکرده ایرانی کمتر مطلع هستند و در کشور به چنین دارایی و ظرفیت عظیم کمتر توجه می‌شود.

در این بازدید سه ساعته که با همراهی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت پذیرفت، دو مجموعه فناورانه جدید نیز افتتاح شد و مورد بهره برداری قرار گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • اجرای طرح های مختلف وزارت علوم برای افزایش شرکت های دانش بنیان
  • اولین کنگره پژوهش و فناوری در حوزه بهداشت و سلامت در اصفهان
  • اولین کنگره پژوهش و فناوری در حوزه بهداشت و سلامت + فیلم
  • ۶ محصول پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان رونمایی شد
  • رونمایی ۶ محصول دانش بنیان پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان
  • افتتاح پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی سمنان با حضور وزیر بهداشت
  • نشاط حاصل از فهم فناوری؛ بزرگترین دستاورد هجدهمین دوره از مسابقات بین المللی ربوکاپ/ مسابقات تزئینی نیستند، حمایت دولت ضروری است
  • نشاط حاصل از فهم فناوری؛ بزرگترین دستاورد این دوره از مسابقات بین المللی ربوکاپ است/ مسابقات تزئینی نیستند، حمایت دولت ضروری است
  • شرکت‌های دانش بنیان، نماد اصلی جهش تولید و مشارکت مردم/ حمایت از حرکت‌های دانش بنیان، وظیفه همه وزارتخانه‌ها
  • ذخیره سازی مناسب داروهای ضروری در کردستان