Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-24@22:49:08 GMT

ایران رتبه ۱۶ تولید علم ‌جهان را کسب کرد

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۳۷۳۸۴

ایران رتبه ۱۶ تولید علم ‌جهان را کسب کرد

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به ظرفیت‌های گسترده ایران در حوزه علوم مختلف اشاره کرد و گفت: در حال حاضر با اقدامات گسترده علمی که در کشور صورت گرفته، ایران رتبه ۱۶ تولید علم در جهان را کسب کرده است.

به گزارش مشرق، منصور غلامی پیش از ظهر امروز در مراسم سالگرد تاسیس دانشگاه یزد اظهار داشت: پس از انقلاب اسلامی ایران، شاهد پیشرفت‌های بسیار گسترده‌ای در حوزه علوم مختلف بوده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه ایران در طول تاریخ در علوم مختلف زبانزد بوده و نخستین دانشگاه هم در ایران بوده خاطرنشان کرد: اینکه امروز ما در مراسم سی‌امین سالگرد تاسیس دانشگاه یزد هستیم نشانه بسیار خوبی در ارتباط با دستاوردهای انقلاب در این حوزه است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: امروز علوم مختلف در جهان روز به روز با سرعت در حال رشد و تحول هستند و ایجاد قدرت‌های وسیع از جمله قدرت‌های اقتصادی، به واسطه همین علوم امکان‌پذیر است.

غلامی به ظرفیت‌های گسترده ایران در حوزه علوم مختلف اشاره کرد و افزود: در حال حاضر با اقدامات گسترده علمی که در کشور صورت گرفته، ایران رتبه ۱۶ تولید علم در جهان را کسب کرده است.

وی افزود: این رشد قابل توجه و چشم‌گیر در حوزه جایگاه ایران در تولید علم دنیا به واسطه فعالیت‌ها و دستاوردهایی است که دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور در طول ۴۰ سال انقلاب داشته‌اند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: پیش از انقلاب کشور برای برخی از علوم حتی در حد کارشناس و پزشک عمومی هم وابسته به سایر کشورها بود ولی الان به هیچ عنوان در ارتباط با نیروی انسانی متخصص نیازمند دیگر کشورها نیستیم.

غلامی با بیان اینکه تعداد زیادی نیروهای تخصصی با رشته‌ها و گرایش‌های مختلف در دانشگاه‌های ایران تربیت شده‌اند که منتظر جذب این افراد هستیم گفت: یکی از مباحثی که وزارت علوم به آن توجه بسیار جدی و ویژه دارد، بحث کارآفرینی است.

وی خاطرنشان کرد: در این زمینه هم اقدامات بسیار گسترده ای صورت گرفته که از جمله این اقدامات می توان به راه اندازی ۴۳ پارک علم و فناوری در کشور و ایجاد ۱۹۰ مرکز رشد در حوزه های دانشگاه های این وزارت اشاره کرد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه توجه به نسل چهارم دانشگاه‌ها از جمله مهم‌ترین محورهای اجرایی وزارت علوم است، اظهار داشت: توجه به ارتقای صنعت، حل چالش‌های پیش رو به ویژه در شرایط تحریم فعلی، راه‌اندازی خوشه‌های علمی در دانشگاه‌ها، از جمله اقدامات انجام شده در این حوزه است.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: بودجه 98 تحولات ونزوئلا گام دوم انقلاب تولید علم دستاوردهای انقلاب وزیر علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۳۷۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت‌های تحقیقاتی و استنادی مبنای ارتقاء رتبه استادان است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم رونمایی از «سیاست‌نامه‌ای برای دانشگاه جمهوری اسلامی» که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، انتخاب استادان را بر اساس سیاست‌گذاری علمی و پژوهشی عنوان و تأکید کرد: در حال حاضر استادان بر اساس فعالیت‌های تحقیقاتی و استنادی رتبه می‌گیرند.
زلفی گل خاطرنشان کرد: به استادانی که پویایی علمی ندارند، پایه علمی هم تعلق نمی‌گیرد.
وی همچنین با اشاره به تقویت پژوهانه در برنامه پنج ساله هفتم توسعه گفت: دانشگاه‌های فعال، هم بودجه فرهنگی بیشتر می‌گیرند و هم دانشجویان آنها بورسیه و سرآمد می‌شوند.
زلفی گل در ادامه، افزوده شدن ۶۷ مجله تحقیقاتی به نشریات علمی کشور طی دو سال و نیم گذشته را یادآور شد و تأکید کرد: اگر قبلاً عیبی در مدیریت وزارت علوم و دانشگاه‌ها وجود داشته، نباید به حساب ما گذاشته شود.

دیگر خبرها

  • رتبه دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی قابل توجه است
  • حضور دانشگاه بوعلی سینا در رتبه‌بندی نیچر ایندکس ۲۰۲۴
  • احداث اولین خوابگاه متاهلی در دانشگاه شاهد/ در شاخص‌های فرهنگی رتبه برتر را کسب کردیم
  • افزایش نگرانی‌ها از کمبود متخصص بیهوشی در قزوین
  • باید دیوارکشی‌های میان رشته‌های مختلف را برداریم
  • اولین نشست همکاری‌های علمی دانشگاه‌های ایران با کشورهای حوزه بریکس
  • فعالیت‌های تحقیقاتی و استنادی مبنای ارتقاء رتبه استادان است
  • رتبه پانزدهم علمی جهان نتیجه رشد علمی کشور است
  • شیخ بهایی مردی با جهان‌بینی شگفت‌آور
  • امضای اسناد رسمی بین ایران پاکستان در حوزه‌های مختلف