Web Analytics Made Easy - Statcounter

عملیات اجرایی سد معشوره کوهدشت در حالی که بعد از گذشت ۱۳ سال متوقف‌شده، نماینده کوهدشت و رومشکان از رفع موانع قانونی این سد خبر داد. ۰۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۷:۴۲ استانها لرستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کوهدشت، سد و نیروگاه معشوره شهرستان کوهدشت بر روی رودخانه کشکان و ساختگاه آن در حدود یک کیلومتر پایین‌تر از محل تلاقی دو شاخه تشکیل‌دهنده کشکان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موقعیت توپوگرافی این سد برابر 47 درجه و 50 دقیقه طول شرقی، 33درجه و 48 دقیقه عرض شمالی و در 90 کیلومتری غرب شهر خرم‌آباد، 40کیلومتری جنوب شهر نورآباد و در 45 کیلومتری شمال شهر کوهدشت است.

لرستان| سرنوشت نامعلوم سد معشوره پس از 13 سال؛ مسئولان به رئیس جمهور نامه نوشتندتوقف یک پروژه در لرستان؛ 4 درصد پیشرفت فیزیکی سد معشوره در 3 دولتلرستان| ادامه پیگیری‌های تسنیم؛ وعده‌های جدید برای سد معشوره

وعده‌های 13ساله

سد بتنی دو قوسی معشوره مصوبه دولت در سال 1384 است، اما اعتبار این پروژه در بودجه سال 90 و در زمان «حبیب‌الله دهمرده» استاندار وقت لرستان آغاز شد و بنا به گفته وی قرار بود با بهره‌برداری از پروژه سد معشوره علاوه بر آبی‌شدن 36 هزار هکتار از اراضی کشاورزی برای 12 هزار نفر نیز شغل ایجاد شود و نیز 250 میلیون مترمکعب از آب تخصیص داده‌شده این سد برای مصارف کشاورزی استفاده شود.

سد معشوره کوهدشت که به‌عنوان یکی از مطلبات اصلی مردم این شهرستان شناخته می‌شود، بعد از گذشت 13 سال و 3 دولت هم‌چنان در میان وعده‌های بی‌پایان متوقف‌شده و توقف این پروژه واکنش مردم و رسانه‌های استان لرستان را در سال‌های اخیر به‌دنبال داشته‌است.

پیگیری خبرگزاری تسنیم

پیش از این خبرگزاری تسنیم در گزارش‌هایی باعنوان«3 دولت و یک پروژه؛ کلاف سردرگم سد معشوره میان وعده‌ها»، «توقف یک پروژه در لرستان؛ 4 درصد پیشرفت فیزیکی سد معشوره در 3 دولت»، «ادامه پیگیری‌های تسنیم؛ وعده‌های جدید برای سد معشوره» و «سرنوشت نامعلوم سد معشوره پس از 13 سال؛ مسئولان به رئیس جمهور نامه نوشتند» به وعده‌های احداث سد معشوره در شهرستان کوهدشت و اظهارنظرهای پیرامون این سد پرداخته‌است.

پس از انتشار این گزارش‌ها و سرنوشت  نامعلوم سد معشوره، امروز نماینده مردم کوهدشت و رومشکان در آئین کلنگ‌زنی پروژه آبخیزداری کوهدشت از رفع موانع قانونی برای این سد خبر داد.

رفع موانع قانونی

به گفته الهیار ملکشاهی، در زمانی که بنا بود سد معشوره به‌صورت کلی توقیف شود، وزیر جهاد کشاورزی در شورای آب از سد معشوره دفاع و این سد که به طرح مرده دچار شده‌بود را احیا کرد.

آن‌طور که نماینده کوهدشت و رومشکان می‌گوید هیچ مانع قانونی برای سد معشوره وجود ندارد، این سد فاقد ماده 215 و قرارداد شروع بود که این موانع با پیگیری‌های استاندار لرستان، امام‌جمعه کوهدشت و لطف رئیس‌جمهور برطرف شده‌است.

به گفته ملکشاهی دولت پیش‌تر در مقابل اجرای سد معشوره بود، اما در حال حاضر پشتیبان اجرای این سد است و تنها مشکل سد معشوره بحث اعتبارات بوده که باید این موضوع را پیگیری کرد.

آن‌طور که او معتقد است هیچ‌گونه مانع قانونی و مشکلی برای سد معشوره وجود ندارد و از وزیر جهاد کشاورزی تقاضا داریم اعتبار سد معشوره را پیگیری کند؛ البته امسال هشت میلیارد تومان به بودجه سد معشوره از سهم نمایندگان(سهم خودم) افزوده‌شده، قرار شد که 2برابر دیگر نیز به این مبلغ اضافه شود و این اقدام نیاز به پیگیری دارد.

افت منابع آبی

شهرستان کوهدشت در سال‌های اخیر با تنش آبی، خروج نفت و آتش از زمین و افت 22.5متری سفره‌های آب زیرزمینی بوده، به‌طوری‌که افت شدید منابع آبی در این شهرستان منجر به محدودشدن کشت محصولات آب‌دوست شده، اما هنوز آبی‌شدن زمین‌های تشنه‌ی کوهدشت میان وعده‌های مداوم ناکام مانده‌است.

باوجود رفع موانع قانونی سد معشوره از زبان نماینده مردم کوهدشت و رومشکان، حالا باید منتظر ماند که آیا عملیات اجرایی این پروژه‌ی 13ساله در شهرستان کوهدشت شروع می‌شود و یا هم‌چنان زمین‌های خشک این شهرستان با وعده‌های مداوم روبه‌رو خواهد بود؟

انتهای پیام/ن

R41450/P/S6,72/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۳۸۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمینه لازم برای حمایت از تولید در استان اردبیل فراهم شد

سیدحامد عاملی در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان اظهار کرد: مأموریت اصلی برای فعالیت سال جاری توسط مقام معظم رهبری مشخص شده و لازم است دستگاه‌ها در تدوین تمامی اقدامات اعم از زیرساخت‌ها و پروژه‌ها با محوریت تولید حرکت کنند.

او افزود: در حال حاضر فرصت بی سابقه‌ای برای حمایت از تولید ایجاد شده و در این راستا، کمیته حمایت قضایی، شورای حمایت از سرمایه‌گذاری، ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی برای رفع موانع تولید فعالیت می‌کنند.

استاندار اردبیل با بیان اینکه موانع حوزه تولید به هیأت مقررات‌زدایی اعلام می‌شود، بیان کرد: لازم است تمامی دستگاه‌های اجرایی و فرمانداران در راستای رفع موانع تولید برنامه‌ریزی کنند و نباید مانعی برای مأموریت جهش تولید ایجاد شود.

عاملی با تأکید بر لزوم تدوین و اعلام برنامه‌ها و پروژه‌های اثربخش و شاخص دستگاه‌های اجرایی و شهرستان‌ها، گفت: در قالب این برنامه‌ها باید پروژه‌های در حال اجرا و یا در آستانه تکمیل و بهره‌برداری اعلام شود و برای تأمین اعتبارات تلاش شود.

او ادامه داد: با وجود محدودیت‌های اعتباری ۱۰۰درصد اعتبارات جاری استان اردبیل در سال گذشته تخصیص یافت.

استاندار اردبیل با اشاره به اقدامات مهم برای تخصیص اعتبار در سال ۱۴۰۲، تصریح کرد: در سال گذشته بیش از ۱۵ هزار میلیارد ریال به پروژه راه‌آهن اردبیل با ۲۰۵درصد تخصیص، ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال به پروژه‌های بزرگ‌راهی استان با ۱۱۶درصد تخصیص،۲هزار و ۳۹۰ میلیارد ریال به بهسازی و آسفالت راه‌های روستایی با ۱۲۰درصد تخصیص، یک هزار ۲۱۰ میلیارد ریال به بیمارستان نجف‌زاده با ۲۴۲درصد تخصیص و سه هزار میلیارد ریال برای تکمیل ۹۲ پروژه مهم استانی اختصاص یافت.

عاملی بیان کرد: در سال جاری یکسری اعتبارات ابلاغی در سال جاری به وزارتخانه‌ها ارسال شده که اقدام فوری مدیران از مرکز برای جذب و تعیین تکلیف سهم اعتباری پروژه‌های مربوط ضروری است.

او با اشاره به احصای ۹۱ پروژه نیازمند اعتبار در سال گذشته برای تکمیل، افزود: اعتبارات مورد نیاز این پروژه‌ها جذب شده و امسال باید تکمیل و بهره‌برداری شود.

استاندار اردبیل ادامه داد: توجه به اجرای ظرفیت‌های قانونی مرتبط با تأمین اعتبارات حوزه خانواده، جمعیت و فرزندآوری مورد تأکید بوده و اقدام مدیران در این زمینه ضروری است.

عاملی اظهار کرد: با توجه به برنامه‌ریزی برای برگزاری جام صفوی در استان اردبیل، لازم است تمامی دستگاه‌ها به این موضوع کمک کنند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • انتقال آب از سد تالوار به بهار و کبودراهنگ ۱۰۰۰ میلیارد اعتبار می‌خواهد
  • سازمان مدیریت اعتبار پروژه بیمارستانی کوهدشت را پرداخت نکرده است
  • تامین مالی ساخت بیش از ۱۱ هزار واحد مسکونی نهضت ملی مسکن در لرستان
  • زمینه لازم برای حمایت از تولید در استان اردبیل فراهم شد
  • جهش توسعه در لرستان آغاز شده و نیاز به پیگیری دارد
  • فرایند قانونی سد معشوره طی شده‌ است
  • با مأموریت‌های چندگانه در حال فتح قله‌ها هستیم/ سد «معشوره» و «راه آهن» لرستان در دستور کار دولت است
  • ارتقای ظرفیت ۵۰ واحد نیمه‌فعال لرستان
  • بازدید‌های میدانی کارگروه رفع موانع تولید استان کرمان از پروژه‌های مهم
  • باشگاه تراکتور: مذاکرات با چند گزینه پُرافتخار در جریان است