Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-18@05:11:40 GMT

VAR ایرانی؛ یک شوخی بزرگ با تاخیر 20 برابری!

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۳۹۳۴۴

به گزارش ایلنا، سیستم کمک‌داور ویدیویی (VAR) تا‌کنون نتوانسته مسیری که پیش‌بینی شده بود را به طور موفقی طی کند و آنطور که وعده داده شده بود برای نیم‌فصل دوم مورد استفاده قرار بگیرد. همه داوران و مسوولان کمیته و دپارتمان به وجود نقص‌هایی در این سیستم اشاره کرده‌اند اما در نهایت مشخص نشد مشکل اصلی نرم‌افزار VAR چه بود؟ مشکلی که بیان آن نشان از شکاف عمیقی دارد که VAR ایرانیزه با استانداردهای جهانی دارد! در شرایطی که نرم افزار کمک‌داور ویدیویی در جهان، بعد از 5 ثانیه تصاویر مورد نیاز داور را مجدداً پخش می‌کند، در نمونه طراحی شده از سوی شرکت ایرانی، یک دقیقه و نیم طول می‌کشد تا تصویر برای داور به نمایش درآید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که مسوولان در ابتدا مدعی بودند که با هزینه‌ای بسیار کمتر از آنچه در جهان موجود است می‌توانند سامانه VAR را در ورزشگاه‌های ایران به بهره‌برداری برسانند اما قطعاً زمانی که با اطمینان از کاهش هزینه‌ها می‌گفتند به نواقص اینچنینی فکر نکرده بودند.

می‌گفتند می‌توانند سیستم کمک‌داور ویدیویی را ایرانیزه کنند و با هزینه‌ای به مراتب کمتر از آنچه گفته می‌شود، تا نیم‌فصل دوم در ورزشگاه آزادی اجرا کنند. می‌گفتند پروژه اجرای VAR آنقدرها هم که می‌گویند پرهزینه و پردردسر نیست. ورژن ایرانی نرم‌افزار VAR اما کم‌کم دارد یادآور هدست‌های ایرانی می‌شود که با هزینه‌ای کمتر در اختیار داوران قرار گرفته بود اما کارآیی لازم را نداشت. حالا کمیته داوران با پروژه دیگری مواجه شده که در همان قدم اول شکست خورده و کمیته داوران را مجاب کرده که با صرف هزینه‌ای بیشتر به سراغ استانداردهای جهانی یا روش‌های دیگری برود.

مسوولان دپارتمان و کمیته داوران چندی پیش به نقص‌هایی اشاره کرده بودند که در اجرای سیستم کمک‌داور ویدیویی از سوی شرکت تحت قرارداد وجود داشت اما نگفتند که نقص اصلی که در این سیستم مشاهده شده چه بوده و چرا داوران حاضر نشده‌اند از برنامه طراحی شده از سوی این شرکت استفاده کنند؟ واقعیت اما این است که پیش از آنکه VAR ایرانی از سوی فیفا رد شود، داوران ایرانی آن را رد کردند.

مهمترین و اساسی‌ترین مشکل داوران با نرم‌افزار طراحی شده، زمان مورد نیاز برای بازبینی صحنه‌های مشکوک داوری بود. در نرم‌افزار VAR مورد تأیید فیفا، مدت زمانی که بین اعلام داور و بازبینی صحنه مورد نظر طول می‌کشد، چیزی حدود 5 ثانیه است. داور درخواست VAR می‌دهد و 5 ثانیه بعد صحنه مورد نظر روی مانیتور پخش می‌شود. در سیستم طراحی شده از سوی شرکت ایرانی تحت قرارداد با سازمان لیگ اما این مدت زمان تا یک دقیقه و نیم طول می‌کشد! تأخیری بیش از 20 برابر استانداردی که از سوی فدراسیون جهانی فوتبال تعیین شده است.

در جلسه‌ای که کمیته داوران از تعدادی داوران دعوت کرده بود تا در اجرای آزمایشی نرم‌افزار VAR شرکت کنند، این نکته مورد اعتراض تعدادی از داوران قرار گرفت. این داوران معتقدند با این میزان تأخیر در تکرار صحنه‌های مشکوک داوری، عملاً استفاده از برنامه طراحی شده فعلی امکان‌پذیر نیست. نمی‌شود یک دقیقه و نیم برای بازبینی صحنه بازی صبر کرد و سپس درباره‌اش تصمیم گرفت. این پروسه 3 تا 4 دقیقه از وقت بازی را تلف می‌کند و مسابقه را از جریان می‌اندازد. نقدی که کاملاً منطقی بوده و کمیته داوران را مجاب کرده که به فکر طراحی برنامه VAR از سوی شرکت دیگری بیفتد و این طراحی را به استانداردهای جهانی نزدیک‌تر کند. شاید هم مثل ماجرای هدست داوران، در نهایت مجاب شود که با صرف هزینه بیشتر، نمونه خارجی آن را تهیه کند.

خاطره هدست‌ها هنوز برای جامعه داوران تازه است و آنها حاضر نیستند مشابه آن اتفاقات را با VAR تجربه کنند. همان زمان هم کمیته داوران به دلیل اختلاف قیمت نمونه ایرانی و خارجی هدست‌ها، تصمیم گرفته بود هدست‌های ایرانی را به قیمت 7 میلیون تومان بخرد و به خرید نمونه خارجی 20 میلیونی آن تن ندهد. همین شده بود که یدا... جهانبازی در وصف این هدست‌ها می‌گفت که صدای مکالمات بی‌سیم مأموران اورژانس و پلیس را بلندتر از صدای محمدرضا فغانی که کمکش در آن بازی بود، می‌شنید! بعد از این اجرای آزمایشی و مصائبی که استفاده آزمایشی‌اش برای جهانبازی و کمک‌هایش ایجاد کرده بود، کمیته داوران ترجیح داد یکی از همان نمونه‌های 20 میلیون تومانی را بخرد و در اختیار داورانش قرار دهد.

حالا اجرای VAR در همان مسیر قرار گرفته است. با این تفاوت که پیش از آنکه نمونه استاندارد آن مورد آزمایش قرار بگیرد و به تأیید نهایی برسد، دپارتمان داوران از اجرای این سیستم برای نخستین بار در دیدار حساس دربی خبر داده است. دربی در شرایط عادی، از هر نظر حساسیت‌های خاص خود را دارد و اینکه این سیستم با نواقص احتمالی‌اش برای نخستین بار در این مسابقه اجرا شود، تصمیمی است که به نظر می‌رسد نیاز به بازبینی دارد.

داود رفعتی، رییس دپارتمان داوری البته در آخرین مصاحبه خود درباره استفاده از این سیستم گفته است: «باید به این موضوع اشاره کنم که سامانه کمک داور ویدیویی به دو صورت نرم افزاری و پخش تلویزیونی استفاده می‌شود. در برخی از کشورها مثل برزیل و اسپانیا این سامانه به شکل پخش تلویزیونی مورد استفاده قرار می‌گیرد و در برخی دیگر از کشورها با استفاده از نرم افزارهای خاص شناخته شده. پیش از این سامانه را با روش نرم افزاری مورد آزمایش قرار دادیم که باید بگویم نتیجه آن چندان رضایتبخش نبود. در واقع نیاز به تجهیزات و نرم افزارهای پیشرفته‌تری در این بخش داریم که طبیعتا در مدت کوتاه این امکانات فراهم نخواهد شد اما می‌توانیم مثل الگوی برخی از کشورها از روش پخش تلویزیونی استفاده کنیم که به نظرم کاملا موفق خواهد بود.»

رفعتی درباره روش پخش تلویزیونی تأکید کرده: «این سامانه با روش پخش تلویزیونی در مسابقه تیم‌های پرسپولیس و صنعت نفت مجددا به شکل آفلاین مورد آزمایش قرار می‌گیرد که در این آزمایش از دوربین‌های پخش صدا و سیما و همچنین سایر دوربین‌های لازم برای پوشش کامل صحنه‌ها استفاده می‌کنیم. مطمئنا اگر این تجربه موفق باشد برای نخستین بار در ایران و در مسابقه دربی بین دو تیم پرسپولیس و استقلال به صورت آنلاین می‌توانیم VAR را مورد آزمایش قرار بدهیم.»

آخرین نمونه آزمایش شده VAR به صورت نرم‌افزاری با یک دقیقه و نیم تأخیر در پخش مجدد تصاویر، در صورت اجرا در دربی، می‌تواند به یک فاجعه اساسی منجر شود. تا پیش از برگزاری دربی باید دید آیا روش پخش تلویزیونی برای استفاده از این سیستم، تجربه موفقی خواهد بود یا نه؟

به نظر می‌رسد داود رفعتی به‌عنوان رییس دپارتمان داوری، بیشتر از اینکه به بهره‌برداری از سامانه VAR به چشم گامی برای کمک به کیفیت داوری نگاه کند، اصرار دارد آن را به نام خود ثبت کند. مثل صدها پروژه نیمه‌کاره دیگر که مسوولان برای ثبت در کارنامه خود، نیمه‌کاره افتتاح کردند و سپس همانطور نیمه کاره ‌رها شد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: لیگ برتر فوتبال ایران VAR در ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۳۹۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسلمی نائینی: امروز همه باید به داشتن ایرانی مقتدر به خود ببالیم

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسلمی نائینی رئیس جهاددانشگاهی در پیامی از حماسه بزرگ تنبیه اسرائیل توسط رزمندگان دلاور و پرافتخار نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران و جبهه مقاومت قدردانی کرد.

 در پیام حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی آمده است:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
«ما رَمَیْتَ إِذْ رَمَیْتَ وَ لکِنَّ اللهَ رَمی...»
و شما آنان را نکشتید، بلکه خدا آنان را کُشت. و، چون [ریگ به سوى آنان]افکندى، تو نیفکندى، بلکه خدا افکند.
(بخشی از آیه‌ی ۱۷ سوره انفال)

پس از ماه‌ها کشتار زنان و کودکان بی‌پناه غزه توسط رژیم اشغالگر قدس و حمله بی‌شرمانه به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق که شهادت هفت تن از عزیزترین فرزندان شجاع میهن اسلامی‌مان را به دنبال داشت، دلاورمردان کشورمان به مدد الهی، وعدۀ نصرت حق را تحقق بخشیدند و حماسه‌ای بی‌نظیر و بی‌سابقه آفریدند.

همانگونه که ملت غیور ایران انتظار داشتند و رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی) نیز به‌کرّات و بخصوص در خطبه‌های نماز عید فطر تاکید فرموده بودند که رژیم خبیث اشتباه کرد و باید تنبیه بشود؛ فرزندان رشید کشورمان، با عزمی راسخ عملیات غرورآفرین «وعده صادق» را با رمز «یا رسول‌الله (ص)» با موفقیت به انجام رساندند و موجی از نشاط و امیدآفرینی را در کشور، امت اسلام و در دل تمام آزادی‌خواهان جهان پدید آوردند.

امروز همه باید به داشتن ایرانی مقتدر به خود ببالیم و بی‌شک این پیروزی بیانگر قدرت مردم باایمان ایران اسلامی، با اتکا به توان داخلی، اعتقاد به خودباوری و بهره‌گیری از دانش و فناوری بومی به‌دست‌آمده توسط جوانان، دانشگاهیان و دانشمندان این مرزوبوم است که رمز موفقیت مقابله با هرگونه تهدید خارجی به شمار می‌رود.

اینجانب با تبریک و قدردانی از حماسه بزرگ تنبیه اسرائیل توسط رزمندگان دلاور و پرافتخار نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران و جبهه مقاومت، امیدوارم به‌زودی شاهد برگزاری جشن بزرگ آزادی قدس شریف و اقامه نماز به امامت مقام معظم رهبری در بیت‌المقدس باشیم.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرا پاداش جام جهانی داوران ایرانی پرداخت نشد؟
  • پوران درخشنده و پرویش نظریه در میان داوران جشنواره ملی فیلم اقوام
  • معرفی داوران مستند و نماهنگ جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی
  • واکنش جالب فرهاد قائمیان به عملیات نظامی ایران در خاک اسرائیل
  • واکنش جالب بازیگر سرشناس به عملیات نظامی ایران در خاک اسرائیل
  • معرفی داوران بخش فیلم‌های داستانی کوتاه جشنواره فیلم اقوام ایرانی
  • داوران بخش فیلم‌های داستانی کوتاه جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی معرفی شدند
  • اجرای پروژه های آبی توسط مهندسان ایرانی در ۲۰ کشور جهان
  • مسلمی نائینی: امروز همه باید به داشتن ایرانی مقتدر به خود ببالیم
  • چرا یک کار بزرگ را با «شوخی» کوچک جلوه می‌دهیم؟