Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-18@16:46:48 GMT

آیا دیابت قابل درمان است؟

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۴۰۳۶۶

محسن زاده با اشاره به اینکه با تشخیص زود هنگام می‌توان دیابت را کنترل کرد، ادامه داد: تشخیص زود هنگام می‌تواند از طریق آزمایش خون که نسبتا ارزان است، انجام شود؛ درمان دیابت شامل پایین آوردن قند خون و کنترل عوامل خطر شناخته شده است که به عروق خونی آسیب می‌رسانند، ترک مصرف دخانیات برای جلوگیری از عوارض نیز از جمله موارد موثر خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناطقان: حمید محسن زاده متخصص غدد و متابولیسم، اظهار کرد: دیابت حاملگی، هایپرگلیسمی است با مقدار قند خون بالاتر از حد نرمال، اما پایین‌تر از مقدار تشخیص دیابت و در دوران بارداری اتفاق می‌افتد؛ زنان مبتلا به دیابت حاملگی در معرض خطر عوارض در دوران بارداری و زایمان هستند؛ زنان مبتلا به دیابت بارداری در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در سال‌های بعد هستند، تشخیص دیابت حاملگی معمولا از طریق غربالگری دوران بارداری امکان پذیر است.


عواقب شایع دیابت

این متخصص غدد و متابولیسم بیان کرد: دیابت با گذشت زمان می‌تواند به قلب، عروق خونی، چشم، کلیه و اعصاب آسیب برساند، همچنین خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته مغزی را افزایش می‌دهد، در درجه اول بیماری قلبی و سکته همراه با کاهش جریان خون و آسیب‌های عصبی در پا احتمال زخم پای دیابتی، عفونت و نیاز احتمالی برای قطع اندام را افزایش‌ می‌دهد.

وی با اشاره به کوری چشم به‌عنوان یکی از عوارض دیابت، افزود: کوری به دلیل آسیب طولانی مدت به عروق خونی کوچک در شبکیه چشم رخ می‌دهد و یک درصد از کوری جهان را می‌توان به دیابت نسبت داد، دیابت از علل اصلی نارسایی کلیه است، خطر کلی مرگ در میان افراد مبتلا به دیابت حداقل دو برابر خطر ابتلا به همسالان خود بدون دیابت خواهد بود.
چگونه می‌توان عوارض بیماری دیابت را کاهش داد؟

محسن زاده با تاکید بر اینکه برای کاهش بار دیابت باید در مرحله اول سعی در پیشگیری این بیماری کرد، گفت: ثابت شده است که تغییرات ساده در سبک زندگی در جلوگیری یا به تأخیر انداختن شروع دیابت نوع ۲ موثر است؛ برای کمک به جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲ و عوارض آن، مردم باید مواردی را رعایت کنند.

وی با اشاره به اینکه دستیابی به وزن نرمال بدن و حفظ آن، افزایش میزان فعالیت بدنی در پیشگیری دیابت موثر است، گفت: بدین منظور حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط، به طور منظم حداقل پنج روز در هفته باید انجام شود؛ به عبارت دیگر ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط در هفته برای کنترل وزن لازم است.

این متخصص غدد و متابولیسم بیان کرد: پیروی از یک رژیم غذایی سالم شامل سه تا پنج وعده میوه و سبزی‌ها در روز و کاهش مصرف قند و چربی‌های اشباع، اجتناب از مصرف دخانیات و سیگار کشیدن خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد.


آیا دیابت قابل درمان است؟

محسن زاده با اشاره به اینکه با تشخیص زود هنگام می‌توان دیابت را کنترل کرد، ادامه داد: تشخیص زود هنگام می‌تواند از طریق آزمایش خون که نسبتا ارزان است، انجام شود؛ درمان دیابت شامل پایین آوردن قند خون و کنترل عوامل خطر شناخته شده است که به عروق خونی آسیب می‌رسانند، ترک مصرف دخانیات برای جلوگیری از عوارض نیز از جمله موارد موثر خواهد بود.


وی یادآوری کرد: مداخلات امکان پذیری که باعث صرفه جویی در هزینه‌های افراد دیابتی می‌شود عبارت هستند از کنترل قند خون، کنترل فشار خون، مراقبت از پا، کنترل چربی خون (برای تنظیم سطح کلسترول) غربالگری برای نشانه‌های اولیه، بیماری‌های کلیوی مرتبط با دیابت؛ این اقدامات باید توسط یک رژیم غذایی سالم، فعالیت بدنی منظم، حفظ وزن طبیعی بدن و اجتناب از مصرف دخانیات پشتیبانی و حمایت شود. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: دیابت ، بارداری ، عروق خونی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: دیابت بارداری عروق خونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۴۰۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای پویش ملی غربالگری سرطان در ایران

وزیر بهداشت از اجرای پویش ملی غربالگری سرطان به عنوان یکی از برنامه های مهم وزارت بهداشت در سال جاری خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، بهرام عین‌اللهی در حاشیه بازدید از پروژه مرکز جامع تشخیص و درمان سرطان سمنان از رایگان کردن درمان سرطان به عنوان یکی از راهبردهای وزارت بهداشت در دولت مردمی یاد کرد و گفت: زیرساخت های درمان سرطان در کشور توسعه و تقویت شده است. 

وی پروژه مرکز جامع تشخیص و درمان سرطان را یکی از بهترین و مجهز ترین مراکز کشور عنوان و خاطرنشان کرد: در این مراکز همه درمان ها و داروهای مربوط به سرطان، ارائه می شود. این مرکز از سال 90 که عملیات ساخت آن آغاز شده تا دولت مردمی 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشته اما در دولت مردمی، علاوه بر تکمیل 50 درصد مابقی، تامین تجهیزات مورد نیاز نیز در دستور کار قرار گرفته است. 

وزیر بهداشت با اشاره به تامین دستگاه ها و خدمات بسیار پیشرفته در درمان سرطان از جمله غربالگری سرطان، رادیوتراپی، آزمایش های تخصصی، شیمی درمانی، MRI، سی تی اسکن، سی تی آنژیوگرافی، دستگاه های شتاب دهنده و پزشکی هسته ای از بهره برداری از این طرح مهم درمانی استان سمنان تا هفته دولت امسال خبر داد. 

 عین‌اللهی ادامه داد: در مرکز جامع تشخیص و درمان سرطان سمنان 52 تخت در فضایی با زیربنای 6 هزار و 180 متر مربع در نظر گرفته شده که در کشور بی نظیر است. 

وی از اجرای پویش ملی غربالگری سرطان به عنوان یکی از برنامه های مهم وزارت بهداشت در سال جاری یاد کرد و گفت: بسیاری از سرطانها مانند سرطان پستان و یا پروستات تا قبل از رسیدن به مراحل پیشرفته، قابل تشخیص، پیشگیری و درمان هستند که اجرای این پویش بعد از پویش ملی سلامت کودکان انجام می شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای پویش ملی غربالگری سرطان در ایران
  • چگونه می‌توان بیماری دیابت را کنترل کرد؟
  • گیاه بوچو چیست و چه فوایدی دارد؟
  • سیستم بهداشتی و پزشکی آماده ورود هوش مصنوعی مولد نیست!
  • «تشخیص طبی» پیش شرط خدمات درمانی است
  • از عوارض دیابت چه می‌دانید؟
  • بیماری هموفیلی قابل کنترل است
  • هوش مصنوعی چقدر در پزشکی قابل اعتماد است؟
  • کاهش قند خون و التهاب از مزایای مصرف روزانه زنجبیل
  • توت خولان دریایی برای دیابت و چاقی مفید است