Web Analytics Made Easy - Statcounter

لندن – ایرنا – پژوهشگر ارشد امور ایران در اندیشکده چتم هاوس گفت: 40 سالگی انقلاب نقطه عطف بزرگی در تاریخ ایران به شمار می رود و زمان آن رسیده که جامعه جهانی روابط خود با تهران را مورد ارزیابی مجدد قرار دهند.

به گزارش بامداد جمعه ایرنا، «صنم وکیل» که در میزگردی در اندیشکده چتم هاوس سخن می گفت، تصریح کرد که دنیا بایستی از دست تلاش برای مخالفت با انقلاب ایران برداشته و به‌جای آن از اصلاحات در این کشور حمایت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی توضیح داد که مردم ایران در سالروز پیروزی انقلاب برای اعلام حمایت خود از حکومت، در خیابان‌ها راهپیمایی کردند و به سخنرانی رهبران کشور، به‌ویژه آیت‌الله خامنه‌ای رهبر عالی گوش دادند. مقام‌های نظامی هم به گفته وکیل ظرفیت‌های دفاعی خود را به رخ کشیده و به‌این‌ترتیب در جشن و شادمانی مردم شرکت کردند.
پژوهشگر چتم هاوس یادآورشد که همزمان مقام‌های سیاسی ایران به کشورهای جهان سفرکرده و دستاوردهای انقلاب را تبلیغ کردند.
وی به سفر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران به آلمان برای شرکت در کنفرانس مونیخ اشاره کرد که 'در مقابل جامعه جهانی ایستاد و اظهار داشت که ایران کشور متمدنی بوده و این آمریکاست که با تهران مشکل دارد.
وی افزود که ایران در چهل سال گذشته به لحاظ سیاسی و اقتصادی متحول شده و مردم در جریان انتخابات مختلف دیدگاه‌های خود را مبنی بر انجام اصلاحات، دسترسی به آزادی و رابطه با دنیای خارج مطرح کرده‌اند.
وکیل همچنین به جمعیت جوان ایران اشاره کرد و ادامه داد که بالغ‌بر 50 درصد جمعیت زیر 30 سال سن دارند.
به گفته وی، جمعیت پرجنب‌وجوش میان‌سال، جویای ثبات و امنیت هستند که نشان‌دهنده پویا بودن جامعه ایران است.
وکیل همچنین ماجرای برجام را یک تراژدی خواند که به‌رغم حمایت داخلی در ایران و اینکه مردم به همین دلیل حسن روحانی را در دوره دوم به ریاست جمهوری انتخاب کردند، آمریکا تصمیم گرفت که از این توافق خارج شود.
پژوهشگر چتم هاوس یادآور شد که برجام قرار بود 'نه خیلی سریع اما به‌تدریج' برای ایران مزایای اقتصادی داشته باشد و جامعه جهانی امیدوار بود به‌این‌ترتیب ایران رفتار خود را در منطقه تغییر دهد، اما با خروج آمریکا از این توافق، هیچ‌کدام از این دو هدف محقق نشد.
این پژوهشگر برجام را همچنان سندی مهم توصیف که ایران خواستار تداوم آن است تا از این طریق به اهداف اقتصادی خود برسد.
وی مدعی شد که بزرگ‌ترین چالش ایران در رابطه با برجام پیوند زدن منافع اقتصادی باسیاست خارجی این کشور است که در 40 سال گذشته از یکدیگر جدا بوده‌اند.
به گفته وکیل، ایران تمایل ندارد که استقلال سیاست خارجی خود را به بهای منافع اقتصادی از دست بدهد و به همین خاطر از طریق روابطی که با اروپا، چین، روسیه و ترکیه دارد تلاش می‌کند تا شاهراه اقتصاد کشور را زنده نگه دارد.
وکیل درباره احتمال مذاکره ایران و آمریکا و عقد قراردادی که دونالد ترامپ آن را توافق جامع می‌خواند گفت: به نظر می‌رسد که از نگاه واشنگتن این آخر بازی باشد اما ایران هنوز چنین دیدگاه ندارد و گزینه‌های خود را سبک‌و سنگین می‌کند.
به عقیده پژوهشگر چتم هاوس، بخش زیادی از ماجرا به رویکرد خصمانه رئیس‌جمهوری آمریکا برمی‌گردد که به تعبیر خود فشار زیادی را به ایران وارد کرده است.
وی مدعی شد که ایران نمی‌خواهد از موضع ضعف پشت میز مذاکره حاضر شود و به نظر می‌رسد تا سال 2020 صبر خواهد کرد تا ببینند دولت ترامپ در انتخابات آتی دوام خواهد آورد یا نه.
همچنین اندیشکده چتم هاوس سه‌شنبه گذشته نیز نشستی را با حضور پژوهشگران، تحلیلگران و متفکران سیاسی درباره چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برگزار کرد که در جریان آن، افزایش قدرت و نفوذ ایران در منطقه موردبررسی قرار گرفت.
شبد**اروپام ** هـ ن **

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي انگليس چهل سالگي انقلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۴۱۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تولید فولاد خام ایران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آخرین گزارش این انجمن درباره میزان تولید جهانی فولاد خام در ماه مارس ۲۰۲۴ میلادی (۱۱ اسفند ۱۴۰۲ تا ۱۲ فروردین ۱۴۰۳)، حکایت از آن دارد که تولید جهانی این محصول راهبردی در این ماه به ۱۶۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تُن رسید که ۴.۳ درصد درمقایسه با همین ماه در سال ۲۰۲۳ کاهش داشت.

حدنصاب رشد نقطه به نقطه ۲ ماه قبل در ماه ژانویه توسط ایران شکسته شده بود و کشورمان توانسته بود با رشد ۳۹.۹ درصدی در آن ماه، بیشترین رشد نقطه به نقطه را بنام خود ثبت کند.

براساس اطلاعات گزارش شده ۷۱ کشور به این انجمن، ایران و برزیل ماه «مارس» امسال با تولید ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن فولاد خام، به ترتیب رشد‌های ۲ و ۵.۶ درصدی را تجربه کردند و در جایگاه‌های دهم و نهم در بین فولادسازان جهان قرار دارند.

ایران ماه ژانویه در رتبه نهم فولادسازان جهان قرار داشت که در ۲ ماه فوریه و مارس با یک پله سقوط جایگاهش را به برزیل داد، هرچند در ماه مارس، صنعت فولاد کشورمان با تولید ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن، هم اندازه برزیل فولاد خام تولید کرد ولی افزایش محدودیت‌های گازی در اسفند پارسال درمقایسه با ماه بهمن، باعث شد ایران نتواند رشد تولید ماه «ژانویه» را در ماه‌های فوریه و مارس تکرار کند.

افزایش محدودیت‌های گازی از اوایل اسفند بدنبال استقرار موج بارش برف و نفوذ سرما و افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری، باعث محدودیت‌های بسیار زیاد برای فولادسازان کشور شد، بطوری که گاز بیشتر کارخانجات آهن اسفنجی برای ۲ هفته نزدیک به قطعی بود.

براساس آخرین گزارش انجمن فولاد ایران، از ابتدای سال میلادی جاری ایران با تولید هفت میلیون و ۶۰۰ و برزیل با تولید هشت میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ترتیب در جایگاه‌های دهم و نهم فولادسازان بزرگ جهان قرار دارند.
بیش از ۵۲ درصد فولادخام تولید شده در خاورمیانه در ایران تولید می‌شود.

کشور‌های تولید کننده فولاد در خاورمیانه که شامل ایران، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی هستند، «مارس» امسال در مجموع چهار میلیون و ۸۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کردند که ۴.۰ درصد افزایش نقطه به نقطه را نشان می‌دهد و بر این اساس و با توجه به تولید ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن فولاد خام در ایران، حدود ۷۰ درصد فولاد خام تولید شده در خاورمیانه از آن جمهوری اسلامی ایران است.

براساس اطلاعات انجمن جهانی فولاد از ابتدای سال میلادی جاری ۱۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تن فولاد خام در کشور‌های ایران، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی تولید شده که ۱۳.۷ درصد بیشتر از تولید سه ماه نخست سال گذشته است.

گزارش انجمن جهانی فولاد از تولید ماه «مارس» ۲۰۲۴ میلادی حاکی از آن است که با وجود کاهش ۴.۳ درصدی تولید جهانی فولاد خام درمقایسه با همین ماه در سال پیش، کشورمان با رشد ۲ درصدی نقطه به نقطه و با افزایش ۱۴.۳ درصدی تولید سه ماهه، افزایش تولید را تجربه کرده است که فولادسازان استان اصفهان سهم بسزایی در این موفقیت داشتند.

چندی پیش انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نیز اعلام کرد تولید محصول راهبردی فولاد خام در سال ۱۴۰۲ در کشورمان با افزایش ۵.۵ درصدی به بیش از ۳۲ میلیون تن رسید که بالاترین میزان در تاریخ فولاد کشور است.

این گزارش نیز تصریح دارد: بیشترین نرخ رشد تولید در زنجیره فولاد در سال ۱۴۰۲ مربوط به تولید شمش فولادی یا همان فولاد خام است که رشد ۹.۲ درصد درمقایسه با سال پیش داشت.

فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان ۲ واحد عمده تولید فولاد خام کشور هستند که با ۲ روش متفاوت احیا مستقیم و استفاده از کوره بلند اقدام به تولید فولاد و چدن می‌کنند.

جمهوری اسلامی ایران اکنون در بین ۷۱ کشور عضو انجمن جهانی فولاد، رتبه دهمین فولاد ساز را به خود اختصاص داده و پیش بینی شده با دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تنی در سال ۱۴۰۴ به جایگاه هفتمین فولاد ساز جهان برسد.

انجمن جهانی فولاد (worldsteel) یکی از بزرگترین و پویاترین انجمن‌های صنعتی در جهان است که تمامی کشور‌های بزرگ تولید کننده فولاد در آن عضویت دارند. این انجمن نماینده تولید کنندگان فولاد، انجمن‌های ملی و منطقه‌ای صنعت فولاد و موسسات تحقیقاتی فولاد است و اعضای آن در حدود ۸۵ درصد از فولاد جهان را تولید می‌کنند.

دیگر خبرها

  • لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد /بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران
  • وکیل: دادگاه انقلاب اصفهان توماج صالحی را به اعدام محکوم کرد/ دادگاه بدوی حکم دیوان عالی کشور را «ارشادی» خواند و اجرایش نکرد/ به حکم صادره اعتراض خواهیم کرد
  • شهربانو منصوریان در 39 سالگی طلایی شد
  • افزایش تولید فولاد خام ایران
  • عملیات وعده صادق برگ زرینی بر تاریخ ایران اسلامی است
  • عقلانیت انقلابی راه حل مواجهه با معادله و حل مسائل کشور است
  • راه‌حل‌های یک پژوهشگر علوم اجتماعی برای افزایش جمعیت
  • ۱۰ ماشین آلمانی برتر تاریخ که شاهکارهای مهندسی عرصه خودروسازی به شمار می آیند (+عکس)
  • رئیسی: ایران و پاکستان روابط اقتصادی- تجاری خود را ارتقاء بخشند/ قدردانی نخست‌وزیر پاکستان از رهبر معظم انقلاب
  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم شمار مشتریان نفت ایران را افزایش داد