Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-18@23:09:17 GMT

موفقیت‌های دانشمندان جوان ایرانی ادامه دارد

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۴۱۳۹۴

موفقیت‌های دانشمندان جوان ایرانی ادامه دارد

 

خبرگزاری فارس: کشور ما رتبه 19 پزشکی در جهان را دارد؛ جایگاهی که به همت پزشکان و متخصصان در زمینه های تحقیقات پزشکی، ساخت تجهیزات پیشرفته پزشکی و آموزش پزشکی مؤثر به ارمغان آمده است. تأسیس  ۵ دانشگاه  و دانشکده علوم پزشکی در شهرهای جیرفت، دزفول، کرج، نیشابور و تربت حیدریه، رشد چشمگیر در تولید تجهیزات پزشکی، افزایش تعداد محصولات تولیدی از 450  به 550 قلم، تولید بیش از 85 درصد از ملزومات پزشکی یک بار مصرف پزشکی در داخل کشور از مهمترین عوامل به دست آمدن جایگاه منحصر به فرد ایران در علم پزشکی محسوب می شود که صرفه جویی ارزی زیادی را به همراه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به تازگی پژوهشگران پزشکی ایرانی به دستاوردهایی داشته اند که جایگاه پزشکی کشورمان را در دنیا متحول خواهد کرد.

در رتبه‌بندی دانشگاه‌های علوم پزشکی وبیومتریک سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و تبریز به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم کشوری را در گروه علوم پزشکی کسب کرده‌اند. این نظام رتبه‌بندی به ارزیابی حضور پژوهشی و آموزشی دانشگاه‌ها در وب از طریق وب سایت‌های دانشگاهی آنان می‌پردازد. در این رتبه‌بندی، رتبه ۵۸ دانشگاه علوم پزشکی کشور مشخص شده است.

12 دانشگاه ایرانی برتر جهان

به تازگی هم ۱۲ دانشگاه علوم پزشکی کشور در جمع برترین‌های دنیا و جهان اسلام قرار گرفته اند. این موضوع را سرویس دانشگاه روزنامه جوان به نقل از دکتر دهقانی، سرپرست پایگاه استنای جهان اسلام آورده است. تعداد استناد‌های دریافتی مقالات دانشگاه‌ها ومؤسسات تحقیقاتی ملاک انتخاب آن‌ها در این پایگاه است. دانشگاه‌هاو مؤسسات تحقیقاتی برتردر ۲۲ حوزه موضوعی انتخاب ومعرفی می‌شوند. این دانشگاه‌ها ومؤسسات باید از نظر استناد‌های دریافتی دردسته یک درصد برتر قرارگرفته باشند.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رشته موضوعی داروشناسی و سم شناسی در بین کشور‌های اسلامی براساس تعداد مقالات برتر رتبه نخست را کسب کرده است؛ یعنی این دانشگاه بیشترین تعداد مقالات برتر دنیا در بین کشور‌های اسلامی در حوزه داروشناسی و سم شناسی را تولید کرده است. در همین حوزه این دانشگاه براساس تعداد مدارک رتبه هفتم کشور‌های اسلامی و براساس تعداد استناد‌ها رتبه چهارم کشور‌های اسلامی را کسب کرده است که نشان از قدرت پژوهشگران این حوزه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد دارد.

جالب اینکه در حوزه پزشکی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در بین کشور‌های اسلامی براساس شاخص تعداد استناد‌ها و مدارک تولید شده رتبه نخست را به خود اختصاص داده است. براساس تعداد مقالات برتر در حوزه موضوعی، این دانشگاه رتبه چهارم کشور‌های اسلامی را دارد.دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه ایمنی‌شناسی نیز از نظر تعداد مدارک رتبه اول کشور‌های اسلامی و از نظر تعداد استناد‌های دریافتی رتبه دوم را دارد. همچنین این دانشگاه براساس شاخص تعداد مقالات برتر نیز رتبه چهارم کشور‌های اسلامی را کسب کرده است.

بهبود روش‌های ترمیم نخاع با میدان مغناطیسی

۲دستاورد جدید پژوهشگران در عرصه علم پزشکی به دست آوردند که خبر آن در خبرگزاری ایسنا منتشر شده است. پژوهشگران دانشگاه تهران موفق شدند با ارائه میدان مغناطیسی ایستا (SMF) به‌عنوان روش درمانی غیرتهاجمی، روش‌های ترمیم نخاع با حداقل عوارض جانبی را بهبود دهند.

نتیجه تحقیقات مطهره اقاملائی که این طرح را در قالب پایان‌نامه کارشناسی ارشد بیوفیزیک با راهنمایی دکتر حمید مباشری انجام داده است اثربخشی میدان مغناطیسی ایستا بر ریخت‌شناسی، جهت‌گیری و مهاجرت نورون‌ها و سایر سلول‌های نخاعی، همچنین توانایی رویکرد مطرح را در درمان بر پایه مغناطیس در موارد آسیب نخاعی نشان داد.

هدف اصلی تحقیقات بیوفیزیکی در سطوح سلولی و مولکولی در حیطه آسیب‌های نخاعی، بهبود روش‌های ترمیم نخاع با حداقل عوارض جانبی است.

ایمپلنت‌های قابل کاشت در مغز

ایمپلنت مغزی دستاوردی است که به نقل از خبرگزاری ایسنا محققان دانشگاه صنعتی سهند تبریز با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تبریز و ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی، اجرای یک طرح پژوهشی در زمینه طراحی و ساخت «بسته نفوذناپذیر و زیست‌سازگار برای ایمپلنت‌های قابل کاشت در مغز» را آغاز کردند. دکتر فرهنگ عباسی، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی سهند تبریز در گفت گو با خبرنگار ایسنا با اعلام این خبر گفته است: «یکی از چالش‌های اصلی استفاده بلندمدت از پروتزهای عصبی کاشته شده در مغز عملکرد متباین ایمپلنت به دلیل پاسخ‌های بافتی و نیز ناپایداری فصل مشترک با بافت عصبی در کاربردهای بالینی است.»

دکتر عباسی هدف از اجرای این طرح تحقیقاتی، توسعه مواد بسته‌بندی مناسب بر پایه فیلم‌های پلیمری به عنوان مواد هرمسی برای پوشش‌دهی و کپسوله کردن ایمپلنت‌های مغزی و ایجاد یک فصل مشترک پایدار بین ایمپلنت و بافت مغز ذکر کرده و با بیان اینکه در توسعه این فناوری شناختی بخش عمده تجهیزات با خلاقیت و نوآوری‌های محققان ساخته و تولید شده است گفت: «دستیابی به این تکنولوژی گامی بسیار مؤثر و حیاتی برای بومی‌سازی ایمپلنت‌های مغزی است.با بهره‌گیری از این فناوری شناختی، بیماران دارای اختلالات شناختی و ضایعات مغزی می‌توانند بدون کمک دیگران و با استفاده از کامپیوتر به فعالیت‌های روزانه خود ادامه دهند.»

منبع: فردا

کلیدواژه: دانشمندان جوان ایران موفقیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۴۱۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برترین دانشگاه‌ها در هر رشته کدامند؟

آفتاب‌‌نیوز :

امسال بیش از ۱۶ هزار و ۳۰۰ برنامه دانشگاهی در موضوعات مختلف رتبه بندی شدند که نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

در ویرایش چهاردهم این رتبه‌بندی، پنج حوزه علمی گسترده ارائه شده است: هنر و علوم انسانی، مهندسی و فناوری، علوم زیستی و پزشکی، علوم طبیعی، و علوم اجتماعی و مدیریت. در این پنج حوزه، ۵۵ حوزه موضوعی خاص نیز رتبه بندی شده اند و میتوان گفت رشته موسیقی برای نسخه ۲۰۲۴ میلادی برای اولین بار ارائه می‌شود. 

در این رتبه‌بندی، دانشگاه‌ها با استفاده از معیارهای مختلف، از جمله شهرت علمی، شهرت دانشگاه شبکه تحقیقات بین المللی ارزیابی می‌شوند.

بر این اساس، رتبه‌بندی موضوعی دانشگاه‌های جهان در سال ۲۰۲۴ میلادی به شرح ذیل است: 

هنر و علوم انسانی: 

۱- دانشگاه هاروارد

۲- دانشگاه کمبریج

۳- دانشگاه آکسفورد

۴- دانشگاه استنفورد

۵- دانشگاه کالیفرنیا، برکلی (UCB)

۶- دانشگاه ییل

۷- موسسه فناوری ماساچوست (MIT)

۸- دانشگاه نیویورک (NYU)

۸- دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس (UCLA)( رتبه مشترک) 

۱۰- کالج دانشگاهی لندن

۱۰- دانشگاه تورنتو

مهندسی و فناوری

۱- موسسه فناوری ماساچوست (MIT)

۲- دانشگاه استنفورد

۳- دانشگاه آکسفورد

۴- دانشگاه کمبریج

۵- دانشگاه کالیفرنیا، برکلی (UCB)

۶- موسسه فناوری فدرال زوریخ 

۷- کالج سلطنتی لندن

۸- دانشگاه هاروارد

۹- موسسه فناوری کالیفرنیا (Caltech)

۱۰- اکول پلی‌تکنیک فدرال لوزان (EPFL)

علوم زیستی و پزشکی

۱- دانشگاه هاروارد

۲- دانشگاه آکسفورد

۳- دانشگاه جان هاپکینز

۴- دانشگاه استنفورد

۵- موسسه فناوری ماساچوست (MIT)

۶- دانشگاه کمبریج

۷- کالج سلطنتی لندن

۸- دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو (UCSF)

۹- کالج دانشگاهی لندن

۱۰- موسسه کارولینسکا

علوم طبیعی

۱- دانشگاه هاروارد

۲- موسسه فناوری ماساچوست (MIT)

۳- دانشگاه آکسفورد

۴- دانشگاه کمبریج

۵- دانشگاه استنفورد

۶- موسسه فناوری کالیفرنیا (Caltech)

۷- دانشگاه کالیفرنیا، برکلی (UCB)

۸- موسسه فناوری فدرال سوئیس

۹- کالج سلطنتی لندن

۱۰- دانشگاه پرینستون

علوم اجتماعی و مدیریت

۱- دانشگاه هاروارد

۲- دانشگاه آکسفورد

۳- دانشگاه استنفورد

۴- موسسه فناوری ماساچوست (MIT)

۵- دانشگاه کمبریج

۶- مدرسه اقتصاد و علوم سیاسی لندن (LSE)

۷- دانشگاه کالیفرنیا، برکلی (UCB)

۸- دانشگاه ییل

۹- دانشگاه شیکاگو

۱۰- دانشگاه نیویورک 

۱۰- کالج دانشگاهی لندن

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ایرانی ها چه تعداد خانه در ترکیه خریدند؟/ اتباع این کشور رتبه اول را دارند
  • اولین کنگره پژوهش و فناوری در حوزه بهداشت و سلامت + فیلم
  • نیاز به ۵۷ هزار تخت خوابگاهی در دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • مدل دانشگاهی تمدن ایرانی الگوی ۲۰۰ دانشگاه در دنیا است
  • ثبت نام ۵۲ دانشجوی اتباع خارجی در دانشگاه علوم پزشکی زنجان
  • بازدید وزیر بهداشت از ساخت بیمارستان موقوفه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • برگزاری نشست معاونین فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به میزبانی قم
  • پایش۸۲ درصدی جامعه هدف آذربایجان غربی در طرح پایش ملی سلامت
  • رازهای سر به مهر مانده «مغز» انسان
  • برترین دانشگاه‌ها در هر رشته کدامند؟