Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-03-19@03:22:14 GMT

تصمیم جنجالی انگلیس برای دختر داعشی

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۴۱۶۱۹

دولت انگلیس حق شهروندی "شمیمه بیگم"، یکی از سه دختر دبیرستانی که فرار آنها از لندن و پیوستن به داعش در سال ۲۰۱۵ خبرساز شد را لغو می‌کند. وکیل خانواده بیگم گفته علیه این تصمیم شکایت خواهد کرد.به گزارش بلاغ،دولت انگلیس حق شهروندی "شمیمه بیگم"، یکی از سه دختر دبیرستانی که فرار آنها از لندن و پیوستن به داعش در سال ۲۰۱۵ خبرساز شد را لغو می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وکیل خانواده بیگم گفته علیه این تصمیم شکایت خواهد کرد. شمیما که اکنون در یک کمپ ویژه زندانیان داعش در سوریه است به تازگی زایمان کرده است.


منابع دولت انگلیس گفته‌اند از آنجا که شمیمه بیگم به لحاظ تاریخچه خانوادگی امکان دریافت شهروندی کشور دیگری را دارد قانونا دولت اجازه دارد که حق شهروندی او را لغو کند.

تسنیم اکونجی، وکیل خانواده بیگم گفته از چنین تصمیمی واقعا دلسرد شده و "از همه مجاری قانونی" برای به چالش کشیدن آن استفاده خواهد کرد.

شمیمه هنگامی که در سال ۲۰۱۵ به طور مخفیانه با دو دوست دبیرستانی از انگلیس به ترکیه و سپس به سوریه رفت تنها ۱۵ سال داشت و هم اکنون ۱۹ ساله است.

او هم اکنون در کمپ زندانیان داعش در سوریه است و آن طور که گزارش شده از "باغوز" یکی از آخرین مناطقی که در اختیار داعش است خارج شده است.

شمیمه همین چند روز پیش در داخل این اردوگاه زایمان کرد و صاحب یک پسر شد. او پیش‌تر گفته بود که از زمان پیوستن به داعش دو بار دیگر باردار شده بوده اما هر دو بار نتوانسته بوده جنین را حفظ کند.

بیگم روز دوشنبه در گفتگو با بی‌بی‌سی تاکید کرد هنگامی که انگلیس را به قصد سوریه و پیوستن به داعش ترک کرده هرگز قصد "تابلو شدن" و شهرت یافتن در رسانه‌ها را نداشته و اکنون هم فقط خواستار این است که به انگلیس بازگردد و در آرامش پسرش را بزرگ کند.

شبکه آی‌تی‌وی نیوز انگلیس مدعی است نامه‌ای را به دست آورده که در آن مادر شمیمه به او از حکم لغو شهروندی‌اش توسط دولت خبر داده است.

قانون سال ۱۹۸۱ حق شهروندی بریتانیا به وزیر کشور اجازه داده در صورتی که منفعت عمومی در میان باشد بتواند تابعیت یک بریتانیایی را لغو کند اگر این تصمیم موجب بی‌ملیتی آن شهروند نشود.

بیگم می‌گوید او در سال ۲۰۱۵ که هنوز نوجوان محسوب می‌شد با پاسپورت خواهرش از انگلیس خارج شده اما به محض ورود به سوریه پاسپورت او را گرفته‌اند.

آن طور که گفته شده او از طریق مادرش شهروندی بنگلادش را به ارث برده اما خودش در گفتگو با بی‌بی‌سی تاکید کرده که هیچ‌گاه به بنگلادش سفر نکرده و پاسپورت این کشور را هم ندارد.

در مورد فرزند او هم بنابر قوانین انگلیس چون او پیش از صدور حکم حق شهروندی شمیمه متولد شده یک بریتانیایی محسوب می‌شود.

با وجود این، به لحاظ نظری دولت حق سلب شهروندی از پسر شمیمه بگیم را دارد اما مقام‌ها می‌گویند باید جوانب را کاملا بررسی کنند و حقوق شهروندی این دو را به طوری که به این نوزاد لطمه نخورد وارسی کنند.

سخنگوی وزارت کشور بریتانیا گفته "وزیر طی چند روز گذشته تصریح کرده که اولویت او امنیت کشور و مردمی که در آن زندگی می‌کنند است."

او گفته وزارت کشور درباره پرونده شخصی افراد اظهارنظر نمی‌کند اما "سلب تابعیت با توجه به همه جوانب بررسی شده و تصمیمی به یک باره نبوده است".

همزمان لرد کارلیل که پیش‌تر به عنوان ناظر مستقل قوانین تروریسم را بازبینی کرده بود می‌گوید مادر شمیمه بگیم ملیت بنگلادشی هم دارد و بنابر قوانین بنگلادش این ملیت را به شمیمه هم منتقل می‌کند.

دال بابو، از افسران سابق پلیس متروپولیتن و از دوستان خانوادگی شمیمه بیگم گفته آنها از تصمیم وزارت کشور که "ناگهانی و فاقد تعمق" به نظر می‌رسد "بسیار شگفت‌زده" شده‌اند.

بابو با تاکید بر این که شمیمه هرگز بنگلادش را ندیده گفته: "این تصمیم خیلی عجیب و غریب به نظر می رسد و من مطمئن نیستم که تا چه حد وجاهت قانونی دارد."

گروه موسوم به داعش در دو سال گذشته اکثر مناطق تحت کنترل خود را از دست داده اما تخمین‌زده می‌شود ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ جنگجوی داعش همچنان بر منطقه‌ای حدود ۵۰ کیلومتر مربع در مرز سوریه تسلط دارند.

شمیمه بیگم وقتی به همراه دو دوست دیگرش به قصد پیوستن به داعش به ترکیه فرار کرد، فقط ۱۵ سال داشت. آن‌ها به والدینشان گفتند با هم بیرون می‎روند و دیگر به خانه بازنگشتند. زمانی که این سه دختر دبیرستانی تصمیم خود را گرفتند، روزنامه‎های بریتانیایی هر روز از خشونت‎های داعش می‎نوشتند.

یک سال پیش از آن، خبر بریدن سر دو امدادگر انگلیسی به نام‎های دیوید هینس و الن هنینگ توسط این گروه تیتر اول روزنامه‎ها و برنامه‎های خبری تلویزیونی بود.

این سه دختر از مرز ترکیه وارد سوریه شدند و کمی بعد در خانه‌ای اسکان داده شدند. شمیمه به روزنامه تایمز گفت: "آن‎ها شک داشتند ما جاسوس باشیم." سه هفته بعد از آن شمیمه ازدواج کرد و به رقه، پایتخت آن زمان داعش رفت

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۴۱۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داعش دستورالعمل داده بود که به رأی‌دهنده‌ها در ایران حمله کنند

رییس کمیته امنیت ستاد انتخابات جزئیات جنگ امنیتی، اطلاعاتی و سایبری دشمنان علیه ایران در انتخابات ۱۴۰۲ را تشریح کرد و گفت: داعش و ضد انقلاب نقشه‌های اطلاعاتی، امنیتی و سایبری برای ایجاد اخلال در انتخابات ۱۴۰۲ داشتند.

به گزارش ایرنا، سید مجید میراحمدی با اشاره تمهیدات ستاد امنیت انتخابات برای تامین امنیت انتخابات اظهار داشت: ستاد امنیت انتخابات، فعالیت خود را از اردیبهشت امسال (۱۴۰۲) آغاز کرد. اعضای این ستاد دستگاه‌های امنیتی، انتظامی، نیرو‌های مسلح و دستگاه قضایی هستند که با رصد و پیش‌بینی تهدیدات و آسیب‌هایی را که در انتخابات با آن مواجه خواهیم شد، برآورد کردند و با مشورت‌های مفصل، تهدیدات و آسیب‌های انتخابات را احصا کرده و بر اساس آن «اطلس امنیت انتخابات» تهیه شد.

رییس کمیته امنیت ستاد انتخابات اضافه کرد: ما در برآورد‌های خودمان با دو دسته از تهدیدات مواجه بودیم که یک دسته از آن ناشی از رقابت‌های بسیار نزدیک و شدید در بعضی از شهرها، خصوصاً شهر‌هایی که مبنای رقابت در آن‌ها طایفه‌ای و قومی است، بود. معمولا در این شهر‌ها اینطور بوده که در انتخابات‌های گذشته چه قبل از انتخابات، چه حین آن و چه در زمان اعلام نتایج، شهر‌هایی که در اطلس انتخابات به عنوان شهر‌های قرمز انتخاباتی از آن‌ها یاد می‌کنیم، منجر به تنش، درگیری و آشوب می‌شد.

وی با تأکید بر اینکه جنس این نوع ناآرامی‌ها امنیتی نبوده و نیست، ادامه داد: بیشتر اعتراض‌ها در این شهر‌ها مربوط به نتیجه انتخابات یا ناراحتی و عصبانیت ناشی از شکست نامزد‌های یک قوم و یا طایفه است. در دوره‌های گذشته با فراز و نشیب‌هایی مواجه بودیم که بعضا منجر به کشته شدن افرادی از دو طرف، به آتش کشیده شدن و تخریب اماکن دولتی و آشوب‌های خیابانی می‌شد. البته بعدا در این بستر، جریان‌های معاند و ضدانقلاب هم بر این موج ناآرامی و آشوب در بعضی از این شهرستان‌ها سوار می‌شدند.

میراحمدی تصریح کرد: براساس برآورد‌هایی که صورت گرفته بود، وضعیت ۲۷ شهرستان به‌گونه‌ای اعلام شد که ظرفیت بروز چنین ناآرامی‌هایی را به دلیل رقابت‌های طایفه‌ای و قومی و رقابت‌های بسیار نزدیک نامزد‌ها وجود داشت.

میراحمدی با اشاره به وسعت عمل هیات‌های اجرایی و شورای نگهبان در تأیید صلاحیت‌ها در این دوره از انتخابات، یادآور شد: در طول ۱۱ دوره گذشته انتخابات مجلس شورای اسلامی شاهد این میزان تایید صلاحیت نبودیم؛ رقابت‌ها خصوصاً در سطح شهرستان‌ها، بسیار فشرده و بین اقوام و طوایف بسیار شدید بود؛ بنابراین نگرانی‌ها برای بروز این گونه ناآرامی‌ها می‌توانست بیشتر از دوران‌های گذشته باشد.

معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور افزود: برای این دسته از تهدیدات و آسیب‌های داخلی برنامه‌ریزی مفصلی کردیم. اولا با استاندار ۸ استان که در آن‌ها پیش‌بینی می‌شد درگیر چنین مسائلی شوند، جلساتی را برگزار کردیم و برآورد‌های خود را ارائه کردیم. اعلام کردیم که در سنوات گذشته چنین تجربه‌هایی وجود داشته و نیرو‌های امنیتی و انتظامی وارد می‌شدند و وضعیت را آرام می‌کردند. اما معمولا خسارت‌های و کشته‌هایی تا مرحله آرام‌سازی به همراه داشت.

میراحمدی ادامه داد: در این دوره براساس اطلس امنیت انتخابات تهیه شده، کاملا شفاف، صریح و روشن، به استانداران اعلام کردیم که چه شهری از استان شما دچار چنین التهاباتی خواهد شد. اینکه ما بعد از وقوع حادثه وارد عمل شویم و اوضاع را کنترل کنیم، چندان موفقیت‌آمیر نیست. موفقیت در این است الان که می‌دانیم ممکن است این رخداد‌های نامبارک شکل بگیرد، همه ظرفیت‌ها را به‌کار بگیریم و از وقوع این حوادث پیشگیری کنیم؛ لذا وزارت کشور به استاندارن اعلام کرد که پذیرفته نخواهد بود اگر ناآرامی در استان‌های اعلام شده، شکل بگیرد.

رییس کمیته امنیت ستاد انتخابات اضافه کرد: اعضای شورای تأمین و در رأس آن، استانداران و فرمانداران شهرستان‌های ذی‌ربط وارد عمل شدند و یک سری اقدامات پیشگیرانه را برای جلوگیری از این رخداد‌ها آغاز کردند. فراجا از قبل برای این شهر‌ها پیش‌بینی‌های خود را انجام داد و نیروهایش را از تهران و دیگر استان‌های همجوار اعزام کرد. دستگاه‌های اطلاعاتی هم اشراف خودشان را به‌طور قابل ملاحظه‌ای افزایش دادند.

وی گفت: به دلیل اشراف اطلاعاتی، توانمندی‌های عملیاتی و اقدامات پیشگیرانه، به فضل الهی به جز یک شهر، در هیچ کدام از شهر‌ها با ناآرامی و مساله خاصی مواجه نشدیم. مختصری در پلدختر قبل از شروع انتخابات وزیر کشور در استان حاضر شد تصمیماتی را برای جلوگیری از رخداد‌های تلخی که پیش‌بینی می‌شد، اتخاذ کرد. این تصمیمات در آرام‌سازی و پیشگیری از درگیری‌های داخل شهر و بین نامزد‌ها بسیار موثر بود.

میراحمدی خاطرنشان کرد: بنابراین در این بخش اعضای شورای تأمین استان‌ها و وشهرستان‌ها یک کارنامه درخشان و بی‌نظیری را از خود به جا گذاشتند و می‌توان گفت ما از بُعد امنیتی کم‌مساله‌ترین و بهترین شرایط را در طول انتخابات‌های گدشته پشت سر گذاشتیم.

معاون وزیر کشور افزود: یک بُعد دیگر از تهدیدات علیه انتخابات در این دوره ظهور و بروز پیدا کرد که ما مشابه آن را در انتخابات‌های گدشته نداشتیم؛ آن هم این بود که دشمنان ما یک اقدام دو ستونی را علیه انتخابات به طور همزمان پیگیری می‌کردند. یک ستون آن، تحریم انتخابات بود؛ چه در داخل و چه در خارج. تحریم انتخابات را تبدیل به یک کمپین کردند تا اساسا این انتخابات با حداقل مشارکت برگزار شود تا بعد از اینکه خواب پریشان آن‌ها تعبیر شد، اقدامات خود را شبیه جنگ ترکیبی سال ۱۴۰۱، در سایه عدم حضور مردم در انتخابات شروع کنند.

میراحمدی ادامه داد: ستون دوم، ایجاد اخلال در روند برگزاری انتخابات برای اولین بار بود تا انتخابات و برگزاری آن را ناامن کنند. ما این نوع از اخلال را در برگزاری انتخابات‌های گذشته نداشتیم و خاص این دوره بود.

وی در تشریح منظور از اخلال در انتخابات و تهدید در برگزاری آن، گفت: به دلیل اینکه برای اولین بار و طبق قانون مصوب مجلس، برگزاری انتخابات الکترونیکی دنبال می‌شد، احراز هویت همه رأی‌دهنده‌ها باید به‌صورت برخط و الکترونیکی انجام می‌شد. به همین منظور باید همه خطوط اینترنتی و مخابراتی در اقصی نقاط کشور برقرار باشد تا هیچ‌گونه اخلالی به وجود نیاید؛ چراکه اخلال در خدمات اینترنتی و مخابراتی موجب اخلال در برگزاری انتخابات می‌شد. زیرا امکان احراز هویت وجود نداشت و اگر احراز هویت انجام نمی‌شد، نمی‌توانستیم انتخابات را در آن شعبه برگزار کنیم.

میراحمدی نوع دیگری از تهدیدات در حوزه اخلال در روند برگزاری انتخابات را حمله به رأی‌دهنده‌ها و صندوق‌های رأی عنوان کرد و اظهار داشت: داعش دستورالعمل‌هایی را صادر کرده بود؛ ما پیش از انتخابات این را اعلام نکردیم تا برای مردم دلهره و نگرانی ایجاد نشود. داعش انتخابات ایران را به عنوان هدف خودش اعلام کرد و گفت به رأی‌دهنده‌ها و صندوق‌های رأی حمله خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: اینجا بود که دستگاه‌های امنیتی ما و سربازان گمنام امام زمان (عج) به طور شبانه‌روزی و با یک اقدام جهادی، تمام کلونی‌ها و افرادی که می‌توانستند ظرفیت این موضوع را در داخل ایران داشته باشند، از قبل از مرز‌ها تا عمق کشور را زیر پوشش اطلاعاتی خود بردند. چندین تیم دستگیر شد و چندین نفر هم در درگیری‌ها معدوم و کشته شدند. بحمدلله این تهدید جریان‌های تروریستی برای حمله به رأی‌دهندگان و صندوق‌های رأی، خنثی شد.

معاون امنیتی و انتطامی وزیر کشور تصریح کرد: مراقبت‌ها از مرز تا عمق کشور به شدت افزایش پیدا کرد و با اشراف اطلاعاتی، دستگیری عوامل مظنون و یا بعضی تیم‌های نظامی، این توطئه جریان‌های تروریستی هم خنثی شد و هیچ اتفاقی هم در هیچ نقطه‌ای نیفتاد.

میراحمدی تاکید کرد: مهم این بود اگر این گروه‌ها قادر بودند در یک شعبه انتخابیه یک اقدام تروریستی انجام دهند، این اقدام تروریستی را به سرعت در فضای مجازی منتشر می‌کردند و رای‌دهندگان را نگران از داشتن امنیت می‌کردند؛ اما به فضل الهی این هم خنثی شد.

وی با اشاره به حملات سایبری دشمنان برای ایجاد اخلال در مراحل الکترونیکی انتخابات، گفت: اقدامی که دشمنان قصد داشتند انجام دهند این بود که به زیرساخت‌های نرم‌افزاری برگزاری انتخابات، حملات سایبری کنند و آن‌ها را از کارآمدی خارج کنند.

این اقدام را هم انجام دادند و حملات سنگین سایبری را به زیرساخت‌های برگزاری انتخابات صورت دادند. اما چون از قبل دستگاه‌های مسئول در وزارت کشور و بخش‌های مربوطه، عزیزان وزارت اطلاعات، مرکز ملی فضای مجازی، سپاه و پلیس فتا پیش‌بینی‌های لازم را انجام داده و آمادگی‌های لازم را ایجاد کرده بودند، این حملات سایبری هم با شکست کامل مواجه شد.

رییس کمیته امنیت ستاد انتخابات خاطرنشان کرد: بنابراین در یک جنگ امنیتی، اطلاعاتی و فناوری، این انتخابات را برگزار کردیم، اما در این جنگ به لطف پروردگار و سایه تلاش‌ها و مجاهدت‌های نیرو‌های مسلح، دستگاه‌های امنیتی و دستگاه‌های قضایی، بی‌نظیرترین انتخابات از نظر امنیتی را برگزار کردیم.

میراحمدی با بیان اینکه این انتخابات از جنبه‌های دیگر هم قابلیت تحلیل و بررسی دارد، گفت: یک مساله موضوع مشارکت است که مشارکت نزدیک به ۴۱ درصد که دشمنان برآورد داشتند که تک رقمی خواهد بود و رسانه‌های معلوم‌الحال آن‌ها دائما زیرنویس می‌کردند که انتخابات یک انتخابات تک‌رقمی است. وقتی که آمار شرکت‌کنندگان ۲۵ میلیون نفر اعلام شد، واقعا برای دشمنان ملت مرگ‌آور بود؛ همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، هم یک حماسه بود، هم یک جهاد.

دیگر خبرها

  • داعش دستورالعمل داده بود که به رأی‌دهنده‌ها در ایران حمله کنند
  • آغاز مرحله‌ دوم اخراج مهاجران افغانستانی از پاکستان
  • باغ عروسک‌ها مهمان کودکان پایتخت
  • اولین سوت مهناز ذکایی پس از حاشیه‌های جنجالی دربی
  • نابودی منابع مالی تشکیلات داعش در عراق
  • استقرار حشد الشعبی در دیالی عراق
  • پلیس به عنوان مجری قانون باید مورد احترام و تکریم باشد
  • استقرار حشد شعبی در دیالی برای خنثی کردن عملیات داعشی‌ها
  • افشاگری گل‌محمدی از دلیل جنجالی برای حذف رامین رضاییان از پرسپولیس
  • افشاگری یحیی گل‌محمدی از دلیل جنجالی برای حذف رامین رضاییان