Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-24@22:58:39 GMT

چگونه سرطان را شکست دهیم؟

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۴۱۷۹۷

چگونه سرطان را شکست دهیم؟

باشگاه خبرنگاران جوان: ندا خورشیدیان مسئول واحد سلامت روان مرکز بهداشت شیراز اظهار کرد: سرطان، پس از بیماری‌های قلبی، دومین عامل مرگ و میر در ایالات متحده آمریکا است و سالانه گریبان گیر بیش از نیم میلیون نفر در این کشور می‌شود.

وی، سرطان را واژه‌ای دلهره آور و ترسناک خواند و گفت: در عصر کنونی می‌توان بسیاری از حالت‌های مختلف سرطان را پیشگیری یا درمان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ندا خورشیدیان افزود: اطلاع یافتن از ابتلا به سرطان به عنوان یک بیماری بدخیم آرامش ما را برهم می‌زند و طبیعی است که در این وضعیت احساس ترس، ناامنی و وحشت کنیم، زیرا سرطان باور‌های ما را مبنی براینکه «جهان مکانی امن است» و «من برخود کنترل دارم» تغییر می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه افراد در زمان ابتلا به سرطان یکسری واکنش‌های رایج مانند شوک، انکار، خشم، چانه زنی، افسردگی و پذیرش را از خود نشان می‌دهند، ادامه داد: در مرحله شوک و انکار، بیمار به تشخیص پزشک اعتراض و نتایج آزمایش‌ها را رد می‌کند و به خود دلداری می‌دهد که اشتباهی صورت گرفته و مشکلی وجود ندارد، در حالی که در مرحله خشم، بیمار ممکن است از خود، نزدیکان و اطرافیان، پزشک و حتی خداوند خشمگین باشد و نیاز است در این مرحله فرد برای مهار خشم، کار‌هایی مانند صحبت با دوستان، گریستن برای از بین بردن خشم، درد دل با خداوند، بخشیدن خود و دیگران و جبران کردن اشتباهات و کاستی ها، انجام فعالیت‌های بدنی مانند پیاده روی و را در برنامه خود بگنجاند.

خورشیدیان، چانه زنی با خداوند و درخواست شفا را یکی دیگر از رفتار‌های بیماران سرطانی در مواجهه با این بیماری عنوان کرد و گفت: سرطان با فقدان سلامتی، کاهش توان و قدرت بدنی و همچنین تغییر در نقش‌های فردی و اجتماعی همراه است و این می‌تواند افسردگی به همراه داشته باشد، بنابراین وقتی فرد واقعیت تلخ از دست دادن سلامتی و فقدان را بپذیرد، طبیعی است که اندوهگین شود.

وی، آخرین مرحله از واکنش فرد را پذیرش بیماری برشمرد و افزود: بیمار پس از فراز و نشیب‌های بسیار سرانجام به این پذیرش می‌رسد که به یک بیماری بدخیم مبتلا شده و باید برای رهایی از آن تحت درمان قرار گیرد.

مسئول واحد سلامت روان مرکز بهداشت شیراز، سازگاری روانی با سرطان را به مجموعه نگرش‌ها و عملکرد‌هایی اطلاق کرد که فرد برای بقای سلامت، تندرستی، احساس خوشبختی و غلبه بر استرس‌هایی که به علت ابتلا به سرطان ایجاد شده، دریافت می‌کند.

وی، کاربردی‌ترین روش سازگاری بیماران با سرطان را راهبرد سازگاری معنوی دانست و ادامه داد: این بیماران برای سازگاری با بیماری، بیشتر از راهبرد‌های معنوی، حمایت اجتماعی، امیدواری و بازسازی شناختی استفاده می‌کنند که نتایج این سازگاری معنوی به خوبی نشان می‌دهد، این افراد کمتر دچار افسردگی شده و میزان کمتری از توجه و رسیدگی پزشکی را درخواست می‌کنند.

خورشیدیان، درک و تفسیر فرد از رویداد‌ها را بهترین عامل در واکنش به بیماری سرطان نام برد و اضافه کرد: تفسیر فرد از بیماری سرطان، در نوع واکنش او نسبت به آن تاثیرگذار است؛ برای نمونه اگر بیمار، سرطان را سرنوشت و تقدیر خدا و خود را اسیر و قربانی جبر و تقدیر بداند در برابر آن احساس درماندگی می‌کند، اما اگر آن را چالش یا فرصتی برای صبر و بردباری از سوی خداوند بداند، به گونه‌ای دیگر واکنش نشان می‌دهد یا اگر فرد این بیماری را غیر قابل درمان و مجازاتی از سوی خداوند بداند، طبیعی است که با افسردگی، ناامیدی و درماندگی مواجهه شود.

منبع: فردا

کلیدواژه: سرطان مرگ و میر افسردگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۴۱۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در ایام هفته سلامت غربالگری سرطان‌های روده بزرگ، پستان و دهانه رحم برای گروه‌های سنی هدف در پایگاه‌های سلامت و مراکز و خانه‌‌های بهداشت انجام می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از روابط عمومی علوم پزشکی مشهد، بابک اقبالی گفت: در هفته سلامت برنامه ویژه‌ای در بحث مراقبت‌های قلبی با اندازه‌گیری قند، وزن، فشارخون و انجام آزمایش قند خون و چربی داریم و این برنامه در طول این هفته اجرا می‌شود.

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: بر اساس بررسی‌های انجام شده، از میان افراد بالای  30 سال مراجعه کننده 30 درصد مبتلا به فشار خون (از هر 3 نفر یک نفر)، 13 درصد مبتلا به دیابت (از هر 7 نفر یک نفر) هستند و اگر این افراد به موقع تشخیص داده شوند تحت درمان به‌‎موقع نیز قرار می‌گیرند و از عوارض جانبی بعدی به‌دور خواهند بود.

وی گفت: برنامه دیگر این دانشگاه، آموزش به افرادی است که تحت درمان  قرار ندارند و مهمترین موضوع در خصوص عدم افزایش وزن است تا با مشکلات و سکته‌های قلبی مواجه نشوند. همچنین به افراد آموزش شیوه زندگی سالم، تحرک بدنی مطلوب و تغذیه سالم داده می‌شود و به تمام مراجعه کنندگان به 30 دقیقه ورزش سبک و 7 هزار گام پیاده‌روی توصیه می‌شود.

اقبالی با تأکید بر اینکه در هفته سلامت بحث غربالگری سرطان‌های روده بزرگ، پستان و دهانه رحم و برای گروه سنی 50 تا 70 سال، بالای 30 سال و 30 تا 60 سال انجام می‌شود، افزود: همچنین در این هفته و در طول ایام سال بر غربالگری تیروئید در 3 تا 5 روزگی تأکید داریم و در همین راستا و با گرفتن چند قطره خون از کف پای افراد مبتلا به بیماری‌‎های متابولیک و فیتلکونوری شناسایی می‌شوند و در مواردی که به‌‎موقع شناسایی شوند از عقب ماندگی ذهنی و جسمی جلوگیری می‌شود، به همین منظور 98 درصد نوزادان غربالگری شدند و از والدین 2 درصد باقی مانده نیز درخواست داریم تا هرچه سریع‌تر مراجعه کنند.

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: در میان مبتلایان به بیماری‌های غیرواگیر بیشترین میزان مبتلاها مربوط به فشار خون، دیابت و سرطان بوده و مهمترین عامل در پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر تغذیه و فعالیت بدنی مناسب بوده است.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • زهره حمیدی ازوضعیت پس از سرطان گفت/انسان دیگری شدم و حالم خوب است
  • اتصال بیرجند و طبس به طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع
  • ایران روی کمربند سنگ کلیه
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم؟ + راهنمای کامل
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد انجام می‌شود
  • غربالگری ۳ سرطان شایع در خراسان رضوی
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد
  • کم‌تحرکی عامل بسیاری از بیماری‌ها