Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-24@19:10:07 GMT

برندگان سومین جایزه ادبی ریحانه معرفی شدند

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۴۲۳۴۵

برندگان سومین جایزه ادبی ریحانه معرفی شدند

به گزارش ایرنا، در این آیین که با برپایی شب شعر و اهدای جایزه ادبی ریحانه همراه بود، بهترین‌های بخش شعر و داستان معرفی شدند.
برگزیدگان آثار خود را در سه محور حضرت فاطمه زهرا (س) زندگی فردی و خانوادگی، حضرت فاطمه زهرا (س) جامعه اسلامی و حضرت فاطمه زهرا (س) معارف دینی ارائه کرده بودند.
در این مراسم مصطفی رحماندوست با عنوان نماینده داوران بخش شعر بیانیه هیات داوران را خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: اگر جایزه ریحانه بخواهد نقشی ویژه در تطور شعر فاطمی ایفا کند، می‌بایست سال‌های آغازین را به منزله مقدمه‌ای برای بررسی فضای عمومی شعر فاطمی و خصوصا شناسایی رویکرد شاعران جوان در نظر گرفت.
این شاعر عنوان کرد: فراهم آوردن زمینه تشویق شاعران به گونه‌ای که هر ساله قابل ارزیابی و سنجش باشد، برای هر جشنواره ملی معتبر ضروری است که با یاری منقدان به عنوان هسته علمی ممکن خواهد شد.
وی افزود: ریحانة النبی شروع یک جریان مبارک است که در آن به رویه شعر آیینی به طور عام و شعر فاطمی به طور خاص راه افتاده است.
رحماندوست ابراز داشت: هیات داوران می‌تواندبه دست اندرکاران برنامه این امید را بدهد که به راهگشایی امیدوار است؛ به شرط آنکه پژوهشگران خارج از جشنواره مولفه های توفیق این برنامه را بسنجند و بررسی کنند.
وی با تاکید بر اینکه رواست شعر آیینی طنینی قوی‌تر یابد، ادامه داد: سخت‌ترین مرحله داوری شعر‌ها سنجش و گزینش اجباری هم‌پایی گریزناپذیر شانه‌به‌شانه‌ها با هم بود.
همچنین در این آیین احمد اکبرپور با عنوان نماینده داوران بخش داستان عنوان کرد: داستان هایی که پرداخته شده است نشانه ارادت به بانوی دو عالم است و بر این قرار، کار برای داوران داستان جایزه ادبی ریحانه دشوار بوده است.
وی بیان داشت: این دشواری بیشتر از آن رو است که عشق و ارادت را نمی‌توان در قابی اندازه گرفت؛ با چنان باوری پس از انتشار فراخوان 100 اثر به دبیرخانه ارسال شد. آثار در دو مرحله ارزیابی شد که در مرحله نخست 30 داستان انتخاب شد و در مرحله دوم از 2 داستان برگزیده و 4 اثر نیز شایسته تقدیر شناخته شدند.
اکبرپور افزود: آثار ارسالی به این دوره جشنواره در دو گروه مستند‌گونه و تاریخی و با توجه به زندگی امروز داستان‌هایی را در محور‌های تعیین شده پرداخته بودند که داستان‌های گونه دوم بسیار شایسته توجه هستند.
براین اساس برگزیدگان این جشنواره در بخش شعر عبارت‌اند از افشین علا از تهران، مریم قادری و محمد حسین ملکیان از اصفهان که موفق به دریافت تندیس، لوح تقدیر و جایزه نقدی این جایزه ادبی شدند.
همچنین حسین سنگری از دزفول، خدابخش صفادل از نیشابور، هادی فردوسی ازشیراز و‌ محسن کاویانی از قم شایسته تقدیر در بخش شعر شناخته شدند.
جایزه ادبی ریحانه در بخش داستان به حامد اشتری، محبوبه زارع و زهره تهامی‌پور اهدا شد؛همچنین از زهرا زحمتکش، فریبا مرادی، فاطمه حسینی دوست و هادی فردوسی با عنوان شایسته تقدیر یاد شد.
سومین همایش ریحانة النبی و جایزه ادبی ریحانه از نخستین روز اسفندماه در تهران برگزار شد و به مدت یک هفته در شیراز و نیز شهرستان مهر ادامه می‌یابد.
7375 / 1876
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب کنفرانس مونیخ بودجه 98 اصفهان جامعه اسلامی حضرت فاطمه زهرا زهره عشق 40 سالگی انقلاب کنفرانس مونیخ بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۴۲۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی نامزدهای ایرانی کتاب‌ برای کودکان با نیازهای ویژه

هشت اثر از ایران به عنوان نامزد فهرست کتاب برای کودکان با نیازهای ویژه معرفی شدند. 

به گزارش ایسنا، گروه جوایز کتاب برای کودکان با نیازهای ویژه شورای کتاب کودک در جلسه داوری اسفندماه ۱۴۰۲ از میان آثار رسیده، هشت اثر را برای معرفی به دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان (IBBY) انتخاب کرد. 

 در بخش کتاب‌ برای کودکان با نیازهای ویژه:  

«افسانه نمکی» (کتاب حسی – لمسی) طراحی و اجرای ستاره اقتداری. این کتاب براساس روایتی از روستای کبودر آهنگ همدان بازنویسی شده. برای فعال کردن کودکان نابینا و کم‌بینا درحین خواندن کتاب از المان‌های معماری ایرانی  و ابزارهای سنتی استفاده شده است. 

«خاله می‌بافه من می‌پوشم» (کتاب حسی – لمسی) طراحی و اجرای سودا آزادی، نویسنده خط بریل ناصر مرادی. از ویژگی‌های کتاب راویت داستان توسط ﮐودکی نابیناست. از بافت‌های متنوع و حجم‌های گوناگون در ساخت اثر استفاده شده است. ظرافت اجرا و تنوع در بافت‌ها برای کودک با آسیب بینایی جذاب است. 

«روباه و زاغ» (کتاب حسی – لمسی) طراحی و اجرای سمانه نادری. بازسازی یک روایت کلاسیک  به شکل حسی - لمسی. استفاده از بافت‌های متنوع برای نمایش شخصیت‌ها و فضای داستان. ابتکار عمل در ساخت کتاب برای حرکت شخصیت‌ها به وسیله مخاطب.

 «من مترسکم ولی می‌ترسم» نویسنده احمد اکبرپور، تصویرگر مریم طهماسبی، انتشارات فاطمی، کتاب‌های طوطی. (اثر صوتی گروه جیکو، وابسته به کمیته خدمات کتابداری برای کودکان با نیازهای ویژه) 

 «تو یک جهانگردی» نویسنده شهرزاد شهرجردی، تصویرگر غزل فتح الهی، انتشارات فاطمی، کتاب‌های طوطی. (اثر صوتی گروه جیکو، وابسته به کمیته خدمات کتابداری برای کودکان با نیازهای ویژه) 

 «موزی که می‌خندید» نویسنده حمیدرضا شاه‌آبادی، تصویرگر حسن موسوی، انتشارات افق.(اثر صوتی گروه جیکو، وابسته به کمیته خدمات کتابداری برای کودکان با نیازهای ویژه) 

در این سه اثر صوتی در کنار خواندن متن از موسیقی و جلوه‌های صوتی برای انتقال بهتر مفاهیم استفاده شده و برای شنونده‌ با آسیب بینایی فضایی ایجاد می‌کند که می‌تواند داستان و تصاویر کتاب را از طریق صدا در ذهن خود تصور کند. 

در بخش کتاب با شخصیت‌های معلول:   

 «جهان مال من است» نویسنده تهمینه حدادی، تصویرگر هاله قربانی، انتشارات فاطمی، کتاب‌های طوطی. داستان با روایتی ساده به جزئیاتی از تجربیات خیال‌انگیز کودکی می‌پردازد. شخصیت‌پردازی در متن پویاست و عدم آشکارسازی و عدم تمرکز بر معلولیت کودک دیده می‌شود. 

«ترسناک‌ترین کاری که تا حالا انجام دادی چه بوده؟» نویسنده سولماز خواجه‌وند، تصویرگر مرجان وفاییان، انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان. داستان با شخصیتی باورپذیر، به دور از کلیشه‌ها و با برانگیختن حس پذیرش معلولیت به موضوع ترس از دیدن و بینایی می‌پردازد. 
  
داوران گروه جوایز کودکان با نیازهای ویژه شورای کتاب کودک، مرضیه شاه کرمی، سوده کریمی، مرجان ریحانیان، ماندانا رضوی زاده، میترا مؤدب، فریبا کیهانی و طاهره بشیر هستند. مسعود طاهریان( عضو نابینای گروه‌ خدمات کتابداری برای کودکان با نیازهای ویژه) نیز به عنوان مشاور در گروه حضور دارد. 

دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان هر دو سال یک بار فهرستی از کتاب‌های مناسب برای کودکان ویژه را به منظور ایجاد فرصت لذت از کتاب برای کودکان ویژه، تشویق ناشران و توسعه این نوع محصولات منتشر می‌کند. داوری نهایی در تورنتو کانادا برگزار می‌شود و آثار برگزیده در فهرست دوسالانه‌ای تحت عنوان کتاب برای کودکان با نیازهای ویژه منتشر و در نمایشگاه کتاب کودک بولونیا ۲۰۲۵ به نمایش گذاشته می‌شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • معرفی نامزدهای ایرانی کتاب‌ برای کودکان با نیازهای ویژه
  • معرفی برگزیدگان سومین جشنواره پژواک/ وعده معاون صدا برای برگزاری دور چهارم به صورت بین‌المللی
  • جایزه داستان و بازآفرینی در ۲ بخش رقابتی و ترویجی برگزار می‌شود
  • نخستین دوره جایزه داستان و بازآفرینی فراخوان داد
  • مظلومیت غزه با روایت نشان داده می‌شود
  • جزئیات اولین دوره جایزه داستان و بازآفرینی تشریح شد
  • معرفی سرگذشت رباعیات خیام و 4 کتاب دیگر
  • برندگان دومین جشنواره بزرگ اصناف بانک تجارت معرفی شدند
  • جزئیات جایزه ملی داستان و بازآفرینی اعلام شد/ معرفی اصفهان به عنوان پایگاه روایتگری ادبی
  • رونمایی پوستر جایزه داستان و بازآفرینی در حوزه هنری