Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، به نقل از امیدنامه، «محمدرضا عارف»، رئیس فراکسیون امید، در جمع کانون یزدی‌تباران ضمن تحلیل اوضاع کشور و یاددآوری سالهای میانی دهه هفتاد گفت: شرایطی که دولت اصلاحات روی کار آمد چه از نظر اقتصادی با بشکه نفت 7 دلار و ذخایر کالاهای اساسی کشور که عمدتا  وضعیت نامطلوبی داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خیلی زود دولت و شخص رئیس جمهور به این نتیجه رسیدند که مهمترین مسئله کشور ساماندهی اقتصادی است به همین دلیل جلسات متعددی در ارتباط با ساماندهی اقتصاد کشور  برگزار شد.

وی در همین ارتباط ادامه داد: در دولت اصلاحات خیلی زود و بطور طبیعی به چرخه اصلاح ساختار رسیدیم که ساختار بوروکراتیک و  قیم مابانه دولتی باید جای خودش را به حضور و مشارکت مردم و نخبگان بدهد .یعنی تمرکز زدایی و واگذاری امور به مردم که نتیجه آن برنامه سوم توسعه شد.

رئیس فراکسیون امید با یان اینکه در دولت اصلاحات سعی کردیم با اصلاحات ساختاری بتوانیم از  همه پتانسیل‌های مردمی استفاده کنیم، به بیان خاطره‌ای از شهید صدوقی پرداخت و خاطرنشان کرد: شهید صدوقی در سال ۶۰-۶۱ اصرار داشتند در یزد دانشگاه تاسیس شود در شرایطی که ما هم از نظر استاد به شدت در مضیقه بودیم و هم مشکل منابع وجود داشت. حدود یک ماه بعد ایشان یک لیست بلند بالا از استادان یزدی که تعهد داده بودند اگر در یزد دانشگاه تاسیس بشود منتقل می‌شوند را ارائه کردند. مطرح شد تاسیس دانشگاه چقدر هزینه دارد، فرمودند هرچقدر دولت بپردازد من هم دوبرابر آن را خواهم پرداخت. این نگاهی است که  برجستگان یزد در ارتباط با توسعه استان داشتند که نتیجه آن را امروز در توسعه آموزش عالی یزد می بینیم.

وی تصریح کرد: خیلی از استان ها اعلام می‌کنند که شاخص های استان یزد وضعیت برجسته ای دارد. چیزی که کمتر مطرح می‌شود این است که وضعیت شاخص های استان یزد آیا نتیجه سرمایه گذاری دولت است یا نتیجه  حضور مردم خیر و با انگیزه‌ی یزدی است؟

عارف یا یاددآوری جنگ تحمیلی عراق علیه ایران  و شرایط اقتصادی آن زمان گفت: در آن شرایط دشوار اقتصادی مدیریت اقتصادی زمان جنگ موفق عمل کرد .مردم بخوبی جنگ را اداره کردند. عموما همان های که در خط مقدم بودند حمایتهای پشت جبهه هم خانوادهایشان انجام می‌دادند.

وی با مقایسه وضعیت شاخص‌های حوزه های مختلف در اوایل انقلاب و سالهای پایانی دهه ۶۰  بخصوص در حوزه دفاعی و علم و فناوری تصریح کرد: اولین حمله شیمیایی که به کشور صورت گرفت، ما سعی کردیم دانشمندانی که  در این زمینه تخصص دارند را جذب کنیم. در وزارت علوم تعداد نفراتی که توانستیم جمع کنیم زیر ۱۰ نفر شد در ادامه با تلاش و فعالیت های علمی و با محوریت تشکل های علمی که صورت گرفت یک مصونیت در ارتباط با حملات شیمیایی پیدا کردیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در مقطعی در تجهیزات دفاعی به شدت وابسته بودیم، یاددآور شد: الان درحوزه تجهیزات دفاعی به مرحله ای رسیدیم که در منطقه قابل مقایسه با دیگرکشورهای منطقه نیستیم چرا که به دانشمندان خودمان بخصوص نخبگان جوان اعتماد کردیم. رمز موفقیت در چالش های پیش روی کشور میدان دادن به جوانان باانگیزه، متعهد و نخبه است.

عارف خاطرنشان کرد: امروز وضعیتی مشابه وضعیت دوران دفاع مقدس را داریم اگر زمانی با یک جنگ نظامی روبرو بودیم اکنون یک جنگ هوشمندانه و جدی اقتصادی را مواجه هستیم. اگر بنا بود در دهه شصت در ارتباط با جنگ نظامی دستها را بالا ببریم و تسلیم شویم امروز معلوم نبود در چه وضعیتی به سر می بردیم. مطئنا اگر تسلیم می شدیم امروز در منطقه یک کشور وابسته بودیم.

وی افزود: هیچ رویداد مهمی در منطقه و بخصوص بعد از  8 سال دفاع مقدس اتفاق نیافتاد مگر اینکه در آن نقش تاثیرگذار و اول را داشتیم. علت اینکه ما توانسیتم جایگاه تاثیر گذار و بعضا حرف اول را در مقایسه با کشورهای مدعی که خودشان را صاحب منطقه می‌دانستند داشته باشیم به خاطر پشتوانه ی قوی ای بود که در دفاع مقدس پیدا کردیم.

رئیس فراکسیون امید با بیان اینکه امروز با یک جنگ اقتصادی مواجه هستیم، نسبت به وضعیت معیشتی مردم اظهار نگرانی کرد و گفت: من برای شرایط فعلی کشور شرایط خاکستری را مطرح می‌کنم. یک راه این است برای اینکه وضعیت خاکستری کمی روشن شود به سمت تسلیم شدن بریم، چون دشمن فقط به فکر تسلیم  شدن ما است. مطمئنا اگر کوچکترین روزنه تسلیم شدن را از ما ببینند قافیه را خواهیم باخت.

وی خاطرنشان کرد: اینکه ما بتوانیم الگویی برای یک زندگی شرامندانه و در یک فضای امن و آرام را برای مردم ایجاد کنیم صرفا از طریق وحدت و یکپارچگی مردم و مسئولان است و مطمئنا با همبستگی ملی از این گردنه سخت عبور خواهیم کرد.

عارف با اشاره به رفتار دولتمردان آمریکا در برابر ایران ،گفت: امروز دولت امریکا گاهی با شرکت های دست چندم تماس می‌گیرد که اگر رابطه ای با ایران داشته باشید ما با شما برخورد می‌کنیم .یک رفتار سبک که در شان یک دولت دست دهم هم نیست .حال مدعی ابرقدرتی هم هستند.

وی با انتقاد از برخی اظهارنظرهایی که به دنبال ناامید کردن مردم هستند، اظهار کرد: متاسفانه  کسانی که باید به جامعه  آرامش بدهند و برای عبور از وضعیت فعلی  تلاش کنند سیاه نمایی می‌کنند و به دنبال ناامید کردن مردم هستند اگر مردم ناامید شوند از همه عبور خواهند کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بر ضرورت الگو گرفتن از تجربه موفق دهه شصت تاکید کرد و گفت: انتظار این است که در آستانه دهه پنجم انقلاب بیش از گذشته به اسناد بالادستی و سیاستهای کلی نظام  بخصوص سیاست های اقتصاد مقاومتی که بناست به اتکای نیروی داخلی و تجربه موفق به اقتصاد پایدار و با ثبات برسیم توجه کنیم .

عارف در پایان بر ضرورت استفاده از تجارب موفق در استانها از جمله استان یزد و تکثیر آن برای اداره موفق کشور تاکید کرد و خطاب به نخبگان یزدی گفت: برای کمک به مسئولین بخصوص دولت از تمامی ظرفیتهای خود استفاده کنید و به میدان بیایید.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اقتصاد جامعه دلار عضو مجمع تشخیص مصلحت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۴۳۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ آقای مخبر بعد از ظهر امروز در ارتباط ویدیو کنفرانسی با همایش ملی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی سراسر کشور در مشهد مقدس ، گفت: نامگذاری امسال با عنوان "جهش تولید با مشارکت مردم" حاصل تجربه بیش از ۴۰ سال جمهوری اسلامی ایران است که بدون فعال کردن منابع، خلاقیت و مدیریت مردم مشکلات اقتصادی به صورت مطلوب حل نمی‌شود.

معاون اول رئیس جمهور افزود: مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی از فرصت‌های خوب تحقق شعار سال هستند و این مناطق با هدف تشویق سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، کنار گذاشتن دیوان سالاری، توسعه صادرات و آوردن مردم از سرزمین اصلی به این مناطق و فعالیت اقتصادی موثر شکل گرفته است.

آقای مخبر با تاکید بر اینکه باید کاستی‌های چند دهه گذشته در توجه به اهداف و فلسفه تشکیل مناطق آزاد در دولت سیزدهم جبران شود، تصریح کرد: توجه به مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی از اولویتهای اساسی دولت است که ظرفیت‌های این مناطق و مقررات، امکان پیشرفت و توسعه را ایجاد کرده است و هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد و دولت آمادگی دارد تا مسائل و مشکلات بر سر راه فعالیت این مناطق را برداشته و مرتفع کند.

وی با تاکید بر اینکه جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی و توسعه صادرات از مهم‌ترین زمینه‌های فعالیت مناطق آزاد است که باید در این خصوص برنامه‌ریزی شود، افزود: نزدیک به ۱۰ سال رشد اقتصادی کشور منفی بود، اما در سال گذشته به نرخ رشد اقتصادی ۶ درصد رسیدیم، اما با این میزان نمی‌توان مسائل کشور را حل کرد و طبق هدف گذاری میانگین رشد اقتصادی ۸ درصدی در برنامه هفتم توسعه، باید کاستی‌های سال‌های گذشته نیز جبران شود که برای رسیدن به این هدف نیازمند جذب سرمایه‌گذاری سنگین داخلی و خارجی هستیم که این مناطق فرصتی بسیار مناسب برای تشویق سرمایه‌گذاری هستند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به فرصت بسیار خوب همسایگی ایران با ۱۵ کشور منطقه تاکید کرد: بخش زیادی از نیاز‌های کشور‌های همجوار می‌تواند در داخل ایران تولید شود و باید از این راهبرد جدی دولت سیزدهم در توسعه روابط با همسایگان در مناطق آزاد به خوبی استفاده شود.

آقای مخبر خاطرنشان کرد: از گام‌های بلند آقای رئیسی در دیپلماسی دولت سیزدهم برقراری رابطه با کشور‌های منطقه و همسو است که تفاهمنامه‌ها و قرارداد‌های بسیار خوبی امضا شده و تمامی این فرصت‌ها باید در مناطق آزاد پیاده سازی شوند.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه وجود نیرو‌های جوان و تحصیل کرده، شرکت‌های دانش بنیان، ظرفیت‌های معدنی و اقتصاد دریا محور را از مهم‌ترین زمینه‌های فعالیت و برنامه‌ریزی مناطق آزاد توصیف و تصریح کرد: باید کمبود‌های کشور به ویژه در زمینه تولید، در مناطق آزاد جبران شود.

معاون اول رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود با اشاره به مشکلات کشور در زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم گفت: گام‌های بسیار بلندی توسط دولت، مردم و فعالین اقتصادی در طول دو سال گذشته برای حل مشکلات کشور برداشته شد.

وی افزود: زمانیکه در یک کشور با کوچکترین مساله روبرو می‌شوند تمام بخش‌ها و دولت آنان بسیج می‌شوند، اما جمهوری اسلامی ایران به نقطه‌ای رسیده که زمانیکه رژیم غاصب صهیونیستی به عنوان نماد سلطه توسط کشور ما مورد اصابت قرار می‌گیرد، رئیس جمهور و دولت و مردم به کار‌های عادی خود می‌پردازند و کشور در شرایط آرام مسیر خود را ادامه می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: زمانی مقام معظم رهبری اینگونه تاکید کردند که نباید اقتصاد کشور با تکانه‌های خارجی دچار آسیبی شود؛ لذا باید در این مسیر حرکت کنیم و در زمینه اقتصاد به نقطه‌ای برسیم که تناسب با نقش جمهوری اسلامی در سطح بین الملل داشته باشد.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: امروز وقتی در منطقه تصمیمی گرفته می‌شود که تبعات خاصی دارد ناچار هستند ملاحظات جمهوری اسلامی را رعایت کنند و تکیه مظلومین جهان به ایران است تا جایی که تمام امکانات نظام سلطه برای شکست مردم غزه جمع آوری شد، اما نتوانستند به هیچ کدام از اهداف خود برسند.

 دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری و صنعتی و ویژه اقتصادی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه تراز تجاری مناطق آزاد با تلاش‌های دولت سیزدهم مثبت شده است، گفت: یک و نیم درصد از ۶ درصد رشد اقتصادی حاصل تلاش‌های مناطق آزاد بوده. حجت الله عبدالملکی افزود: طی سال گذشته ۹۰۰ هزار میلیارد تومان بسته سرمایه‌گذاری  ارائه شده که به معنای چهار برابر شدن تقاضا برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد است که تاکنون ۱۳۳ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری محقق شده است و این برنامه جهش سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد با جدیت پیگیری می‌شود و در سال پنجم برنامه هفتم سهم مناطق آزاد در رشد اقتصادی به ۴ درصد خواهد رسید.

دیگر خبرها

  • کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد
  • علیرضابیگی: دولت رئیسی ناکارآمدی و مشکلاتش را به سفره مردم منتقل کرده
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند
  • تجدید میثاق جامعه کارگری استان با شهیدان
  • فرصت طلایی «مشارکت مردم» در توسعه طلای سیاه
  • رئیس دیوان عالی کشور : حجاب در ایران قانون است و همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند
  • بزرگ نمایی تحریم، چالش حوزه روابط مالی نفت و دولت
  • گره‌گشایی با دیپلماسی اقتصادی در دولت سیزدهم
  • تداوم آرامش و ثبات بازار برنج کشور با حمایت دولت
  • روزنامه جمهوری اسلامی : در کشوری که یک فساد بزرگ را "فساد نمایی" می نامید، می‌شود دم از عدالت زد؟