Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- دانشمندان آمریکایی با کمک روش اصلاح ژن کریسپر، شیوه درمانی جدید ارائه داده‌اند که سلول‌های بنیادی را برای سیستم ایمنی نامرئی می‌کند.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، دانشمندان آمریکایی با کمک روش اصلاح ژن کریسپر، شیوه درمانی جدید ارائه داده‌اند که سلول‌های بنیادی را برای سیستم ایمنی نامرئی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشمندان "دانشگاه کالیفرنیا، سان‌فرانسیسکو" (UCSF)، از سیستم اصلاح ژن کریسپر برای ایجاد نخستین سلول‌های بنیادی پرتوان استفاده کردند که برای سیستم ایمنی نامرئی هستند. این کار، نوعی مهندسی زیستی به شمار می‌رود که از رد پیوند سلول‌های بنیادی پیشگیری می‌کند. از آنجا که این سلول‌های بنیادی، بسیار کارآمدتر از سلول‌های بنیادی دیگر هستند، می‌توانند روش امیدوارکننده‌ای برای درمان‌های آینده باشند.

"توبیاس دئوس" (Tobias Deuse)، نویسنده ارشد این پروژه گفت: دانشمندان اغلب، احتمال درمان سلول‌های بنیادی پرتوان را پیشنهاد می‌دهند که در هر بافت بالغی وجود دارند، اما سیستم ایمنی، نقص بزرگی در درمان‌های ایمن و موثر سلول‌های بنیادی دارد.

سیستم ایمنی بدن طوری برنامه‌ریزی شده که هر موجود بیگانه‌ای را از بین ببرد و از بدن در مقابل عوامل عفونی و تهاجمی دیگر محافظت کند، اما این ویژگی می‌تواند اندام‌ها، بافت‌ها و سلول‌های پیوند زده شده را هم از بین ببرد، زیرا ممکن است سیستم ایمنی، این عوامل را هم به عنوان موجودات بیگانه شناسایی کند. همین موضوع معمولا به رد پیوند منجر می‌شود.

دکتر "سونجا اسکرپفر" (Sonja Schrepfer)، ما می‌توانیم دارو‌هایی به کار ببریم که این فعالیت سیستم ایمنی را سرکوب کنند و احنمال رد پیوند را کاهش دهند، اما دارو‌های سرکوب‌کننده سیستم ایمنی، به حساسیت بیماران در برابر عفونت و سرطان منجر می‌شوند.

دانشمندان باور دارند به کار بردن سلول‌های بنیادی پرتوان می‌تواند این مشکل را حل کند. این سلول‌ها طوری برنامه‌ریزی می‌شوند که امکان پیشرفت در سلول‌های بافت‌ها و اندام‌های بدن را پیدا کنند. اگر این سلول‌ها در بدن فرد اهداکننده به کار روند، بدن آن‌ها را به عنوان سلول‌های خود می‌شناسد و به آن‌ها حمله نمی‌کند.

پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا، از ژن کریسپر برای حذف دو ژن که برای عملکرد گونه‌ای پروتئین موسوم به "MHC" ضروری هستند، استفاده کردند. این پروتئین، تقریبا در سطح همه سلول‌ها باقی می‌ماند و سیگنال‌های مولکولی که سیستم ایمنی را در تشخیص سلول‌های مهاجم از سلول‌های اصلی بدن یاری می‌دهند، ارسال می‌کند. سلول‌هایی که فاقد پروتئین MHC هستند، مورد هدف سیستم ایمنی قرار می‌گیرند.

دئوس افزود: روش ما می‌تواند مشکل رد سلول‌های بنیادی و بافت‌های سلولی را حل کند و پیشرفت بزرگی در حوزه درمان با سلول بنیادی ارائه دهد. این روش برای بسیاری از بیماران، کارآمد خواهد بود و هزینه‌های درمان را تا حد زیادی کاهش خواهد داد.

انتهای پیام/
منبع: ایسنا
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: سلولهای بنیادین سیستم ایمنی بدن بافت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۴۳۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص ظرف های ضد سرطانی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ مس یک ماده معدنی کمیاب و ضروری برای بقا و زنده ماندن است. مس در همه بافت‌های بدن یافت می‌شود و در ساختن گلبول‌های قرمزخون و حفظ و نگهداری سلول‌های عصب و سیستم ایمنی نقش دارد. خواص مس برای بدن، می‌تواند به تشکیل کلاژن و جذب یون کمک می‌کند و در تولید انرژی نقش دارد. مس بیشتر در کبد، مغز، قلب و کلیه‌ها و عضله اسکلتی یافت می‌شود. مصرف کم و زیاد مس می‌تواند بر کارکرد مغز تاثیر بگذارد. کمبود مس با بیماری‌های آلزایمر، ویلسون و منکز (Menkes) ارتباط دارد. کمبود مس بندرت اتفاق می‌افتد، اما می‌تواند منجر به بیماری قلبی-عروقی و دیگر مشکلات شود.


خواص مس برای بدن
مس برای طیف زیادی از کارکرد‌های اعضای بدن ضروری است
کمبود مس بندرت اتفاق می‌افتد بجز در شرایط خاص مثل بیماری منکز (Menkes)
مصرف مکمل‌های مس معمولا ضرورتی ندارد و ممکن است منجر به بهم ریختن تعادل شود.
بهم ریختن تعادل مس با بیماری آلزایمر ارتباط دارد.
به افراد توصیه می‌شود که قبل از مصرف مکمل مس باید با پزشک مشورت کنند.


مزیت‌های مس برای سلامتی
مس یک ماده مفید و ارزشمند است که در موادغذایی یافت می‌شود. مس یک ماده مغذی ضروری برای بدن است. مس به همراه آهن به بدن کمک می‌کند تا گلبول‌های قرمزخون را بسازند و به سالم نگهداشتن استخوان ها، عروق خون، اعصاب و سیستم ایمنی و همچنین به جذب آهن کمک می‌کند. کافی بودن مس در رژیم غذایی می‌تواند به پیشگیری از بیماری‌های قلب و عروق و استئوپورز (پوکی استخوان) کمک کند.


مس برای سلامت قلب و عروق
پایین بودن سطح مس با بالارفتن کلسترول و فشارخون ارتباط دارد. یک گروه از محققان نشان دادند که مصرف مکمل‌های مس ممکن است برای برخی بیماران دچار نارسایی قلبی مطلوب باشد. مطالعات حیوانی، پایین بودن سطح مس را به CVD ارتباط دادند، اما هنوز مشخص نیست که آیا کمبود مس می‌تواند همین اثر را بر انسان‌ها داشته باشد.


فرستادن سیگنال به عصب
مس همانند یک ترمز یا سوییچ است که سلول عصب را کنترل می‌کند. اگر مقادیر زیادی مس وارد یک سلول شود، این ماده مغذی می‌تواند فرستادن سیگنال به عصب را کاهش دهد. وقتی سطح مس در این سلول افت می‌کند، فرایند ارسال سیگنال از سرگرفته می‌شود.


کارکرد سیستم ایمنی
مصرف بسیار کم مس می‌تواند منجر به نوتروپنیا (Neutropenia) شود. این بیماری نوعی کمبود گلبول‌های سفید خون یا نوتروفیل است که با عفونت مبارزه می‌کنند. یک فرد با سطح پایینی از نوتروفیل، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری عفونی است.

آشنا شویم با مکمل مولتی ویتامین مینرال: قرص مولتی کامپلیت هلث برست

استئوپورز (پوکی استخوان)
کمبود شدید مس با پایین آمدن تراکم موادمعدنی در استخوان و افزایش خطر استئوپورز (پوکی استخوان) ارتباط دارد. تحقیقات بیشتری نیاز است تا نحوه تاثیر کمبود مس بر سلامت استخوان و اینکه چگونه مکمل مس می‌تواند به پیشگیری و مدیریت استئوپورز کمک کند، مورد مطالعه قرار گیرد.


تولید کلاژن
مس نقش مهمی در حفظ و نگهداری کلاژن و الاستین دارد. دانشمندان چنین فرض کردند که مس ممکن است از خواص آنتی اکسیدانی برخوردار باشد و این ماده مغذی همراه با دیگر آنتی اکسیدان‌ها می‌تواند به پیشگیری از پیری پوست کمک کند. اگر سطح مس در بدن کافی نباشد، بدن نمی‌تواند بافت همبند آسیب دیده یا کلاژن که داربست استخوان را می‌سازد، جایگزین کند. این مسئله می‌تواند منجر به طیفی از مشکلات از جمله از کارافتادن مفصل شود، زیرا بافت‌های بدن بتدریج سست شده و تحلیل می‌روند.


آرتروز
مطالعات حیوانی نشان دادند که مس می‌تواند به پیشگیری یا به تاخیر انداختن آرتروز کمک کند و از همین رو مردم دستبند‌های مسی را به دور دست می‌بندند. با این حال هیچ مطالعه انسانی این موضوع را تایید نکرده است.


عمل آنتی اکسیدانی
مس می‌تواند از کارکرد آنتی اکسیدانی برخوردار باشد و به کاهش تولید رادیکال‌های آزاد کمک کند. رادیکال‌های آزاد می‌توانند به سلول‌ها و DNA آسیب بزنند که این منجر به سرطان و دیگر بیماری‌ها می‌شود.

دیگر خبرها

  • جشنواره تحقیقات برتر پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برگزار می‌شود
  • چهارمین جشنواره تحقیقات برتر برگزار می‌شود
  • خروج ۵ پزشک خانواده از چرخه بهداشت و درمان در جویبار
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • هشدار درباره انتقال بیمار از مراکز دولتی به بیمارستان‌های خصوصی!/ باید چرخه پرگلایه «بیمه» اصلاح شود/ متاسفانه از اولویت نخست یعنی بهداشت غفلت شده است
  • درباره سندرم درس (DRESS) / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟
  • نصب سیستم روشنایی جدید در ۱۲  نقطه از محور‌های ارتباطی آذربایجان‌غربی
  • نصب سیستم روشنایی جدید در ۱۲ نقطه ازمحور‌های مواصلاتی آذربایجان غربی
  • سلول درمانی یک روش نوین برای درمان دیابت
  • ارتقای رفاه کارگران با اصلاح چند ماده قانونی و اجرای برنامه‌های ایمنی