Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@15:03:32 GMT

جاذبه های گردشگری ایران را ورق بزنیم

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۴۶۰۱۸

جاذبه های گردشگری ایران را ورق بزنیم

تهران- ایرنا- مجموعه 10 جلدی ایرانشناسی عصر امروز (جمعه) با حضور استادان ایرانشناسی، زمین‌شناسان و اهالی فرهنگ رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، نویسنده مجموعه 10 جلدی ایرانشناسی در آیین رونمایی از این کتاب گفت: ما درباره جغرافیای تاریخی سرزمین ایران و نتایج پژوهش‌های تمدنی در کتاب صحبت کرده‌ایم، شخصیت‌ها را بر اساس جغرافیای آن‌ها شرح داده‌ایم؛ به خصوص افرادی را که مظلوم واقع شده‌اند به خوبی معرفی کردیم؛ مثلا مزار لطفعلی خان زند در بازار تهران قرار دارد اما کسی درباره او نمی‌داند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


«منصور قربانی» ادامه داد: نمی‌توانستیم همه چیز را توضیح بدهیم؛ باید تا جایی مطالب را می‌گفتیم و باقی را خلاصه می‌کردیم؛ وگرنه نمی‌توانستیم از هر جلد، یک هزار نسخه منتشر کنیم.
استاد دانشگاه شهید بهشتی افزود: ما در این کتاب به جشن‌ها، تاریخ هنر، موسیقی و جزئیات مختلف فرهنگی نیز پرداخته‌ایم و در دو سال اخیر برای مستندسازی کتاب به همراه گروه تحریریه به همه ایران سفر کرده‌ایم.
وی درباره جلدهای کتاب توضیح داد و گفت: ما در این 10جلد، یک جلد را کلیات کرده‌ایم و هر کدام از 9 جلد باقیمانده را بر اساس جغرافیایی کشور تقسیم کردیم. در عین حال دیدگاه‌های مختلف و مسائل فرهنگی را توضیح داده‌ایم.

** با استفاده از این کتاب به همه جا سفر کنید
یک استاد معماری داخلی نیز در این آیین با اشاره به ایران‌شناسانی چون ایرج افشار و شهریار عدل گفت: آن‌ها هرکدام کارهایی انجام داده‌اند و کارشان کارستان است اما کتاب قربانی را که نگاه کردم دیدم نمی‌توانم آن را رها کنم، او به ایران چنان عاشقانه نگاه کرده است که حرف‌هایی تازه برای گفتن دارد، چیزهایی در این کتاب وجود دارد که من نمی‌دانستم.
فریدون کسرایی ادامه داد: قربانی ایران را پیکسل به پیکسل توضیح داده است. این کوچک ترین مقیاسی است که می توانم به کار ببرم. او مختصات هر منطقه را استفاده کرده و آن را توضیح داده است، شما با استفاده از این کتاب به همه جا سفر کنید. من با خواندن این کتاب به بخارا و سمرقند رفتم.
کسرایی افزود: در این روزگار وانفسا حیرت کردم از این همه دقت و کار این تیم این کتاب را درآوردند، در این روزگار این کار کارستان است. من معتقدم در جوان ایرانی باید این عشق نهادینه شود، کسی که عاشق نباشد نمی تواند این راه را برود. شاید این گونه نسل جوان متوجه شوند که چقدر از مراکز ارزشمند فرهنگی جغرافیایی و اجتماعی داریم و قدر آن‌ها را نمی‌شناسیم.
مهدی زارع زمین‌شناس، نیز درباره همکاری با نویسنده اثر بیان کرد: شما اگر این مجموعه را ببینید متوجه می‌شوید که این کار به یک هدف متوقف نمی‌شود. این اثر جاذبه‌های ایران را در همه بخش‌ها بازگو کرده است.
وی افزود: ایران بهشت زمین‌شناسان است. اگر از محوطه شهری بیرون بروید جلوه‌های «زمین گردشگری» بسیاری خواهید دید. بسیاری از چیزهایی که احساس می‌کنید بر اساس تمدن ساخته شده‌، در اثر حرارت بر پایه طبیعت بنا شده است.
به گفته وی، بسیاری از دست ساخته‌های ساخته بشر حاصل طبیعت است مثل سیستم آبیاری شوشتر، طاق بستان و جاهای دیگر. طبیعت و زمین جای ظهور تمدن را نشان دادند و اینگونه است که نیاکان ما به نوعی آگاهی نسبت به زمین رسیدند.
وی تاکید کرد «کار قربانی، زمین‌شناسی با دید فرهنگی است. او به سبب علاقه به ایران این اثر را نوشته و دقت کرده چه چیزی برای ایران مفید است. او از امتیازات دانشگاهی چشم پوشیده و زندگی‌‌اش را با کارهای پژوهشی گره زده است».
مجموعه 10جلدی کتاب‌های«ایرانشناسی» با نگرشی بر گردشگری شهری، طبیعت‌گردی و زمین‌گردشگری تالیف منصور قربانی و مژگان صالحی یزدی است که نشر آرین زمین آن را منتشر کرده است.

فراهنگ*9211*1961*

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي ايرانشناسي گردشگري زمين گردشگري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۴۶۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چاپ پنجمین جلد مجموعه تاریخ ایران‌زمین درباره طاهریان و آل بویه

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «نخستین دولت‌های ایرانی پس از اسلام؛ طاهریان تا آل بویه» نوشته محسن جعفری به‌تازگی توسط انتشارات ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شده است. این‌کتاب پنجمین‌عنوان از مجموعه «تاریخ ایران‌زمین»‌ است که این‌ناشر چاپ می‌کند که تاکنون کتاب‌های «ایران در سپیده‌دمان تاریخ»، «هخامنشیان فرمانروایان جهان باستان»، «اشکانیان؛ فرمانروایان فراموش‌شده» و «ساسانیان فرمانروایان ایرانشهر» در قالب آن منتشر شده‌اند.

طرح اولیه مجموعه مورد اشاره شامل ۱۰ عنوان کتاب کم‌حجم بوده که تاریخ ایران را از دوران پیش از تاریخ تا انقلاب مشروطه را پوشش دهند. هدف اصلی از نگارش و انتشار مجموعه «تاریخ ایران‌زمین»‌ هم این است که پلی بین علاقه‌مندان غیردانشگاهی و کتاب‌های پژوهشی دانشگاهی، تاریخ‌خوانی و تاریخ‌دانی باشد. محسن جعفری می‌گوید مشکلاتی از جمله وجود کتاب‌های زیاد شبه‌تاریخی باعث شده‌اند به‌فکر تهیه و تدوین این‌مجموعه بیافتد. او می‌گوید صدها عنوان کتاب درباره تاریخ ایران وجود دارد و هرسال ده‌ها عنوان کتاب تازه نیز منتشر می‌شود اما کتاب‌های آسان‌فهم و علمی که به کار خوانندگان عادی و دانشگاهی بیایند در بازار کتاب کشور بسیار کمیاب‌اند.

کتاب‌های شبه‌تاریخی هم به بیان جعفری با هدف سودآوری و کیفیت پایین منتشر شده و می‌شوند و نویسندگانشان اغلب تحصیلات دانشگاهی مرتبط با تاریخ و فرهنگ ایران ندارند و بدون آشنایی با روش‌های پژوهش تاریخی فقط به قیچی‌کردن و چسباندن نوشته‌های تاریخی از هر منبع در دسترس می‌پردازند.

در کتاب «نخستین دولت‌های ایرانی پس از اسلام» صحبت از این است که فتوحات مسلمانان در قرن هفتم میلادی از رویدادهای مهم و تاثیرگذار تاریخ جهان بود. آن‌ها در مدت کوتاهی دو امپراتوری ساسانی و روم شرقی (بیزانس) را شکست دادند و از خراسان تا مراکش را به تصرف درآوردند. پس از پیامبر، بیشتر خلیفه‌های عرب با سیاست کوچاندن اعراب، به سرزمین های تصرف شده و تحقیر فرهنگی شکست خوردگان زمینه گسترش زبان و فرهنگ عربی را فراهم آوردند. در نتیجه این سیاست مردم تمدن های باستانی سرزمین های پهناور بین اقیانوس اطلس تا اروندرود هویت فرهنگی کهن خود را از دست دادند و از نظر زبانی و فرهنگی عرب شدند.

ایران تنها تمدن کهنی بود که در ۲ سده نخست پس از اسلام بخشی از قلمرو خلافت بود اما امروز بخشی از «جهان عرب محسوب نمی‌شود. چون ایرانیان پیوندهای استواری با هویت باستانی خود داشتند و فارسی زبان اداری، آموزشی و فرهنگی آنان بود. همین‌واقعیت باعث شکل‌گیری سوالات جالب و مهمی می‌شود؛ ازجمله این‌که چه شد ایرانیان دین اسلام را پذیرفتند ولی زبان و فرهنگ عربی را نپذیرفتند؟ یا این‌که فرهنگ ایرانی چگونه مقابل فرهنگ عربی دوام آورد و خود را با ارزش ها و آموزه های اسلامی سازگار کرد؟ سوالات دیگری که در این‌بحث به چشم می‌آیند از این‌قرارند: زبان فارسی چگونه خود را از زیر سایه سنگین زبان عربی بیرون کشید و به یکی از زبان های ادبی مهم جهان تبدیل شد؟ و چه عوامل سیاسی و فرهنگی سبب شدند ایرانیان ایرانی بمانند در حالی که دیگر اقوام باستانی در عراق و سوریه و شمال آفریقا، عرب شدند؟

محسن جعفری در «نخستین دولت‌های ایرانی پس از اسلام» در پی پاسخ‌ به چنین‌سوالاتی بوده است.

کتاب پیش‌رو ۹ فصل اصلی دارد که به‌ترتیب عبارت‌اند از: «ایران‌زمین در قلمرو خلافت»، «طاهریان، نخستین دولت ایرانی پس از اسلام»، «صفاریان، رویگرزادگان سیستانی»، «سامانیان و رنسانس فرهنگی ایران‌زمین»، «زیاریان، جنگاوران ناکام»، «آل بویه، شیعیانی از دیلم»، «زبان فارسی نو (دَری)، از پیدایش تا شکوفایی»، «فرهنگ و تمدن ایرانی در دوره نخستین دولت‌های ایرانی» و «معماری و هنر در دوره نخستین دولت‌های ایرانی».

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

این رابطه شکننده تا تصرف نیشابور و پایان کار دولت طاهری در سال ۲۵۹ ه.ق ادامه داشت. در نیشابور برخی عالمان دینی و بزرگان شهر از یعقوب فرمان خلیفه را خواستند، ولی او در پاسخ شمشیرش را به آنان نشان داد و پاسخ داد: «امیرالمومنین را به بغداد نه این‌تیغ نشاندست؟ ... مرا بدین جایگاه نیز هم این‌تیغ نشاند عهد من و آنِ امیرالمومنین یکی است.» (همان ۲۲۵) با این‌همه او می‌دانست با فرمان خلیفه آسان‌تر می‌تواند بر خراسان فرمانروایی کند. بنابراین نمایندگانی به بغداد فرستاد و با توضیح ناتوانی محمدبن‌طاهر فرمان امیری خراسان را از خلیفه خواستند، ولی خلیفه عباسی از تایید اقدام یعقوب خودداری کرد و به او فرمان داد از خراسان عقب‌نشینی کند. (طبری ۱۳۸۰، ج ۱۵، ۶۴۴۰)

یعقوب اعتنایی به فرمان خلیفه نکرد و به جنگ طبرستان رفت. او پس از ماه‌ها جنگ فرسایشی و بی‌نتیجه زخم‌خورده و خشمگین به خراسان بازگشت و در آن‌جا فهمید معتمد عباسی توطئه‌ای خطرناک برضد وی طراحی کرده است. کارگزاران عباسی حاجیان خراسان، ری، طبرستان و گرگان را گرد آورده و نامه‌ای از خلیفه برای آن‌ها خوانده بودند که در آن تصرف خراسان را نامشروع خوانده بود و از حاجیان خراسانی خواسته بود از یعقوب بیزاری بجویند (همان، ۶۴۴۵)

این‌کتاب با ۱۴۴ صفحه، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۱۸۰ هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر 6081297 صادق وفایی

دیگر خبرها

  • رونق بازار مهاباد با حضور مسافران و گردشگران
  • تداوم خدمات‌رسانی در فرودگاه و جاذبه‌های گردشگری و تاریخی اصفهان
  • تداوم خدمات‌رسانی به گردشگران در جاذبه‌های تاریخی و پایانه‌های مسافرتی استان اصفهان
  • چاپ پنجمین جلد مجموعه تاریخ ایران‌زمین درباره طاهریان و آل بویه
  • کسب رتبه سوم چهارمحال و بختیاری در مرمت بنا‌های تاریخی
  • دزفول پربازدید‌ترین شهر خوزستان در ایام نوروز ۱۴۰۳
  • دزفول رتبه نخست بازدید گردشگران را به خود اختصاص داد
  • ثبت بیش از ۲۶ میلیون نفر بازدید از اماکن گردشگری خوزستان
  • بیش از ۲۶.۶ میلیون نفر از جاذبه‌های گردشگری خوزستان بازدید کردند
  • حال خوب مردم در روزهای پایانی فروردین