Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-23@16:01:56 GMT

لاوروف: مردم نخستین قربانیان تحریم ها هستند

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۴۷۸۲۲

لاوروف: مردم نخستین قربانیان تحریم ها هستند

وزیر امور خارجه روسیه با زیر سوال بردن ادعای تحریم کنندگان در غرب و اتحادیه اروپا مبنی بر اینکه تحریم های آنان ملت ها را هدف قرار نمی دهد، اظهار داشت: در درجه اول این مردم کشورها هستند که از تحریم ها ضربه می خورند.

به گزارش ایرنا، سرگئی لاوروف در نشست انجمن تجارت اروپایی در مسکو بر لزوم انصراف اتحادیه اروپا از بکارگیری سیاست تحریم در مورد کشورهای دیگر تاکید کرد و گفت: ما شاهد چنین وضعیتی در سوریه، ایران و کره شمالی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لاوروف با بیان اینکه هیچ تدبیر ایده آلی از سوی تحریم کنندگان دیده نمی شود، افزود: متاسفانه ویروس خودسری های آمریکا به اتحادیه اروپا هم سرایت کرده است و آنها تحریم ها را غالبا با توضیحاتی همچون «تحریم ها علیه ملت ها هدف گیری نشده است» اعمال می کنند.

تحریم های اتحادیه اروپا درباره تسلیحات شیمیایی غیرقانونی است

لاوروف در ادامه با بیان اینکه تحریم هایی که اتحادیه اروپا درباره بکارگیری سلاح های شیمیایی اعمال می کند، غیرقانونی است، افزود: معیارهایی که در این مورد انتخاب شده با استانداردهای سازمان منع تسلیحات شیمیایی مطابقت ندارد بلکه به پیشنهاد پاریس وضع شده است.

شورای اتحادیه اروپا یک ماه پیش نخستین تحریم ها در مورد بکارگیری تسلیحات شیمیایی را در مورد 9 نفر ازجمله معاون اول سازمان اطلاعات خارجی روسیه بخاطر حادثه مسمومیت اسکریپال (جاسوس سابق روس) و دخترش اعمال کرد.

روسیه آماده صلح با ژاپن براساس حسن همجواری است

وزیر خارجه روسیه به روابط کشورش با ژاپن هم اشاره کرد و گفت: ژاپن باید در امضای موافقت نامه صلح نتایج جنگ دوم جهانی را مورد توجه قرار دهد چرا که در پایان جنگ گفته شد که هر چه قدرت های پیروز در جنگ کرده اند قابل بحث نیست.

لاوروف ادامه داد: صرف نظر کردن از این واقعیت ناممکن است، اما ژاپنی ها حاضر به توافق در این زمینه نیستند.
وزیر خارجه روسیه گفت: روسیه برای امضای موافقت نامه صلح با ژاپن آمادگی دارد اما این سند باید درباره روابط حسن همجواری واقعی باشد.

لاوروف این را نیز گفت که تهدید خواندن روسیه از سوی آمریکا، عادی سازی و بهبودی روابط بین روسیه و ژاپن را دشوار کرده است.

ژاپن امضای موافقت نامه صلح با روسیه را به واگذاری چهار جزیره کوریل جنوبی به نامهای شیکوتان، هابومای، کوناشیر و ایتوروپ مشروط کرده است و بر مالکیت بر این جزایر اصرار دارد.

آمریکا با ادعای مداخله روسیه درانتخابات به ملت خود احترام نمی گذارد

لاوروف در ادامه سخنان خود با اشاره به تنش های بوجود آمده به دلیل متهم کردن روسیه به دخالت در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا، بار دیگر هر گونه مداخله در امور داخلی آمریکا را رد کرد.

وی گفت: اینکه آمریکا سه سال پیش از انتخابات همچنان می گوید که نتایج انتخابات در این کشور از خارج تعیین شده، نوعی توهین به مردم این کشور است.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه یادآوری کرد: شکست دمکرات ها در انتخابات آمریکا در سال 2016 سبب جلوگیری از بهبودی روابط این کشور با روسیه شد.

وزیر خارجه روسیه سپس از اقدام باراک اوباما رئیس جمهور پیشین آمریکا که دستور مصادره املاک دیپلماتیک روسیه در خاک کشورش را صادر کرده بود انتقاد کرد و گفت: بدیهی است این اقدام در کشوری که مالکیت خصوصی مقدس است و حق برای غصب اموال دیگران وجود ندارد موجب تیره شدن روابط روسیه و آمریکا شد.

لاوروف گفت: دمکرات ها از هر وسیله ای برای ضربه زدن به دولت ترامپ با کارت روسیه استفاده می کنند.

اوکراین در حال تدارک اقدام تحریک آمیز دیگری در تنگه کرچ است

وزیر خارجه روسیه امضای قانون آماده شدن اوکراین برای عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از سوی پترو پروشنکو رئیس جمهور اوکراین را اقدامی تحریک آمیز خواند که برای ناکامی توافقنامه مینسک هدف گرفته شده است.

توافقنامه مینسک دو سال پیش برای حل و فصل مناقشه منطقه دنباس در شرق اوکراین امضا شده است.
لاوروف همچنین گفت که اوکراین یک اقدام تحریک آمیز دیگر را در تنگه کرچ تدارک می بیند و می خواهد یک ناوگروه به تنگه کرچ بدون رعایت تدابیر امنیتی و بدون کسب اجازه از روسیه اعزام کند.

وزیر امور خارجه روسیه اظهار داشت که اطلاعاتی در اختیار دارد حاکی از اینکه کی یف می خواهد از ناتو هم برای اعزام ناو به تنگه کرچ دعوت کند.

وی افزود: معلوم نیست دولت اوکراین که چنین اقدامی را تدارک می بیند چگونه همچنان روابط خوبی با کشورهای غربی دارد.

گفتنی است، روابط روسیه و اوکراین از حدود سه ماه پیش به دنبال دستگیری 24ملوان اوکراینی و توقیف سه شناور اوکراینی در دریای سیاه توسط روسیه متشنج تر از هر زمانی شده است.

کشورهای غربی و اعضای ناتو خواستار آزادی ملوانان اوکراینی هستند ضمن اینکه دو ناو آمریکایی به همین دلیل راهی دریای سیاه شده اند.

ریشه اختلافات به سال 2014 باز می گردد آنجا که مخالفان دولت در اوکراین اعلام کردند در این کشور انقلاب شده و مقامات کرملین تغییرات در کی یف را کودتا با پشتیبانی غرب خواندند.

پس از آن در فعل و انفعالاتی کریمه از اوکراین جدا شد و روسیه آن را ضمیمه خاک خود کرد مساله ای که باعث آغاز دور تازه رویارویی سایر قدرت های اروپا و آمریکا با روسیه شد؛ این درگیری ها همچنان به اشکال تحریم، تحریک و اظهارات تند علیه یکدیگر ادامه دارد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: روسیه تحریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۴۷۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم‌های آمریکا تحریم شد/ روند افزایشی تولید نفت خام در ۱۴۰۲

محمدصادق مهرجو گفت: تحریم‌های آمریکا در مقطع زمانی کنونی خیلی جدی دنبال نخواهد شد و صادرات نفت خام ما را خیلی با چالش مواجه نمی‌کند. روند تولید نفت خام در سال جدید افزایشی خواهد بود و متعاقب آن، صادرات ما هم در سطح فعلی حفظ خواهد شد

محمدصادق مهرجو، کارشناس انرژی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو گفت: به طور متوسط ایران در سال ۱۴۰۲، روزانه ۳.۲ میلیون بشکه نفت خام تولید کرده است که از این میزان، روزانه یک میلیون و ۷۵۰ هزار بشکه به سمت پالایشگاه‌های داخلی ارسال و مابقی برای صادرات در دسترس بوده است. یعنی ما به طور متوسط روزانه یک میلیون و ۴۵۰ هزار بشکه نفت خام برای صادرات داشتیم. عمده صادرات ما نیز به پالایشگاه‌های چین و هند انجام می‌شد.

 

وی ادامه داد: در این بین، راه‌های صادرات نفت خام به بازار‌های آسیا مجددا احیا شد و نیاز کشور‌های بزرگ و واردکننده نفت خام مانند چین و هند را تامین کرد؛ به خصوص کشور چین که به دلیل چشم‌انداز مثبت اقتصادی، بعد از پاندمی کرونا قصد افزایش واردات نفت خام و افزایش ظرفیت‌های پالایشی را دارد.

 

مهرجو درخصوص نیاز وارداتی کشور چین توضیح داد: اگر تولید روزانه نفت خام چین را به طور متوسط ۴.۲ میلیون بشکه و ظرفیت پالایشی این کشور را ۱۹.۵ میلیون بشکه در نظر بگیریم، چین روزانه نیاز به واردات ۱۵ میلیون بشکه نفت خام دارد که با توجه به تحریم‌های آمریکا و اروپا علیه صادرات نفت خام روسیه و تخفیف‌هایی که این کشور مجبور است برای فروش نفت خام خود بدهد، بخش عمده‌ای از واردات نفت خام چین را به خودش اختصاص می‌دهد.

 

وی افزود: البته تخفیف‌های ایران با توجه کیفیت بالاتر نفت خام صادراتی ما نسبت به نفت خام روسیه، به مراتب کمتر است. از طرفی ما رقیب دیگری، چون عراق داریم که مانع تحریمی برای فروش نفت خام خود ندارد و البته تخفیفی هم بابت فروش، پرداخت نمی‌کند. از آنجا که نوع نگاه چینی‌ها و هندی‌ها به بازار واردات نفت خام صرفا استفاده از موقعیت کنونی برای تامین بیشتر و ارزان‌تر نفت خام پالایشگاه است، لذا چشم‌پوشی از این موقعیت که به سبب تحریم فروش نفت خام ایران و روسیه، فراهم کرده بسیار سخت است. به همین علت به نظر می‌رسد میزان سودی که پالایشگاه‌های نفت خام چین و هند ناشی از واردات نفت خام تخفیف‌دار ایران و روسیه (مخصوصا تخفیف‌های روسیه) دریافت می‌کند، باعث می‌شود که بتوانند ریسک‌های وارداتی را تحمل کنند و از این سود قابل توجه، صرف نظر نکنند.

 

این کارشناس انرژی عنوان کرد: بر اساس خبر‌هایی که وجود دارد، حتی پالایشگاه‌های نفت خام اروپایی که قبل از تحریم‌های روسیه و سقف قیمتی اعمال شده، مقصد اصلی صادرات نفت خام این کشور بوده‌اند همچنان نتوانستند از واردات نفت خام این کشور علی رغم تحریم‌های اعمال شده اتحادیه اروپا، چشم پوشی کنند و همچنان از طریق واسطه‌های خودشان واردات نفت خام تخفیف دار روسیه را ادامه می‌دهند. این سود آنقدر زیاد است که توجه شرکت‌های نفتی اروپایی را به خودش جلب کرده و این شرکت‌ها از طریق شرکت‌های کوچک واسطه‌ای، در زمینه واردات و معامله‌های محموله‌های نفت خام فعال هستند.

 

مهرجو با اشاره به اینکه امسال در آمریکا انتخابات برگزار خواهد شد و برای حزب دموکرات و رئیس جمهور فعلی آمریکا عدم افزایش قیمت‌های فرآورده‌های نفتی در بازار آمریکا، یکی از هدف‌های اصلی است، گفت: آمریکایی‌ها سعی می‌کنند علی رغم اعلام رسمی تحریم‌ها، در عمل سختگیری زیادی را برای تجارت کشور‌های تحت تحریم (حداقل تا موعد انتخابات) نداشته باشند تا کمبود عرضه در بازار نفت خام به خصوص باعث تلاطم قیمتی در بازار آمریکا نشود.

 

وی ادامه داد: از مجموع این صحبت‌ها می‌توان نتیجه گرفت که تحریم‌های آمریکا در مقطع زمانی کنونی (حداقل تا زمان انتخابات آمریکا) خیلی جدی دنبال نخواهد شد و صادرات نفت خام ما را خیلی با چالش مواجه نمی‌کند. روند تولید نفت خام در سال جدید افزایشی خواهد بود و متعاقب آن، صادرات ما هم در سطح فعلی حفظ خواهد شد و اگر چالشی از ناحیه تحریم برای صادرات ما بوجود بیاید قابل توجه نخواهد بود.

 

این کارشناس انرژی درمورد نگاه چین به کشور‌های تامین کننده نفت خام گفت: نحوه برخورد چین با توجه به سابقه و نوع نگاه اقتصادی که دارد، تغییر به‌خصوصی نخواهد کرد؛ چون نگاه چین به کشور‌های تامین کننده نفت خام، یک نگاه مقطعی نیست و تمایل دارد که روابط خود را با تمامی صادر کنندگان حفظ کند و البته در سبد انرژی خود، انواع نفت خام وارداتی با مشخصات مختلف داشته باشد.

 

مهرجو در پایان اضافه کرد: چین رابطه خوبی با عمده صادرکنندگان نفت خام در آسیا از جمله عربستان و عراق و کویت دارد و بعد از تحریم‌ها هم در قالب قرارداد ۲۵ ساله ایران، رابطه خوب و پایداری با ما برقرار کرده است. قطعا حفظ این رابطه هم به نفع آنهاست و هم قابل چشم پوشی نیست. با توجه به تخفیف‌هایی که ما برای نفت خام خود درنظر داریم، سود بیشتری هم از واردات نفت خام ما نسبت به واردات از عربستان و عراق خواهد برد؛ لذا با توجه به احتمال اعمال تحریم‌های جدید آمریکا، فکر می‌کنم که تنها خریداران ما در شرکت‌های چینی میزان چانه زنی شان را بیشتر خواهند کرد به بهانه اعمال تحریم‌های احتمالی، ولی صرف نظر کردن و یا کاهش نفت خام از ایران، بسیار بعید به نظر می‌رسد، چون هر دو طرف (هم ایران و هم چین) از این شراکت سود خواهند برد.

دیگر خبرها

  • درخواست سوئد برای تحریم جدید علیه انرژی روسیه
  • «میر» روسیه در ایران فعال می‌شود | جزئیات پیوستن ایران به شبکه کارت‌های اعتباری روسیه
  • تحریم‌های آمریکا تحریم شد/ روند افزایشی تولید نفت خام در ۱۴۰۲
  • هشدار روسیه به غرب؛ در آستانه درگیری بین قدرت‌های اتمی هستیم
  • لاوروف: غرب در آستانه یک درگیری هسته‌ای است
  • لاوروف شرط بازگشت به معاهده منع جامع آزمایش هسته‌ای را گفت
  • لاوروف: در آستانه درگیری بین قدرت‌های اتمی هستیم
  • روسیه: غرب بر لبه پرتگاه جنگ هسته‌ای گام برمی‌دارد
  • سنگ آمریکا برای کودک کش‌ها
  • ادامه صادرات گاز روسیه به اروپا با با وجود تحریم‌ها