Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-23@16:38:17 GMT

نشانه های کشنده آلرژی های خطرناک

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۴۹۸۳۹

نشانه های کشنده آلرژی های خطرناک

رکنا: با شناخت علائم آلرژی های خطرناک از بروز مشکلات و خطرات غیر قابل جبران جلوگیری کنید. آلرژی ها گاهی کشنده هستند.

آبریزش یا گرفتگی بینی

اگر مدت کوتاهی بعد از خروج از تخت دچار آبریزش یا گرفتگی بینی شدید، این ممکن است آلرژی باشد. این حساسیت بر اثر تنفس ذرات کوچک موجود در هوا به وجود آمده است. علت رایج آن وجود اسپور قارچ، آلودگی، سفید کننده ها و تمیز کننده ها می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر بعد از مصرف دارو آبریزش بینی جدی تر شود به این معنی است که نسبت به آن نوع خاص دارو حساسیت دارید.

عطسه کردن

عطسه کردن مشکل بزرگی به نظر نمی آید. اما می تواند نشانه اولیه آلرژی های سخت یا حتی آلرژی به یک نوع غذا باشد. ممکن است بعد از عطسه کردن دیگر نشانه های حساسیت بروز کند. یا دفعه بعد که آن غذا را بخورید شاید دیگر عطسه نکنید اما ممکن است آنقدر حالتان را خراب کند که شما را راهی بیمارستان شوید.

خارش چشم

عوامل زیادی ممکن است باعث خارش چشم شوند. یکی از این عوامل واکنش نسبت به گرده افشانی گل ها در فصل بهار می باشد. اما گاهی این حساسیت جدی تر از حساسیت دارویی خواهد بود. وقتی که داروی جدید مصرف می کنید یادداشت برداری کنید. واکنش نسبت به دارو ممکن است سریع یا بعد از چند روز اتفاق بیفتد.

خارش گوش یا دهان

ممکن است بعد از خوردن یک غذا دچار خارش شدید در یک ناحیه شوید. خارش گوش زمانی خطرناک است که نشانه ی آلرژی به یک نوع غذا باشد.

تغییر در تنفس

تغییر شدید در تنفس می تواند نشانه حساسیت به یک نوع غذا یا دارو باشد. ممکن است متوجه عطسه های ناگهانی خود شوید و یا تنفس کردن به سختی انجام شود. اگر تنفس کردن دچار مشکل شده است سریع برای درمان به پزشک مراجعه کنید.

کهیر

کهیرهای قرمز، خارش دار و ملتهب می توانند ترسناک باشند. کهیر به طور ناگهانی بر روی سطح پوست ظاهر می شوند. علت آن می تواند حساسیت به غذا، دارو، مواد شیمیایی یا دیگر موارد باشد. کهیر به تنهایی خطرناک نیست اما اگر کهیر به همراه تورم لب ها، تنگی نفس یا عطسه باشد، می توان نشان دهنده علائم یک آلرژی خطرناک باشد.

خارش پوست

خارش پوست می تواند ایجاد تاول کند و بسیار دردناک باشد. خارش پوست بر اثر واکنش بدن به یک نوع حساسیت مثل حیوان خانگی، مواد شیمیایی، غذا، دارو یا آرایش باشد. ایجاد تاول هایی که بر اثر خارش بر روی پوست ایجاد شده اند گاهی سریع بعد از درمان از بین می روند. اما می تواند نشانه یک آلرژی قوی به نام آنافیلاکسی که یک حساسیت بسیار قوی است نیز باشد.

تهوع، اسهال و استفراغ

اگر به سرعت بعد از خوردن غذایی دچار این علائم شدید به این معنی است که نسیت به آن آلرژی دارید. علائمی مانند اسهال، تهوع، استفراغ و دل درد نشانه های حساسیت است. این علائم می توانند بدتر هم خود را بروز دهند. آن ها علائم آنافیلاکسی هستند و تصور نکنید که یک معده درد ساده است.

درد قفسه سینه

گاهی اوقات ناگهان قفسه سینه یا قلب هنگام تنفس دردی را احساس می کنند. ممکن است احساس تنگ شدن گلو به شما دست بدهد. این ها علائم آلرژی غذایی است. هرگاه این علائم را داشتید دارو درمانی بهترین راه است.

التهاب و تورم لب یا زبان

اگر زبان، لب ها یا دهان بدون هیچ علتی ورم کرد نشانه آلرژی است. معمولا مشکل جدی نیست. اما اگر التهاب، تنفس را برایتان سخت کرد معاینه پزشک و دارو درمانی بهترین راه برای درمان است.

قرمزی و التهاب پوست

حساسیت غذایی می تواند لکه های قرمز اطراف دهان و چشم ایجاد کند. اگر قرمزی پوست یا التهاب آن بلافاصله بعد از تماس با عامل حساسیت بدتر شد به معنی این است که آلرژی خطرناکی دارید و سریع به پزشک مراجعه کنید و منتظر نمانید که لکه های قرمز از بین بروند.

گیج یا مضطرب شدن

اگر احساس گیجی و آشفتگی می کنید نشانه های آلرژی غذایی است. چگونه آلرژی می تواند این علائم را داشته باشد؟ دکتر ها معتقد هستند که حساسیت می تواند فشار خون فرد را به شدت کاهش دهد. کمک پزشکی بهترین راه درمان برای این نوع آلرژی خواهد بود.

کاهش فشار خون

اگر ناگهان دچار کاهش فشار خون شدید شاید فکر کنید که بعد از مدتی خوب خواهد شد. اما کاهش فشار خون، احساس ضعف و گیجی از علائم آلرژی هستند. و نیاز به درمان پزشکی دارد. اگر فشار بیش از حد کاهش پیدا کند زندگی فرد را به خطر خواهد انداخت.

عوامل ایجاد کننده آنافیلاکسی

عوامل بسیاری می توانند آلرژی خطرناکی مثل آنافیلاکسی ایجاد کنند. ممکن است که به غذاهای خاصی، دارو یا لاتکس درون دستکش آلرژی داشته باشید. در این صورت درمان اورژانسی برای این نوع حساسیت نیاز است. سعی کنید که علت حساسیت خود را پیدا کنید. تاشاید از بروز دوباره آن در آینده جلوگیری کنید.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

منبع: رکنا

کلیدواژه: غذا پزشک قلب پزشکی غذا پزشک قلب پزشکی آلرژی مشکلات خطرناک کاهش پزشکی عکس فیلم مرد دختر دستگیری من دستگیر کودک رئیس پلیس جوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۴۹۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سندروم پس از کرونا چیست؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، معمولاً افرادی که به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند ظرف چند هفته بهبود می‌یابند. اما بعضی از افراد، حتی کسانی که علائم زیادی ندارند و بیماری‌شان خفیف است ممکن است علائمی داشته باشند که پس از مدت طولانی ادامه پیدا کند. این مشکلات گاهی سندرم پس از کرونا یا کووید طولانی مدت نام می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: ویروسی که موجب بی‌خوابی می‌شود سندرم پس از کووید ۱۹

سندرم پس از کووید-۱۹ شامل انواع علائم جدید، برگشتی یا مداوم است که افراد بیش از چهار هفته پس از ابتلا به کووید-۱۹ تجربه می‌کنند. در بعضی افراد، سندرم پس از کووید، ماه‌ها یا سال‌ها طول می‌کشد؛ به گونه‌ای که در بعضی موارد باعث ناتوانی فرد می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهد که بین یک ماه تا یک سال پس از ابتلا به کووید-۱۹، از هر ۵ فرد ۱۸ تا ۶۴ ساله، حداقل یک نفر یک دچار مشکلاتی می‌شود که ممکن است ناشی از کووید باشد.

ضمن آنکه در میان افراد ۶۵ ساله و بالاتر هم اغلب از هر چهار نفر حداقل یک نفر دچار عوارض پس از بیماری می‌شود بیماری پزشکی دارد که ممکن است ناشی از کووید باشد.

دکتر مصطفی نوری‌زاده، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در گروه بیوتکنولوژی در مورد ابتلای جدید افراد به کرونا می‌گوید: بیماری کرونا ویروس که از اواخر سال ۲۰۱۹ شروع شد تا امروز حدوداً موجب ابتلای ۷۰۴ میلیون نفر به این بیماری شده و در این بین نیز تقریباً ۷ میلیون نفر جان خود را از دست دادند.

به غیر از آنکه این بیماری از لحاظ روانی، سلامت و اقتصاد موجب مشکلاتی زیادی شد؛ این مشکلات همچنان هم ادامه دارند.


آلرژی بعد از کووید

به گفته این استاد دانشگاه یکی از عوارضی که تا به امروز در مورد آن صحبت نشده بوده به وجود آمدن آلرژی بعد از دوران کووید است. این نظریه را مطالعه‌ای که به تازگی در نیچر چاپ شد ثابت کرده است.

این مطالعه که در کشورهای کره جنوبی، ژاپن و انگلستان انجام شد و در آن ۲ میلیون نفر شرکت کردند ثابت کرد کووید ۱۹ موجب افزایش آلرژی در افراد شده است.

افزایش بیست درصدی ابتلا به آلرژی

دکتر نوری زاده می‌گوید: نتایج مطالعات نشان داد افرادی که در این ۴ سال به کرونا مبتلا شدند به میزان ۲۰ درصد بیشتر از دیگر افراد مشکلات آلرژی را تجربه کردند؛ یعنی ویروس کرونا احتمال به وجود آمدن آلرژی را ۲۰ درصد افزایش داده است.

یکی از مشکلات عمده‌ای که بعد از کووید به میزان قابل توجهی افزایش داشت آسم است؛ یعنی افرادی که قبلاً به کرونا مبتلا شده‌اند دو برابر بیشتر از افرادی که به کرونا مبتلا نشدند می‌توانند مشکلات آسم را تجربه کنند.

یکی از واکنش‌های آلرژیک نیز رینیت یا آبریزش بینی است. این مطالعه همچنین ثابت کرده احتمال اینکه افراد مبتلا به کرونا به رینیت مبتلا شوند ۲۵ درصد افزایش داشته است.

مشکلات دو برابری عوارض ابتلای سخت به کرونا

به گفته این استاد دانشگاه در حالت کلی افرادی که بعد از ابتلا به کرونا علائم شدیدتری را تجربه کردند نسبت به افرادی که علائم خفیفی داشته‌اند با احتمال ابتلای بیشتری به مشکلات آلرژیک مواجه شده‌اند. این نسبت در افرادی که علائم شدیدتری را تجربه کردند ۵۰ درصد و در افرادی که علائم خفیف‌تری را تجربه کرده‌اند ۱۴ درصد است.

تشکیل لخته و ابتلا به سکته

نتیجه دیگری که این پژوهشگران حاصل کردند این بود که تزریق واکسن توانسته به میزان قابل توجهی موجب کاهش واکنش‌های آلژیک بعد از کووید شود.

احتمال می‌رود این تأثیر به خاطر تحت تأثیر قرار گرفتن سلول‌های تی از سیستم ایمنی باشد که مطالعات بعدی این نظر را تأیید یا رد خواهند کرد. همچنین تشکیل لخته یا سکته نیز از عوارض دیگر ابتلا به بیماری کرونا به شمار می‌رود.

منبع: همشهری آنلاین

انتهای پیام/

کد خبر: 1227939 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • حساسیت‌های فصل بهار و راه‌های درمان آن
  • اولین عرضه خودرو در بورس کالا در سال ۱۴۰۳
  • کاهش آلرژی فصلی با این ۵ روش
  • ۳۰ دستگاه کامیون کشنده در بورس کالا عرضه می‌شود
  • ۵ راهکار که علائم آلرژی فصلی را کاهش می‌دهد
  • مشاهده سرو یک نوع قلیان کشنده در کافه‌های لاکچری شهرهای تهران، تبریز و شیراز | بعد از کشیدن این قلیان افراد از خود بی‌خود شده و بعد بیهوش می‌شوند
  • کشنده فاو نور چشمی بازار شد
  • آلرژی و حساسیت فصلی رو به این میوه کوچک و خوشمزه بسپارید
  • ۵ روش برای تسکین علائم آلرژی فصلی
  • سندروم پس از کرونا چیست؟