Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@15:01:50 GMT

دو خبر کوتاه از تالش

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۵۰۵۱۸

دو خبر کوتاه از تالش

آستارا - ایرنا - اداره آموزش و پرورش تالش در ارزیابی 10 شاخص اختصاصی در میان 34 اداره مشابه در استان گیلان، رتبه نخست را احراز کرد.

گزارش خبرنگار ایرنا از روابط عمومی اداره آموزش و پرورش تالش حاکی است که احراز این رتبه در پنجشنبه هفته گذشته از سوی اداره کل متبوع اعلام شده و بر این اساس، آموزش و پرورش تالش که در سال 95 در ارزیابی شاخص ها 795.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 امتیاز داشت، امسال با 2.27 درصد پیشرفت، 815.03 امتیاز از 861 امتیاز کل را احراز و جایگاه نخست را از آن خود کرده است.
طبق این گزارش، آموزش و پرورش تالش در حوزه ریاست با کسب 136 امتیاز از سقف 136 امتیاز رتبه اول، در حوزه نیروی انسانی با کسب 185.22 از 191 امتیاز رتبه اول، در حوزه آموزش ابتدایی با کسب 46.54 از 47 امتیاز رتبه سوم، در حوزه پرورشی و فرهنگی با کسب 94.31 از 97 امتیاز رتبه سوم، در حوزه غیردولتی با کسب 49.3 امتیاز از 50 امتیاز رتبه چهارم، در حوزه پشتیبانی با کسب 28.58 از 30 امتیاز رتبه ششم، در حوزه آموزش متوسطه با کسب 65.95 امتیاز از 80 امتیاز رتبه هشتم، در حوزه استثنایی با کسب 66.13 امتیاز از 72 امتیاز رتبه دوازدهم، در حوزه تربیت بدنی و سلامت با کسب 81 از 93 امتیاز رتبه 18 استان و در حوزه نهضت سوادآموزی با کسب 62 امتیاز از 65 امتیاز رتبه 22 استان را به دست آورده است.
32 هزار دانش آموز در حدود 440 مدرسه تالش به تحصیل علم مشغول هستند.

**نماینده تالش بر افزایش سهمیه مرغ منجمد تاکید کرد
نماینده مردم تالش، رضوانشهر و ماسال در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر افزایش سهمیه مرغ منجمد برای عرضه در بازار، نظارت کامل بر نحوه توزیع آن را خواستار شد.
به گزارش عصر جمعه خبرنگار ایرنا محمود شکری در جلسه تنظیم بازار شهرستان های تالش، رضوانشهر و ماسال در فرمانداری تالش گفت: معیار توزیع مرغ در استان گیلان و سهمیه مصوب شهرستان های تالش، رضوانشهر و ماسال معلوم نیست و باید بر روند عرضه آن، نظارت کامل اعمال شود.
فرماندار تالش نیز در این جلسه گفت: مشکلی در تولید مرغ در استان گیلان وجود ندارد اما سهمیه توزیع شده در تالش نسبت به جمعیت این شهرستان ناکافی است.
سید عیسی مهدوی اظهار امیدواری کرد با تعیین سهمیه لازم برای تالش و نظارت مستمر بر نحوه توزیع آن، به سرعت این مشکل برطرف شود.
شهرستان تالش با 200 هزار نفر جمعیت در بخش های مرکزی، اسالم، حویق و کرگانرود در 110 کیلومتری غرب مرکز استان گیلان قرار دارد.
7106 / 7124/2007

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي گيلان رشت تالش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۵۰۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بالاخره چه کسی میرزا کوچک‌خان را کشت و سرش را به تهران برد؟

در منابع معتبر و محققانه تاریخی درباره نحوه شهادت میرزا کوچک‌خان و ماجرای بریدن سر و فرستادن آن به تالش، رشت و تهران، روایت‌های مختلف و گاه متضاد وجود دارد. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، دستِ‌کم تا 15 سال پیش نقل قول و روایت غالب درباره سرانجام «میرزا کوچک‌خان» این بود که وقتی فقط هشت نفر از جنگلی‌ها ازجمله گائوک آلمانی (هوشنگ) در کنارش مانده بودند، میرزا در مسیر رفتن به خلخال و در راه کوهستانی «گیلوان» میان برف و کولاک گرفتار شد، از پا درآمد، دولتی‌ها جسد یا پیکر نیمه جانش را یافتند، فردی به نام «رضا اسکستانی» سر میرزا را از تن جدا کرده و... در نهایت سرِ سردارجنگل به رشت و سپس تهران منتقل شد.

کمی هندی
در روزشمار سایت‌های تاریخی برای 2 اردیبهشت سال 1342چنین مناسبتی را می‌بینید: «علی‌اصغر رضایی، 85 ساله که در ماه آذر1300 پس از کشتن میرزاکوچک‌خان جنگلی سرِ وی را به طمع کسب پاداش از تن جدا کرده بود، امروز به جرم نگهداری 5 کیلو تریاک در منزل خود بازداشت شد!» این روزشمارها به خبر و گزارش جذاب و خواندنی روزنامه «اطلاعات» در تاریخ سوم اردیبهشت سال1342 استناد کرده‌اند. در این مطلب پیرمرد 85 ساله برای اینکه اثبات کند قاچاقچی تریاک نیست خاطراتش را تعریف کرده و مدعی است مدت‌ها توپچی بوده و برای نبرد با جنگلی‌ها به گیلان اعزام شده، درنهایت هم او و گروهش میرزا کوچک‌خان را در حال فرار گیر انداخته و خودش هم میرزا را که ریش بلند و موی بور داشت و سرش طاس بود، سر بریده و به رشت و تهران برده است و باقی ماجرا... . البته در تصاویری که از سر میرزا باقی مانده، نه موهایش آنچنان بور و نه اینکه طاس است. پیرمرد شاید برای اینکه حواس خبرنگار را از 5 کیلو تریاک کشف‌شده در خانه‌اش پرت کند، آخر داستان به سبک فیلم‌های هندی از عاشق شدن، ازدواج و مرگ زودهنگام همسرش هم گفته است! 

از خانقاه به تهران
علاقه‌مندان به تاریخ و نهضت جنگل در سال1342 را نمی‌دانیم ولی آن‌هایی که پس از انقلاب ماجراهای نهضت جنگل را دنبال می‌کردند، کسی جز«رضا اسکستانی» یا «اشکستانی» را به عنوان کسی که سر میرزا را از تن جدا کرده نمی‌شناختند. براساس خیلی از روایت‌هایی که هنوز هم به آن‌ها استناد می‌شود، شخصی به نام «‌کَرَم‌» که از خلخال عازم گیلان بود در راه و میان برف و یخ «میرزا کوچک‌خان» و همراهش را که آخرین لحظات زندگیشان را می‌گذراندند، پیدا کرد. با سرعت خودش را به نزدیک‌ترین روستا یعنی «خانقاه» رساند و همراه چند نفر برگشت  تا اجساد میرزا و گائک یا همان هوشنگ را به روستا برسانند. گویا «سالار شجاع» برادر «امیر مقتدر تالش» از جریان باخبر می‌شود، با سوارانش به خانقاه می‌رود و به «رضا اسکستانی» دستور می‌دهد در برابر چشمان اشکبار روستاییان سر از بدن نیمه‌جان میرزا جدا کند. بعد هم جسد بدون سر را در گورستان خانقاه به خاک سپرد. رضا اسکستانی سر میرزا را پس از بریدن بُرد و به خان تالش تحویل داد. «سالار شجاع» هم برای خوش‌خدمتی و گرفتن هدایا، سر سردار جنگل را از تالش به رشت منتقل می‌کند تا چند روزی هم در ژاندارمری «شالکوه» رشت در معرض تماشای عموم گذاشته شود. درنهایت هم «خالو قربان» یار سابق و دشمن فعلی‌اش برای گرفتن پاداش بیشتر، آن را به تهران برده و تقدیم رضاخان کرد. 

نفس راحت کشیدن
در منابع معتبر و محققانه تاریخی هم درباره نحوه شهادت میرزا کوچک‌خان و ماجرای بریدن سر و فرستادن آن به تالش، رشت و تهران، روایت‌های مختلف و گاه متضاد وجود دارد. برخی از این روایت‌ها حضور فردی به نام «اسکستانی» را تأیید می‌کنند، بعضی نامی از او نمی‌برند، اما هیچ‌کدام از «علی‌اصغر رضایی» یا فردی با مشخصات او حرفی نزده‌اند. برخی روایت‌ها را به نقل از کتاب «نهضت جنگل از ظهور تا افول» تألیف کورش اسدالله‌پور بخوانید: «سر میرزا کوچک‌خان را آوردند به شهر... بعد تلگرافی راپرت به تهران عرض کردم که سر میرزا کوچک‌خان در دفتر حاضر است. دستور آمد بفرستید به تهران... ملاحظه می‌شود که ارسال سر بریده هم به تهران دستوری بوده، یعنی برای رؤیت و نفس راحت کشیدن!»، «... خبر فوت آن شهید به گیلان می‌رسد و چند نفر قزاق با کسان سردار مقتدر به طرف خلخال حرکت می‌کنند و وقتی به خانقاه می‌رسند که اهالی جمع شده و با احترامات فوق‌العاده می‌خواستند جنازه را در قبرستان جنب خانقاه دفن کنند. (یعنی معلوم می‌شود که فوت اتفاق افتاده بود) فوراً از دفن مانع می‌شوند. شبانه فتح‌الله‌خان، قوم سردار مقتدر تالش در خلخال بی‌خبر از همراهان خود و اهالی، سر آن شهید راه وطن را از بدن جدا ساختند»، «از قرار تقریر کسانی که در آنجا بودند، گویا به هنگام بریدن سر (میرزا) نفس هم داشته و خون به قسمی جاری شده که قبرستان پر از خون می‌‌گردد!»

20 سال بعد
سر بریده میرزا بالاخره به تهران می‌رسد و به رضاخان تقدیم می‌شود. او دستور می‌دهد سر را در گورستان حسن‌آباد دفن کنند. کمی بعد «‌کاس‌آقا حسام» (کاس آقاخیاط) دوست صمیمی و یار قدیمی میرزا، مخفیانه سر میرزا را از گورکن گرفته و به رشت می‌برد و در محله سلیمان‌داراب دفن می‌کند. برخی منابع نوشته‌اند پس از شهریور1320 علاقه‌مندان به میرزا مخفیانه، پیکر میرزا را هم از محل دفن اولیه به سلیمان‌داراب منتقل می‌کنند. منابع دیگری هم گفته‌اند: «در شهریور1320 آزادی‌خواهان گیلان تصمیم گرفتند جسد میرزا را با تشریفات شایسته‌ای از خانقاه به رشت حمل کنند. مصادف با جلوگیری مقامات دولتی شدند. ناگزیر ساده و بدون کشمکش جسد به رشت منتقل و در جوار سر مدفون شد». میرزا کوچک‌خان در پایان نامه‌ای که تقریباً یک ماه پیش از شهادت برای «میرزا آقا عربانی» فرستاد، نوشته بود: «امروز دشمنانمان ما را دزد و غارتگر خطاب می‌کنند و حال آنکه هیچ قدمی به‌جز در راه آسایش و حفظ مال و ناموس مردم برنداشته‌ایم. ما این اتهامات را می‌شنویم و حکمیت را به خداوند قادر و حاکم علی‌الاطلاق واگذار می‌کنیم».

منبع: قدس

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خبر‌های کوتاه از نقاط مختلف چهارمحال و بختیاری
  • الفتی، اولین المپیکی تاریخ ژیمناستیک ایران شد
  • آلاوز ۲ - ۰ اتلتیکو مادرید/ شاگردان سیمئونه در خطر از دست دادن سهمیه لیگ قهرمانان+ فیلم
  • طارمی دینش به پورتو را با گرفتن سهمیه ادا می‌کند
  • پسر ایذه ای سهمیه های فرنگی را تکمیل کرد
  • گزارش زنده: ملوان 0 - سپاهان 0
  • ۴+۵: معادله صعود و سقوط لیگ یک
  • بالاخره چه کسی میرزا کوچک‌خان را کشت و سرش را به تهران برد؟
  • ۱۳۰۰ نفر از دوره‌های آموزشی صنایع دستی بهره‌مند شدند
  • بهره مندی بیش از هزار نفر از دوره های آموزشی صنایع دستی