Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-03-29@12:50:37 GMT

حقوق معلمان زیر خط فقر است

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۵۰۵۴۸

عباس عباسپور مدیرگروه مدیریت و برنامه ریزی دانشگاه علامه طباطبایی در برنامه تلویزیونی پرسشگر با موضوع اقتصاد آموزش و پرورش، در پاسخ به این پرسش که چرا آموزش و پرورش فقیر است، اظهار کرد: شاید جواب این سؤال را در جهت‌گیری راهبردی نسبت به آموزش و پرورش بتوان جست‌وجو کرد.
وی افزود: باید تلاش کنیم از آموزش و پرورش به معنای عام و مدارس به معنای خاص درک درستی داشته باشیم؛ ببینیم آموزش و پرورش چه خدماتی ارائه می‌دهد و چه خروجی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عباسپور با بیان اینکه علل بسیاری از چالش‌های جامعه را باید در آموزش و پرورش جست‌وجو کرد، گفت: علت وضعیت کنونی آموزش و پرورش نیز به مدیریت منابع بازمی‌گردد؛ نیاز داریم بر مبنای یک نگاه تطبیقی، وضعیت خودمان را محک زده و وضعیت آموزش و پرورش را به لحاظ متغیرهای اقتصادی بسنجیم.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش عمومی به استناد قانون، رایگان بوده و نمی‌توان آن را کالامحور درنظر گرفت و یا زمینه بهره‌مندی طبقاتی برای آن فراهم شود. در کشورهای توسعه یافته نیز افزون بر 90 درصد تأمین منابع مالی مدارس از سوی دولت‌ها انجام می‌شود؛ اگر آموزش و پرورش، حق عمومی است باید طوری تمهید شود که آموزش و پرورش در عمل تضعیف نشود.
مدیر گروه مدیریت و برنامه‌ریزی دانشگاه علامه طباطبایی با تأکید بر اینکه باید در محاسبه جبران خدمات معلمان به عنوان سرمایه اصلی آموزش و پرورش مدل منطقی داشته باشیم، اضافه کرد: حقوق و دستمزد باید مکفی باشد؛ حقوق معلمان زیر خط فقر است. حقوق معلمان باید منصفانه نیز باشد. چطور دریافتی معلمان در دو سطح متفاوت، یکسان است.
وی با اشاره به اینکه باید شایستگان اجتماع را ترغیب کنیم که اولویت اصلی‌شان برای ورود به شغل، آموزش و پرورش و معلمی باشد، گفت: باید شواهدی داشته باشیم که نشان دهد دریافتی معلمان آنها را بی نیاز از شغل دوم کند.
عباسپور افزود: باید رویکردمان را نسبت به تأمین منابع مالی آموزش و پرورش تغییر دهیم و نگاه مطلوبیت مدار و برنامه‌ای را کنار گذاشته و نگاه راهبردی مدنظر قرار بگیرد؛ در رویکرد راهبردی، توزیع منابع متوازن نیست و اینگونه نیست که بگوییم قانون مدیریت خدمات کشوری توزیع برابر به دستگاه‌ها بدهد؛ آموزش و پرورش نیازمند توزیع نامتوازن است بطوری که اگر 10 واحد سرمایه گذاری کردیم 30 واحد پیامد مثبت دریافت کنیم.
وی درباره علت عدم اجرای این سیاست‌ها در آموزش و پرورش، بیان کرد: چون چابکی لازم را در حوزه طرح‌ریزی، اجرا و پیاده سازی به طور هماهنگ و موزون به دست نیاورده‌ایم. سالیان متمادی روی سندتحول کار کرده‌ایم اما امروز بر روی شیوه‌ها و رویه‌هایی که بتواند زیرنظام‌ها را عملیاتی کند، اتفاق نظر نداریم؛ سندی را تولید کرده‌ایم که اگر بخواهیم عملیاتی کنیم به لحاظ ساختاری، محتوایی و فرایندی با چالش‌هایی روبه‌رو می‌شویم.
مدیرگروه مدیریت و برنامه ریزی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به سیاستی مبنی بر کاهش 50 درصدی نیروی انسانی، دوبرابر کردن حقوق آنها و سه برابر کردن بهره‌وری، گفت: امروز از ظرفیت‌های فناوری و محیط سایبری باید حد اعلای بهره‌وری را داشته باشیم؛ چقدر از بسترهای الکترونیک در فعالیت‌های آموزش و پرورش می‌توانیم به‌درستی استفاده کنیم؟
وی ادامه داد: با جمعیت 14 میلیونی دانش‌آموزی مواجهیم و در افق 1400 با تنگنای نیروی انسانی و طبق آمار آموزش و پرورش با کمبود 116 هزار نیروی انسانی روبه‌رو می‌شویم و باید سیاست‌گذاری‌ها بر اساس شرایط موجود انجام شود.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: اقتصاد فقیر آموزش و پرورش جامعه منابع مالی سرمایه حقوق دستمزد خط فقر قانون سرمایه گذاری فناوری الکترونیک نیروی انسانی آموزش و پرورش خط فقر دستمزد سرمایه سرمایه گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۵۰۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت بهتری در ستاد سفر شهر اصفهان شاهد هستیم

رئیس کل دادگستری استان اصفهان گفت:به لحاظ میدانی و بررسی‌های صورت گرفته، برنامه‌ریزی‌ها و مدیریت اجرایی امسال نسبت به سال گذشته بهبود یافته و برخی کاستی‌ها رفع شده ولی درعین حال با وضعیت مطلوب فاصله داریم و لازم است با تلاش و برنامه‌ریزی مسنجم تر روز به روز زمینه رضایتمندی بیشتر مردم فراهم شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حجت الاسلام اسدالله جعفری در حاشیه بازدید از قرارگاه اطلاع رسانی ستاد دائمی خدمات سفر شهر اصفهان، تقارن فرا رسیدن بهار طبیعت با بهار قرآن را گرامی داشت و اظهار کرد: خیزش الهی و تحول اساسی طبیعت در فصل بهار بیانگر آن است که انسان نیز می‌تواند با تلاش شکوفه‌های ایمان را در درون خود بارور کند

وی در ادامه از عوامل برگزاری ستاد دائمی خدمات سفر در شهر تقدیر کرد و افزود: به لحاظ میدانی و بررسی‌های صورت گرفته، برنامه‌ریزی‌ها و مدیریت اجرایی امسال نسبت به سال گذشته بهبود یافته و برخی کاستی‌ها رفع شده ولی درعین حال با وضعیت مطلوب فاصله داریم و لازم است با تلاش و برنامه‌ریزی مسنجم تر روز به روز زمینه رضایتمندی بیشتر مردم فراهم شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر ضرورت احترام به ارزش‌ها و هنجارها گفت: در درجه اول همه ما مسلمانیم و باید در نظر داشته باشیم که تمام آرامش، آسایش، امنیت، عزت و تفریحاتمان را مدیون خون شهدایی هستیم که برای ما آن امنیت پایدار را به ارمغان آوردند و لازم است همه از آن پاسداری کنیم.

حجت الاسلام جعفری ادامه داد: مسئولان و دستگاه‌های خدمت‌رسان باید همه تلاش خود را در جهت حفظ امنیت، سلامت و بهداشت عمومی، رعایت امنیت اخلاقی و هنجارهای اجتماعی به عنوان الزامات زندگی اجتماعی به کار بندند و همه باید به خط قرمزها پایبند باشیم.

رئیس کل دادگستری استان اصفهان با اشاره به اینکه فرمان الهی از همه چیز بالاتر است گفت: هیچکس حق ندارد به امنیت عمومی و اخلاقی خدشه وارد کند.

وی بر لزوم اجرای حدود الهی در جامعه تاکید کرد و افزود: نیروهای ستاد امر به معروف مؤمن، انقلابی و مردمی هستند و بدون هیچ‌گونه چشم داشتی و به صورت دلسوزانه در این زمینه فعالیت می‌کنند لذا همه تشکیلات موظفند ستاد امر به معروف را حمایت کنند.

رئیس کل دادگستری استان در پایان بر لزوم برخورد با مسئله روزه خواری علنی نیز تاکید و تصریح کرد: همه با حفظ اعتدال باید به فریضه امر به معروف و نهی منکر توجه داشته باشند و آن‌را در جامعه اجرایی کنند

کد خبر 739428

دیگر خبرها

  • امیدآفرینی از اهداف رویداد الف تا است
  • اردوی جهادی عهد خدمت دانشجو معلمان دانشگاه پردیس کوثر یاسوج
  • دیدار مدیران استان مرکزی با معلمان
  • هرگونه توسعه و پیشرفت کشور از آموزش و پرورش آغاز می شود
  • مدارس دولتی امسال ضعیف‌تر می‌شوند؟ 
  • توانمندترین افراد جذب آموزش و پرورش شوند
  • مدیریت بهتری را در ستاد سفر شهر اصفهان شاهد هستیم
  • مدیریت بهتری در ستاد سفر شهر اصفهان شاهد هستیم
  • صدور احکام رتبه بندی برای بازنشستگان وزارت آموزش و پرورش
  • اعتبار ۲۴۰ همتی وزارت آموزش و پرورش در بودجه سال ۱۴۰۳