Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-19@05:46:24 GMT

۵ فایده‌ ریشه‌ سنبل‌الطیب

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۵۱۷۸۹

۵ فایده‌ ریشه‌ سنبل‌الطیب

سرویس ترجمه فردا؛ طاها ربانی: در این مطلب به شما اطلاعاتی درباره فواید ریشه سنبل الطیب، خواص ریشه سنبل الطیب، مضرات سنبل الطیب، دمنوش سنبل الطیب، سنبل الطیب و فشار خون، طریقه مصرف سنبل الطیب، ریشه سنبل الطیب و خواص سنبل الطیب در درمان اضطراب و بی‌خوابی را بخوانید.       ریشه‌ی سنبل‌الطیب دارویی سنتی است که، به‌خاطر خواص و دردسترس‌بودن‌اش، رواج زیادی دارد و در سرتاسر جهان از آن به‌عنوان مکمل و دارویی طبیعی استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ریشه‌ سنبل‌الطیب چیست؟
سنبل‌الطیب گیاهی چندساله با نام علمی Valeriana officinalis است. این گیاه بومی اروپا و آسیا است، اما هم‌اکنون در دیگر نقاط دنیا نیز رشد می‌کند. ریشه‌ی این گیاه محل تجمع مواد مغذی فعال و ترکیبات دارویی است، برای همین قسمتی از آن که برداشت می‌شود ریشه‌ها و ساقه‌های زیرزمینی‌اش است. بااینکه این گیاه هزاران سال است که استفاده می‌شود، تنها تازگی فهمیده‌اند که حاوی مقادیر زیادی مواد قلیایی، فلاوانون، سسکوییترپن، و همچنین مواد مغذی فعال و ترکیبات فرار دیگری است.
در گذشته، با این ریشه مشکلات شکم را رفع می‌کردند، اما امروزه، به‌خاطر اثرات ضداضطراب و آرام‌بخش آن، از آن به‌عنوان داروی خواب استفاده می‌کنند. ریشه‌ی سنبل‌الطیب به شکل‌های مختلفی عرضه می‌شود که در هرکدام این ریشه به‌درجات مختلفی پالایش شده است، از جمله به شکل مکمل و دمنوش. بسته به نیازتان باید بین یکی از این شکل‌های مختلف انتخاب کنید. بااین‌حال، قبل از استفاده از این ترکیب قدرتمند، بهتر است با پزشک مشورت کنید.
فواید ریشه‌ سنبل‌الطیب
ریشه‌ی سنبل‌الطیب چند خاصیت قابل ملاحظه دارد، از جمله اینکه خواب‌آور است، اضطراب را کاهش می‌دهد، فشار خون را پایین می‌آورد، گرفتگی‌های ناشی از قاعدگی را بهبود می‌دهد، و ضدالتهاب است.      
کمک به خواب
دلیل اینکه جهان با این گیاه آشنا شده اثر آن روی بهبود خواب است. اگر دچار بی‌خوابی شده‌اید یا مرتب از خواب بیدار می‌شوید، این ریشه می‌تواند به آرامش ذهن‌تان کمک کند و ترکیب مناسبی از هورمون‌ها را در بدن تولید کند که منجر به آرامش بدن می‌شود و خوابی راحت برای‌تان به ارمغان می‌آورد. علی‌رغم این حرف‌ها، باید بدانید که ترکیبات آرام‌بخش قوی‌ای در این ریشه وجود دارد، و برای همین باید مراقب میزان مصرف و واکنش بدن‌تان به این دارو باشید.
اضطراب و استرس
اگر همیشه، بدون هیچ دلیلی، استرس دارید یا بیش از حد مضطرب‌اید، ریشه‌ی سنبل‌الطیب می‌تواند انتقال‌دهنده‌های عصبی درون مغزتان را تنظیم مجددی بکند و میزان بعضی از هورمون‌های خاص تولیدکننده‌ی استرس را کاهش دهد تا، به‌این‌ترتیب، بدن و ذهن‌تان بتواند به آرامش برسد. همچنین نشانه‌های افسردگی نیز با این گیاه بهبود پیدا می‌کنند.
فشار خون
فشار خون یکی از مشکلات رایج در میان مردم سرتاسر کره‌ی زمین است. چیز‌های مختلفی ممکن است علت فشار خون باشد، اما نتیجه‌ی همه‌ی آن‌ها یکی است: وضعیت خطرناک قلبی‌عروقی. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف مرتب ریشه‌ی سنبل‌الطیب به کاهش فشار خون و حفاظت از بدن در برابر تصلب شرایین، حمله‌ی قلبی، و سکته کمک می‌کند.        
درد‌های قاعدگی
دومین دلیل شهرت ریشه‌ی سنبل‌الطیب مربوط می‌شود به مشکلی بهداشتی در زنان، به‌نام درد قاعدگی. این ناراحتی را، که هم ریشه‌ی جسمی دارد و هم ریشه‌ی روحی، می‌توان با ریشه‌ی سنبل‌الطیب درمان کرد. این امکان به‌خاطر خاصیت این ریشه‌ها در تعادل‌بخشی به هورمون‌ها است.
دستگاه عصبی
سیستم عصبی فعالیت‌های فیزیکی و متابولیک بدن را، که حجم بسیار زیادی دارند، کنترل می‌کند، اما هرازگاهی هم نیاز به استراحت دارد. میزان این استراحت برای افراد مختلف متفاوت است. ریشه‌ی سنبل‌الطیب اثر تسکین‌دهنده‌ای بر سیستم مرکزی عصبی دارد، و به‌خصوص برای اختلالاتی همچون نوروپاتی و فلج بل مفید است.
کاربرد‌های ریشه‌ سنبل‌الطیب
در طول تاریخ، فرهنگ‌های مختلف از ریشه‌ی سنبل‌الطیب به‌روش‌های گوناگونی استفاده می‌کردند، اما بعضی روش‌ها عمومیت بیشتری داشته‌اند، مثل دمنوش، تنتور، کپسول، قرص، و مکمل. اگر روغن ریشه‌ی سنبل‌الطیب را بگیرید، ترکیبات به‌شدت پرقدرتی را به‌دست می‌آورید. حواس‌تان باشد که مصرف ریشه‌ی سنبل‌الطیب را، به هرشکلی که باشد، محدود نگه دارید، چون ترکیبات فرّار زیادی دارد. به‌صورت عادی، هیچ‌کس نباید در هر نوبت بیش از ۱۲۰ تا ۲۰۰ میلی‌گرم از این ریشه، و هر روز حداکثر سه نوبت، از آن مصرف کند، چون اثر آرام‌بخشی آن ممکن است بر سیستم عصبی اثر منفی بگذارد. دوباره می‌گوییم، پیش از اینکه بخواهید این داروی گیاهی را به برنامه‌ی غذایی خود اضافه کنید، حتماً با پزشک یا متخصص مشورت کنید.
تفاوت میان ریشه‌ سنبل‌الطیب و ملاتونین
خیلی‌ها ریشه‌ی سنبل‌الطیب را با ملاتونین قاطی می‌کنند، چون هر دوی این دارو‌ها خاصیت آرام‌بخشی و خواب‌آوری دارند. بااین‌حال، این دو مادده تفاوت‌های بسیار زیادی با هم دارند.      
ریشه‌ سنبل‌الطیب
این داروی طبیعی حاوی انواع و اقسام ترکیبات و مواد مغذی است که باعث می‌شود بدن به حالت آرام‌تری گذار کند. این دارو از گیاه به‌دست می‌آید و باید قبل از اینکه حالت دارویی به خود بگیرد از مزرعه برداشت شود و روی آن فرایند‌هایی انجام گیرد.
ملاتونین
ملاتونین هورمونی است که به‌صورت طبیعی در بدن تولید، و باعث تنظیم خواب و ساعت بدن می‌شود. با افزایش سن، تولید این ماده در بدن کم می‌شود و افراد نیاز به دریافت مکمل ملاتونین پیدا می‌کنند تا راحت‌تر بتوانند به‌خواب بروند.
عوارض جانبی ریشه‌ سنبل‌الطیب
مصرف سنبل‌الطیب عوارض جانبی اندکی دارد که باید پیش از استفاده از آن‌ها آگاهی داشته باشید. از جمله‌ی این عوارض می‌توان به اثر آن بر حاملگی، سردرد، و مشکلات گوارشی اشاره کرد. طبع آرام‌بخش ترکیبات داخل این ریشه جلوی عملکرد عادی شکم را می‌گیرد و برای همین ممکن است فرد دچار مشکلات گوارشی شود. همچنین دیده شده که مصرف این ماده افراد را دچار سردرد کند و همچنین برای حاملگی زنان مشکلاتی پدید بیاورد، بنابراین اگر قصد حامله‌شدن دارید، از این ماده مصرف نکیند. در آخر اینکه، با توجه به اثرات ریشه‌ی سنبل‌الطیب برا سیستم عصبی، این ریشه‌ی گیاهی را قبل از عمل جراحی نخورید و حتماً با دکتر درباره‌ی تداخل آن با دارو‌های مورد مصرف‌تان مشورت کنید.  

منبع: فردا

کلیدواژه: سنبل الطیب دمنوش سنبل الطیب ریشه سنبل الطیب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۵۱۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌های فنی پیشگیری از خسارت در باغات سیاه ریشه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران توصیه‌های فنی برای پیشگیری و کاهش خسارت آفات و بیماری‌ها در باغات سیاه ریشه را اعلام کرد.


فرید بیگی با اشاره به اهمیت پیشگیری و کاهش خسارت آفات و بیماری‌ها در باغات سیاه ریشه، توصیه‌های فنی برای مدیریت آفات و بیماری‌های درختان میوه هسته دار و دانه دار باغات سیاه ریشه را ارائه کرد.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه زنبور گوجه و آلو از آفات مهم درختان گوجه سبز (آلوچه) در اوایل فصل رشد (بهار) در مازندران است که لارو (کرم) آن با تغذیه از گوشت میوه‌های تازه تشکیل شده سبب زرد شدن، ریزش میوه و کاهش محصول می‌شود، افزود: مبارزه شیمیایی در مناطقی که سابقه آلودگی دارد پس از تشکیل میوه و مشاهده اولین علایم خسارت آفت، ضمن ارائه نمونه و هماهنگی با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک‌های گیاهپزشکی با اخذ نسخه گیاهپزشکی با سموم توصیه شده، ضروری است.

وی درباره آفت شته، اظهار کرد: این آفت، حشرات مکنده کوچکی به رنگ‌های سبز، سیاه و قهوه‌ای هستند که از اواسط فروردین به بعد پشت برگ‌ها و روی شاخه‌های جوان و نورسته با تراکم بالا ظاهر شده و با تغذیه از شیره گیاهی موجب پیچیدگی برگ ها، سرشاخه ها، ترشح عسلک و دوده‌ای شدن برگ و میوه و ریزش شکوفه‌ها و میوه‌های تازه تشکیل شده و انتقال بیماری‌های ویروسی می‌شود.

این مسول تصریح کرد: تراکم پائین این آفت توسط حشرات مفید مانند کفشدوزک ها، زنبور‌ها و مگس‌های پارازیت و بالتوری‌های شکارگر بصورت طبیعی کنترل شده و نیاز به مبارزه شیمیایی نیست، در صورت مشاهده تراکم بالای شته‌ها با هماهنگی و مشاوره کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک‌های گیاهپزشکی با سموم اختصاصی توصیه شده مانند پریمور، مالاتیون، هوستاکوئیک، متاسیستوکس و ونتیگرا با دوز توصیه شده در نسخه گیاهپزشکی بصورت مه پاشی با فشار کم انجام تا موجب ریزش شکوفه‌ها و میوه‌های تازه تشکیل شده، نشود.

بیگی با اشاره به اینکه شپشک سفید توت از آفات مهم درختان هلو، شلیل، کیوی، گردو، توت و بید است، افزود: تراکم بالای پوره‌های این آفت با تغذیه از شیره گیاهی، سبب ضعف عمومی درخت، زرد شدن و ریزش برگ و خشکیدگی سرشاخه‌های آلوده می‌شود، این آفت ابتدا روی تنه درخت نزدیک سطح خاک مستقر شده که در صورت عدم مبارزه به دلیل چند نسله بودن آفت، پوره‌های نسل دوم یا نسل سوم روی شاخه‌های اصلی و سرشاخه‌ها مستقر می‌شود و در صورت عدم کنترل بموقع موجب خشکیدگی درخت و علاوه بر خسارت‌های یاد شده صادرات میوه به ویژه کیوی را بشدت تحت تاثیر قرار می‌دهد.


سرپرست مدیریت حفظ نباتات سارمان جهاد کشاورزی مازندران خاطر نشان کرد: در حال حاضر مدیریت آفت در قالب مبارزه تلفیقی شامل مبارزه مکانیکی (پاک کردن تنه و شاخه‌های اصلی درخت با اسکاچ نرم و حذف سرشاخه‌های شدیدا" آلوده) و در صورت مشاهده ظهور پوره‌های آفت از هفته دوم اردیبهشت به بعد ضمن ارائه نمونه و هماهنگی با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک‌های گیاهپزشکی می‌توان با یکی از حشره کش‌های توصیه شده مانند اتیون، آدمیرال، اپلاود و رلدان روی تنه و شاخه‌های اصلی درخت اقدام به سمپاشی کرد.

وی درخصوص بیماری‌های میوه هسته دار و دانه دار، گفت: مهمترین بیماری‌های قارچی، لب شتری هلو و شلیل، غربالی، مونیلیا، لکه سیاه سیب و گلابی و سفیدک هاست که با ایجاد علائم مربوط به خود روی برگ‌ها منجر به کاهش سطح فتوسنتز و خسارت کمی و کیفی روی محصول می‌شود.

این مسوول در مورد بیماری شانکر باکتریایی درختان هسته دار، اظهار کرد: علائم بیماری بصورت لکه‌های آب سوخته قهوه‌ای رنگ همراه با ترشح صمغ و خشکیدگی از محل ایجاد لکه به سمت نوک شاخه‌ها مشاهده می‌شود.

وی گفت: مشاوره و هماهنگی با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک‌های گیاهپزشکی جهت استفاده یکی از قارچکش‌های اختصاصی و مناسب نظیر کاپتان، تیوفانات متیل، فلینت، ناتیوو، استروبی، دلان، مانکوزب، پانچو تی اف، دودین و بایکور برای بیماری‌های قارچی و ترکیبات مسی جهت بیماری‌های باکتریایی با دوز توصیه شده پس از ریزش گل‌ها و ظهور میوه الزامی است.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه به دلیل حساسیت شدید درختان سیاه ریشه در فصل رشد به روغن امولسیون شونده، استفاده از ترکیب یاد شده در مبارزه بهاره اکیدا ممنوع است، افزود: برای پیشگیری از هرگونه تاثیر سوء احتمالی سمپاشی‌ها روی حشرات گرده افشان به ویژه زنبور عسل، هماهنگی با زنبورداران منطقه برای جابجایی کندو‌ها و رعایت نکات ایمنی ضروری است.

وی در پایان به باغداران توصیه کرد از اختلاط سموم با کود‌های شیمیایی در سمپاشی‌ها خودداری و برای کسب اطلاعات و راهنمایی‌های بیشتر به کارشناسان حفظ نباتات مستقر در مراکز، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان‌ها و کلینیک‌های گیاهپزشکی مراجعه و به اطلاعات هواشناسی برای اطمینان از عدم بارندگی بمدت حداقل ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از سمپاشی توجه کنند.

دیگر خبرها

  • کاهش ۵۰ درصدی بیماری‌های ریشه گیاهان با استفاده از کود بیولوژیک
  • دم‌کرده این گیاه مثل یک خواب‌آور قوی عمل می‌کند
  • خواب کافی و راحت یکی از پایه‌های اصلی سلامتی است
  • بهترین زمان برای نوشیدن قهوه
  • علم الهدی ریشه بالا رفتن سن ازدواج را پیدا کرد
  • علم الهدی: اینکه سن ازدواج بالا رفته، ریشه آن فرهنگی است
  • علم الهدی : اینکه سن ازدواج بالا رفته، ریشه آن فرهنگی است
  • لزوم مدیریت بیماری و آفات درختان سیاه ریشه
  • توصیه‌های فنی پیشگیری از خسارت در باغات سیاه ریشه
  • پنج فایده شگفت‌انگیز نوشیدن آب گرم