Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-25@09:27:21 GMT

ماجرای شایعه کمبود آرد در مازندران چه بود؟

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۵۲۳۰۳

دولت تصمیم گرفته است تا توزیع آرد را به صورت سامانه‌ای انجام دهد و سهمیه نانوایی های آزاد پز را کاهش داده، همین امر موجب شد تا برخی گمانه زنی ها و شایعه در مورد کمبود ذخایر آرد و گندم در استان مازندران و کشور بوجود آید.

یکی از نانوایان آزاد پز ساروی با بیان اینکه دولت در تحویل آرد به نانوایی های آزاد پز تعلل دارد، اظهار کرد: بارها درخواست آرد کرده ایم و حتی در سامانه‌ای که برای توزیع آرد تعبیه شده ثبت نام کرده‌ایم اما دولت ۱۰۰ درصد سهمیه نانوایان آزادپز را تحویل نمی‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه اگر نانوایی نتواند پخت داشته باشد از پس هزینه هایش بر نمی آید، تصریح کرد: ادامه این وضع موجب بروز ضررهای هنگفتی به آزادپزها خواهد شد.

بروز شایعه کمبود آرد

اینکه دولت تصمیم گرفته تا توزیع آرد را به صورت سامانه ای انجام دهد و سهمیه نانوایی های آزاد پز را کاهش داده است موجب شد تا برخی گمانه زنی ها و شایعه در مورد کمبود ذخایر آرد و گندم در استان و کشور به وجود آید.

موضوع شایعه کمبود آرد از مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی دولتی منطقه ۲ کشور پیگیری شد.

سید محمد جعفری در پاسخ به این پرسش که چرا فروش آرد آزاد سامانه ای شده است، توضیح داد: سامانه ای طراحی شده که بتوانیم اطلاعات نانوایی ها، نحوه مصرف و یکسان سازی مصرف آرد در نانوایی های یارانه ای و آزاد پز را داشته باشیم، این سامانه نظارت دولت بر توزیع و چگونگی مصرف آرد در استان ها را بسیار افزایش داده است.

همکاری بیشتر آزادپزها با دلالان

وی با ابراز گلایه از عملکرد برخی نانوایی های آزادپز، بیان کرد: بسیاری از نانوایی های آزاد پز رمز ورود خود در سامانه فروش آرد را در اختیار دلالان قرار دادند که موجب تضییع حقوق شهروندان استان شد.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی دولتی منطقه ۲ با بیان اینکه ۱۰۰ درصد سهمیه دی ماه  نانوایی های آزاد پز برگشته است، با ابراز گلایه از نانوایی های آزاد پز  در ارائه رمز ورود سامانه فروش آرد استان به دلالان بیان کرد: متاسفانه بخش زیادی از نانوایان آزادپز  رمز کاربری خود در سامانه فروش آراد را در اختیار دلالان قرار دادند و توزیع آراد را به چرخه دلالان واگذار کردند.

وی با بیان اینکه دولت برای آرد یارانه سنگینی پرداخت می کند، تصریح کرد: تامین آرد، تامین امنیت غذایی کشور است از این رو باید مراعات کنیم تا این نعمت خدادادی حفظ شود.

 سهمیه آزادپزها برگشته است

جعفری با اشاره به نارضایتی آزادپزها از کاهش سهمیه آرد، بیان کرد: کاهش سهمیه نتیجه عدم همکاری نانوایی های آزاد پز و قرار دادن رمز کاربری خود  به دلالان بوده ، هر چند این موضوع حل شده و سهمیه دی ماه  آزادپزها برگشته است.

وی با اشاره به نزدیکی تعطیلات نوروزی و تشکیل ستاد تسهیلات سفر در شرکت غله و خدمات بازرگانی دولتی منطقه ۲ کشور، خاطرنشان کرد: آرد مورد نیاز نیمه اول فروردین نانوایی های یارانه ای استان تا پیش از ۲۰ اسفند در انبارهای شهرستان ها ذخیره می‌شود و در این زمینه کمبود و کسری نداریم.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی دولتی منطقه ۲ کشور با تاکید بر اینکه به هیچ وجه کمبود گندم و آرد در استان نداریم، تصریح کرد: بیش از ۴ میلیون تن گندم ذخیره شده در کشور داریم و بیش از ۵ ماه مصرف استان، گندم ذخیره کرده ایم.

جعفری با رد ادعای کمبود آرد، گندم و نان در کشور، بیان کرد: هیچ محدودیتی در توزیع آرد و گندم نداریم، بیش از ۵۱۰۰ نانوایی یارانه ای و آزادپز در استان در حال خدمت به مردم هستند.

وی با بیان اینکه در مازندران سه برابر نیاز استان نانوایی آزاد پز داریم، اظهار کرد: نان در حیطه عرضه و تقاضا قرار ندارد، نانوایی یک بنگاه اقتصادی است، باید حداقل ۵ تا ۶ کیسه روزانه پخت داشته باشد تا از پس هزینه ها برآید .

یقینا توزیع سامانه‌ای آرد اقدامی کارشناسی شده است که زمینه برخورد با هر گونه رانت و ورود آرد به چرخه دلالی را به وجود می آورد و نانوایی های آزاد پز نیز باید مواقب باشند و از سهمیه خود برای پخت نان بهره ببرند.

ایسنا/

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Cbe برچسب ها: آرد ، مازندران ، دولت

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: آرد مازندران دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۵۲۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای پرسه توله شیر در خانه مرد ساروی چیست؟

به گزارش همشهری آنلاین، مردم استان مازندران طی سالهای اخیر شاهد صحنه هایی از جانوران حیات وحش در محل سکونت خود بودند که چندان بی شباهت با صحنه فیلم های سینمایی و هالیوودی نبوده است.

هیچگاه خاطره هیجان انگیز و البته ترسناک پرسه پلنگ در یکی از خیابان های شلوغ و پررفت و آمد شهر قائمشهر در اردیبهشت ۱۴۰۱ از اذهان مردم مازندران پاک نمی شود. صبحی که مردم خیابان کارگر این شهر در مسیر رفتن به سر کار و یا بردن فرزندانشان به مدرسه بودند که صحنه ای خارج از حالت معمول را مشاهده کردند.

پلنگ وارد محیط زندگی آنها شده بود و خودش را به در و دیوار می‌زد تا از میان انسان‌هایی که او را احاطه کرده بودند، فرار کند. از سوی دیگر هم آدم‌های گوشی به دستی که سعی می‌کردند فیلم خوبی از این پلنگ به یادگار بگیرند، حضور داشتند و این پلنگ نگون بخت که در میان ازدحام جمعیت گیر کرده بود و از در و دیوار بالا می‌رفت تا راهی برای فرارش پیدا کند، از ترس قالب تهی کرده بود.

خیلی زود فیلم‌های پلنگ فراری که از دیوار بانک هم حتی بالا می‌رفت و روی اسپلیت بانک جا خوش کرده بود، در فضای مجازی دست‌به‌دست شد. پلنگ که گیر افتاد ابتدا خبر زنده‌گیری او منتشر شد. اما یک ساعت بعد خبرها تیتر دیگری را به نمایش گذاشتند، پلنگ مازندران تلف شد. خبر برای آنها که با محیط‌زیست و حیات‌وحش آشنایی بیشتری دارند، دردناک‌تر شد.

ماجرای دیگر از این دست اتفاقات مربوط به سرگردانی چند هفته‌ای یکی میلیون نر آن هم حیوان غیر بومی ایران در مرداد ۱۴۰۲ در باغات روستاهای هریکنده بابل، قراخیل و حاجی کلا منطقه جاده نظامی قائمشهر این سوال در اذهان خطور می کند چطور هراز گاهی این حیوانات سر از خیابان و باغ های استان در می‌آورده‌اند؟

آبان ماه پارسال بار دیگر در اتفاق خارق العاده حیات وحشی در مازندران رسانه ای شد که مشاهده مار پیتون در سطل زباله یکی از مناطق شهری آمل بود. درهمان زمان فیلم کوتاهی نشان می دهد شهروند آملی در حال خالی کردن زباله در سطل متوجه حضور مار پیتون در آن می شود.

در ادامه این دست رخدادها، فردی در روزهای اخیر با انتشار و به نمایش گذاشتن تصاویر حیوانات کمیاب و نادر از جمله شیر و ببر در فضای مجازی با هدف فروش انواع گونه های جانوری اقدام کرده است که ان موضوع از چشم حافظان محیط زیست مازندران دور نمانده است و با توجه به اینکه بر اساس قانون شکار و صید، جرم محسوب می شود، با شکایت رسمی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران این فرد به دستگاه قضایی معرفی شد.

بنا به اعلام محیط زیست مازندران، ‌این فرد در حوزه شکار و صید سابقه ‌دار بوده که در سال های گذشته در زمینه خرید و، فروش و نگهداری حیوانات وحشی، محکومیت کیفری داشته است.

در تازه ترین اظهار نظر از سوی اداره کل محیط زیست مازندران اعلام کرد: ماموران یگان حفاظت محیط زیست ساری درپی انتشار تصاویری از یک توله شیر درفضای مجازی، اقدام به شناسایی متخلف کرد و با همکاری ماموران نیروی انتظامی و با داشتن حکم قضایی یک قلاده توله شیر را که به صورت غیر مجاز در خانه باغ (مخفیگاه) متخلف نگهداری می‌شد، کشف و ضبط کردند.

در این گزارش آمده است که فرد متخلف به جرم نگهداری غیر قانونی حیوانات وحشی به مراجع قضایی معرفی و حیوان نیز به صورت موقت به پناهگاه حیات وحش سمسکنده انتقال داده شد تا به یکی از مراکز مجاز باغ وحش تحویل داده شود.

بنا به اعلام اداره کل حفاظت از محیط زیست مازندران، بیش از ۳۵۵ گونه پرنده، ۱۷ گونه خزنده، ۹ گونه دوزیست، ‌ ۲۷ گونه مار، سه گونه لاک پشت، ‌۶۳ گونه پستاندار و ۷۰ گونه ابزیان آبهای داخلی تنوع جانوری این استان است.

کد خبر 846404 منبع: ایرنا برچسب‌ها استان مازندران حیوانات - حیات وحش خبر مهم

دیگر خبرها

  • حذف دیوید تیلور استرس را از روی حسن یزدانی برداشت
  • محمدی: حذف تیلور استرس را از روی یزدانی برداشت/ حریف او را دست کم نگیرید
  • حذف تیلور استرس را از روی یزدانی برداشت/ حریف او را دست کم نگیرید
  • چشم کاروان ایران در المپیک به عملکرد گوش شکسته‌ها
  • ضرورت افزایش سهمیه آرد در فصل گردشگری سراب
  • امینی: پژمان درستکار گفت باید به کشتی کمک کنی
  • عرضه نان کامل در نانوایی‌های آزاد پز بجنورد
  • پخت نان کامل در نانوایی‌های آزاد پز بجنورد
  • ماجرای پرسه توله شیر در خانه مرد ساروی چیست؟
  • ماجرای پرسه توله شیر در خانه باغ چه بود؟