Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ویژه آمریکا در مذاکرات صلح افغانستان می گوید آمریکا نمی خواهد تا ابد در افغانستان بماند. آمریکا به دنبال یک توافق خروج نیست. اما توافق صلح می‌تواند آمریکا را قادر سازد که نیروهای خود را کاهش دهد و یا از این کشور خارج کند.

به گزارش ایسنا، زلمای خلیلزاد نماینده ویژه آمریکا در مذاکرات صلح افغانستان در گفت وگو با خبرگزاری آناتولی درباره روند صلح در افغانستان گفت: اکنون بزرگترین چالش شروع مذاکرات جامع با مشارکت همگان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی مذاکرات میان طالبان، دولت افغانستان و رهبران سیاسی، جامعه مدنی و نمایندگان زنان.

وی با تاکید بر اهمیت لزوم دستیابی به توافق میان طالبان و دولت افغانستان گفت: ما به دنبال فرمولی برای برگزاری مذاکرات میان این دو گروه هستیم. این اکنون بزرگترین چالش ما است.

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که طالبان تاکنون مذاکراتی با سیاستمداران افغان و مقامات آمریکایی برگزار کرده اما از برگزاری مذاکرات با دولت کابل خودداری کرده‌ است. از سوی دیگر کابل تاکید کرده است که هر گونه برنامه صلح باید بین طرف‌های افغان و با رهبری دولت افغانستان انجام گیرد.

خلیلزاد درباره حضور آمریکا در افغانستان نیز گفت: این حضور بر پایه کمک به افغانستان برای ایستادن روی پای خودش است. این حضور برای کمک به افغانستان در مبارزه با شورشیان و تروریست‌های بین‌المللی است. ما نمی‌خواهیم تا ابد در افغانستان بمانیم. آمریکا به دنبال یک توافق خروج نیست. اما توافق صلح می‌تواند آمریکا را قادر سازد که نیروهای خود را کاهش دهد و یا از این کشور خارج کند. ما خواهان روابط خوب با افغانستان در آینده پیشرو هستیم.

وی همچنین با تقدیر از نقش ترکیه گفت: ترکیه اقدامات بسیاری در افغانستان انجام داده است. ما قدردان حمایت ترکیه هستیم. افغان‌ها نگاه ویژه‌ای به ترکیه دارند. آنها قدردان نقش ترکیه در صلح افغانستان هستند.

این اظهارات خلیلزاد پس از دیدار جداگانه‌اش با ابراهیم کالین سخنگوی دفتر ریاست جمهوری ترکیه و ضمیر کابولوف، نماینده روسیه بیان شد. خلیلزاد و کالین در دیدار دو جانبه درباره مذاکرات پیش رو صلح افغانستان گفتگو کردند.

خلیلزاد گفت: من با همکاران ترکیه‌ای درباره این که آنکارا چه کارهای بیشتری می‌تواند در روند صلح انجام دهد گفتگو کردم. ترک‌ها می‌توانند تدابیر بیشتری را لحاظ کنند تا روند صلح را تسهیل کرده و به افغان‌ها برای دستیابی به توافق صلح کمک کنند. تا بدین شکل افغانستان به استقلال و یکپارچگی کامل بدون هیچ گونه تصویری از ترور دست یابد.

خلیلزاد سپس در پیامی در توئیتر از صدات اونال، معاون وزیر خارجه ترکیه و ابراهیم کالین به خاطر حمایت و تعهد آنکارا در مأموریت پشتیبانی ناتو تشکر کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۵۲۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شروط روسیه برای مذاکره با آمریکا درباره اوکراین

 

بین الملل تابناک: هفتصد و چهل و هشتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

 

شروط روسیه برای مذاکره با آمریکا درباره اوکراین 

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین با اشاره به استقبال روسیه از مذاکرات با آمریکا، تاکید کرد که این مذاکرات تنها زمانی صورت خواهد گرفت که درباره تمام مسائل مربوطه مباحث جامعی انجام شود.

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در آمریکا دیروز گفت که سفارت مسکو از زمان حمله تروریستی جمعه هفته گذشته به مسکو، به تماس‌های «موقت» با دولت آمریکا بسنده کرده است اما هفته آینده درباره «روابط دوجانبه و اینکه آیا هیچ بختی برای از بین نرفتن تمام و کمال روابط روسیه-آمریکا وجود دارد یا خیر»، رایزنی خواهد کرد.

پسکوف دراین‌باره گفته است: مسکو برای مذاکره با واشنگتن، به حد کفایت «تمایل سیاسی» دارد اما فقط در صورتی که بحث و تبادل نظر به طور تمام و کمال درباره تمام مسائل دخیل صورت گیرد.

وی ادامه داد: ولادیمیر پوتین به دفعات گفته است که ما از مذاکرات استقبال می‌کنیم و اعتقاد داریم که رایزنی جامع درباره تمام موضوعات ضروری است. البته نمی‌توان برخی مسائل که هم‌اکنون در اولویت روابط دوجانبه ما قرار دارد را جدا کرد و صرفاً به آنها پرداخت!

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه نیز در نوامبر ۲۰۲۳ گفته بود که مسکو در تلاش است تا به این موضوع پی ببرد که در شرایط موجود، آیا مذاکره با آمریکا هیچ معنایی دارد یا خیر.

 

 

دیگر خبرها

  • فنلاند: معاهده دفاعی با آمریکا حاکمیت ما را تضعیف خواهد کرد
  • توافقات دوجانبه میان افغانستان و پاکستان
  • توافق تجاری افغانستان و پاکستان
  • شروط روسیه برای مذاکره با آمریکا درباره اوکراین
  • آمریکا: مبارزه با گروه‌های تروریستی به نفع حکومت طالبان است
  • الهندی: مقاومت زیر بار آتش‌بس موقت نخواهد رفت
  • حماس: امکان توافق آتش‌بس با اشغالگران وجود ندارد
  • نتانیاهو به دنبال پایان جنگ نیست/آمریکا در نسل‌کشی غزه شریک است
  • واکنش دوحه به خروج هیأت اسرائیلی از مذاکرات آتش‌بس غزه
  • حکمتیار از اقامتگاه دولتی خود منتقل شد