Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران-ایرنا- مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت با طرح این پرسش که میدان های نفتی با معادن معمولی چه تفاوتی دارند، گفت: برای توسعه و اکتشاف معادن پروانه بهره‌برداری صادر می شود که این اقدام را نیز می‌توان برای استخراج و توسعه میدان های نفتی و گازی انجام داد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، صالح هندی امروز (شنبه) در سومین کنگره اکتشاف و تولید در مرکز همایش‌های صدا و سیما افزود: منایع و ذخایر قابل توجه نفت در کشور وجود دارد که تاکنون توسعه نیافته اما می توان توسعه و بهره برداری از آنها را به بخش خصوصی واگذار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت اضافه کرد: در سه عنصر غیرمتعارف شامل نفت شیل، گاز شیل و هیدرات های گازی منابع عظیمی در کشور وجود دارد که هنوز توسعه نیافته اند، باید استخراج و اکتشاف آنها را به بخش خصوصی واگذار کرد.
وی با بیان اینکه اینکه این اقدام را می‌توان با واگذاری طرح ها و میدان های کوچک شروع کرد و سپس به سراغ طرح‌های بزرگ رفت، اضافه کرد: بخش خصوصی می‌تواند به خوبی بخش قابل توجهی از وظایف دولت در صنعت نفت را بر عهده بگیرد.
هندی گفت: آمریکا نیز برای توسعه ذخایر غیر متعارف خود به سراغ بخش خصوصی رفت و دولت تنها اقدام به فراهم کردن زیرساخت‌ها کرد.
وی به مشکلات صنعت نفت اشاره کرد و ادامه داد: صنعت نفت به عنوان پدر خانواده همیشه وظیفه نان آوری در کشور را داشته و فرصتی نداشته که به خود برسد اما اکنون نیاز به تحول و نوسازی دارد.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت تصریح کرد: شرکت ملی نفت باید درهای خود را به روی ایده های جدید و استارتاپ ها باز کند و امیدواریم با روی کار آمدن مدیران جدید و با استفاده از تجربه های گذشتگان بتوانیم تحولی را در صنعت نفت شاهد باشیم.
وی گفت: صنعت نفت علاوه بر فشارهای بین المللی تحت فشارهای داخلی نیز قرار دارد.
هندی یادآور شد: پس از 40 سال دشمنان هنوز برای ضربه زدن به ایران تلاش می‌کنند صنعت نفت را هدف قرار بدهند که این نشان‌دهنده جایگاه این صنعت در کشور است.
وی به دستاوردهای صنعت نفت در بخش اکتشاف اشاره کرد و گفت: در 40 سال اخیر با وجود تولید و مصرف میلیون‌ها بشکه از ذخایر نفت و انرژی، هنوز میزان ذخایر دست نخورده به میزان 40 سال قبل است که نشان می دهد همزمان با مصرف، اکتشاف میدان های جدید نیز به خوبی انجام شده است.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت افزود: در بخش گاز 80 درصد ذخایر گازی پس از پیروزی انقلاب اسلامی کشف شده است.
هندی اضافه کرد: ایران رتبه اول ذخایر گازی و رتبه چهارم ذخایر نفتی و از نظر مجموع آنها رتبه نخست را در جهان داراست، اما از نظر ضریب تولید نسبت به ذخایر رتبه خوبی را دارا نیستیم که نشان می دهد بخش عمده ای از ذخایر هنوز به بهره برداری نرسیده است
وی با بیان اینکه صنعت نفت در 40 سال اخیر دچار کهولت شده است، گفت: باید در عرصه زیرساخت‌ها، ساختار و بخش های مختلف، تغییر، تحول و زایش جدیدی را در صنعت نفت ایجاد کنیم.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت تاکید کرد: شرکت ملی نفت باید سعی کند وارد عرصه کسب و کار شود هرچند که مسئولیت های مربوط به خدمات اجتماعی را نیز باید به صورت هدفمند و شناسنامه‌دار ادامه دهد.
وی با بیان اینکه استانداردهای جدید بین المللی باید رعایت شود، گفت: باید به تقویت بخش خصوصی نیز توجه کرد زیرا مردم در اداره امور از دولتی ها صاحب صلاحیت بیشتری هستند.
هندی با بیان اینکه باید بخش خصوصی به طور جدی تر وارد صنعت نفت شود، اظهار داشت: از مجموع 250 میدان و ذخایر نفتی کشف شده 120 مورد و از مجموع 130 میدان گازی کشف شده 100 میدان هنوز توسعه نیافته است.
به گزارش ایرنا، سومین کنگره اکتشاف و تولید در مرکز همایش‌های صدا و سیما با حضور مدیران ارشد بخش بالادستی صنعت نفت و کارشناسان در مرکز همایشهای صنعت نفت برگزار می شود.
اقتصام2022*2025

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد نفت اكتشاف بخش خصوصي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۵۲۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از فناوری هسته‌ای برای افزایش کیفیت محصولات نفتی

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با اشاره به نمایش دستاوردهای بزرگ علمی سازمان انرژی اتمی ایران و شرکت‌های زیرمجموعه آن، در حاشیه نمایشگاه پتروتک گفت: تلاش می‌کنیم از سرریز فناوری‌های به‌دست‌آمده در صنعت هسته‌ای کشور برای افزایش کیفیت محصولات نفتی بهره ببریم.

به گزارش خبرنگار شانا، وحیدرضا زیدی‌فرد صبح امروز (دوشنبه، سوم اردیبهشت‌) در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه جامع همکاری مشترک میان سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت نفت با بیان اینکه با آغازبه‌کار دولت سیزدهم بحث افزایش همکاری میان این وزارتخانه و سازمان انرژی اتمی ایران بیشتر مورد تأکید قرار گرفت، گفت: امروز با امضای این تفاهم‌نامه همکاری‌ها در مسیر فناورشدن صنعت نفت منسجم‌تر پیش خواهد رفت.

وی با اشاره به ارائه دستاوردهای بزرگ علمی سازمان انرژی اتمی ایران و شرکت‌های زیرمجموعه آن در حاشیه نمایشگاه پتروتک، ادامه داد: تلاش می‌کنیم از سرریز فناوری‌های به‌دست‌آمده در صنعت هسته‌ای کشور، برای افزایش کیفیت فرایندها، تجهیزات و محصولات نفتی بهره ببریم.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با اشاره به رتبه نخست وزارت نفت در زمینه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: با حمایت شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه هسته‌ای می‌توانیم به فناوری‌های جدیدی در زمینه آزمایشگاه‌های مرجع، استانداردهای بالاتر، ایمنی و دیگر موارد مرتبط دست یابیم.

ایران به فناوری تولید مستقیم هلیوم از گاز طبیعی دست یافت

محمد قنادی‌ مراغه، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران نیز در این مراسم با تأکید بر اینکه امروز روز خوبی برای دو صنعت بزرگ نفت و هسته‌ای کشور است، گفت: کاربردهای فناوری هسته‌ای در صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی آن‌قدر زیاد است که نمی‌توان حتی در چند ساعت نیز همه آن‌ها را شرح داد.

وی با بیان اینکه تاکنون دستاوردهای خوبی در زمینه استفاده از فناوری هسته‌ای در بخش‌های مختلف صنعت نفت همچون اکتشاف، چاه‌پیمایی، نشت نفت، چگالی‌سنجی، صحت‌سنجی و... انجام شده است، افزود: با امضای این تفاهم‌نامه شاهد رونق بیشتر همکاری‌های عمیق بین سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت نفت در آینده نزدیک خواهیم بود.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران به تأکیدهای وزیر نفت و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران برای تشکیل کارگروه‌های مشترک بین دو نهاد دولتی برای امضای قراردادها پس از امضای این تفاهم‌نامه اشاره کرد و گفت: تفاهم‌نامه‌ای که امروز امضا شد نقش مهمی در تسریع ساخت تجهیزات ابزار دقیق و افزایش همکارهای دو طرف خواهد داشت.

قنادی ادامه داد: فعالیتی در صنعت نفت کشور وجود ندارد که نتوان آن را با فناوری هسته‌ای گره زد و این دو صنعت همواره دروازه ورود فناوری‌های نو به کشور بوده‌اند.

وی همکاری با شرکت ملی حفاری ایران، شرکت ای‌آی‌ای‌دی (شرکت طراحی و مهندسی صنایع انرژی)، پتروشیمی آریاساسول، پتروشیمی گچساران و... در زمینه دستگاه‌های ابزار دقیق را از تازه‌ترین نمونه‌های همکاری میان سازمان انرژی اتمی ایران و صنعت نفت برشمرد و گفت: هر دو نهاد تجربه‌های زیادی در زمینه اکتشاف مواد هیدروکربوری و هسته‌ای در زیر زمین دارند که می‌توانند با یکدیگر به اشتراک بگذارند.

تبدیل ضایعات پلاستیکی به سوخت جت و سایر فرآورده‌های هیدروکربوری

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران از تبدیل ضایعات پلاستیکی به سوخت جت و دیگر فرآورده‌های هیدروکربوری با استفاده از پرتودهی هسته‌ای در مقیاس آزمایشگاهی خبر داد و گفت: این سازمان همچنین دستاوردهای خوبی در زمینه برداشت هلیوم از گاز طبیعی، بدون تبدیل گاز به گاز طبیعی مایع شده (ال‌ان‌جی) داشته است.

دیگر خبرها

  • درخواست اوپک از عراق برای ازسرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان
  • افزایش صادرات غیر نفتی در هرمزگان
  • رشد صادرات غیر نفتی در هرمزگان
  •  استفاده از فناوری هسته‌ای برای افزایش کیفیت محصولات نفتی
  • استخراج معدن نفرایت کابل واگذار شد
  • سال گذشته ۵ پروانه بهره‌برداری معدنی در قم صادر شد
  • استفاده از فناوری هسته‌ای برای افزایش کیفیت محصولات نفتی
  • بازگشت تحریم‌های نفتی آمریکا علیه صنعت نفت ونزوئلا
  • ۱۱.۵ میلیارددلار قرارداد نفتی، آن هم در سکوت رسانه ای؛ چرا؟
  • امضای ۱۱.۵ میلیارد دلار قرارداد نفتی در سکوت رسانه‌ای