Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@19:37:17 GMT

بخشی از ذخایر نفتی و گازی ایران توسعه پیدا نکرده است

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۵۳۱۹۷

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت با تاکید بر لزوم تقویت بخش خصوصی در صنعت نفت، گفت: از مجموع ۲۵۰ ذخیره نفتی ۱۲۰ و از مجموع ۱۳۰ ذخیره گازی ۱۰۰ ذخیره توسعه پیدا نکردند.

به گزارش ایسنا، سیدصالح هندی در ششمین کنگره صنعت حفاری و سومین کنگره اکتشاف و تولید با بیان این‌که صنعت نفت در پیدایش، پیروزی، استمرار و استحکام انقلاب اسلامی نقش روشنی داشته است، اظهار کرد: علی‌رغم همه فشارها در داخل و خارج، صنعت نفت طی این سال‌ها سرپا ایستاده است و این‌که بعد از گذشت ۴۰ سال دشمنان برای ضربه زدن به کشور صنعت را هدف قرار می‌دهند، نشان می‌دهد که این صنعت وظیفه خود را انجام داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، با اشاره به اکتشافاتی که در طول ۴۰ سال گذشته در بخش ذخایر گازی و نفتی صورت گرفته است، اظهار کرد: با توجه به این اکتشافات در طول ۴۰ سال، هنوز به همان اندازه نفت قابل تولید در ایران وجود دارد که سال ۱۳۵۷ وجود داشت و این میزان طی این سال‌ها و با وجود تولیدات و صادراتی که صورت گرفته، تغییری نیافته است.

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت با بیان این‌که ۸۰ درصد از گازی که تولید می‌شود، بعد از انقلاب اسلامی کشف شده است، گفت: ایران تا ۲۰ سال دیگر نفت دارد، اما این اتفاق نیفتاد و همواره صادرات حتی در سخت‌ترین شرایط هم ادامه داشت.

جایگاه نفتی کشور نسبت به ذخایر مناسب نیست

هندی در ادامه با تاکید بر این‌که گفته‌های فوق به این معنی نیست که صنعت نفت نمی‌توانست بهتر از این عمل کند، اظهار کرد: جایگاه صنعت نفت کشور نسبت به این‌که در مجموع نخستین دارنده ذخایر نفتی و گازی است، در شأنش نیست. این‌که ما از نظر ذخایر در رتبه نخست قرار داریم، بسیار لغزنده است و این میزان در ضریب تولید وجود ندارد و در رزرو جزو اعداد پایین هستیم.

به گفته مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت، صنعت نفت ایران بعد از گذشت ۴۰ سال نیاز به زایش و رویش مجدد دارد.

وی با تاکید بر این‌که شرکت ملی نفت باید تبدیل به یک واحد کسب‌وکار شود، توضیح داد: باید یک فرق اساسی بین شرکت ملی نفت و ثبت احوال وجود داشته باشد و تعادلی بین ورودی و خروجی این شرکت برقرار شود. شرکت ملی نفت به یک حکمرانی خوب نیاز دارد. شرکت ملی نفت با توجه به حجم ذخایر نفتی و گازی نمی‌تواند طبق استانداردهای بین‌المللی کار نکند.

بخش خصوصی باید به صورت جدی‌تر وارد صنعت شود

هندی با تاکید بر لزوم تقویت بخش خصوصی اظهار کرد: به نظر من مردم برای اداره کردن خود در همه عرصه‌ها، ذی‌صلاح‌تر از دولت هستند و باید اجازه دهیم بخش خصوصی به صورت جدی‌تر وارد صنعت نفت شود.

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ادامه داد: طبق آمارها از مجموع ۲۵۰ رزرو نفتی ۱۲۰ و از مجموع ۱۳۰ رزرو گازی، ۱۰۰ عدد توسعه نیافته‌اند و حجم بسیار زیادی نفت و گاز دارند.

وی با تاکید بر این‌که توسعه بسیاری از میادین برای بخش پرهزینه‌ای مانند شرکت ملی نفت منطقی نیست، گفت: اما توسعه این میادین برای بخش‌های خصوصی توجیه دارد.

هندی با اشاره به افزایش تولید نفت در آمریکا، ادامه داد: آمریکا، زیرساخت‌ها را مهیا و زمین‌ها را به صورت هکتاری به بخش خصوصی واگذار کرد و بعد از این‌که بخش خصوصی ذخایر را توسعه داد نفت را از آن‌ها خرید.

به گفته مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت، منابع نامتعارف مطلوبی در ایران وجود دارد و باید حفاری شده تا تثبیت شوند، اما در اولویت شرکت ملی نفت قرار ندارند.

وی با تاکید بر این‌که نیاز به تحول برنامه‌ریزی راهبردی در شرکت ملی نفت وجود دارد، اضافه کرد: در نظام مالی هم نیاز جدی به تحول وجود دارد. این به معنی تحول در مدیریت مالی است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ذخایر نفت و گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۵۳۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه فناوری های قیر و آسفالت، گامی نو در صنعت راهسازی کشور

تین نیوز

مدیرعامل شرکت نفت پاسارگاد گفت: با هدف استفاده از دانش بومی در صنعت نفت و گاز ایران، و برای بهره مندی بیشتر از توان علمی و اجرایی شرکت های دانش بنیان در این حوزه، تفاهم نامه ای بین مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و شرکت نفت پاسارگاد به امضا رسید.

 به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، اکبر دادخواه در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری مشترک علمی پژوهشی بین مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و شرکت نفت پاسارگاد، با بیان اینکه این تفاهم نامه با هدف رفع چالش ها و معضلات صنعت قیر و آسفالت از طریق همکاری های پژوهشی و تولیدی منعقد شده است، اظهار کرد: تمرکز بر فاز اجرایی پروژه های نظری است چرا که عملگرایی در این عرصه آثار ملموسی در توسعه و رشد پایدار کشور به ارمغان می آورد.

دادخواه افزود: عملگرایی بارها مورد توصیه و توجه رهبر معظم انقلاب قرار گرفت و در ترسیم نقشه راه ما نیز کمک شایانی کرد. ضمن آنکه با توجه به احیا سطح تعاملات میان دو مجموعه روی حمایت وزارت راه و شهرسازی نیز در تحقق این امر حساب ویژه ای باز کرده ایم.

وی با بیان اینکه البته در حال حاضر نیز همکاری های سازنده ای میان دو مجموعه شکل گرفته و تفاهمنامه های مشترک متعدد با تمام زیرمجموعه های وزارت راه به امضا رسیده است، اظهار کرد: اخیرا پیشنهادی مبنی بر راه اندازی یک واحد اداری برای تولید محتوای آموزشی  و تخصصی در راستای فعالیت های شرکت  مطرح شد، از آن جایی که حفظ رضایت مشتری و ذی النفعان از اولویت های اصلی است موضوع راه اندازی این واحد با هدف ترسیم چشم انداز کارشناسی شده برای مشتریان و ذی النفعان در دستور کار قرار گرفت.

دادخواه با تاکید بر حفظ سرمایه انسانی در کشور تصریح کرد: با تربیت نیروی عملیاتی می توان در جهت حفظ سرمایه انسانی کشور و نخبه گرایی حرکت کرد و در بحث اشتغال و اجرای مسئولیت تسهیل گری کرد. در همین زمینه با تکیه بر ظرفیت های موجود همچون تنوع جغرافیایی و در راستای ارتقا عملکرد مسئولیت های اجتماعی طرح هایی در نظر گرفته است.  

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • توسعه فناوری های قیر و آسفالت، گامی نو در صنعت راهسازی کشور
  • اجرای طرح کدینگ نباید به صنعت گردشگری و جذب مسافر لطمه وارد کند
  • فولاد خوزستان چرا هدف تحریم‌ها قرار گرفت؟
  • ابرپروژه‌های صنعت گاز برای سرمایه‌گذاری معرفی شدند
  • میزان ظرفیت تولید گاز به ۸۷۵ میلیون متر مکعب رسیده است
  • جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر گاز ایران
  • جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر پرافتخار گاز ایران
  •  استفاده از فناوری هسته‌ای برای افزایش کیفیت محصولات نفتی
  • استفاده از فناوری هسته‌ای برای افزایش کیفیت محصولات نفتی
  • توسعه همکاری‌های منطقه ای ایران در جهت تبدیل شدن به‌هاب گازی منطقه