Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس: سیدمسعود میرکاظمی وزیر اسبق نفت در نشست تحلیل و بررسی بسیج اساتید تهران بزرگ در جمع اساتید بسیجی گفت: ما کشور برخورداری هستیم کشور فقیری نیستیم و همه شما با منابع و پتانسیل‌های کشور اعم از جمعیت جوان بیش از ۳ هزار معدن فعال بیش از ۵۰۰ هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ و خیلی چیز‌های دیگر مانند جاده نیروگاه سد، مخابرات و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. آشنا هستید.

وی ادامه داد:، ولی چرا در کشور ما علی‌رغم همه این منابع، شاخص‌های کلان از یک مقبولیت برخوردار نیست مثلا رشد اقتصادی نوسانی یا بالا یا پایین است و در بعضی موارد طبیعی در مورد تورم بحث این است در برنامه به عددی تک رقمی برسیم، ولی عمدتا تورم دو رقمی است و مردم را آزار می‌دهد.

میرکاظمی تصریح کرد: در برنامه‌ها هدف این است که بیکاری کاهش پیدا کند، ولی متاسفانه می‌بینیم باز هم نرخ جوانان بیکار بالاست و در سایر شاخص‌ها هم همینطور. خب همه این‌ها در شرایط اقتصادی مختلف اتفاق افتاده است. مثلا شما ببینید در شرایطی مثل تحریم که یا ضعیف بوده یا قوی این اتفاق افتاده است.

 با مسائل اقتصادی نمی‌شود سیاسی برخورد کرد

وزیر اسبق نفت یادآور شد: این یعنی نمی‌توانیم شرایط اقتصادی را خیلی به تحریم ربط بدهیم تحریم تاثیر دارد، اما اما علت اصلی نیست همانطوری که در دولت قبل همه چیز را به نوع مدیریت ربط می‌دادند، ولی وقتی خودشان آمدند یک دفعه‌ای همه مشکلات افتاد گردن تحریم! خب نه آن افراط درست است و نه این تفریط. در واقع با مسائل اقتصادی نمی‌شود سیاسی برخورد کرد باید کارشناسانه و مدبرانه برخورد کرد.

میرکاظمی تاکید کرد: تا الآن دولت‌های مختلفی روی کار آمدند از کارگزاران تا عدالت و اصلاح طلب و ... و بازهم می‌بینیم شاخص‌ها به همین ترتیب هستند، یعنی برنامه‌ها با آن چیزی که عمل شده فاصله داشته است.

وی خطاب به اساتید دانشگاه ادامه داد: این به شما نخبگان دانشگاهی می‌گوید مشکلی هست که باید دقیق ریشه یابی شود و برایش راه حل داشته باشیم الآن ما جوان حزب اللهی مومن کم نداریم این‌ها باید زمانی که فراغ بال دارند مثل الان بیایند و برنامه تبیین کنند که اگر یک روزی دولتی تحویل گرفتند همین مسیر را نرویم.

کارگزاران راهبردی را به‌کار بردند که سال‌ها پیش منسوخ شده بود

وزیر اسبق نفت افزود: بخشی از مسائل برمی‌گردد به راهبرد‌های توسعه‌ای. متاسفانه در زمان بعد از جنگ زمانی که کارگزاران روی کار آمدند راهبردی را در پیش گرفتند که سال‌ها پیش منسوخ شده بود که همان جایگزینی واردات بود و گفتند بیاید به هر قیمتی که هست تولید کنیم تا واردات نشود و همین شد که تا میتوانستند ارز دولتی ۷ تومانی و بخشش مالیاتی و وام و...

میرکاظمی اظهار داشت: مثلا بحث تولید سیم و کابل را دادند به دانشگاه امام حسین که به نتیجه برسد و مس را با قیمت پایین دادند، ما بررسی کردیم دیدیم ۴۰ هزار تن نیاز کشور است و ۴۰۰ هزار تن ظرفیت ایجاد شده که سهمیه بگیرد خب بخشی از این‌ها کیفیت بالای داشتند، ولی مواد اولیه به ان‌ها نمی‌رسید و بخش دیگر هم یک واحد کوچک راه اندازی کرده بودند که مواد اولیه بگیرند و بفروشند حالا آیا این ظرفیت پایدار است؟

وزیر اسبق نفت اظهار داشت: اگر اسناد بین المللی را مطالعه کنیم کشور‌هایی مثل ما که همین رویه را رفتند دچار مشکل شدند مثلا سال ۱۹۶۵ کره تغییر راهبرد و استراتژیک داد و به سمت توسعه صادرات رفت، یعنی همین بیانات مقام معظم رهبری را اجرا کردند و همچنین در داخل افرادی بدون مطالعه راجع به طرح‌های مختلف توسعه‌ای که کدام موفق است و کدام منسوخ شروع کردند به دادن امتیاز‌های آنچنانی که امروز ما شاهد این هستیم افرادی چند هزار میلیاد دارایی دارند و این نتیجه همین راهبرد بود در واقع نه تنها در کشور توسعه منطقی ایجاد نشد بلکه فاصله طبقاتی هم ایجاد شد. وی گفت: الان تقریبا چهل سال از انقلاب گذشته و حدود ۳۲ سال و به گفته برخی ۳۴ سال کشور دست گروهی خاص بوده است، یعنی وزرا همان آن‌ها بوده اند برنامه و توسعه هم همان بوده. هرچند ممکن است مخالف همدیگر هم صحبت کرده باشند. مثلا زمانی که اصلاحات روی کارآمدند با بد و بیراه به دولت قبل برخورد کردند، ولی موقع کار که شد دیدیم همان مسیر و روند رو ادامه دادند.

وضعیت کلان اقتصادی وضعیت مناسبی نیست

میرکاظمی تصریح کرد:، اما در مورد عملکرد دولت فعلی متاسفانه آن چیزی که گفته می‌شود و آن چیزی که گفته نمی‌شود و برخی از دستگاه‌ها منتشر هم نمی‌کنند وضعیت کلان اقتصادی است که وضعیت مناسبی نیست مثلا امروز نقدینگی بیش از ۱۷۰۰ میلیارد تومان است خب دولت یازدهم با چه عددی تحویل گرفتبا ۴۷۰ هزار میلیارد تحویل گرفت و امروز ۱۷۰۰ میلیارد تومان نقدینگی داریم وقتی شما بدون پشتوانه خلق پول می‌کنید همین اتفاق می‌افتد.

وی تاکید کرد: مثلا نقدینگی دولت قبل ۸۹ هزار میلیارد بود در آخر سال ۹۱ و در سال بعد یعنی سال ۹۲ این رقم به ۳۲۰ هزار میلیارد در بودجه کشور رسید. در کشوری که در تحریم است و روز به روز هم این تحریم جدی‌تر می‌شود و قشر ضعیفش باید کمک شود چنین عمل کردند و جالب است بدانید که حتی ۱ ریال به کمیته امداد اضافه نکردند، ولی ۶۵۰ هزار نفر به جمعیت کمیته امداد اضافه شد

میرکاظمی یادآور شد: یا مثلا تامین اجتماعی که بنگاه دولتی نیست باید حقوق کارمندان را حفظ کند ارزشش را هم بالاتر ببرند که بتوانند در آینده حقوق بدهند زمانی که سال ۹۲ دولت را تحویل گرفتند بدهی‌ها در حدود ۴۰ هزار میلیارد بود در زمان انتخابات ۱۳۰ هزار میلیارد و امروز بالغ بر ۱۵۰ هزار میلیارد هستو این روند مثل یک گوله برف هست که از بالا شروع به حرکت کرده و همینطور بزرگتر می‌شود.

باید برای نجات کشور از همین الان برنامه‌ریزی کنیم

وزیر اسبق نفت گفت: امروز تکلیف دانشگاه خیلی مهم است. باید از همین الان کار شود یعنی به جای اینکه بیائیم نزدیک انتخابات یک گروهی مثلا جمنا درست کنیم باید از همین امروز که فرصت داریم تیم سازی کنیم افراد خوب را شناسایی کنیم، آموزش بدهیم، مرتب مطالعه کنیم تا زمانی که در کشور به آن نقطه رسیدند بدانند چگونه کشور را نجات بدهند.

 اروپایی‌ها در برابر ایران به مراتب بدتر از آمریکایی‌ها عمل کردند

وی با اشاره به کتاب «شورای امنیت و دیپلماسی» روحانی افزود: بنده خواهش می‌کنم کتاب آقای روحانی رو مطالعه کنید. در این کتاب شورای امنیت و دیپلماسی که آقای روحانی نوشته و مذاکراتی که با اروپایی‌ها داشته جالب است بدانید که اروپایی‌ها به مراتب بدتر از آمریکایی‌ها عمل کردند.

میرکاظمی با اشاره به عملکرد تیم مذاکره کننده در مذاکرات هسته‌ای گفت: نتیجه مذاکرات این شد که هسته‌ای تعطیل شد، حتی ساخت سانتریفیوژ را هم تعطیل کردند، از هزراران نفر بازرسی انجام شد، حتی برخی از مراکز هسته‌ای و نظامی تعطیل شدند به این بهانه که رونق اقتصادی ایجاد شود و گفته شده که دانشمندان هسته‌ای را مثل زندانی‌ها می‌گذاشتند کنار دیوار و از چهره روبه رو و بغل عکس می‌گرفتند و با اطلاعات کاملی که دادند به سازمانی که دست یهودی‌ها بود متاسفانه بعد از آن هم ترور‌ها شروع شد.

وزیر اسبق نفت اضافه کرد: وقتی اروپایی‌ها به هیچ کدام از وعده‌های خود که به وجود آمدن رونق اقتصادی بعد از تعطیلی هسته‌ای بود عمل نکردند آقای روحانی نامه نوشت که پس چه شد مگر قرار نبود رونق اقتصادی ایجاد شود که خود آقای روحانی می‌نویسد اروپایی‌ها در جواب حتی حاضر نشدند قول‌هایی را که داده بودند بررسی کنند.

وی با اشاره به عملکرد نامناسب اقتصادی دولتمردان گفت: روزی که آقای جهاگیری اعلام کرد دلار ۴۲۰۰ است و هرکسی غیر از این عمل کند قاچاقچی است همان لحظه به دوستانم گفتم فاتحه کشور خوانده شد و تنها منفذی که داشتیم شد قاچاقچی.

ما بار‌ها به دولت گفتیم که شما تحریم رو نمی‌شناسید

میرکاظمی اظهار داشت: باور کنید ما بار‌ها به دولت گفتیم که شما تحریم رو نمی‌شناسید اینقدر ذوق زده عمل نکنید اروپا نه احمدی نژاد می‌شناسد نه خاتمی و دولت و مجلس برایشان یکی است آن‌ها با نظام مشکل دارند که در جواب می‌گفتند احمدی نژاد رفته و الآن روحانی آمده و از این به بعد اروپا می‌آید و کشور گل و بلبل می‌شود، بر همین اساس چینی‌ها را از کشور بیرون کردند قرارگاه را از پروژه‌های عمرانی کنار گذاشتندو در آخر خطا در محاسبات کشور داری باعث بروز چنین مشکلاتی در کشور شد.

برای برون‌رفت از مشکلات با کمک نظریه‌پردازان دانشگاهی و کسانی که سابقه اجرایی دارند تشکیل کمیته بدهید

وی افزود: بنده خواهشم این است دوستان در زمینه‌های مختلف تشکیل کمیته بدهند از کسانی که در دستگاه اجرایی بودند کسانی که در دانشگاه‌ها نظریه‌هایی دارند کمک بگیرند تا واقعا برون رفت ایجاد شود.

وزیر اسبق ارشاد تاکید کرد: با روند فعلی وقتی فکر می‌کنم تا سال ۱۴۰۰ چه اتفاقی قرار است در کشور بیفتد واقعا تنم می‌لرزد بعد هم تمام مشکلات را می‌زنند به پای نظام که اصلا ربطی به نظام ندارد این مشکلات نتیجه عملکرد غلط دولت است انصافا ضعیف‌ترین دولت در طول چهل سال انقلاب اسلامی دولت یازدهم و دوازدهم بوده و این حرف طبق شاخص هاست. جالب اینکه آقای روحانی می‌گفت: ما هرچه با اروپا به توافق می‌رسیدیم این‌ها تا می‌رفتند و می‌آمدند نظرشان عوض شده بودو بعد فهمیدیم اروپا بعد از توافق با ما می‌رفتن با آمریکا صحبت می‌کردند و آلآن که آقای روحانی ما می‌رویم با کدخدا مذاکره می‌کنیم به همین دلیل است.

وی گفت: اگر وضعیت نظرسنجی هادر آمریکا روی رئیس جمهور بالا یا پایین شود روی اقتصاد آلمان تاثیر می‌گذارد خب آلمان هیچوقت نمی‌آید اقتصاد خودش رو بخاطر روابط با ما به مخاطره بی‌اندازد یا همین چین که ۵۰۰ میلیارد دلار با آمریکا روابط تجاری داره چطور می‌آید با ۳۰ میلیلاد دلار ما کار کند این است که باید رفت به سمت اقتصاد مقاومتی و برنامه ریزی و بهره وری کردن. این ثروت‌های ملی که داریم، ولی تا وقتی که این نگاه‌های لیبرالی وجود داره نگران باید باشیم.

منبع: فردا

کلیدواژه: میرکاظمی اروپا آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۵۵۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئولان به جای صندلی «مداخله‌جویی» روی صندلی «حکمرانی» بنشینند

به گزارش قدس آنلاین، یکی از اصلی‌ترین خواسته‌های عمومی در دور تازه فعالیت مجلس و البته همراستا با شعار سال مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» هموار کردن مسیر سنگلاخی دستیابی به این هدف است و اینکه وکلای مردم در کنار دولتمردان و به‌ویژه تیم اقتصادی دولت، برای مسئله اساسی کشور یعنی کمرنگ بودن مشارکت مردم و بخش خصوصی در حوزه‌های مولد و فرایند بزرگ‌تر شدن کیک اقتصاد، راهکارهای اصولی و عملیاتی داشته باشند.

برای تشریح بیشتر همین مسئله با محمدطاهر رحیمی، پژوهشگر اقتصادی درخصوص غفلت‌های عملکردی دولت و مجلس تا کنون و آنچه باید در آینده از سوی این دو قوه برای دلگرم کردن مردم به حضور در عرصه حقیقی اقتصاد به عمل برسد، گپی زدیم که مشروح آن در ادامه می‌آید.

یکی از مسائل اساسی کشور، حضور کمرنگ مردم و بخش خصوصی در اقتصاد است. به عقیده شما مردم اساساً چه نقش‌هایی می‌توانند در تولید و جهش در این حوزه ایفا کنند؟
 یکی از قالب‌های مشارکت مردم در اقتصاد می‌تواند تقویت بخش خصوصی مولد باشد، اما در مجموع مردم پنج نقش اساسی می‌توانند در این زمینه داشته باشند. نخست اینکه نیروی کار را به عنوان مهم‌ترین نهاد مورد نیاز تولید برای کشور فراهم می‌کنند. همچنین می‌توانند در حوزه تأمین مالی تولید و سرمایه‌گذاری ولو با تجمیع سرمایه‌ها و مبالغ خرد، نقش بسیار ویژه‌ای ایفا کنند. سوم اینکه مردم می‌توانند به عنوان صاحبان کسب‌وکارهای کوچک و متوسط ظاهر شوند و به نوعی از محل صنایع کوچک و متوسط به توسعه اقتصادی کشور کمک کنند. چهارمین نقش این است که مردم به عنوان مصرف‌کننده و از طریق مصرف هدفمند با هدایت و برنامه‌ریزی دولت، به جهش تولید کمک کنند و نقش پنجم در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی است که می‌توانند فرهنگ تولید ملی را ارتقا و در جامعه تسری دهند.

 در ازای این نقش‌های پنج‌گانه و برای به فعلیت رساندن ظرفیت‌های مردمی، مجلس و دولت تاکنون چه خلأهای عملکردی و برنامه‌ای داشته‌اند و امروز چگونه می‌توانند در ایفای بهینه این نقش‌های پنج‌گانه از سوی مردم تأثیرگذار باشند تا شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» به تحقق برسد؟
ما به یک نقشه راه و راهبرد توسعه صنعتی و اقتصادی مردم‌محور مبتنی بر آمایش سرزمین و گونه‌شناسی مردم در نقاط مختلف کشور نیاز داریم که تاکنون دولت و مجلس آن را انجام نداده‌اند و از این پس باید به اجرا برسانند. مردم برای نقش‌آفرینی در تولید باید بدانند براساس این نقشه کجا خود را جانمایی کنند. برای مثال اگر فردی در استان کرمان می‌خواهد سرمایه‌گذاری تولیدی داشته باشد باید بداند در این استان کدام حوزه‌ها برای نقش‌آفرینی او مناسب است و بالطبع نقش‌آفرینی این فرد با نقش‌آفرینی فردی در استان‌های دیگر متفاوت است. بحث مهم دیگر این است که دولت و مجلس باید نقشه توسعه صنایع خرد محلی داشته باشند تا بتوان کسب‌وکارهای کوچک و متوسط محلی را در چارچوب این نقشه فعال کرد. 

دیگر اینکه امروز دانش و مهارت‌های آموزشی با نیاز کشور و مشاغلی که امکان فعالیت دارند، تناسبی ندارد. چندین سال وقت جوانان را در مراکز دانشگاهی و فنی‌وحرفه‌ای تلف می‌کنیم، درنهایت مهارت و دانش دانش‌آموختگان با نیاز کشور تطابق خاصی ندارد که دولت و مجلس باید به این حوزه ورود ویژه داشته باشند.

همچنین دولت و مجلس باید برای توسعه مهارت‌های فنی‌وحرفه‌ای تولیدی برنامه‌های مشخصی داشته باشند تا از تمرکز روی توسعه بخش آکادمیک و آموزشی کشور کم شود و به سمت توسعه مهارت‌های فنی‌وحرفه‌ای و عملیاتی تولیدی و نه خدماتی حرکت کنیم. دیگر اینکه دولت و مجلس باید چشم‌اندازهای مثبت و قابل لمسی را در توسعه اقتصادی برای مردم ایجاد کنند تا مردم حس توسعه را به طور ملموس دریافت کنند. همچنین باید از دستگاه‌های دولتی درخصوص سرمایه‌های کشور ازجمله زمین، احتکارزدایی شود. امروز زمین‌های زیادی به صورت بلااستفاده توسط دستگاه‌های دولتی احتکار شده که آزادسازی آن می‌تواند هزینه زمین در ساخت مسکن و صنعت ساختمان را به نزدیک صفر برساند و در رونق گرفتن اقتصاد کشور از طریق مردم به‌ویژه در حوزه‌های متعددی که مربوط به حوزه مسکن و ساختمان است، نقش مؤثری ایفا کند.

مقوله مهم دیگری که متأسفانه تاکنون مجلس و دولت به آن ورود نکرده‌اند، تلاش ملموس برای ایجاد ثبات در محیط اقتصاد کلان کشور است و مهم‌ترین رکن این تلاش هم این است که بازار ارز را به عنوان بازاری تثبیت‌کننده و به تعبیری لنگری برای انتظارات عاملان اقتصادی و مردم به ثبات نسبی برسانند. تا زمانی که این بازار به ثبات نرسد عملاً نمی‌توان سرمایه‌ها و توان مردم را آن طور که باید و شاید به سمت جهش تولید هدایت کرد.

دیگر اینکه دولت و مجلس باید به جای مداخله‌جویی در اقتصاد به سمت حکمرانی در اقتصاد حرکت کنند و به تعبیری دیگر از صندلی مداخله‌جویی بلند شوند و روی صندلی سیاست‌گذاری، حکمرانی و تنظیم‌گری بنشینند.

تغییر وضعیت عملکردی دولت و مجلس از مداخله‌جویی در اقتصاد به حکمرانی و تنظیم‌گری دقیقاً از چه کانالی اجرایی می‌شود؟  
 این تغییر وضعیت نیازمند ابزارهایی است که دولت و مجلس تاکنون آن را فراهم نکرده‌اند. یکی از مهم‌ترین این ابزارها مالیات است و تا وقتی نظام مالیاتی متناسب با شرایط اقتصادی کشور تنظیم نشود، بالطبع امکان اعمال حمکرانی، هدایت سرمایه‌ها به بخش‌های مولد اقتصادی و بالا بردن هزینه گردش سرمایه در حوزه‌های نامولد فراهم نمی‌شود. همچنین دولت و مجلس باید برنامه مشخصی برای نظام اعتباردهی (عمدتاً تسهیلات بانکی) در کشور داشته باشند تا این تسهیلات مبتنی بر نظام اعتبارسنجی به اشخاص حقیقی و حقوقی اعطا شود نه مبتنی بر وضعیت فعلی که متأسفانه شاخص و معیارهای اقتصادی در آن کمرنگ است.

یکی دیگر از کارهایی که باید صورت بگیرد -که البته متأسفانه با تیم فعلی سازمان بورس، انجام نمی شود- این است که ابزارهای مالی جذابی برای فراخواندن سرمایه‌های خرد و کلان مردمی به سمت حوزه‌های مولد اقتصادی ایجاد کنیم که مهم‌ترین کانال آن بازار سرمایه و بورس است، اما امروز بورس ما به بازاری ثانویه تبدیل شده که فقط جنبه سفته‌بازی دارد و می‌توان گفت جنبه تأمین مالی بخش حقیقی اقتصاد در آن تقریباً صفر است، چراکه دولت و به طور خاص، سازمان بورس به سمتی نرفته که ابزارهای مالی را توسعه دهد و سرمایه‌های مردمی را برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های حقیقی و مولد اقتصاد جذب کند.

آقای رحیمی! دولت و مجلس در قبال دهک‌های درآمدی پایین هم تکالیف حمایتی بر عهده دارند و هم برای تسهیل مشارکت عموم مردم در اقتصاد و سهیم کردن این گروه‌ها در بزرگ کردن کیک اقتصاد کشور، باید ورود عملیاتی داشته باشند. بر این  اساس چگونه می‌توان از اقشار آسیب‌پذیر و صاحبان درآمدهای کم برای ورود به حوزه‌های مولد بهره برد؟  
دولت و مجلس باید از این پس روی داشتن برنامه اختصاصی برای توانمندسازی نیروی کار دهک‌های کم‌درآمد جامعه متمرکز شوند، چراکه توانمندسازی آن‌ها در تولید ثروت، ایجاد کسب‌وکار و افزایش رفاه خانوارهای این دهک‌ها تأثیر بسیار زیادی دارد، ضمن اینکه تقویت مصرف نامکفی آن‌ها کمک قابل‌توجهی برای رونق تولید محسوب می‌شود. غفلت بزرگ دیگر در کشور این است که تاکنون به سمت حمایت‌های اعتباری هدفمند از مصرف‌کننده (مردم) نرفته‌ایم. بدان معنی که با شیوه‌های مختلف به دهک‌های خاصی از جامعه که دچار مصرف نامکفی هستند، اعتباراتی پرداخت کنیم و با تقویت مصرف آن‌ها، از بخش‌های مشخصی از تولید در کشور حمایت کنیم. متأسفانه امروز به همه مردم یارانه نقدی می‌پردازیم و به بیشتر افراد جامعه کالابرگ می‌دهیم که این سیاست اعتباری، هدفمند نیست. سیاست اعتباری هدفمند یعنی ایجاد یک نظام رفاهی با نشانه‌گیری دهک‌های مشخصی از مردم تا از طریق تقویت مصرف در این گروه از جامعه، بخش‌های راکد تولید، رونق بگیرد. 

  دیگر اینکه دولت و مجلس پس از ده‌ها سال باید به سمت اصلاح نظام دستمزدها حرکت کنند و تا وقتی این نظام اصلاح نشود نمی‌توانیم شکاف درآمد و هزینه در اقتصاد را به‌ویژه برای دهک‌های پایین درآمدی، اقشار کارگر و... پوشش دهیم، چراکه خانوارها به‌ویژه در دهک‌های پایین امکان پس‌انداز کردن ندارند و خانواری که نسبت پس‌انداز به درآمدش بسیار کم باشد، امکان سرمایه‌گذاری، حمایت و نقش‌آفرینی در تولید را ندارد.

فرزانه غلامی

دیگر خبرها

  • منظور: اقتصاد ایران در اوج تحریم‌ها رشد ۶ درصدی را تجربه کرد
  • رئیس برنامه و بودجه کشور: رشد تولید باید به جهش تبدیل شود
  • پیش‌شرط‌های مردمی‌سازی اقتصاد ایران
  • بزرگ‌ترین ریسک اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳/ تورم‌های سهمگین در راه است؟
  • سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی با مدل جدید چه مزیتی برای اقتصاد ایران دارد؟
  • رشد دیپلماسی منطقه‌ای سیاست دولت است
  • مسئولان به جای صندلی «مداخله‌جویی» روی صندلی «حکمرانی» بنشینند
  • شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان منافع اقتصادی پاکستان را هدف گرفته است
  • بیش از ۲۰۰۰ خانه محیط زیست کیفی‌سازی می‌شوند
  • کشف ۷ فقره جرایم سایبری در دورود