Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-19@19:32:11 GMT

معلوم نیست جشنواره فجر جشنواره است یا شو!

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۵۶۳۱۴

معلوم نیست جشنواره فجر جشنواره است یا شو!

به گزارش جهان نيوز، مریم دوستی نویسنده و کارگردان سینما، درباره دغدغه و خواسته اش از جشنواره فیلم فجر به عنوان تریبونی تاثیرگذار گفت: اولین نکته‌ای که طی این سال‌ها برای من جالب بوده این است که هرچه با صداقت و هنرمندانه‌تر پیش می‌روی، کمتر مورد توجه واقع می‌شوی! در حقیقت شرایطی با فشار‌های هدف‌دار درست می‌شود تا بین فیلمسازان تقابل ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: یک دسته به درآمدزایی و به سمت اوج گرفتن کاذب تشویق می‌شوند؛ این‌ها اگر بگویند با پول شخصی و در بخش خصوصی فیلم می‌سازند، دروغ می‌گویند. دسته دوم امثال من هستند که سینما را از صفر شروع کردند، تحصیلات آکادمیک دارند، دغدغه‌مند پیش می‌روند و یک شبه به اوج نرسیدند و معمولاً حق انتقاد از وضعیت سینما با این گروه است.

این کارگردان ادامه داد: جشنواره فیلم فجر به نحوی عمل کرده که حتی برخی منتقدان در خصوص نقد برخی فیلم‌ها لاپوشانی کرده و به همه و یا هیچ کدام از نقاط منفی و مثبت فیلم‌ها اشاره نمی‌کنند.  در صورتی که فضای نقد به عنوان حرکتی بسیار مهم در سینما باید به درستی عمل کند تا شاهد انسانی‌تر و کمال طلب‌تر شدن فضای فیلمسازی باشیم.  به نظرم جشنواره مکانی برای عرض اندام برخی‌ افراد شده است؛ در صورتی که باید مکانی در جهت محک خوردن حرفه‌ای فیلمسازان دغدغه‌مند باشد.

دوستی در ادامه اظهار داشت: جشنواره در این سال‌ها نشان داده از تمامیت فیلم‌هایی که باید و شایسته است، حمایت نمی کند! این جشنواره است یا شو؟!
وی در پاسخ به این سوال که جایزه در جشنواره گرفتنی و یا دادنی است و شما جزو کدام دسته هستید، بیان کرد: من جزو گرفتنی‌ها هستم و سفارشی کار نیستم؛ فکر می‌کنم فیلمساز باید با تلاش و صبر و ارائه کار خوب حتی اگر سال‌ها طول بکشد، جایزه خود را با چنگ و دندان و به درستی دریافت کند.

این کارگردان در ادامه به وضعیت فیلمسازی کشور اشاره کرد و گفت: برخی فیلمسازان ما به نحوی پیش می‌روند که انگار فقط ساخت فیلم برایشان مهم است، آن هم تحت هر شرایطی... . به هیچ چیز کار ندارند و شاید در برخی مواقع همکاران خود را هم بکوبند. تصور کنید فیلمسازی که دلش نمی‌خواهد در چنین شرایطی فعالیت کند و قصد تولید اثری ماندگار را دارد، می‌تواند نفس بکشد؟!

دوستی افزود: ما می‌دانیم فضای الان جامعه به لحاظ اقتصادی و بسیاری جهات، ملتهب است و مردم دغدغه‌های اقتصادی فراوانی دارند و این التهاب باعث شده فیلم‌های ملتهب بیشتر مورد توجه قرار بگیرد. سینما به عنوان تریبونی مهم می‌تواند در قالب فیلمسازی به این جریان بپردازد؛ اما مدیران سینمایی باید مواظب باشند افزایش سینمای ملتهب، خشن و پرخاشگر فضای خوبی در جامعه ایجاد نمی‌کند.

دوستی در پاسخ به این سوال که اگر بسترش فراهم شود سفارشی سازی می‌کنید، اظهار داشت: اگر روزی فیلم سفارشی ساختم قطعا منکر حقیقت نمی‌شوم؛ چون منکر حقیقت شوم یعنی با دروغ، خودم را به سینما تحمیل کردم. از سویی مردم و جامعه باهوش تر از آن هستند که آدم بتواند منکر کاری که کرده شود. اولین فیلمم دفاع مقدسی و به معنای واقعی ارزشی بود، اما " آسیه در زمستان "هم که واقعا ارزشی بود در تولید مورد حمایت قرار نگرفت!

این کارگردان در خصوص علت به تعویق افتادن تولید دو فیلمنامه‌ای که آماده ساخت دارد و اینکه چرا برخی‌ به راحتی فیلم تولید می‌کنند، گفت: من به هر قیمتی که هویت ۲۰ سال فعالیتم در حوزه‌ سینما را زیر سوال ببرد، فیلم نمی‌سازم و قطعاً زیر بار هر شرایطی نمی‌روم. اگر زمانی فیلمی ساختم که به واسطه آن جایزه گرفتم، باید بدانم اصل حق خودم را دریافت کردم.

دوستی در بخش پایانی صحبت‌های خود در پاسخ به این سوال که چقدر یادگیری آکادمیک سینما برایش اهمیت دارد، بیان کرد: همیشه اعتقادم بر این بود که تحصیلات آکادمیک جهانی، نگاهی نو و خردمندی به همراه دارد. بدین علت تصمیم گرفتم به تحصیلات آکادمیک بپردازم و همچنان به این مسیر ادامه خواهم داد.

منبع:باشگاه خبرنگاران

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۵۶۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاری از سوی دولت برای دریاچه ارومیه صورت نگرفته/ با دو میلیارد متر مکعب آب هم می‌شود در دریاچه قایق‌سواری کرد/ پایان تابستان معلوم می‌شود

ایرن مهرگان: از آغاز سفرهای نوروزی تصاویری از حضور گردشگران در دریاچه ارومیه که رنگ آب را به خود دیده بود، خبری شد و خوشایند بود. دیدن این تصاویر با آنچه که پیش از این از خشک شدن این دریاچه محبوب گفته می‌شد، کمی متفاوت به نظر می‌رسد،‌ حتی علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت ابتدای همین هفته در گفت‌وگو با خبرنگاران اعلام کرد: «بارندگی‌های اخیر، اهتمام ویژه دولت و برنامه.ریزی مناسب برای رهاسازی حقابه دریاچه و اتمام طرح‌های سخت.افزاری، حال خوبی برای دریاچه ارومیه و مردم منطقه به ارمغان آورده است.»

اما واقعا دریاچه ارومیه احیا و پر آب شده و دیگر از خشکی و پایان عمر آن خبر نیست؟ رئیس سابق سازمان حفاظت از محیط زیست و دبیر سابق ستاد احیای دریاچه ارومیه پاسخ مثبتی به این سوال ندارد. عیسی کلانتری به خبرآنلاین می‌گوید: اقدامات سخت‌افزاری احیای دریاچه ارومیه تقریبا تمام شده اما مساله این است کاری صورت نگرفته جز اینکه باران باریده و آب جمع شده است.

او با بیان اینکه مسئولان و یا سخنگوی دولت یا اطلاع دقیقی ندارند و یا متوجه نیستند که چه اتفاقی افتاده، ادامه می‌دهد: از جمله کارهایی که باید صورت می‌گرفت این بود که در فصل زمستان باید دهنه آب‌بر حدود ۱۱۰ رودخانه‌ را می‌بستند که آب وارد دریاچه می‌شد که این کار را نکردند، یا اینکه باید حق‌السهم دریاچه ارومیه از سدها را می‌دادند که فقط ۴۰ درصد از این میزان را داده‌اند، بعد می‌گویند که دریاچه احیا شده است.

کلانتری ادامه می‌دهد: حدود ۴۰۰ میلیون متر معکب آب از رودخانه زاب می‌آید و بقیه هم اگر وزارت نیرو نامردی نکند و رهاسازی کند، آبی باز روانه کند این وضعیت موقتی ادامه پیدا می‌کند، اما واقعیت این است که همین میزان آب با گرمای تابستان بخار می‌شود.

او با تاکید بر اینکه این موقع از سال پرآب‌ترین زمان دریاچه ارومیه است و مهم این است که تابستان چه بلایی سر دریاچه می‌آید، می‌گوید: اگر دریاچه ارومیه بعد از پایان شهریور و ابتدای مهر ماه بیش از ۲ میلیارد متر مکعب آب داشت، می‌شود گفت که کارهایی از سوی دولت انجام شده و جواب داده، اما اگر فقط یک میلیارد متر مکعب آب داشت یعنی هیچ کاری صورت نگرفته است.

رئیس سابق سازمان حفاظت از محیط زیست ادا می‌دهد: اما مشاهدات نشان می‌دهد که کاری صورت نگرفته مثلا سردهنه‌سازی نشده،‌ درحالی که باید هر سال سردهنه بیش از صد رودخانه‌ها که به دریاچه منتهی می‌شوند، بسته می‌شد تا آب وارد دریاچه شود. ضمن اینکه حق‌آبه دریاچه ارومیه هنوز کامل از سدها و وزارت نیرو گرفته نشده و از طرفی چند درصد باقیمانده از کارهای تصفیه‌خانه‌های تبریز که از پروژه‌های احیای دریاچه بود هنوز به اتمام نرسیده است.

کلانتری اظهار می‌کند: حق‌آبابه باید در اسفند و فروردین پرداخت می‌شد و تمام می‌شد که انجام نشده این یعنی بارندگی شده و آب باران جمع شده و آب در دریاچه جمع شده و جانی گرفته است.

او تاکید می‌کند که طبق برنامه مصوب کاری صورت نگرفته مثلا کاهش آب کشاورزی از سوی دولت رها رها شده، ترویج بهره‌برداری آب صورت نگرفته و با اینکه کارهای سخت‌افزاری دریاچه ارومیه در دوران آقای روحانی تمام شده و فقط ۲ الی ۳ درصد از کارهای تصفیه‌خانه تبریز مانده، آن هم بعد از دو سال هنوز تمام نشده است.

کلانتری می‌گوید: بله دریاچه آب دارد اما حتی نمک‌های ساحلی هم زیر آب نرفته است، نکته اینجاست که حتی نسبت به ۳ سال پیش در همین زمان، ۲.۵ تا ۳.۵ میلیارد متر مکعب میزان آب موجود در دریاچه کمتر شده است وگرنه همین که دریاچه حدود دو میلیارد متر مکعب آب داشته باشد هم کفایت می‌کند برای اینکه بخواهند در آن قایق‌سواری کنند.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896432

دیگر خبرها

  • آژانس دوستی و تماشای یک تیتراژ واقعی
  • «آژانس دوستی» و تماشای یک تیتراژ واقعی/ گرامیداشت آدم‌های رفته!
  • گل‌ها احتمالا باستانی‌تر از دایناسورها هستند؛ اما زمان دقیق تکاملشان معلوم نیست
  • زنده‌یاد اصغر یوسفی‌نژاد با «عروسک» ابدی شد
  • هنرمندی که یک کودک درون جسورداشت/«قصه‌های مجید» میراث پوراحمد است
  • کاری از سوی دولت برای دریاچه ارومیه صورت نگرفته/ با دو میلیارد متر مکعب آب هم می‌شود در دریاچه قایق‌سواری کرد/ پایان تابستان معلوم می‌شود
  • طعنه به بایرن: وضع‌تان از شرایط توخل معلوم است
  • پوران درخشنده و پرویش نظریه در میان داوران جشنواره ملی فیلم اقوام
  • اکران فیلم کوتاه؛ رفع تکلیف یا ضرورت؟!
  • حس وطن دوستی با شنیدن مستندهایی درباره شهدا