Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-19@06:50:11 GMT

الگوی غذایی مردان مطلوب نیست

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۵۷۳۸۲

الگوی غذایی مردان مطلوب نیست

خبرگزاری میزان- مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: طبق بررسی‌های ما ۴۰ درصد مردان ۴۵ سال به بالا مبتلا به فشار خون و کلسترول بالا هستند که یکی از علل مهم آن تغذیه نامناسب است. همچنین ۲۲ درصد پسران بین هفت تا ۱۸ ساله نیز اضافه وزن دارند و حدود ۲۰ درصدشان نیز دچار چاقی شکمی هستند که طبعا مصرف بی رویه فست فود، مواد قندی و عدم تحرک علت این مشکلات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان زهرا عبداللهی در نشست خبری که به مناسبت هفته سلامت مردان برگزار شد، درخصوص نقش تغذیه صحیح در ارتقای سلامت مردان جامعه، عنوان کرد: چنانچه یکی از مهمترین علل مرگ و میر در کشور، بیماری‌های غیر واگیر باشد، الگو‌های تغذیه‌ای یکی از اصلی‌ترین ریسک فاکتور‌های ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر محسوب می‌شود.

وی افزود: در بحث سلامت مردان نیز یکی از اجزای بسیار مهم، بحث تغذیه است. در حال حاضر در کشور مهمترین علت مرگ و میر بیماری‌های غیر واگیر مانند دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان‌ها هستند و باید بدانیم که یکی از ریسک فاکتور‌های این بیماری‌ها تغذیه و الگوی غذایی نامناسب است که در کنار فعالیت بدنی کم، دو عامل اصلی محسوب می‌شوند که باعث شیوع فزاینده بیماری‌های غیرواگیر شده اند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه الگوی غذایی مردان مطلوب نیست، گفت: برای مثال، مردان در روز ۱۰ گرم نمک مصرف می‌کنند، در حالی که طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی، باید کمتر از پنج گرم در روز نمک مصرف کرد. این موضوع می‌تواند در مردان منجر به فشار خون و یا بیماری‌های قلبی و عروقی، پوکی استخوان و سرطان معده شود.

وی عنوان کرد: در حوزه پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر، مصرف پنج واحد میوه و سبزی در روز توصیه شده است، اما مطالعات ما نشان می‌دهد که در این زمینه هم، الگوی غذایی مردان مناسب نیست و ۱۷ درصد مردان ۱۸ سال به بالا حداقل دو بار در روز میوه و ۴۰ درصد مردان سه واحد در روز سبزی مصرف می‌کنند. همچنین اطلاعات موجود ما نشان می‌دهد که ۷۵ درصد مردان ۱۸ سال به بالا اضافه وزن و چاقی دارند، در این زمینه الگوی غذایی نامناسب یک عامل بسیار مهم محسوب می‌شود.

عبداللهی با بیان اینکه حدود ۴۰ درصد مردان تحرک بدنی کافی دارند، تصریح کرد: طبق بررسی‌های ما ۴۰ درصد مردان ۴۵ سال به بالا مبتلا به فشار خون و کلسترول بالا هستند که یکی از علل مهم آن تغذیه نامناسب است. همچنین ۲۲ درصد پسران بین هفت تا ۱۸ ساله نیز اضافه وزن دارند و حدود ۲۰ درصدشان نیز دچار چاقی شکمی هستند که طبعا مصرف بی رویه فست فود، مواد قندی و عدم تحرک علت این مشکلات است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه حدود ۵۹ درصد مردان ۴۵ تا ۶۰ ساله دچار کمبود ویتامین D. هستند، خاطرنشان کرد: ۵۸ درصد مردان ۱۴ تا ۲۰ ساله با کمبود ویتامین D. مواجه هستند. باید توجه کرد که کمبود ویتامین D. خطر پوکی استخوان را افزایش داده و عدم کمبود آن نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر دارد.

وی تاکید کرد: در حال حاضر از طریق شبکه‌های بهداشتی درمانی کشور و در قالب طرح تحول سلامت خدمات و مراقبت‌های تغذیه‌ای وسیعی تدوین شده و از طریق خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های سلامت برای مردان ارائه می‌شود. یکی از اقدامات وزارت بهداشت، به کارگیری ۱۲۰۰ کارشناس تغذیه در این مراکز است که تمام مردانی را که مراجعه می‌کنند از نظر الگوی غذایی و نمایه توده بدنی ارزیابی کرده و مردانی را که دچار دیابت، چربی خون و سایر ریسک فاکتور‌ها هستند، به پزشک یا کارشناس تغذیه ارجاع می‌دهند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد: یکی از اقدامات وزارت بهداشت بحث مکمل یاری با ویتامین D. است که در حال حاضر در تمام دبیرستان‌های پسرانه انجام می‌شود که براساس آن، ماهانه یک مکمل ویتامین D. ۵۰ هزار واحدی به پسران دبیرستانی ارائه می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: سلامت بهداشت فاکتور غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۵۷۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معدوم‌سازی ۲ تن مواد غذایی فاسد در اردستان

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان اردستان گفت: با بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی دو هزار و ۱۱۰ کیلوگرم مواد غذایی تاریخ گذشته فاسد جمع‌آوری و معدوم شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردستان، حسن ذبیحی بعد از ظهر امروز در نشست خبری اظهار داشت: موالید شهرستان اردستان در سال 1401 تعداد 429 مورد بوده است و در سال 1402تعداد 399 نفر بوده‌اند که این کاهش را نشان می‌دهد اما رشد جمعیتمان نسبت به موالید و نسبت به مرگ و میر افزایش داشته است و از این رو در سال گذشته نسبت به سال 1401 رشد بهتر شده است.

وی افزود: موضوع جوانی جمعیت که مهمترین مسئله فعلی است باید گفت باروری کلی بر اساس سامانه سیب خیلی بهتر شده است و عدد باروری شهرستان اردستان طبق سامانه حدود 1.44 است و نسبت به سال قبل از آن افزایش داشته‌ایم و نسبت به آمار پنج ساله موالیدمان افزایش داشته که این می‌تواند خبر خوبی برای شهرستان اردستان باشد.

رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان اردستان گفت: شعار اصلی هفته سلامت با نام سلامت و مشارکت با مردم است که با پشت میز نشستن درست نمی‌شود و با شبکه‌سازی و میدانی و مشارکت مردم موضوع جوانی جمعیت محقق خواهد شد.

وی تاکید کرد: در سال گذشته تعداد بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی سه هزار و 740 مورد بوده که 258 اخطار صادر و 11 مورد پلمب صورت گرفته است و دو هزار و 110 کیلو گرم مواد غذایی تاریخ گذشته و فاسد جمع آوری و معدوم شده است.

وی ابراز داشت: موضوع بهداشت دهان و دندان در سال گذشته میانگین تعداد ترمیم دندان در سال گذشته سنین شش تا 14 سال که به صورت رایگان بوده است 198 مورد بوده و نسبت به سال قلش 30 درصد افزایش داشته است و میانگین خدمات بین موارد دانپزشکی یک هزار و 390 مورد بوده که 30 درصد افزایش داشته است و خدمات در حال حاضر به گروه شش تا 14 سال و زنان باردار رایگان انجام می‌شود.

81 هزار کیلوگرم فرآورده دامی فاسد در استان تهران معدوم شد

ذبیحی با اشاره به موضوع واحد بهداشت و روان در سال گذشته بیان کرد: تعداد 9 هزار و 850 نفر را در مراکز جامع سلامت از نظر مصرف دخانیات، مواد و الکل غربالگری کرده‌اند و 573 مورد آن مثبت بوده است و 230 نفر هم مشاور روانپزشکی دریافت کرده‌اند و 10 هزار و 200 نفر هم در موضوع سلامت روان مورد قرار گرفته‌اند که 267 نفر آنان تحت درمان و مشاوره قرار گرفته‌اند.

انتهای پیام/802

دیگر خبرها

  • معدوم‌سازی ۲ تن مواد غذایی فاسد در اردستان
  • امحا مواد غذایی فاسد در آباده
  • این رژیم غذایی پیری مغز را تسریع می‌کند
  • علت ۷۰ درصد مرگ‌ها بیماری‌های قلبی و عروقی است
  • دوره تغذیه و مدیریت بیماری‌های قارچی نخیلات در تنگستان برگزار شد
  • کشف و معدوم سازی مواد غذایی فاسد
  • وضعیت مطلوب دلیجان در حوزه فنی و حرفه‌ای و کار و دانش
  • جمع آوری هزار و ۷۹۵ کیلو گرم مواد غذایی غیر بهداشتی در فیروزه
  • ویژگی رژیم غذایی سالم چیست؟
  • برگزاری کلاس آموزشی بهداشت و پرورش کرم ابریشم در نیشابور