Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد شرافت، کارشناس بهداشت و فعال مدنی در حوزه سلامتِ معنوی ایران در گفت‌وگو با ایکنا، با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های موجود در حوزه سلامت معنوی گسترش نگاه جهانی به تأثیر معنویت در سلامت است؛ اظهار کرد: نگاه ما به مبحث معنویت یک نگاه جهانی بوده و این تفکر را داریم که تأثیر آن در سلامت را با یک کار علمی و کاربردی عملی می‌توان جهانی کرد چنانکه اهمیت آن را سازمان‌ها و نهاد‌های بین‌المللی بهداشت مانند سازمان بهداشت جهانی درک کرده و آن را در تمامی جهان به عنوان یکی از ابعاد مهم و البته فراموش شده سلامت ترویج کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه برای جهانی کردن نگاه معنویت به سلامت به دنبال انجام کار‌های زیرساختی در این حوزه هستیم، افزود: در این راستا مقالات مختلفی توسط گروه‌های علمی نگاشته شده و تفاهم‌نامه‌هایی با دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه نیز منعقد شده است.
مقالات مختلفی توسط گروه‌های علمی نگاشته شده و تفاهم‌نامه‌هایی بین دانشگاه و حوزه‌های علمیه انجام داده و به دنبال کار‌های زیر ساختی در این حوزه هستیم. ضمن اینکه از تمامی مراجع استفتا‌های مختلفی اخذ شده است و با مرحوم علامه عسکری و دکتر اسماعیل اکبری که در زمینه تأثیر معنویت در بیماران سرطانی مقالات بسیاری تألیف کرده‌اند نیز ارتباط برقرار کرده‌ایم.
وی بیان کرد: در حال حاضر آسیب‌های اجتماعی مختلفی وجود دارد که یکی از دلایل آن دور شدن جامعه از معنویت است، یکی از اهداف ما این است؛ که با یک نگاه علمی و کاربردی جوان‌ها را دوباره به سمت معنویت گرایش داده و سلامت معنوی در آن‌ها را افزایش دهیم.   ضرورت تشکیل تیم واحد سلامت معنوی
شرافت با بیان اینکه در ایران گروه‌های مختلفی در مورد سلامت معنوی کار می‌کنند، عنوان کرد: ما باید این گروه‌های مختلف را دور هم جمع کرده و تبدیل به یک تیم واحد کنیم تا خروجی آن مورد قبول جهان و نهاد‌های باشد.
این کارشناس سلامت معنوی بیان کرد:در یک پروژه 10 ساله با سازمان بهداشت جهانی کار کردیم، که در آن ۱۵ کشور حضور داشته و از خروجی آن یک فیلم تهیه و به زبان‌های مختلف دوبله شد، این پروژه متأسفانه با وجود تحریم‌ها متوقف شده است در حالی‌که اصلا نباید کار‌هایی که در زمینه سلامت معنوی انجام می‌گیرند متوقف شوند.
وی تأکید کرد: پروژه تأثیر معنویت در درمان بیماران سرطانی که توسط مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید پزشکی انجام می‌گیرد باید یک گستره جهانی داشته باشند و در این راستا باید مراجع نیز نتایج تحقیقات را به لحاظ دینی و شرعی مورد تأیید قرار دهند.   باید خروجی علمی جهانی داشته باشیم
شرافت تصریح کرد: ما با عنوان گروه سلامت معنوی بعد فراموش شده سلامت کار می‌کنیم، سمن‌های مردم نهاد را تشکیل دادیم، تا بتوانیم این اهداف خود را پیگیری کنیم، اما باید با کار کارشناسی گروه‌های علمی، پزشکی دینی و فلسفی را باید همدل کنیم و یک خروجی علمی جهانی از آن داشته باشیم.
وی افزود: ما منابع مختلف در زمینه تأثیر سلامت معنوی جمع‌آوری کرده، اما برای کاربردی کردن آن نیاز است تا منابع حوزه‌های علمیه را تجمیع و از آن‌ها یک خروجی بگیریم و بر این اعتقادیم که به این وسیله راه برای گسترش سلامت معنوی در جامعه باز می‌شود.
شرافت یادآور شد: یکی دیگر از اهداف ما گسترش سلامت معنوی در مدارس، دانشگاه‌ها و خانواده‌ها بوده و در این راستا امیدواریم نهاد‌های مختلف و رسانه‌ها نیز به ما کمک کنند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا اجتماعی سلامت سلامت معنوی خانه خیرین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۵۸۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران

معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی گفت: ۲۱ هزار نفر از پرستاران که بخش عمده آن‌ها در دوران کرونا نیرو‌های طرحی بودند استخدام شدند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر جذب پرستاران در مراکز درمانی در اولویت وزارت بهداشت بوده و تعداد محدودی از همکاران ما در مناطقی که مجوز استخدام در آن‌ها وجود ندارد، برای جذب باقی مانده اند.

وی از تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران خبر داد و گفت: این لایحه دارای ۳۱ ماده است که یک ماده آن به جذب پرستارانی که بحران‌هایی مانند کرونا و ... در خدمت نظام سلامت هستند، اختصاص دارد و امیدواریم با تصویب آن‌ها در مجلس بتوان اقدمات موثرتری برای این قشر زحمتکش برداریم.

عبادی با بیان اینکه کمبود نیروی پرستاری یک چالش عمومی جهانی است و کشور ما نیز از این موضوع مستثنی نیست، گفت: با افزایش پذیرش دانشجویان پرستاری در دانشگاه‌ها و تسهیلاتی که برای استخدام و تبدیل وضعیت آن‌ها در حال انجام است، چنانچه قانونگذار از این بابت به نظام سلامت کمک کند، امیدوار خواهیم بود تا چندسال آتی مشکل کمبود پرستار در کشور کاهش یابد.

وی تصریح کرد: اکنون ۲۰۹ هزار کادر درمان اعم از همکاران پرستار، اتاق عمل، هوشبری، بهیار و کمک پرستار در مراکز درمانی وزارت بهداشت، بخش خصوصی، تامین اجتماعی و نیرو‌های مسلح مشغول به خدمت هستند، و نسبت پرستار به تخت، ۹ دهم و نسبت گروه پرستاری به تخت، ۱.۲ است که امیدواریم با افزایش جذب و تربیت نیروی انسانی، فاصله ۱.۲ تا ۱.۸ در سال‌های آتی برطرف شود.

عبادی اظهار داشت: از اقدامات خوب دولت سیزدهم اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است، زیرا این قانون پس از ۱۵ سال مسکوت ماندن و در دوره طرح تحول سلامت که زمان طلایی اجرای این طرح بود و اتفاقاً برخی افراد که امروز منتقد اجرای این طرح هستند در آن دوران مسوولیت داشتند، می‌توانست اجرایی شود، اما نشد.

وی افزود: ارزش نسبی خدمات پرستاری در بخش‌هایی که سختی کار بیشتر است، بالاتر است. در سال جاری، مثلا در بخش‌های عمومی و داخلی جراحی ارزش نسبی معادل ۸ کا و در بخش‌های مراقبت‌های ویژه تا ۳۳.۴ کا هم افزایش پیدا می‌کند. البته، چون تعداد بیماران بخش‌های عمومی نسبت به بخش‌های ویژه بیشتر است، نوعی تعادل در پرداختی‌ها صورت می‌گیرد؛ در آیین نامه هم پیش بینی شده که نباید بین همکاران پرستار هم رده تفاوت کارانه بیشتر از ۲.۵ برابر باشد.

دیگر خبرها

  • نقش مهم شبکه خانواده در حل بسیاری از مسائل جامعه
  • بسترسازی برای مشارکت بخش خصوصی در ایجاد پایگاه‌های بزرگ‌داده
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • استخدام ۲۱ هزار پرستار / تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • عقلانیت، معنویت و عدالت، سه ضلع تفکر شیعی هستند
  • عقلانیت، معنویت و عدالت، سه ضلع تفکر شیعی هستند که برخاسته از معارف اهل‌بیت(ع) است
  • لزوم تدبیر جدی برای پرداخت مطالبات پزشکان خانواده
  • مقابله با معضلات فرهنگی به کمک کاربردی‌سازی سیره حضرت عبدالعظیم(ع)
  • رونق کنسرت‌ها تهدید یا فرصت؟
  • لزوم ارائه خدمت به زوج های نابارور برای جلوگیری از بحران سالمندی