Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-19@09:16:08 GMT

پیغام مجمع را FATF گرفت

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۵۹۶۸۳

پیغام مجمع را FATF گرفت

در واقع مافیای آمریکایی حاکم بر FATF، پس از روبرو شدن با هشدارهای قاطع رهبر انقلاب مبنی بر اینکه دولت و وزارت خارجه، به اروپا و آمریکا اعتماد و تکیه نکنند.

به گزارش مشرق، محمد ایمانی تحلیلگر مسائل سیاسی در کانال تلگرامی خود نوشت:

در ترجمه آخرین بیانیه FATF درباره ایران اشتباه یا غلط عمدی مهمی اتفاق افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخلاف آنچه در برخی رسانه‌ها ادعا شده، بیانیه برای ایران ضرب الاجل ۴ ماهه با سر رسید ژوئن ۲۰۱۹ (خرداد ۹۸) تعیین نکرده تا پس از آن، ایران را در فهرست اقدامات تحریمی و مقابله‌ای قرار دهد. برخلاف ادعا، FATF تعلیق را تا چهار ماه دیگر مقید و محدود نکرده است.

در واقع مافیای آمریکایی حاکم بر FATF، پس از روبرو شدن با هشدارهای قاطع رهبر انقلاب مبنی بر اینکه دولت و وزارت خارجه، به اروپا و آمریکا اعتماد و تکیه نکنند، نگران شده‌اند مبادا ایران در همکاری‌های یکطرفه خود با FATF و آژانس (در چهارچوب اجرای برجام که تعهداتی به مراتب فراتر از محدودیت‌های NPT می‌باشد)، تجدید نظر اساسی انجام دهد.

تحولات چند ماه اخیر در "مجمع" و بحث‌های کارشناسی توأم با تانی و تأمل، به رصدگران اطلاعاتی دشمن این پیام را منتقل کرد که بدعهدی‌ها و سخت گیری های یک سال اخیر در قالب بازی پلیس بد و خوب میان آمریکا و اروپا، موجب بی اعتمادی شدید، هم میان مردم ایران و هم حاکمیت شده و بنابر گزارش‌ها، جز چهار پنج نفر، اکثریت قاطع اعضای "مجمع" به مخالفان واگذاری امتیاز یکطرفه در قالب تصویب لوایح CFT و پالرمو به عنوان آخرین انتظارات FATF پیوسته‌اند.

این در حالی است که آمریکا و صهیونیسم بین الملل، در جنگ تحریمی و اقتصادی علیه ایران، به شدت نیازمند محدود سازی ایران در قالب خودتحریمی برآمده از چهارچوب‌های تحمیلی (در پوشش FATF) است. هم برای شناسایی منافذ و راه‌های دور زدن تحریم‌ها، هم برای تحریم بازوهای مقاومت در منطقه، و هم برای خود تحریمی نهادهای مؤثری مانند قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) که یک شاهکارش، شکست تحریم بنزین با ساخت اَبَر پالایشگاه ستاره خلیج فارس در روزگار تحریم است.

یادداشت دیگری از محمد ایمانی را بخوانید:

اعتراف تلخ ظریف درباره برجام نمره دولت چند است؟ بااین نمره چه باید کرد؟

همچنین است تحریم سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات و قوه قضائیه و سایر بازوهای اقتدار و امنیت ملی در برابر دشمن. به عبارت دیگر، اطلاعات مالی و اقتصادی محرمانه‌ای که از طریق FATF می‌تواند به خزانه داری و وزارت خارجه آمریکا و سازمان سیا منتقل شود، برای دشمن حیاتی است؛ از نگاه دشمن، بدون خودتحریمی ایران در داخل و قفل کردن ظرفیت‌های بزرگ ملی، تحریم از بیرون، به شهادت ۴۰ سال گذشته، تجربه شکست خورده‌ای است.

بدین ترتیب و برخلاف برخی تبلیغات رسانه‌ای دروغ، گردانندگان آمریکایی- اروپایی FATF از هوشیاری و حساسیت و قاطعیت پدید آمده در ایران که رویکرد "مجمع" شاخص مهم آن است، نگران شده‌اند. اما جریان رسانه‌ای آلوده، با تحریف بیانیه FATF و ادعای تعیین ضرب الاجل چهار ماهه، کوشید این گونه وانمود کند که درایت و مقاومت و پرسشگری "مجمع"، موجب تنگ‌تر شدن عرصه بر ایران می‌شود.

این بر خلاف موضع منفعل و توأم با عقب نشینی FATF است که ادعا می‌شد اگر مجمع تا سررسید نشست اخیر FATF، دو لایحه مد نظر آنها را تصویب نکند، با اقدامات تقابلی و تحریم‌های سخت گیرانه FATF مواجه خواهیم شد. در واقع یک جریان سیاسی- رسانه‌ای آلوده، تهدیدهای ناکرده حریف را برای ملت و نظام فاکتور می‌کند!

آنها ضمن اینکه به واسطه تبلیغات برخی عناصر رسانه‌ای می‌کوشند کفه تهدید را در داخل "سنگین نمایی" کنند، اما حاضر نیستند با تعیین ضرب الاجل، رشته همکاری اطلاعاتی و مالی ایران با FATF که ضرورت موفقیت دشمن در جنگ اقتصادی است، قطع شود. اجمالا اینکه بیانیه FATF عقب نشینی تاکتیکی، برای بازگرداندن طرف ایرانی به موضع تردید و انفعال قبلی (همکاری یکطرف، واگذاری امتیاز نقد در مقابل گرفتن وعده یا امید موهوم کاهش تحریم‌ها حتی بدون ابراز تعهد FATF) است.

این نکته هم گفتنی است برخی صاحب نظران، پیش از نشست اخیر تاکید کرده بودند که FATF در نشست اخیر، ایران را به لیست اقدام مقابله‌ای باز نخواهد گرداند. نتیجه این اجلاس نشان داد برخی مدیران ذی ربط، تسلط کافی بر مسائل سازمانهای بین المللی و حقوق بین الملل ندارند و ضرورت دارد درباره متولیان این حوزه تجدید نظر اساسی انجام شود.

ترجمه متن کامل بیانیه FATF

در متن کامل بیانیه اخیر FATF، برخلاف برخی ادعاها و فضا سازی ها، موضوع تعیین ضرب الاجل برای "اقدامات مقابله‌ای" وجود ندارد و تاریخ اعلام شده، صرفاً درباره اقدامات نظارتی بیشتر است و نه اقدامات مقابله‌ای که به مفهوم ممنوعیت همکاری بانکی است. این درحالی است که FATF در بیانیه قبلی برای "برنامه اقدام" ایران، مهلت ژانویه ۲۰۱۹ (دی ماه ۹۷) را تعیین کرده بود.

علت عقب نشینی گرداننندگان آمریکایی FATF، نگرانی از جدی شدن تصمیم جمهوری اسلامی برای پایان دادن به همکاری با این کمیته است.

آمریکایی‌ها تداوم همکاری ایران با FATF را برای اثر بخشی تحریم‌های خود حیاتی می‌دانند؛ چرا که از این طریق، هم اطلاعات مالی و بانکی محرمانه ایران قابل دسترسی می‌شود و می‌توان راه دور زدن تحریم‌ها را شناسایی کرد و بست. و هم می‌توان دولت ایران را به خودتحریمی در داخل، ترغیب و وادار کرد.

متن کامل بیانیه FATF

در متن کامل بیانیه اخیر FATF، برخلاف برخی ادعاها و فضا سازی ها، موضوع تعیین ضرب الاجل برای "اقدامات مقابله‌ای" وجود ندارد و تاریخ اعلام شده، صرفاً درباره اقدامات نظارتی بیشتر است و نه اقدامات مقابله‌ای که به مفهوم ممنوعیت همکاری بانکی است. این درحالی است که FATF در بیانیه قبلی برای "برنامه اقدام" ایران، مهلت ژانویه ۲۰۱۹ (دی ماه ۹۷) را تعیین کرده بود.

علت عقب نشینی گرداننندگان آمریکایی FATF، نگرانی از جدی شدن تصمیم جمهوری اسلامی برای پایان دادن به همکاری با این کمیته است.

آمریکایی‌ها تداوم همکاری ایران با FATF را برای اثر بخشی تحریم‌های خود حیاتی می‌دانند؛ چرا که از این طریق، هم اطلاعات مالی و بانکی محرمانه ایران قابل دسترسی می‌شود و می‌توان راه دور زدن تحریم‌ها را شناسایی کرد و بست. و هم می‌توان دولت ایران را به خودتحریمی در داخل، ترغیب و وادار کرد.

منبع: مشرق

کلیدواژه: بودجه 98 تحولات ونزوئلا گام دوم انقلاب مجمع تشخیص مصلحت نظام محمد ایمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۵۹۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیپلمات سابق ایران: اینکه 10 کشور برای دفع حمله ایران مجبور به همکاری بودند مهم است

ارزیابی‌ها از تحولات پس از پاسخ نظامی ایران به اسرائیل، نشان‌دهنده صحنه‌ای جدید در خاورمیانه با رفتار‌هایی جدید است. 
 
به جهت بررسی موضوع فوق، «انتخاب» گفتگویی انجام داده با کوروش احمدی، دیپلمات سابق ایران در سازمان ملل، که در ادامه مشروح آن را می‌خوانیم:
 
در فاصله 5-4 روز بعد از پاسخ ایران به اسرائیل چه ارزیابی می‌توان در مورد این اتفاق مهم داشت؟  
 
هنوز زود است که بتوان بطور مستند در مورد اثرات این حمله به لحاظ صِرف اثربخشی و کارآیی آن قضاوت کرد. طبیعی است که در روز‌ها و هفته‌های بعد از چنین اتفاقاتی، طرفین روایت‌های خود را ارائه دهند و بکوشند که در جنگ روانی دست بالا را بیابند. اینکه طرف مقابل مدعی است که عمده پرتابه‌های شلیک شده را ره‌گیری و خنثی کرده، حتی اگر درست هم باشد، اهمیت ثانوی دارد.

آنچه که مهم است نفس اتفاقی است که افتاده که عبارت است از هدف‌گیری خاک اسرائیل توسط ایران. به لحاظ تاریخی این نخستین اتفاق از این نوع طی 51 سال گذشته است. یعنی از جنگ 1973 به این سو هیچ کشوری مستقیماً و راسا قلمرو اسرائیل را هدف حمله قرار نداده بود.  این حمله می‌تواند عواقبی در حوزه‌های نظامی،  فنآوری نظامی و دیپلماتیک داشته باشد.

 از نظر فنآوری نظامی ایران در عمل نشان داد که توانایی‌های قابل توجهی برای پرتاب موشک و پهپاد به فاصله هزار و چند صد کیلومتری خاک خود دارد. گزارش‌هایی که در مورد حمله به پایگاه نواتیم انتشار یافته حاکی از برخود تعدادی موشک به این پایگاه است. صرفنظر از اینکه چه تعداد موشک به این پایگاه اصابت کرده و میزان خسارت وارده چقدر بوده، نفس برخورد چند موشک به آن پایگاه حساس بسیار مهم است.  

اینکه به قولی ده کشور برای دفع حمله ایران مجبور به همکاری و همآهنگی با هم بودند نیز مهم است. با توجه به جزئیاتی که در مورد این همآهنگی‌ها و اقدامات مربوطه شنیده‌ایم، مشکل می‌توان تصور کرد که اگر در شرایطی متفاوت حمله‌ای غیر منتظره و غافلگیرانه با شمار خیلی بیشتری پهپاد و موشک از جانب ایران علیه اسرائیل انجام شود، چه اتفاقاتی ممکن است بیافتد. البته موشک‌های دارای کلاهک متعارف خسارات موجودیتی نمی‌توانند وارد کنند و تنها شدت میزان تخریب و بی ثباتی که می‌تواند برای مدتی فلج‌کننده باشد، طبعا مهم خواهد بود.

از سوی دیگر حمله‌ای که انجام شد برای هر دو طرف حاوی درس‌های فنی و تاکتیکی و عملیاتی است. این اولین بار بود که سیستم دفاعی چند لایه اسرائیل و نحوه همکاری متحدان آن به آزمایش گذاشته شد. تا پیش از این سیستم گنبد آهنین در ارتباط با نوع خاص موشک‌های کوتاه بردی که از غزه و لبنان شلیک می‌شدند، مورد استفاده قرار گرفته بود. این حمله همچنین تجربه بزرگی برای طرف ایرانی بود. سپاه نیز بی شک فرصت بی نظیری یافت تا امکانات تهاجمی خود را به آزمایش بگذارد و از نقاط ضعف سیستم مطلع شود و در جهت رفع آن‌ها بکوشد.
 
با توجه به تبلیغات رژیم اسرائیل در مورد واکنش، آیا واکنشی نظامی و تهاجمی از جانب رژیم اسرائیل محتمل است؟
 
اگر چه گفته شده که کابینه جنگ رژیم علی الاصول تصمیم به انجام واکنش نظامی گرفته اما برداشت من این است که این اعلام فعلا اهدافدیپلماتیک و جنگ روانی را دنبال می‌کند و هنوز معلوم نیست که حداقل در مورد حمله به خاک ایران به اجرا گذاشته شود. آنچه که قطعی است این است که آمریکا و اروپا با بالا گرفتن سطح تنش مخالف‌اند و مایل نیستند که جنگی تمام عیار در منطقه رخ دهد. برای اسرائیل نیز مشخص شد که حتی در حوزه نظامی نیز نیاز مبرمی به کمک متحدان غربی خود دارد و بدون همآهنگی و کمک آن‌ها شدت تخریب و بی ثباتی و تزلزل از ناحیه چنین حمله‌هایی بسیار بالا خواهد بود.

به دیگر سخن اسرائیل نمی‌توان نظر غربی‌ها و بخصوص نظر آمریکا را نادیده بگیرد و در مورد از دست دادن کمک آن‌ها ریسک کند. با این حال محتمل است که نهایتاً طرفین در مورد حداقلی از واکنش مثلاً یک حمله بیشتر نمادین به نقطه ای در خاک ایران یا حمله به گروه‌های محور مقاومت به تفاهم برسند. یک نظر سنجی امروز در تایمز اسرائیل نشان داده که 54 درصد از پاسخ‌دهندگان گفته‌اند که حفظ همکاری و همآهنگی با متحدان غربی و منطقه‌ای برایشان اولویت بیشتری دارد تا حمله به خاک ایران.  
 
در پی این حمله، ظاهرا ائتلافی برای تهاجم دیپلماتیک به ایران تشکیل شده؛ نظرتان در این باره چیست؟
 
اگر چه ایران قبل از حمله فعالیت‌های دیپلماتیک گسترده‌ای داشت، اما این فعالیت‌ها نیز مشابه برخی فعالیت‌های دیگر از یک نقطه ضعف جدی در رنج است و آن اینکه در اغلب موارد از حد گفتن و شنیدن و تبادل نظر و تبادل اطلاعات فراتر نمی‌رود و به مرحله همکآری و همآهنگی وارد نمی‌شود. بطور کلی اگر همسوئی حداقلی و اشتراک حداقلی منافع وجود نداشته باشد، نتیجه‌ای غیر از این حاصل نمی‌شود.
 
برخی گزارش‌ها حاکی است که تلاش‌های دیپلماتیک ایران بعد از حمله ظاهراً نتیجه‌ای نداشت یا حتی نتیجه عکس داشت.  نه تنها برخی رسانه‌های غربی از جمله وال استریت جورنال به نقل از مقامات آمریکایی با نام و بی نام از همکاری کشور‌هایی مانند عربستان و امارات با تیم اسرائیلی و غربی گفتند، بلکه برخی منابع داخلی نیز همین را گفتند. مثلاً به گزارش سایت تابناک،  مجتبی ابطحی "مشاور وزیر کشور" اظهار داشته که «۶ ناو ضد موشک در دریای سرخ، سیستم موشکی عربستان و امارات ۶ لایه آتش‌باری در این مدت کوتاه عملیاتی شد».

وی اضافه کرده که "آواکس‌های عربستان و آواکس‌های خودشان و همچنین پهپاد‌هایی را به پرواز درآوردند تا مانع دستیابی ایران به اهداف خود شوند. " البته رسانه‌های غربی مدعی بودند که همکاری عربستان و امارات بیشتر به شکل ارائه اطلاعات و داده‌های راداری به ائتلاف غربی بوده است.

البته قضیه از جهت فعال شدن اردن به لحاظ عملیاتی و تلاش برای ساقط کردن پهپاد‌ها و احیانا موشک‌های کروز که باید از روی خاک اردن عبور می‌کردند، روشن است. از این نظر اکنون این خطر وجود دارد که تلاش‌های غرب طی سال‌های اخیر برای ایجاد یک سامانه فراگیر منطقه‌ای ضد موشکی و ضد پهپادی و یک سیستم هشدار سریع وارد مرحله جدیدی بشود.  آمریکا سال‌ها است که تلاش می‌کند نوعی از ائتلاف منطقه‌ای را که هم اسرائیل در آن باشد و هم شماری از کشور‌های عربی ایجاد کند.

پیمان‌های به اصطلاح ابراهیم و وارد کردن اسرائیل در حوزه عملیاتی سنتکام ایجاد چنین ائتلافی را تسهیل کرد و اکنون حمله ایران به خاک اسرائیل ممکن است فرصت دیگری برای آمریکا در این رابطه ایجاد کرده باشد. تبلیغ سوء غرب و اسرائیل این است که امکانات موشکی و پهپادی ایران تنها برای اسرائیل تهدید نیست بلکه برای دیگر کشور‌های منطقه هم تهدید است و اگر اخبار مربوط به همکاری اردن و عربستان و امارات درست باشد، می‌تواند به معنی پیشرفت این تبلیغات باشد.  
 
تبلیغات جدیدی نیز در ارتباط با گسترش تحریم‌ها بعد از این حمله ایران بالا گرفته. آیا غرب می‌تواند تحریم جدیدی علیه ایران اعمال کند؟ 
 
این حوزه نیز در ادامه بحث قبلی یعنی عواقب دیپلماتیک حمله ایران قرار می‌گیرد. به نظر می‌رسد که اسرائیل کوشش دارد تا از تهدید به انجام حملاتی علیه خاک ایران به عنوان حربه‌ای برای تحت فشار قرار دادن غرب برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران استفاده کند.

لذا ممکن است سخن از تصمیم کابینه جنگ اسرائیل به حمله به ایران بیشتر حربه‌ای برای ایجاد تقابل بیشتر بین ایران و غرب و کشور‌های منطقه باشد. نامه‌ای که وزیر خارجه رژیم اسرائیل به 32 کشور نوشته و خواستار انجام اقدامی از سوی آن‌ها علیه سپاه پاسداران شده، در این رابطه قابل توجه است.

البته صرفنظر از این عامل فشار، غربی‌ها نیز ابتدا به ساکن صحبت از تشدید تحریم‌ها به خاطر این حمله علیه ایران کردند. وزیر خزانه داری آمریکا صحبت از تحریم‌های جدیدی با هدف کاهش نفت صادراتی ایران کرده و مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز از همآهنگی با گروه 7 کشور صنعتی برای اعمال تحریم‌های جدیدی علیه ایران سخن گفته است.

عناصر افراطی در کنگره آمریکا نیز گفته‌اند پیش‌نویس‌هایی را در هفته آینده به رأی خواهند گذاشت. اتحادیه اروپا نیز صحبت از تحریم‌هایی علیه فعالیت‌های موشکی و پهپادی ایران کرده و نیز انجام اقدامی علیه سپاه پاسداران را تحت بررسی دارد. در میان این تحریم‌هایی که صحبت از آن‌ها شده، شاید اعمال تحریم‌هایی با هدف کاستن از نفت صادراتی ایران مهمتر باشد.

اما روشن نیست که با توجه به وضعیت بازار نفت و بی میلی آمریکا به افزایش قیمت نفت در بازار با توجه به سال انتخابات در آمریکا و نیز پالایشگاه کوچک چینی که خریدار نفت ایران هستند، تا چه حد این تلاش‌ها می‌تواند قرین موفقیت شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بیانیه ضد ایرانی جو بایدن
  • بیانیه بایدن درباره تحریم‌های جدید ضدایرانی از طرف آمریکا
  • تحریم‌های جدید آمریکا و بریتانیا علیه ایران | کدام شرکت هدف قرار گرفت؟
  • وضع تحریم‌های جدید پهپادی ایران توسط اتحادیه اروپا
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران اعلام شد/ بایدن بیانیه صادر کرد
  • بیانیه تند بایدن درباره تحریم‌های جدید ضدایرانی آمریکا
  • ایران این پیغام را برای اسرائیل ارسال کرد
  • فهرست تحریم‌های جدید انگلیس و آمریکا علیه ایران
  • اتحادیه اروپا تحریم‌های جدیدی را علیه برنامه پهپادی ایران اعمال می‌کند
  • دیپلمات سابق ایران: اینکه 10 کشور برای دفع حمله ایران مجبور به همکاری بودند مهم است