Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-04-23@10:50:25 GMT

"یوز" ایرانی به مرحله تولید پایلوت رسید

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۶۰۷۱۸

موتور سیکلت چهار چرخ تمام برقی یک شرکت دانش‌بنیان با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به مرحله تولید پایلوت رسید. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،  به گزارش نقل از ایسنا، حسین زیارتی، مدیر عامل این شرکت دانش بنیان درباره طراحی این موتورسیکلت برقی گفت: طراحی موتور سیکلت چهارچرخ برقی "یوز" از سال ۹۴ شروع شده و با تکیه بر دانش فنی متخصصان داخلی در حال حاضر به فاز تولید پایلوت رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی به حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان راهگشای تولید این محصول دانش‌بنیان اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه محصول موتور سیکلت چهارچرخ در آئین‌نامه راهنمایی و رانندگی تعریف نشده بود، امکان پلاک‌گذاری برای این محصول وجود نداشت؛ اما با حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مذاکرات این نهاد با نهادهای مرتبط مشکل اخذ استانداردها و پلاک‌گذاری مرتفع شد. زیارتی با اشاره به این موضوع که ۱۰۰ دستگاه از این موتور سیکلت در فاز پایلوت در حال تولید است،افزود: در حال حاضر ما تولید آزمایشی موتور سیکلت چهارچرخ برقی را در برنامه داریم که تا نیمه اول سال آینده انجام و تا پایان سال ۹۸ مراحل ارزیابی نهایی و تعیین قیمت تمام شده اجرایی می‌شود.  مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان درباره مزیت‌های موتور چهارچرخ برقی، اظهار کرد: کم حجم بودن و ابعاد کوچک این موتور، کاهش آلودگی در کلانشهرها، تسهیل در رانندگی، کاهش خطر رانندگی و پایداری این موتورسیکلت برقی از جمله مزایای این موتورسیکلت‌های تمام برقی است که در صورت تولید به مصرف‌کنندگان آن بسیار کمک می‌کند.   وی ضمن اشاره به استقبال خودروسازان داخلی از تولید این موتورسیکلت چهارچرخ برقی گفت: بسیاری از خودروسازان و متقاضیان همکاری برای تولید انبوه این محصول دانش‌بنیان برای مذاکره آمدند، اما ما تا اتمام مرحله تولید پایلوت باید صبر کنیم.   زیارتی درباره فروش و عرضه این محصول دانش‌بنیان به سایر کشورها، گفت: مذاکراتی با چند کشور در آمریکای جنوبی، شمال آسیا و خلیج فارس انجام داده‌ایم تا پس از تولید انبوه این محصول را در بازارهای جهانی ارائه کنیم.   مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان همچنین درباره مشخصات فنی این محصول دانش‌بنیان اظهار کرد: با توجه به اینکه کلاس موتور سیکلت‌های برقی با توجه به توان قوای محرکه برق دسته‌بندی می‌شوند که این موتور سیکلت تولید شده در زیرگروه محصول ما باید دارای بیشترین کارایی حداکثر ۱۵ وات توان موتور و بدون وزن یک باتری، وزن دستگاه باید کمتر از ۴۰۰ کیلوگرم باشد.  وی با اشاره به نقش جدید این موتورسیکلت‌های چهارچرخی در روند خودروسازی در آینده بیان کرد: بسیاری از شرکت‌های بزرگ خودروساز و استارتاپ ها روی این محصول کار کرده‌اند، ولی ما برای تولید روی طراحی تک تک قطعات از جمله قطعات مکانیکی مانند سیستم ترمز، فرمان و مواردی از این قبیل از طراحی محققان ایرانی برخوردار بودیم که قابل توسعه است تا محصول جدیدتری از همین پلت فرم طراحی شود.  زیارتی گفت: مشخصات فنی و کیفیتی موتورسیکلت چهارچرخ برقی با نمونه خارجی برابری می‌کند و تمام سعی متخصصان داخلی بر این است که طراحی و تولید این محصولات را به‌روز و توسعه یافته کنند.   وی با اشاره به این موضوع که این شرکت دانش‌بنیان در دانشگاه آزاد قزوین مستقر است و از امکانات و ظرفیت‌های موجود در این دانشگاه استفاده می‌کند، گفت: به صورت مستقیم حدود ۲۰ نفر از متخصصان و جوانان روی تولید این محصول دانش‌بنیان کار می‌کنند اما به صورت غیر مستقیم و با استفاده از نیروی انسانی موجود در دانشگاه آزاد قزوین بر روی این پروژه خیلی از نیروها در تولید این محصول همکاری کرده‌اند.  مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان همچنین با اشاره به این موضوع که سهامداران این شرکت جوانان هستند، گفت: تیم متخصصانی که بر روی تولید و طراحی این محصول کار کرده‌اند، همه دانشجویانی بوده‌اند که از دوران دانشجویی در حوزه خودرو فعالیت داشته‌اند و با مراحل توسعه خودرو آشنا بودند و نمونه‌سازی محصول را انجام داده بودند.

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: یوز ایرانی موتورسیکلت دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۶۰۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دوچرخه‌ای که دوستدار محیط زیست که با انرژی‌های متعدد کار می‌کند

شاهین ماموریانی، پژوهشگر و مجری طرح ساخت دوچرخه چند منبع در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: این دوچرخه هیبریدی- برقی-گازی- مکانیکی با قابلیت مدیریت انرژی متعدد می‌تواند روی هر دوچرخه‌ای نصب شود و آن را تبدیل به دوچرخه برقی و اتوماتیک کند.

وی افزود: هرچند اکنون دوچرخه برقی در بازار وجود دارد اما به نظر می‌رسد هزینه استفاده از این دوچرخه مقرون به صرفه نباشد؛ این دستگاهی که طراحی کردیم، دوچرخه برقی ساده نیست.

وی خاطر نشان کرد: این دوچرخه حالت هیبریدی دارد یعنی دوچرخه سوار حرکت می‌کند، پدال می‌زند و زمانی که در سراشیبی قرار می‌گیرد، دوچرخه را می‎تواند در حالت شارژ و تولید قرار دهد و ضمن تولید برق، دوچرخه را شارژ کند. اگر هم از پا زدن خسته شد، در صورت شارژ بودن، دوچرخه را در حالت برقی بگذارد. در این حالت کلاج دوچرخه تغییر می‌کند و موتور برقی آن شروع به حرکت خواهد کرد.

ماموریانی با بیان اینکه چنانچه شارژ باتری دوچرخه تمام شده باشد و دوچرخه سوار از پدال زدن خسته شده باشد و در سراشیبی نیز نباشد، می‌تواند دوچرخه را در حالت Move Hybrid Gass قرار دهد، گفت: در این حالت یک کپسول گازی پی آر ۱۰۰ گرمی که در پشت محفظه دستگاه نصب شده است، به صورت اتوماتیک روشن شده و با ایجاد جرقه در محفظه باعث مشتعل شدن گاز و شروع به کار موتور استرلینگ می‌شود.

این پژوهشگر بیان کرد: در این حالت موتور استرلینگ، گرما را دریافت کرده و به حرکت تبدیل می‌کند که جزء چرخ‌های ترومودینامیک محسوب می‌شود. سپس کلاج به سه حالت تغییر پیدا می‌کند. نخست به حالت هیبرید می‌رود و انرژی دریافت می‌کند.

وی اضافه کرد: پس از آن انرژی را از موتور استرلینگ به موتور دینام می‌دهد و برق تولید می‌کند. سپس انرژی به موتور دیگر که حرکتی است و با استفاده از چرخ یا بازوی غلطکی حرکت می‌کند، انتقال پیدا می‌دهد. در این هنگام مصرف گاز با برق یکسان می‌شود. گاز می‌تواند برق تولید کند و دوچرخه سوار با دوچرخه برقی حرکت کند. 

به گفته وی، مشتقات سوخت این گاز تنها کربن دی‌اکسید و بخار آب است که ضرر‌های محیط زیستی به همراه ندارد. این کپسول می‌تواند روی سطح صاف (نه کوهستان) تا ۱۸۰ کیلومتر حرکت کند. سرعت حرکت آن نیز ۲۰ کیلومتر بر ساعت خواهد بود.

وی عنوان کرد: استفاده از منبع گازی برای موتور استرلینگ به خاطر دارا بودن منابع عظیم گاز در ایران قیمت و هزینه مناسب دارند. همچنین امروزه ساخت وسایل حرکتی با سوخت‌های پاک از اولویت‌های جامعه کنونی است بنابراین با توجه به دسترس بودن و هزینه اندک تمام شده گاز برای وسایل حرکتی و ترافیکی، افق دید در طراحی‌های جدید به سمت استفاده از این منبع انرژی است. 

این پژوهشگر به دیگر مزایای این دستگاه اشاره کرد و افزود: این دستگاه قادر به برگشت حدود ۶۰ درصد از انرژی بوده راندمان سیکل استرلینگ آن حدود ۲۸ درصد است. کسانی که با دوچرخه کمپ می‌زنند، جایی که ایستاده‌اند می‎توانند دوچرخه را در حالت شارژ هیبرید گس بگذارند (در حالت گازی)، این بار موتور برقی دوچرخه متصل نیست و برق تولید می‌کند و فرد می‌تواند از این برق به عنوان پاوربانک، روشنایی و دیگر موارد مورد نیاز استفاده کند.

ماموریانی اظهارکرد: این طرح اکنون بهینه سازی نشده است و در حال حاضر به علت کمبود بودجه به جای استفاده از کامپوزیت و فیبر کربن و آلومینیوم نظامی، بدنه آن را از فولاد ST۵۲ ساخته‌ایم به همین دلیل وزن آن بسیار سنگین‌تر دوچرخه واقعی است.

وی یادآورشد: از نظر کاربردی و اقتصادی این طرح در مقایسه با دوچرخه‌های الکتریکی موجود در بازار رقابت تنگاتنگی دارد، زیرا هزینه تمام شده این دوچرخه (با قابلیت سبک‌تر سازی) نسبت به دوچرخه‌های دیگر کمتر است. از نظر صنعتی استفاده از موتور استرلینگ و دینام برای تولید برق و کلاج مینیاتوری خطی ۳ حالته نیز از قابلیت‌های جذاب این طرح محسوب می‌شوند.

به گزارش آنا، این دستگاه به دلیل سهولت نصب به راحتی می‌تواند جایگزین موتورسیلکت‌ها یا ماشین‎ها شده و نه تنها در استفاده نسبت به دوچرخه‎های معمولی بسیار راحت‌تر است بلکه می‌تواند در کنترل ترافیک و آلودگی هوا و مسائل زیست محیطی نقش به سزایی را ایفا کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سارق زورگیر در شاهرود دستگیر شد
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی
  • صدور نخستین سند اعیانی قانون جهش تولید دانش‌بنیان در البرز
  • جهش تولید با حضور در بازارهای جهانی
  • دانش‌بنیان شدن صنعت نفت به توسعه زنجیره ارزش کمک می‌کند
  • بازدید اعضای کمیسیون اصل نود از یک شرکت دانش بنیان
  • حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در راستای مردمی‌سازی اقتصاد یزد
  • دوچرخه‌ای که دوستدار محیط زیست که با انرژی‌های متعدد کار می‌کند
  • رونمایی از محصولات دانش بنیان دانشگاه سمنان
  • استقبال چشمگیر از محصولات دانش‌بنیان ایرانی در مالزی