Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-04-25@14:51:38 GMT

توصیه هایی برای گرم کردن غذای کودکان

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۶۱۳۳۷

یک متخصص اطفال گفت: با گرم کردن دوباره برخی مواد غذایی نه تنها خواص آن‌ها از بین می‌رود بلکه به ماده‌ای سمی تبدیل می‌شوند.به گزارش بلاغ، علی محتشمی متخصص اطفال  با اشاره به توصیه‌هایی برای گرم کردن غذای کودک، اظهار کرد: به‌طور معمول مادرها غذا‌های کودک را در حجم زیاد تهیه کرده و هر بار در مقدار کم گرم می‌کنند؛ اتفاقی که در برخی مواد ممکن است سلامت کودک را به خطر بیاندازد؛‌ برخی مواد غذایی با گرم شدن دوباره خاصیت خود را از دست داده و به مواد سمی تبدیل می‌شوند، پس بهتر است یا به اندازه مصرف یک وعده و فقط برای یک‌بار تهیه شوند و یا برای بار دوم یا به‌صورت سرد استفاده شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این متخصص اطفال بیان کرد: قارچ یکی از موادی است که در صورت گرم کردن سمی می‌شود، با گرم کردن قارچ تغییراتی در ترکیب پروتئین و حتی مزه این غذا ایجاد می‌شود که خاصیت آن را از بین برده و باعث ایجاد بسیاری از مشکلات گوارشی می‌شود؛ مرغ از دیگر موادی است که اگر دوبار گرم شود سمی می‌شود، دوباره گرم کردن مرغ موجب تغییر ترکیب پروتئین در آن می‌شود، اگر می‌خواهید آن را گرم کنید با درجه حرارت پایین و به مدت طولانی این کار را انجام دهید.

وی با اشاره به سمی شدن سیب زمینی پس از دوبار گرم شدن، گفت: با گرم کردن مجدد سیب زمینی نه تنها خواص غذایی آن از بین می‌رود بلکه سمی نیز خواهد شد؛ سیب زمینی را بلافاصله پس از پخت مصرف کنید و یا اینکه آن را سرد سرو کنید؛ اسفناج از مواد دیگری است که در صورت داغ کرد مجدد سمی می‌شود، اسفناج حاوی درصد بسیار بالایی از نیترات است که گرم کردن مجدد این غذا نیترات را به نیتریت تبدیل می‌کند که ماده‌ای سرطان زاست بنابراین اسفناج را تازه تازه و بلافاصله پس از پخت مصرف کنید.

محتشمی با اشاره به اینکه چغندر را نباید دوبار گرم کرد، ادامه داد: چغندر نیز مانند اسفناج حاوی نیترات است که با گرم کردن دوباره تبدیل به ماده‌ای خطرناک می‌شود البته به این معنا نیست که شما نمی‌توانید دوباره آن را مصرف کنید فقط می‌گوییم دوباره آن را گرم نکنید.

این متخصص اطفال با اشاره به اینکه کرفس در صورتی که دوبار گرم شود، سمی می‌شود، افزود: از کرفس اغلب در تهیه سوپ استفاده می‌شود و باید این سبزی را تازه تازه مصرف کنید، کرفس هم حاوی نیترات است؛ اگر می‌خواهید سوپ را دوباره گرم کنید بعد از پختن، کرفس و هویج آن را جدا کنید.

وی یادآوری کرد: تخم مرغ یکی از پر خطرترین مواد غذایی است که اگر آن را با درجه حرارت زیاد گرم کنید سمی می‌شود؛ این در مورد مواد غذایی مثل سس بشامل که در آن تخم مرغ به کار رفته صدق نمی‌کند و شامل غذا‌هایی می‌شود که تخم مرغ پخته و یا سرخ شده در آن به کار رفته است.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۶۱۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مواد توهم‌زا موجب تسریع در روند مرگ سلولی می‌شود

جمال شمس؛ استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با بیان اینکه برخی از مخدرها مثل تریاک، هروئین، گل، حشیش یا ماری جونا دسته‌ای خاص هستند، گفت: دسته‌ای دیگر از این مواد، توهم زاها هستند که شخص زمانی که این مواد را استفاده می‌کند دچار اختلالات حسی، شنوایی یا بینایی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه دسته اصلی مواد توهم‌زاها LSD است، توضیح داد: LSD روانگردانی است که باعث توهم دیداری و شنیداری می‌شود این ماده وابستگی روانی شدید ایجاد کرده و اعتیاد آور است، زمانی که فرد این مخدر را مصرف می‌کند درک و شناختی که از واقعیت و محیط پیرامونی خود داشته، به کلی تغییر پیدا می‌کند، مسئله اینجاست که این حالات برای برخی خوشایند است، به شکلی که پاسخ شرطی از مغز می‌گیرند و به این مواد اعتیاد پیدا می‌کنند.

این روانپزشک با بیان اینکه توهم‌زاها انواع مختلف دارند، خاطرنشان کرد: به طور مثال برخی از افراد از کتامین (Ketamine) استفاده می‌کنند، این ماده یک داروی تجویزی است که عمدتاً برای القا و حفظ بیهوشی استفاده می‌شود، این دارو بیهوشی تجربه‌ای را القا می‌کند که حالتی شبیه خلسه را در مصرف‌کننده ایجاد می‌کند.

وی درباره توهم‌زاهایی که پایه گیاهی دارند و مورد سوءمصرف قرار می‌گیرند نیز مواردی را مطرح کرد و گفت: در چند سال اخیر موادی با عنوان قارچ یا اصطلاحاً ماشروم مورد سو مصرف قرار می‌گیرد، این مواد در واقع گیاهانی هستند که پرورش داده می‌شود و پس از مصرف اثر توهم زایی داشته و اختلالات حسی ایجاد می‌کنند.

شمس نسبت به مصرف مواد مخدر خصوصاً توهم‌زاها هشدار دارد و افزود: توهم‌زاها همانند سایر مواد مخدری که مورد سوءمصرف قرار می‌گیرند بر عملکرد و سیستم روان اثر دائمی دارند، این مواد و یا داروهای توهم‌زا مثل سایر موادی که مورد سو مصرف قرار می‌گیرند بر سیستم روان اثر دارند و تغییرات پایداری در مغز ایجاد می‌کنند، این تغییرات باعث می‌شود که شخص مصرف را ادامه داده و این ادامه مصرف و اثرت مخرب و گاهی مادام‌العمر را با او به همراه خواهد داشت.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به نشانه‌های استفاده از توهم‌زاها در مصرف کنندگان این مواد اشاره کرد و گفت: از حرف‌ها، رفتارها و مسائلی که این افراد عنوان می‌کنند می‌توان متوجه شد که این فرد در عالم دیگری به سر می‌برد و سرخوش است یا با خودش صحبت می‌کند، یا اینکه چیزی را می‌بیند که دیگران نمی‌بینند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا سوءمصرف مواد مخدر و روان‌گردان‌ها بر روند طول عمر اثری دارند یا خیر، گفت: با توجه به تغییراتی که این مواد در بدن ایجاد می‌کنند اثرات سو بر بدن دارند، به طور مثال ریسک خطر تصادفات منجر به مرگ و میر و یا ایجاد عارضه همیشگی در مصرف کنندگان مواد مخدر به مراتب بیشتر است.

شمس به ارتباط بین استفاده از مواد مخدر با زوال عقل اشاره کرد و افزود: ساده‌ترین مثال در مصرف‌کنندگان این مواد این است که کسی که این مواد را مصرف می‌کند، بعد از مدتی تمام فکر و زندگی‌اش صرفاً مصرف مخدر است، این افراد به تغذیه، رفتارهای غلطی که منجر به کاهش طول عمر می‌شود توجهی ندارند بنابراین مشکلات قلبی، عروقی، ریوی و مغزی بیش از سایرین آنان را تهدید می‌کند.

وی ادامه داد: حتی اگر این مواد اثر مستقیم بر سلامت فرد نداشته باشند، به صورت غیرمستقیم اثرات مخرب بهداشتی بسیار زیادی را به دنبال خواهد داشت.

شمس درباره روش‌های ترک مواد توهم‌زا توضیحاتی داد و گفت: استفاده از انواع روش‌های روان درمانی غیر دارویی در ترک توهم‌زاها موثرند ضمن اینکه اگر فردی بیماری همراه یا زمینه‌ای داشته باشد، دارو درمانی نیز مورد توجه است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: اثری که سو مصرف مواد بر بدن دارد به دو دسته تقسیم می‌شود، برخی از آثار محسوس و قابل مشاهده‌اند و برخی از مواد غیر قابل مشاهده‌اند و بر ارگان‌های داخلی بدن و سلول‌ها اثر دارند، به زبان ساده‌تر استفاده از هر ماده مخدری روند مرگ سلولی را تسریع می‌کند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • پشت پرده «قلیان اکسیژن»؛ قلیان اکسیژن چیست و قیمت آن چقدر است؟
  • مواد شیمیایی ماریجوانا 5 برابر سیگار
  • عاقبت فرار از خانه به‌عشق خواستگار شیشه‌ای
  • با سوپر غذای تقویت‌کننده مغز آشنا شوید
  • جنجال «قلیان اکسیژن»؛ قلیان اکسیژن چیست و آیا برای سلامتی مفید است یا مضر؟!
  • روتردام در مسیر کاهش مصرف مواد خام تا سال ۲۰۳۰
  •  انواع ظروف یکبار مصرف درب دار پلاستیکی در آرمانی 724
  • قلیان اکسیژن طرح مطالعاتی وزارت بهداشت است/ توزیع در ۸ استان
  • خواص میوه خشک برای کودکان
  • مواد توهم‌زا موجب تسریع در روند مرگ سلولی می‌شود