Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-25@08:24:55 GMT

ملخ های صحرایی مهاجر به شرق هرمزگان هجوم آورده اند

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۶۱۵۴۱

ملخ های صحرایی مهاجر به شرق هرمزگان هجوم آورده اند

حمید دولتی که به همین منظور به تهران سفر کرده عصرشنبه پس از پایان نشست فنی با کارشناسان فائو و دستگاه های مسوول (کشوری)، در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: وجود اولین دسته ملخ های مهاجرصحرایی دریایی چهارم بهمن ماه امسال از بندرنخیلو ازتوابع بندرلنگه درغرب هرمزگان گزارش شد.
با بکارگیری2 فروند هواپیمای سم پاش وانواع سم پاش های انفرادی تا 19بهمن ماه چهار هزارو 160هکتار ازکانون های آلوده این شهرستان از وجود این آفت پاکسازی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



**منشاء ملخ های صحرایی مشاهده شده در بندرلنگه
با توجه به اعلام مدیریت جهاد کشاورزی بندرلنگه ملخ های صحرایی حمله ور به مراتع و جنگل های این شهرستان، بومی کشور عربستان در نزدیکی دریایی سرخ هستند که امسال به علت نبود بارش و غذای کافی به سایر مناطق مهاجرت کرده اند و فائو هشدار مهاجرت آنها را ازقبل به برخی کشورها داده بود.
ملخ صحرایی دریایی می تواند حدود 200 تا 300 کیلومتر بدون نشستن پرواز کند و اگر سریع با دسته های مهاجر آن(هردسته شامل 250تا300میلیون ملخ) مبارزه نشود تخم ریزی کرده و بر تعداد شان افزوده می شود.

**هجوم ملخ های مهاجر به سیریک
وی ادامه داد: دومین گزارش پنجشنبه هفته گذشته دوم اسفند ماه مبنی بر وجود چند دسته ملخ صحرایی دریایی از بخش سندرک میناب در شرق هرمزگان ( درفاصله 450کیلومتری ازکانون اول درنخیلو بندرلنگه) دریافت شد که تیم اعزامی حفظ نباتات با مدیریت اینجانب مهاجر بودن آنها را تایید و به مقام های مسوول گزارش کرد.
مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان اضافه کرد: ملخ های صحرایی مهاجر با تولید فاز زمستانه (زادو ولد درعمان) و بدون کمترین مبارزه درخاک عمان، باعبور از دریای عمان و سواحل مکران از طریق بخش سندرک ازتوابع شهرستان میناب در شرق این استان وارد خاک ایران شدند.
این مقام مسوول ابراز داشت: ساعتی پس از دریافت این گزارش با فراخوان متخصص ردیابی ملخ های مهاجر دریایی با هدف شناسایی بیشتر کانون های آلوده، روز جمعه نشستی اضطراری با دهیار، بخشدار و تعدادی از مسوولان محلی بخش سندرک برگزار و بمنظور مبارزه با ملخ های گردآمده در اطراف یکی از سدهای خاکی (منابع طبیعی و آبخیزداری) به مساحت تقریبی 100 هکتار جاده دسترسی احداث و عملیات پاکسازی انجام شد.

**حمله ملخ های مهاجر به درختان جنگلی آکاسیا
دولتی یاد آور شد: متاسفانه تا امروز شنبه ریزش دسته های ملخ مهاجر صحرایی جدید با فاصله 2تا 3کیلومتری از باغها و مزارع کشاورزی سیریک ، در قسمتی از مراتع و درختان جنگلی آکاسیای این شهرستان ( 175کیلومتری شرق بندرعباس و 75کیلومتری میناب) گزارش شده است.
به گفته وی دسته های قدیم چون ازقبل تغذیه کرده اند در زمان ورود چندان خسارتی وارد نکرده اند اما دسته های جدید (نسل متولد شده ) حالت تخریبی دارند طوریکه همه سبزینه ها را 'درو' می کنند.

**مبارزه با ملخ های مهاجر نیازمند ردیف اعتباری جدید و امکانات است
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان خاطرنشان ساخت برای مبارزه همه جانبه با ملخ های صحرایی اضافه بر بسیج همه امکانات نیازمند تزریق اعتبارات لازم جهت خرید ادوات فیزیکی شامل انواع سم پاش، سموم شیمیایی و همچنین هزینه استفاده از هواپیماهای مخصوص است.
وی اظهار کرد: طبق برآوردهای اولیه برای مبارزه با دسته های ملخ صحرایی که هردسته آنها شامل بیش از 200تا300میلیون عدد می شود در شهرستانهای سیریک، میناب و جاسک علاوه بر بسیج امکانات راه وشهرسازی، منابع طبیعی و آبخیزداری و همچنین نیروهای مسلح نیاز به 50میلیارد ریال اعتبار است.

**اخطار فائو به ایران:
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان با تشریح نتایج نشست مشترک فنی امروز(شنبه) نمایندگان فائو و کارشناسان سازمان حفظ نباتات و مدیریت بحران در تهران ابراز داشت: ازآنجایی که ریزش دسته های ملخ صحرایی دور از انتظار نیست بر اساس اخطار نماینده فائو در صورت مبارزه نکردن، اواخر فروردین ماه سال آینده شاهد یک ریزش پنج تا 10برابری دسته های جدید در هرمزگان و حتی استانهای همجوار آن خواهیم بود.
برای پی بردن به اخطار فائو لازم است بدانیم هر دسته ملخ صحرایی مهاجر بین 250تا 350 میلیون عدد جمعیت دارد که هر ملخ بین 85 تا 90تخم می گذارد که دوره تکاملی آنها (ازپورگی تا بلوغ) کمتر از25روز طول می کشد.
دولتی خاطرنشان ساخت: ملخ های صحرایی در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینه ها شامل جنگل ها، درختان میوه،(و بوته آنها) علوفه، غله، صیفی و حتی علف های هرز آنها را از بین می برند و با توجه به گزارش های موجود در خصوص قدرت تخریبی آنها باعث قحطی نیز می شوند.
این درحالی است که نماینده سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) ضمن اعلام آمادگی برای مقابله با آفت ملخ صحرایی (دریایی) یادآورشد: با هماهنگی های بعمل آمده تعدادی از کارشناسان این سازمان برای تحلیل شرایط و کمک به رفع این مشکل به ایران آمده اند.
' حفیظ جانوف ' با اشاره به تجارب جهانی فائو در زمینه مبارزه با آفت ملخ صحرایی ابراز داشت: این سازمان از حضور آفت ملخ صحرایی در برخی از استان های ایران مطلع است و به همین منظور اطلاعات لازم بین کارشناسان ما با وزارت جهاد کشاورزی مبادله می شود.

**وظیفه بهره برداران
در چنین مواقعی و بمنظور مبارزه اصولی با این آفت، بهره برداران و حتی مردم عادی وظیفه دارند وجود هر گونه ملخ صحرایی مهاجر و بومی را به نزدیک ترین مراکز جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، شوراهای اسلامی روستایی، دهیاران و بخشداری های محل زندگی خود گزارش کنند.
با توجه به پایش و ردیابی مداوم ملخ‌های مهاجرصحرایی، گروه‌هایی نیز با دراختیار داشتن تجهیزات لازم ازجمله دستگاه های ردیاب برای ردیابی این آفت در سطح استان هرمزگان تشکیل شده که درحال انجام ماموریت های محوله هستند.
وسعت زمین های کشاورزی هرمزگان 259هزار هکتار با تولید سالانه دو میلیون و 300هزارتن محصول زراعی و باغی اعلام شده که بیشترین آن به میزان یک میلیون و 650هزار تن شامل سبزی و صیفی خارج از فصل می شود.
دو شهرستان میناب و رودان ( به ترتیب بعد از بندرعباس پرجمعیت ترین مناطق هرمزگان) و تاحدودی سیریک در شرق هرمزگان بعنوان تولید کنندگان عمده محصولات جالیزی خارج از فصل و همچنین خرما و مرکبات دراین استان قلمداد می شوند.
آخرین گزارش ازحمله ملخ های مهاجر صحرایی دریایی (درغرب هرمزگان) به بندرلنگه به سال 1368هجری خورشیدی برمی گردد درحالیکه سال 92نیز نیز درشرق این استان نیز در سطح سه هزار هکتار با آفت خطرناک ملخ صحرایی مبارزه شد.
طبق اعلام مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان از سال 92هجری خورشیدی تا چهارم بهمن ماه امسال ریزش ملخ صحرایی مهاجر در این خطه گزارش نشده است.
6149 /6048
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب کنفرانس مونیخ بودجه 98 خرما شوراهای اسلامی مرکبات منابع طبیعی و آبخیزداری وزارت جهاد کشاورزی 40 سالگی انقلاب کنفرانس مونیخ بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۶۱۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان ملل خواهان تحقیق درباره گور جمعی کشف شده در جنوب نوار غزه شد

به گزارش قدس آنلاین، «استفان دوجاریک» سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد در یک کنفرانس مطبوعاتی گزارش‌های مربوط به کشف یک گور دسته‌جمعی در نوار غزه را بسیار نگران‌کننده توصیف کرد.

وی خواهان برقراری آتش‌بس فوری در نوار غزه شد و افزود: برقراری آتش بس، به کسانی که در زمینه کارهای بشردوستانه فعالیت می کنند این امکان را می‌دهد تا دسترسی بیشتری به نوار غزه داشته باشند و از بیمارستان ها محافظت کنند.

پیشتر جمعیت هلال احمر فلسطین اعلام کرد: در پی عقب‌نشینی ارتش رژیم صهیونیستی، تعداد پیکرهای یافت شده در گور دسته‌جمعی که شنبه گذشته در مجتمع پزشکی ناصر در شهر خان‌یونس در جنوب نوار غزه کشف شد، به ۲۸۳ نفر افزایش یافت.

وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه امروز سه شنبه اعلام کرد که شمار شهدای فلسطینی از زمان آغاز تجاوز رژیم صهیونیستی به این منطقه به ۳۴ هزار و ۱۸۳ نفر و شمار زخمی ها به ۷۷ هزار و ۱۴۳ نفر رسید.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • هشدار به کشاورزان، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم
  • سطح مبارزه علیه ملخ های بومی به ۲۷ هزارهکتار رسید
  • ناکامی قاچاقچیان در جا به جایی ۳۸۴ کیلو تریاک
  • عوامل خسارت‌زای زنگ زرد گندم و سن غلات مزارع فارس مدیریت می‌شوند
  • مدیریت عوامل خسارت‌زا زنگ زرد گندم و سن غلات در فارس
  • ۱۴۰ گور دسته جمعی در نوار غزه شناسایی شد
  • معاون وزیر جهاد کشاورزی از چه می ترسد؟
  • مبارزه با آفت غلات در سمنان از ۶ هزار هکتار فراتر رفت
  • سازمان ملل خواهان تحقیق درباره گور جمعی کشف شده در جنوب نوار غزه شد
  • استفاده از پهپاد برای سمپاشی در قم ۵۰ درصد افزایش یافت