Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-04-25@20:08:08 GMT

اثرات دود شمع بر سلامتی

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۶۲۰۸۳

این‌طور به نظر می‌رسد که روشن کردن شمع، یک عمل بی‌ضرر است اما، تحقیقات جدید برعکس این موضوع را نشان می‌دهند...به گزارش بلاغ،آیا دود شمع برای شما مضر است؟

چه کسی دوست ندارد در برابر سوسوی شعله یک شمع زیبا بنشید. روشن کردن یک شمع آسان‌ترین راه برای تغییر روحیه، ایجاد یک فضای آرام‌بخش، و یا گرم و دنج کردن بخشی از خانه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اگر تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که «آیا روشن کردن شمع برایم خطرناک است؟» شما تنها نیستید. ظاهراً دود برخاسته از سوختن یک شمع، به همان اندازه‌ی دود سیگار و بخار سوخت‌های موتور اتومبیل‌ها، می‌تواند سمی باشد.

احتمالاً اگر تا به حال به مضرات سوختن یک شمع فکر می‌کردید، فقط احتمال خطر آتش‌سوزی ناشی از آن به ذهنتان خطور می‌کرد و هرگز درباره خطر استنشاق دود آن فکری نکرده‌اید. همان‌طور که معلوم است، هردوی این‌ها، خطرات بالقوه و دارای اهمیت هستند. طبق خبر روزنامه گاردین، یکی از مشکلات جدی کشور دانمارک (که به عنوان شادترین کشور جهان و سرچشمه هوگه، یک مشخصه از فرهنگ دانمارکی و واژه‌ای مربوط به حالت روحی و آرامش درونی همراه با احساس سلامتی و رضایت است و شامل هر چیز خوب، راحت و امن می‌باشد)، آتش‌سوزی خانه‌ها است. اما بزرگ‌ترین نگرانی بهداشتی در آنجا مربوط به استنشاق دود ناشی از سوزاندن شمع می‌باشد.

 

اثرات دود شمع بر سلامتی

مطالعه‌ای که توسط دانشمندان دانشگاه کپنهاگ بر روی موش‌ها انجام شده، نشان داد که قرار گرفتن در معرض ذرات حاصل از سوختن شمع‌ها، باعث آسیب بیشتری نسبت به همان دوز از دود سوخت‌های دیزلی خارج شونده از خودروها می‌شود. اثرات مضر دود شمع شامل التهاب ریه و سمیت، آرترواسکلروز و اثرات پیری بر روی کروموزوم‌های موجود در سلول‌های ریه و طحال است.

در نهایت، همه این‌ها منجر به افزایش آلودگی هوا (به ویژه آلودگی هوا داخل ساختمان) می‌شود. تحقیقات نشان داده است که، در مکان‌هایی که استفاده از شمع زیاد است مانند خانه‌ها در دانمارک که هر کدام از مردم این کشور هر سال حدود ۳.۵ کیلوگرم شمع را می‌سوزانند، حدود ۶۰ درصد از ذرات موجود در هوا، از شمع‌های سوخته شده ناشی می‌شود.

ما آماری از میزان مصرف شمع در کشورمان نداریم، اما این موضوع تغییری در میزان خطر بالقوه دود ناشی از سوزاندن شمع برای سلامتی، ایجاد نمی‌کند. این نگرانی لزوماً جدید نیست و مطالعاتی در سال ۲۰۰۹ نیز نشان داد که شمع‌های مبتنی بر پارافین، سرطان‌زا بوده و همچنین دارای مواد شیمیایی است که می‌تواند احتمال ابتلا به آسم را افزایش دهد.

نتایج نشان می‌دهند که شمع‌های تولید شده بر اساس پارافین، عمدتاً به دلیل اینکه در دمایی که به اندازه کافی زیاد نیست، نمی‌سوزند تا مولکول‌هایی که خودشان تولید کرده‌اند را بشکنند، چندین مواد شیمیایی تولید می‌کنند.

احتمالاً یک شمع دارای پارافین که گاه‌گاهی روشن می‌شود، اثری بر روی سلامت شما نخواهد داشت، اما برای مثال روشن کردن روزانه مقادیر زیادی از شمع‌ها در طی سال‌ها و یا روشن کردن آن‌ها در یک حمام بدون سیستم تهویه هوا، می‌تواند سبب بروز مشکلاتی شود.

شمع‌های معطر، نسبت به شمع‌های غیرمعطر، دود بیشتری تولید می‌کنند. ذرات ناشی از سوختن این نوع شمع‌ها، عمیقاً به ریه‌ها نفوذ پیدا می‌کنند و برای سیستم تنفسی خطرناک هستند. فتیله نیز مهم است. هرچه یک شمع بلندتر باشد، بیشتر سوخته و دود بیشتری تولید می‌کند، که حتی می‌تواند آلودگی هوا را بیشتر کند. پس بله، «دود شمع، برای شما و ریه‌هایتان مضر است.»

جایگزین‌های بهتر از شمع

حق دارید اگر نمی‌توانید خانه‌تان را بدون وجود شمع، که آرامش‌بخش است، تصور کنید. همانند بسیاری از چیزها، نظارت و عدم افراط، یک نکته کلیدی است. همان‌طور که گفته شد، بعید است روشن کردن گاه به گاه شمع‌های معطر مشکلاتی برایتان ایجاد کند، چرا که قرار گرفتن در معرض دود حاصل از سوختن شمع به طور مکرر، و یا روشن کردن آن‌ها در محیطی بدون سیستم تهویه هوا، می‌تواند خطرناک باشد. 

همیشه سعی کنید شمع‌ها را در محیطی مناسب روشن کرده و از انواع ساخته شده از موم زنبورعسل و یا سویا استفاده نمایید، زیرا این نوع شمع‌ها آلودگی کمتری نسبت به نوع دارای پارافین ایجاد می‌کنند. 

گزینه دیگر برای آوردن رایحه خوش و آرام‌بخش به محیط خانه، آروماتراپی (رایحه درمانی) و استفاده از روغن‌های ضروری است، که علاوه بر سالم بودن، مزایای خاص خودشان را برای سلامتی‌تان دارند. 

گزینه دیگر دنبال کردن راه‌های جایگزین برای کاهش استرس و رسیدن به آرامش مانند نوشیدن چای، گوش دادن به موسیقی، تمرین تنفس و غیره است.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۶۲۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فلرها، سلامتی مردم عسلویه را نشانه گرفته است

نماینده شورای شهرستان عسلویه، محیط زیست را از آخرین اولویت پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها دانست و گفت: صدها فلر این صنایع، آب، خاک ، هوا و سلامتی مردم عسلویه را نشانه گرفته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از عسلویه محسن محمدزاده عصر امروز در نشست با مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر یکی از مشکلات مهم زیست محیطی در عسلویه را آلودگی دانست و اظهار داشت: حفاظت از محیط زیست مسئله‌ای بسیار جدی و حیاتی است و این مهم نگرانی بین مردم ایجاد کرده است.

ایران در برداشت گاز از میادین مشترک از قطر پیشی گرفت/ احداث 50 پالایشگاه و پتروشیمی

وی بیان کرد: محیط زیست از آخرین اولویت‌های در نظر گرفته شده از جانب پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌های منطقه پارس جنوبی بوده است.

نماینده شورای شهرستان عسلویه، نیازها و مطالبات مردم شهرستان عسلویه را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: با توسعه صنایع پارس جنوبی به ویژه آلایندگی پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها و صدها فلر این صنایع آب، خاک ، هوا و سلامتی مردم عسلویه و مناطق جنوبی استان بوشهر را نشانه گرفته است.

محمدزاده با اشاره به افزایش بیماری‌های ریوی ، حساسیت‌های پوستی و سرطان‌های مختلف در سراسر شهرستان عسلویه افزود: هیچگونه نگرانی از جانب مسئولان این صنایع در سال‌های اخیر احساس نشده است به گونه‌ای که روزانه  بر حجم و تعداد این فلرهای نابودگر اضافه می‌شود.

وی یکی دیگر از مطالبات مردم شهرستان عسلویه را عدم پرداخت 3 ساله عوارض آلایندگی دانست و اضافه کرد: باید محیط زیست استان بوشهر و شهرستان عسلویه به‌عنوان متولی اصلی کمیته تعیین عوارض آلایندگی نقش فعال در شناسایی و معرفی صنایع آلاینده داشته باشند اما متاسفانه تا امروز این مهم تحقق نیافته است.

نماینده شورای شهرستان عسلویه، در ادامه به بررسی راهکارهایی برای حفاظت و بهبود وضعیت محیط زیست عسلویه پرداخت.

انتهای پیام/190

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت سلامتی صدیقه وسمقی از زبان همسر و کیلش
  • فلرها، سلامتی مردم عسلویه را نشانه گرفته است
  • خبرنگاران با چشم خود اثرات فرونشست بر آثار تاریخی اصفهان را دیدند/ ترک سه انگشتی در دیوار مسجد علیقلی آقا/ آثار تاریخی اصفهان فرو می ریزد؟ (فیلم)
  • برای حفظ سلامتی روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم؟
  • با تغییر رژیم غذایی خود زمین را نجات دهید
  • هفته سلامت فرصتی برای پاس داشتن سلامتی
  • جنجال «قلیان اکسیژن»؛ قلیان اکسیژن چیست و آیا برای سلامتی مفید است یا مضر؟!
  • اثرات ساعات کاری طولانی بر سلامت دوران میانسالی
  • هوای لامرد، امروز ناسالم برای گروه‌های حساس
  • پویش سلامتی را قدم بزن به مناسبت هفته سلامت در مهریز