Web Analytics Made Easy - Statcounter

قم - ایرنا - رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: 56 صدم درصد محصولات کشاورزی ایران در این استان تولید می شود و این آمار با توجه به منابع آبی موجود قم، دو صدم درصد بالاتر از میانگین کشوری است.

به گزارش ایرنا، محمد رضا طلایی عصر شنبه در جلسه تجلیل از مهندسان کشاورزی در تالار امام جواد(ع) استانداری اظهار داشت: 46 صدم درصد اراضی زیر کشت کشور در قم وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در بخش کشاورزی کل اراضی قابل کشت قم معادل 105 هزار و 730 هکتار است. مجموع کشت سبز استان شامل 20 هزار هکتار باغ و 42 هزار هکتار زراعت شامل 17 هزار و 531 هکتار کشت جو، پنج هزار و 675 هکتار کشت گندم آبی، 2 هزار و 346 هکتار کشت کلزا و بقیه سطح زیر کشت به محصولات یونجه، ذرت، پنبه و صیفی جات اختصاص یافته است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر 745 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و 208 تن آبزیان و 320 هزار تن محصولات دامی است.
وی در ادامه، کمبود منابع آبی را بزرگترین چالش کشاورزی قم دانست و افزود: 500 میلیون مترمکعب حجم روان آب هایی که به استان ورود پیدا می کرده به صفر رسیده است.
وی یادآور شد: سالانه بیش از چهار هزار هکتار زمین کشاورزی قم تحت پوشش سیستم های نوین آبیاری قرار می گیرد و تا پنج سال آینده همه زمین ها به این سیستم مجهز خواهد شد.
وی با اذعان به اینکه طی هشت سال گذشته به هیچ وجه دنبال توسعه کشاورزی قم نبودیم، چراکه به صلاح این استان نبوده است، اضافه کرد: افزایش عملکرد بهره وری و اصلاح ساختار را دنبال کردیم و برای تحقق این امر استفاده از فناوری روز، مکانیزاسیون و خدمات فنی مهندسی را در دستور کار قرار دادیم و با زیرساخت های آماده شده در دولت تدبیر و امید، به طور حتم شرایطی بهتر از گذشته خواهیم داشت.
طلایی همچنین با اشاره به اجرای آزمایشی طرح الگوی کشت در قم به عنوان نخستین استان کشور خاطرنشان کرد: در این زمینه طرح های موفقی از سوی کارشناسان کشاورزی ارائه و اجرا شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عملکرد حوزه نظام مهندسی قم افزود: نظام مهندسی در ابتدای شکل گیری خود با مشکل هایی مواجه بود، ولی امروز جایگاه خوبی پیدا کرده است.
طلایی در ادامه با بیان اینکه در بخش های دامپروری و گلخانه، کارشناسان خوب و موفقی در قم فعالیت می کنند، گفت: سه شهرک گلخانه ای را در استان ایجاد کردیم.
وی همچنین گفت: عدم آموزش، ملموس ترین خلاء نظام مهندسی استان بوده به همین علت در چهار سال گذشته قم به عنوان نخستین استان از محل اعتبارات ترویج، برای آموزش هزینه کرده است.
وی تصریح کرد: هر چقدر مهندسان کشاورری توانمندتری را تربیت کنیم، در زمینه اشتغال با مشکل های کمتری مواجه خواهیم شد.
7403 / 1175

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد كشاورزي توليد محصولات ميانگين كشوري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۶۳۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزیابی اثربخشی دوره‌های ترویجی بر افزایش عملکرد تولیدات کشاورزی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، خدیجه بذرافکن، دانش‌آموخته دکتری تخصصی ترویج و آموزش کشاورزی از دانشگاه شیراز، با حمایت بنیاد ملی علم ایران، تحقیق خود را در قالب طرح پسادکتری دوره‌های ترویجی بهر‎ه‌ برداران بخش کشاورزی را  با راهنمایی حسن علیپور را ارزیابی کردند.

وی با بیان اینکه کشاورزی از محور‌های اساسی توسعه اقتصادی ایران به شمار می‌‎رود، افزود: سهم بخش کشاورزی در ایجاد اشتغال، کمک به درآمد ملی و تولید غذا و همکاری متقابل با سایر بخش‎‌ها، از مواردی است که اهمیت و ضرورت توجه به این بخش را به‌خوبی نشان می‌‎دهد.

نیروی انسانی ماهر و کارآمد در بخش کشاورزی از مهمترین اولویت‎‌ها برای دستیابی به توسعه روستایی و کشاورزی است. برای رسیدن به این مهم، آموزش شرط لازم برای بالا بردن کارایی و بهره‌‎وری نیروی انسانی به شمار می‌رود.

این پژوهشگر افزود: از آنجا که بخش عظیمی از جمعیت کشور در مناطق روستایی ساکن و اکثر آنان نیز در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند؛ ایجاد ساختار و راهبردی مشخصی برای کارآمد کردن این افراد در زمینه‎‌های مختلف شغلی خودشان ضروری به نظر می‌‎رسد.

همچنین باید برنامه‎‌ریزی مناسبی برای گسترش کمی و کیفی عوامل تٱثیرگذار بر تربیت و آموزش نیروی انسانی که بر تولید و توسعه بخش کشاورزی تٱثیر مستقیم دارد، وجود داشته باشد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر، آموزش کشاورزی با ساختار ناکارا و نامطلوب در‬ حال‬ افول‬ است. این درحالی است که امروزه ترویج کشاورزی و برنامه‎‌های آموزشی آن سازوکار مهمی در انتقال دانش به بهره‌‏برداران بخش کشاورزی و افزایش بهره‌‏وری و تولید در این بخش را دارد.

بذرافکن اضافه کرد: مطالعات نشان می‌دهد که بسیاری از برنامه‎‌های آموزشی و ترویجی بهره‏‌برداران کشاورزی در دست‌یابی به هدف توانمندسازی کشاورزان موفق نبوده‌‎اند. ارزیابی اثربخشی دوره‌های ترویجی به‌عنوان بخشی مهم از‬ برنامه‎‌های توسعه حرفه‌‎ای کشاورزان محسوب می‌شود.

وی افزود: اثربخشی دوره‌های ترویجی بر افزایش عملکرد تولیدات کشاورزی، افزایش کمی و کیفی محصول تولیدی بهره‌‎برداران و درآمد حاصل از آن برای بهره‌‎برداران کشاورزی امری‬ مشهود‬ و‬ غیرقابل‬ انکار‬ است.

وی گفت: با این طرح پژوهشی تأثیر سرمایه‌گذاری در دوره‌های ترویجی بهر‎ه‌‏برداران بخش کشاورزی بر شاخص عملکرد و تولیدات کشاورزی مشخص می‌شود.

بذرافکن گفت: داده‌های این طرح در دو مرحله جمع‌آوری می‌شود و، چون باید دوره‌های ترویجی برگزار شود تا پس از برگزاری دوره، بررسی‌های ما انجام شود که تا چه اندازه، این دوره‌ها مفید بوده‌اند، ما نیاز به زمانی بیشتر از یک سال برای انجام این طرح داریم. چالش برگزاری دوره ترویجی و زمان برگزاری آن از مشکلاتی است که ما در انجام طرح با آن مواجه هستیم.

دیگر خبرها

  • نرخ تورم ماهانه چهارمحال و بختیاری از میانگین کشوری کمتر است
  • برداشت حدود ۶۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان
  • شناسنامه‌دار شدن۳۰ درصد باغات جویبار
  • ارزیابی اثربخشی دوره‌های ترویجی بر افزایش عملکرد تولیدات کشاورزی
  • سهم ۳۲.۶ درصدی بخش کشاورزی از اشتغال استان زنجان
  • سهم بخش کشاورزی از تولید ناخالص داخلی استان زنجان ۲۶.۷ درصد است
  • سهم بخش کشاورزی از اشتغال استان زنجان ۳۲.۶ درصد است
  • ۳۰ میلی‌متر به آب سد‌های فارس اضافه شد
  • رفع تداخلات ارضی از ۶۸ درصد زمین‌های کشاورزی
  • میزان تولیدات کشاورزی دهلران در سال ۴۲۵ هزار تن است