Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-03-28@17:50:02 GMT

فرار از مرگ زودرس با خوشمزه های حاوی فیبر

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۶۵۲۳۲

فرار از مرگ زودرس با خوشمزه های حاوی فیبر

رکنا: تحقیقات اخیر پژوهشگران نیوزلندی نشان می‌دهند که مصرف غذاهای غنی از فیبر، یعنی مصرف بیش از 30 گرم فیبر در طول روز باعث می‌شود تا خطر مرگ و بروز بیماری‌های غیرقابل‌انتقال کاهش چشمگیری پیدا کند.

پژوهش‌های متخصصان نیوزلندی ثابت کرد که مصرف بیش از 30 گرم فیبر در طول روز در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های غیرقابل‌انتقال و افزایش طول عمر مؤثر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وجود فیبرهایی چون غلات کامل، حبوبات، سبزیجات و میوه‌ها در رژیم غذای طبیعی می‌تواند تأثیر بسیار خوبی بر سلامت بدن داشته باشد.
تمام مواد غذایی غنی از فیبر که نیاز به جویدن دارند و تأثیرات مثبتی در روده‌ها می‌گذارند، باعث افزایش احساس سیری و کنترل وزن شده و می‌توانند بر میزان چربی و قند بدن نیز تأثیرگذار باشند. هضم و تجزیه فیبرها توسط باکتری‌های روده بزرگ صورت می‌گیرد که این عمل دارای اثرات وسیع و مفیدی همچون محافظت این روده از ابتلا به سرطان می‌شود.

قابل‌توجه است که نتایج این تحقیقات نشان می‌دهند، مصرف غذاهای غنی از فیبر بین 15 تا 30 درصد هر نوع مرگ‌ومیر و حتی مرگ‌های ناشی از بیماری‌های قلبی - عروقی را کاهش می‌دهد علاوه بر این بروز بیماری‌های قلبی- عروقی، سکته مغزی، دیابت نوع 2 و سرطان روده بزرگ را بین 16 تا 24 درصد کاهش می‌دهد.

افزایش مصرف فیبر با کاهش وزن و کلسترول همراه بوده درحالی‌که این اثر در مصرف کم فیبر یا استفاده از فیبرهای مصنوعی یا عصاره‌های فیبری خیلی کمتر خواهد بود.

پروفسور جیم مان (Jim Mann) از دانشگاه اوتاگوی (Otago) نیوزلند در رابطه با نتایج این تحقیقات گفت: «یافته‌های ما شواهد متقاعدکننده‌ای برای دستورالعمل‌های تغذیه‌ای و تمرکز برافزایش فیبر رژیمی و جایگزینی غلات کامل به‌جای غلات تصفیه‌شده ارائه می‌دهند. این‌گونه رژیم‌های غذایی خطر مرگ‌ومیر و بروز طیف وسیعی از بیماری‌های مهم را کاهش می‌دهد.»

او در ادامه توضیحاتش افزود: «تمام مواد غذایی غنی از فیبر که نیاز به جویدن دارند و تأثیرات مثبت در روده‌ها می‌گذارند، باعث افزایش احساس سیری و کنترل وزن شده و می‌توانند بر میزان چربی و قند بدن نیز تأثیرگذار باشند. هضم و تجزیه فیبرها توسط باکتری‌های روده بزرگ صورت می‌گیرد که این عمل دارای اثرات وسیع و مفیدی همچون محافظت این روده از ابتلا به سرطان می‌شود.»

مصرف روزانه بین 25 تا 29 گرم فیبر برای بدن مفید بوده و کفایت می‌کند اما داده‌ها نشان می‌دهند مصرف بیش‌ازحد فیبر در رژیم غذایی می‌تواند از بدن در برابر بیماری‌ها بیشترحفاظت کند. محققان اعلام کردند که افزایش مصرف فیبر به حفاظت بدن در برابر سکته مغزی و ابتلا به سرطان پستان نیز کمک به سزایی می‌کند.

پژوهشگران دانشگاه اوتاگوی نیوزلند در این پروژه تحقیقاتی 185 مطالعه مشاهده‌ای و 58 آزمایش بالینی را در بین 4 هزار و 635 شرکت‌کننده بزرگ‌سال موردبررسی قراردادند.

این تحقیقات همچنین نشان دادند که رژیم‌های غذایی حاوی شاخص گلوکز پایین و بار کم گلوکز حفاظت بدن در برابر دیابت نوع 2 و سکته مغزی را محدود می‌کند. شاخص گلوکز پایین کربوهیدرات به این معنی است که آن کربوهیدرات، قند خود را به‌طور ملایم و تدریجی و در مدت‌زمان بلند آزادکرده و در اختیار بدن انسان قرار می‌دهد درنتیجه باعث می‌شود یک سطح ثابت، یکنواخت و ملایم از انسولین در بدن آزاد شود. غذاهای حاوی شاخص گلوکز پایین و بار کم گلوکز ممکن است حاوی قندهای اضافه، چربی اشباع‌شده و سدیم باشد.

شرح کامل این پژوهش‌ها و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله لنست (Lancet) منتشرشده و قابل‌دسترس است.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

منبع: رکنا

کلیدواژه: سلامت سرطان دیابت سلامت سرطان دیابت مرگ کاهش بیماری تحقیقات از مرگ عکس فیلم مرد جوان زن ازدواج خودکشی خانواده بیمارستان فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۶۵۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر ارتباطات : مشترکینی که فیبر نوری دریافت کنند افزایش سرعت صدبرابری اینترنت خواهند داشت

وزیر ارتباطات گفت: ما به هیچ وجه وعده افزایش صد برابری سرعت اینترنت در سال ۱۴۰۳ را ندادیم.

به گزارش ایسنا؛ عیسی زارع پور در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در باره افزایش سرعت اینترنت گفت: بارها گفتم که در شهرهایی که فیبر نوری راه اندازی می شود، مشترکینی که فیبر نوری دریافت کنند، سرعت اینترنت شان تا ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه یعنی صدبرابر سرعت موجود افزایش پیدا می کند، پس به هیچ وجه وعده افزایش صد برابری سرعت اینترنت در سال ۱۴۰۳ را ندادیم.

وی افزود: این آروزی ماست و برای آن تلاش می کنیم و ان شاءالله طبق قانون برنامه هفتم توسعه تا پایان برنامه باید همه ساختمان های کشور از طریق فیبر نوری متصل شوند و ان شاء الله آن روز روزی است که همه افزایش صد برابری سرعت را احساس خواهند کرد.

زارع پور همچنین خبر داد که بر اساس آخرین ارزیابی اتحادیه بین المللی مخابرات در مورد توسعه زیرساخت ارتباطی کشورها، جمهوری اسلامی ایران ۶ پله ارتقا پیدا کرده و از رتبه ۸۸ از میان حدود ۱۷۰ کشور به رتبه ۷۵ رسیده است.

وی افزود: این موفقیت حاصل تلاش هایی است که در دو سال اخیر شده است و ما بیش از ۷ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار جدید را به اینترنت متصل کردیم و الان بیش از ۹۵ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار و به طور کل ۹۸ درصد جمعیت روستایی کشورمان به اینترنت دسترسی دارند که رقم قابل ملاحظه ای است.

وزیر ارتباط در پاسخ به این سوال که چه تعداد از بسته هدیه اینترنت سال نو استفاده کردند، گفت: فکر کنم قریب به ۴ یا ۵ میلیون نفر ثبت نام کرده و این بسته را دریافت کردند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نفخ زیاد نشانه کدام بیماری هاست؟
  • خوراکی غنی از منیزیم و فیبر: مبارزه با دیابت و کلسترول بد
  • بیماری‌هایی که علائم آن نفخ شکم است
  • با مشاهده قیمت این داروها مغزتان سوت می‌کشد؛ از ژن درمانی و پیری زودرس تا سرطان چشم
  • با فیبر نوری سرعت اینترنت ۱۰۰ برابر خواهد شد
  • وزیر ارتباطات : مشترکینی که فیبر نوری دریافت کنند افزایش سرعت صدبرابری اینترنت خواهند داشت
  • توضیح وزیر ارتباطات درباره شرایط افزایش سرعت اینترنت
  • نفخ معده نشانه هشداردهنده این سرطان است
  • هشدار متخصصان درباره همه‌گیری مرموز سرطان
  • میوه را کی بخوریم؛ با شکم خالی یا پر؟