Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مرتضی مبلغ»، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی برنا در خصوص «تعدد احزاب اصلاح‌طلب در کشور» گفت: تعدد احزاب آفتی است که دامن‌گیر کشور را گرفته و ربطی به اصلاح طلبان ندارد، در اصولگرایان هم شاهد تعدد احزاب هستیم. البته ریشه آن چندان ارتباطی به اختلافات داخلی در بین اعضای احزاب ندارد و به فقدان و ناکارآمدی فضای سیاسی کشور بازمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متأسفانه تا این فضای سیاسی سامان نگیرد تبعاتش همین تکثر احزاب خواهد بود.

او ادامه داد: فقدان شکل‌گیری احزاب توانمند که بتوانند اقشار مشخص و مختلف اجتماعی را نمایندگی کنند، نیز از تبعات این بی‌سامانی‌هاست. متاسفانه شرایط فعلی تکثر بی‌رویه احزاب را ایجاد کرده است. یکی از سازوکارهایی که مقداری بتواند هم‌افزایی در بین احزاب همسو ایجاد کند، ایجاد ائتلاف‌های درون جناحی است. مثلا اصلاح‌طلبان در چند سال گذشته سعی کردند به خصوص در رابطه با انتخابات این کار را انجام دهند. اما نیاز به زیرساخت‌هایی دارد که در اثر آن زیرساخت‌ها ما به سمت یک فضای مناسب سیاسی حرکت می‌کنیم و حزبی کارآمد و سازنده و واقعی شکل می‌گیرد.

او با اشاره به زیرساخت‌های مورد نیاز در ایجاد یک حزب قوی بیان کرد: گام اول این است که نظام انتخاباتی کشور، نظام انتخابات حزبی شود. در جمهوری اسلامی احزاب چه باشند و چه نباشند هیچ توفیقی ندارد و هیچ تفاوتی به حال انتخابات نمی‌کند. در حالی که نظام انتخاباتی باید به گونه‌ای باشد که سهمیه گسترده و قابل توجهی برای احزاب قائل شود و سازوکارهایی در چنین نظامی تعریف شود که نام آن هم نظام تناسبی است که آن موقع هر حزبی نمی‌تواند بی‌رویه شکل گیرد. همچنین باعث می‌شود که هیچ‌کس به خود اجازه ندهد وارد صحنه سیاسی و حزبی شود و حزب تشکیل دهد بنابراین این امر باعث همسو شدن احزاب می‌شود تا به سمت اهداف مشخص خود حرکت کنند که امر منجر خواهد شد تا در کشور دو، سه یا چهار حزب قدرتمند و گسترده داشته باشیم که هر حزبی پایگاه مردمی را نمایندگی می‌کند و در آن صورت یک سامانه حزبی سیاسی شکل می‌گیرد. اگر نظام انتخاباتی ما سامان پیدا کند نظام حزبی هم سامان پیدا می‌کند.

مبلغ بیان کرد: نظام سیاسی کشور مشکلات مختلفی دارد که یکی از آنها برمی‌گردد به فقدان شکل‌گیری احزاب قدرتمند و مهم‌ترین آن فقدان نظام انتخاباتی حزبی است. دلیل دیگر این است که یک تبلیغات سیستماتیک گسترده‌ای علیه تحزب در کشور شکل می‌گیرد آن هم توسط کسانی که باید مدافع تحزب باشند ولی یک نوع انزوای حزبی را در کشور ترویج می‌کنند. مقامات بالای کشور به کرات اعلام می‌کنند که ما فراحزبی هستیم و وابستگی به هیچ حزبی نداریم و فکر می‌کنند حرف خوبی می‌زنند ولی توجه ندارند که این حرف یک نوع تناقض سیاسی و یک تخریب سامانه سیاسی است. پیش فرض آن این است که تحزب بد است و من از آن فاصله می‌گیرم.

او گفت: باید یک روند سازنده در راستای ترویج تحزب و ضرورت آن در کشور شکل گیرد. اگر احزاب ما قوی شوند و با بدنه اجتماعی مواجه شوند اینها مجبورند که نیروهای کارآمد، چهره‌های شاخص و توانمند را برای انتخابات معرفی و مردم به این افراد در جامعه اعتماد می‌کنند.

مبلغ با بیان این جمله که رقابت احزاب نباید مخرب باشد، اظهار کرد: اینکه احزاب با هم اختلاف دارند امری طبیعی است اما اینکه رقابت‌شان بخواهد مخرب و غیرسازنده باشد که متأسفانه الان در کشورمان وجود دارد موضوع بسیار غلطی است. اختلاف و رقابت درست است اما نهایت اختلاف و رقابت، باید هم افزایی در سیاست کشور ایجاد کند. اینکه افراد بعد از اینکه در کرسی‌های انتخاباتی قرار می‌گیرند، می‌گویند فرا حزبی هستیم این برمی‌گردد به پیشینه تاریخی که در کشور وجود داشته است. باید فضای جامعه به گونه‌ای باشد که کسی جرات نکند که بگوید من افتخارم این است که جزو هیچ حزبی نیستم و چنین حرفی یعنی تخریب حزبی. اینها باید کنار رود و فرهنگ جدید سیاسی به وجود آید تا تحزب در این کشور به عنوان یک ضرورت قطعی قدرت پیدا کند و شکل لازم به خود بگیرد. نظام انتخاباتی باید در قانون اصلاح شود و شرایط امنیتی و فضای سیاسی خوبی به وجود بیاید تا به سمت شکل‌گیری احزاب قدرتمند در کشور برویم.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در خصوص رد صلاحیت برخی از چهره‌های حزبی گفت: چون هنوز حزب قوی و گسترده در کشور به وجود نیامده است جایگاه احزاب تعیین‌کننده نیست که به آن توجه لازم شود. گاهی احزاب چهره‌های بسیار قوی برای انتخابات مختلف مطرح می‌کنند اما خیلی از این چهره‌ها در معرض رد صلاحیت قرار می‌گیرند و از صحنه حذف می‌شوند. در همین انتخابات مجلس دهم در اسفند سال 94 ببینید که چه میزان رد صلاحیت ها گسترده بود و چه چهره‌های ارزشمندی به صحنه آمده بودند اما حذف شدند. عوامل اصلی این موضوع را باید در آنجا جست‌وجو کنید که منجر به چنین مشکلاتی می‌شود. مثلا نظارت استصوابی از دیگر مشکلات است که منجر به رد صلاحیت گسترده‌ می‌شود. گاهی چهره‌های بسیار ارزشمند و شناخته شده‌‌ از حضور در عرصه‌های انتخاباتی محروم می‌شوند.

خبرنگار: رستمی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: انتخابات جامعه رقابت قانون مشکلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۹۱۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریف بازدارندگی، سناریوی جدید علیه عملیات وعده صادق/ عبدالحمید می‌خواهد در چارچوب نظام فعالیت کند!

جریان غربگرای داخلی با پیش کشیدن موضوع تامین بازدارندگی با عملیات وعده صادق می‌کوشند تا در وهله اول تاکید کنند باید در این بازدارندگی تردید داشت!

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

روزنامه های امروز سه شنبه، چهارم اردیبهشت ماه در حالی چاپ و منتشر شد که چشم‌انداز ۱۰میلیارد دلاری رابطه ایران و پاکستان در سفر رئیسی به اسلام آباد، واگذاری سرخابی‌ها پس از دو دهه و حواشی و انتقادهای آزاد شدن خرید جت شخصی، از مواردی است که در صفحات نخست روزنامه های امروز برجسته شده است.

سیاست همسایگی به عنوان یکی از راهبردهای اصلی حوزه سیاست خارجی دولت سیزدهم در دستور کار قرار داده است. ارتقای روابط اقتصادی با ۱۵ کشور همسایه و استفاده از ظرفیت‌های مشترک طرفین برای توسعه متوازن منطقه‌ای در یکی دو سال اخیر مورد توجه مسئولان دولت بوده و بر این اساس اقدامات زیرساختی مهمی نیز در حوزه‌هایی از جمله حمل و نقل و تجارت شکل گرفته است.

سفر رئیس‌جمهور به پاکستان مورد توجه رسانه‌های اصلاح‌طلب قرار گرفته است، روزنامه شرق این سفر را عامل تداوم امنیت در منطقه خوانده و نوشته است:

سال جدید شمسی با سفر ابراهیم رئیسی، به همسایه شرقی کشور، پاکستان، آغاز شد. بامداد دیروز دوشنبه رئیس‌جمهور، تهران را به مقصد اسلام‌آباد ترک کرد. رئیسی پیش از عزیمت به پاکستان توسعه روابط در حوزه‌های مرزی، امنیتی، اقتصادی و تجاری را از اهداف سفر به پاکستان برشمرد. رئیس‌جمهور همچنین اظهار کرد که گفت‌وگوهای دو کشور در حوزه‌های مسائل مرزی، امنیتی، اقتصادی، تجاری و به‌خصوص حوزه انرژی و نفت و گاز خواهد بود. رئیسی در ادامه اضافه کرد که سطح روابط اقتصادی دو کشور به اندازه سطح روابط سیاسی دو کشور نیست و در این سفر برنامه این است که ارتقای تعاملات اقتصادی به سطح ۱۰ میلیارد دلاری را مدنظر قرار دهیم و این هدف حتما قابل دستیابی است. پس از این سخنان، رئیسی عازم پاکستان شد.

روزنامه آرمان ملی اما سفر رئیسی را از زاویه تحکیم سیاست‌های همسایگی مورد ارزیابی قرار داده و می‌نویسد:

رئیسی و دولتمردانش نشان داده‌اند که به این سیاست پایبند هستند و نگاه ویژه‌ای به کشورهای همسایه مخصوصا کشورهایی که ایران مرز مشترک و طولانی با آنها دارند دوخته‌اند. در همین راستا پاکستان یکی از همسایگانی است که ایران همواره نگاه حسن همجواری و همکاری به این کشور داشته است. ایران و پاکستان از زمان استقلال پاکستان تاکنون که بیش از ۷۵ سال از آن می‌گذرد و به رغم وجود هزار کیلومتر مرز مشترک میان دو کشور، هیچگاه مشکل مرزی و ارضی با یکدیگر نداشته‌اند، این در حالی است که بین پاکستان و افغانستان و همچنین بین پاکستان و هند اختلافات مرزی و ارضی وجود دارد. اقتصاد ایران و پاکستان در حوزه تجارت خارجی مکمل یکدیگرند بنابراین پاکستان می‌تواند نقش مهم و اساسی در پیاده‌سازی نقشه ارزی و تجاری کشور داشته باشد.

روزنامه هم‌میهن اما به واسطه این سفر از نقش عبدالحمید امام جمعه مسجد مکی در ایجاد امنیت در منطقه سخن گفته و نوشته است:

امنیت میان ایران و پاکستان است؛ به‌خصوص که اخیراً جیش‌العدل پیوندهایی با داعش هم خورده است. دولت ایران یک اشتباه مهمی را مرتکب می‌شود؛ آنکه نخبگان میهن‌گرای بلوچ و روحانیت میانه‌رو در منطقه را تحت فشار قرار می‌دهد. مولوی عبدالحمید فردی است که می‌خواهد در چارچوب نظام فعالیت کند ما می‌بینیم که برخی می‌گویند باید مسجد مکی بسته شود یا اخیراً یک کارشناس سرشناس به‌تازگی گفته بود که مسجد مکی، مسجد ضرار است. تضعیف نیروهای تحصیل‌کرده میهن‌گرا و روحانیت میانه‌رو در نهایت به نفع گروهک‌ها تمام می‌شود. هنوز این مسئله برای مردم منطقه حل نشده است که چرا عوامل آن جمعه معروف در مهرماه ۱۴۰۱ بازداشت و معرفی نمی‌شوند!

این ادعا درحایل مطرح شده است که پرونده هشت مهر زاهدان به روزهای پایانی خود نزدیک می‌شود. جمهوری اسلامی از قربانیان دلجویی کرده، کشته شده‌ها و زخمی‌ها را شهید و جانباز محسوب کرده، دیه و خسارت خیلی از خانواده‌ها پرداخت شده است، متهمین را به دادگاه کشانده و به زودی نیز احکام عادلانه صادر خواهد شد. مجموع این موضوعات برای گروه‌های تروریستی که به دنبال ادامه سواستفاده از هشت مهر بودند و هستند خبر بدی محسوب می‌شود و بهانه‌های واهی آنها را برای ادامه عملیات‌های تروریستی دچار خلل می‌کند.

از سویی گروهک جیش الظلم در ماه‌های گذشته به بهانه حوادث هشت مهر زاهدان عمدتا به مقرهای نیروهای انتظامی حمله می‌کرد ولی پس از توییت اخیر مولوی عبدالحمید که علاوه بر نیروی انتظامی مطالبه برخورد با نیروهای سپاه را هم کرد و مدعی شد که آنها نیز در حوادث هشت مهر زاهدان نقش دارند؛ شاهد حمله به برخی مقرهای سپاه نیز بودیم، موضوعی که نشان می‌دهد اظهارات و مواضع مولوی عبدالحمید، در انتخاب مقاصد عملیاتی نیروهای تکفیری، به شدت تعیین کننده است!

تحریف بازدارنگی به روایت اصلاح‌طلبان!

روند کنش و عملیات رسانه ای برخی از چهره های رادیکال داخلی نشان می‌دهد که آنان به شیوه های مختلف می‌کوشند تا اقتدار آفریده شده طی عملیات وعده صادق را در حاشیه قرار داده و در بهترین حالت از قِبل آن بتوانند اهداف سیاسی خود را طی یک بازنمایی دنبال کنند.

روزنامه اعتماد در یادداشتی نوشته است:

روز گذشته در مسیر یک بزرگراه تهران، توجهم به بیلبوردهای مربوط به پاسخ ضروری ایران به رژیم اسراییل جلب شد. پرتکرارترین بیلبورد در کنار برخی تبلیغات مثبت، حاوی این متن بود: «فارین افیرز: واقعیت این است که ایران بیش از هر زمان دیگری بر خاورمیانه مسلط‌تر شده است.» قبل از توضیح درباره این عبارت لازم است اشاره کنم منطقه خاورمیانه رئالیستی‌ترین نظم را در جهان دارد. اگرچه از منظر رئالیست‌ها شرط «امنیت» برخورداری از «قدرت» ِ سخت است، اما میان آنها درخصوص «میزان برخورداری» از قدرت اختلاف‌ وجود دارد. «واقع‌گرایان تدافعی» معتقدند کسب قدرت باید تا حد «تامین امنیت» باشد و بعد از آن دیگر ضرورتی ندارد. در مقابل «واقع‌گرایان تهاجمی» تاکید می‌کنند که باید به میزانی قدرت را کسب کرد که به «تسلط» منجر شود!

بررسی‌ها در این زمینه نشان می دهد جریان غربگرای داخلی با پیش کشیدن موضوع تامین بازدارندگی با عملیات وعده صادق می کوشند تا در وهله اول تاکید کنند باید در این بازدارندگی تردید داشت چرا که این مساله موجب حساسیت همسایگان و کشورهای منطقه شده و آنان به سوی افزایش بازدارندگی خود در برابر ایران بروند! غربگرایان داخلی با این ادعاهای مضحک و با چشم بستن به منطق دفاعی ایران مبتنی بر بازدارندگی و نه تهدید ایران به هر نحو ممکن تلاش می کنند نقش دستگاه عملیات روانی رژیم منحوس را داخل ایفاء کنند.

این جریان اما در گام دیگر با تاکید بر اینکه باید بازدارندگی پایدار باشد تصریح می کنند تا زمانی که شرایط اقتصادی و معیشتی مردم تامین نشود بازدارندگی نیز کامل نمی شود، در این میان اما نکته مورد اشاره این غربگرایان این است که تصریح می کنند برای بهتر شدن شرایط اقتصادی نیز باید به سمت تغییر سیاست خارجی به ویژه سیاست های منطقه ای، مذاکره مستقیم با آمریکا و کاهش تنش منطقه ای پیش رفت!.

این تلاش های اما در شرایطی دنبال می شود که این سوال را بیش از پیش ضروری می سازد که هدف غربگرایان داخلی برای تقلیل و تخفیف دادن عملیات وعده صادق چیست؟ این جریان چرا تجربه های گذشته را مدنظر داشته و باور نمی کند که دشمنی امریکا با مذاکره برطرف نمی‌شود. امریکا دنبال منافع خودش در ایران است. از دیگر سو در شرایطی که عملیات وعده صادق علاوه بر نشان دادن قدرت سخت جمهوری اسلامی و اراده ملت ایران و قدرت نرمی را نیز میان جبهه مقاومت و تمامی مخالفان جبهه استکباری خلق کرده سخن گفتن از ترس برخی کشورهای منطقه از ایران امتداد دادن عملیات روانی صهیونیست بوده و تکرار آن شائبه دار می باشد.

از جانب دیگر تکمیل بازدارندگی یک کشور با افزایش قدرت اقتصادی که امر عقلایی می باشد در شرایطی منوط به تغییر سیاست ها و مذاکره با آمریکا می شود که همچنان شاهد عدم توجه به ساخت اقتصاد کشور و تلاش برای بازگشت گفتمان بستن با کدخدا می باشیم که دهه ۹۰ موجب پسرفت را برای اقتصاد ایران رقم زد.

دیگر خبرها

  • استقلال سیاسی کشور ایران بی‌مثال است / تداوم جدی در اجرایی شدن طرح نور
  • وزیر جنگ اسرائیل: در حال انجام «عملیات تهاجمی» گسترده علیه کل جنوب لبنان هستیم
  • تمام فتنه‌های علیه کشور با حضور مردم خنثی شد
  • تحریف بازدارندگی، سناریوی جدید علیه عملیات وعده صادق/ عبدالحمید می‌خواهد در چارچوب نظام فعالیت کند!
  •  نامزدها چطور می‌پذیرند بیش از درآمد چهار سال نمایندگی برای انتخابات هزینه کنند؟
  • رئیس‌جمهور: مقامات آمریکایی به شکست فشار حداکثری علیه ایران اعتراف کردند
  • مقامات آمریکایی به شکست فشار حداکثری علیه ایران اعتراف کردند
  • عملیات زمینی گسترده ترکیه علیه گروه‌های کُرد در عراق؛ زمان حمله مشخص شد
  • راه اندازی سامانه مردمی‌سازی نظارت بر فضا‌های تبلیغاتی
  • ترکیه منطقه حایل در شمال عراق ایجاد می کند/ حمله زمینی گسترده به شمال عراق بعد از سفر اردوغان