Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-24@22:55:55 GMT

حکیم سبزواری از معماران فلسفه اسلامی است

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۱۵۷۲۰

حکیم سبزواری از معماران فلسفه اسلامی است

دکتر امیر عباس علیزمانی روز چهارشنبه در همایش ملی حکیم حاج ملاهادی سبزواری افزود: این فیلسوف بزرگ در متن فلسفه اسلامی قرار دارد و به همراه ملاصدرا و علامه طباطبایی به سنتی تعلق دارند که حکمت متعالیه است.
وی اظهار داشت: حکیم سبزواری در درون یک سنت فلسفی با قدمت یک هزار ساله قرار دارد و یکی از مهمترین شارحان حکمت متعالیه ملاصدراست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


استاد فلسفه دانشگاه تهران گفت: حکیم سبزواری علاوه بر اینکه فیلسوف و شارح است نظرات ابتکاری و ابداعی خوبی دارد.
وی ادامه داد: حکیم سبزواری حکمت پیچیده متعالیه را به نظم درآورده که کار دشواری است و شرح منظومه وی به منزله کتاب درسی در دانشگاهها و حوزه علیمه بحث و تدریس می شود.
دکتر علیزمانی با اشاره به ذوق شعری این حکیم فرزانه گفت: وی دیوان پرشور و پردردی دارد و از قالب های شعری غزل، ترجیع بند و رباعیات سروده هایی داشته و شرحی بر مثنوی نیز نوشته است.
وی افزود: حکیم سبزواری راه رسیدن به معنا را پیوند دل و عقل می دانست که خود به آن رسیده بود.
استاد فلسفه دانشگاه تهران اظهار داشت: حکیم سبزواری انسانی پاک، زلال و معلم فلسفه و فردی فلاحت پیشه و کشاورز بود لذا از نظر اقتصادی وابسته نبوده است.
مراسم بزرگداشت حکیم حاج ملا هادی سبزواری روزهای هشتم و نهم اسفند ماه در دانشگاه حکیم سبزواری این شهر در 230 کیلومتری غرب مشهد برگزار می شود.
8145/7495 / 6053
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 استعفای ظریف دانشگاه تهران فلسفه کتاب درسی مشهد معلم 40 سالگی انقلاب بودجه 98 استعفای ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۱۵۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تحلیل استراتژیک مسئله حجاب و عفاف برای مقابله با بدحجابی/استاد قانون‌گریز راه به‌جایی نمی‌برد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین نشست هم‌اندیشی مسئولان و مدیران حراست واحد‌ها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با حضور سعید رازقی رئیس دانشگاه اسلامی استان بوشهر و هادی دشتی معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی این دانشگاه برگزار شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر در این نشست با اشاره به کسب چند رتبه متوالی برتر کشوری توسط حراست این دانشگاه در چند سال اخیر بیان کرد: امام رضا علیه‌السلام در حدیثی می‌فرماید: «هرکس در مقابل خوبی مردم تشکر نکند، از خدای عزوجل تشکر نکرده است.»، تمجید و تعریف از عملکردی افراد و مجموعه، علاوه بر جلسات مختلف باید در حضور آن شخص و مجموعه باشد تا ضمن تشویق روحی موجب رضایتمندی و بهبود بیشتر عملکرد شود.

سعید رازقی با تأکید بر اینکه علاوه بر استان بوشهر، سازمان مرکزی از عملکرد حراست استان بوشهر رضایت‌مندی کامل دارد، افزود: این مهم به‌دلیل عدم بروز کوچک‌ترین تنش، حادثه و چالش در استان بوشهر و میزبانی از چندین برنامه مهم و بزرگ کشوری با بهترین هماهنگی و میزبانی و بدون مشکل بوده است.

وی با تأکید بر اینکه میان مدیران و مسئولان حراست دانشگاه آزاد اسلامی با رئیس دانشگاه، اخوت و همبستگی مطلوبی وجود دارد، افزود: این موضوع موجب شده تا امور با دقت و سرعت بهتری پیش برده شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر تبیین کرد: فعالیت‌های حراست و حفاظت فیزیکی در همه زمان‌ها همواره خاص و ویژه بوده است، اما اقدامات این مجموعه مهم، در برخی زمان‌ها مشهودتر و ضروری‌تر نمود پیدا کرده است، به‌عنوان مثال در فتنه‌های سنوات گذشته در دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر هیچ‌گونه تنش و ناهنجاری ایجاد نشد.

رازقی با بیان اینکه یکی از اولویت‌های کنونی جامعه موضوع حجاب و عفاف است، توضیح داد: موضوعات فرهنگی در حقیقت عرف جامعه است، اما چیزی که باید به آن توجه کرد اینکه گا‌هی مرکزیت مسائل فرهنگی نادیده گرفته می‌شود.

وی تبیین کرد: اتفاقات، چالش‌ها و تغییرات در حوزه فرهنگی خیلی ملموس و قابل لمس نیست؛ اما در بلندمدت بر همه حوزه‌ها اثرگذار خواهد بود، در حقیقت می‌توان با این نمونه مطلب چنین توضیح داد که حوزه فرهنگی مانند درختی در آب قرار داشته، همگان قسمت بیرون زده از آب را می‌بینند؛ اما بخش اصلی این درخت، همان ریشه‌ای بوده که در زیر آب نهفته شده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با بیان اینکه برای اخذ نتایج سودمند فرهنگی باید در جایی که دیده نمی‌شود، سرمایه‌گذاری کرد، افزود: نسل گذشته، نسل فضای حقیقی و نسل امروز، نسل فضای مجازی است که ورود نسل قدیم به این فضا، تعارض ایجاد کرده و اگر این تعارض مدیریت نشود، به مرور، زاویه و از هم گسیختگی آن بیشتر خواهد شد.

رازقی با تأکید بر اینکه باید با تحلیل دقیق استراتژیک نسبت به مسئله فرهنگ و حجاب و عفاف واکنش نشان داد، خاطرنشان کرد: فضای مجازی یکی از بستر‌های مهمی است که به تناسب سودمندی، ضربات مهلکی را به جامعه وارد کرده و نیازمند اصلاحات بی‌شماری در کشور است؛ چراکه مسیر جامعه را به سمت انحرافات پیش برده است.

وی با تأکید بر اینکه، ریشه فرهنگ در عرف است، یادآور شد: متأسفانه جامعه در مسائل فرهنگی به سمت ضد عرف در حال طی مسیر است که این عادی‌سازی، به‌کُندی و به‌عنوان جنگ نرم در حال وقوع است که باید با برنامه‌های جذاب مانع این روند شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با بیان اینکه استاد قانون‌گریز در دانشگاه آزاد اسلامی جایی نخواهد داشت بر لزوم نظارت بیشتر تأکید و خاطرنشان کرد: استادان برای دانشجویان، الگو و نماد هستند و بدون تردید تأثیر کلام، لحن گفتار، پوشش، رفتار و اعمال استادان تا سالیان سال بر روح و روان دانشجویان اثرگذار باقی خواهد ماند.

رازقی تشریح کرد: تجربه نشان داده که اثرگذاری ساعت‌ها کار فرهنگی به اندازه یک ساعت از زمانی که استاد به بیان نکات تربیتی در کلاس اختصاص می‌دهد، نیست و اگر امروز جامعه و نسل جوان دچار آسیب شود، قطعاً آینده تک‌تک ما با مخاطرات مواجه خواهد شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عملیات شجاعانه نیروی مردمی سپاه علیه رژیم جعلی و کودک‌کُش صهیونیستی عنوان کرد: این عملیات علاوه بر شکستن هیمنه پوشالی رژیم صهیونیستی و متحدانش، بازتاب خبری آن برکات بسیاری برای کشور همراه داشت که موجب غرور و مباهات است و خرسندیم از اینکه این «وعده صادق» محقق شد و می‌طلبد وجهه‌های مهم آن برای نسل جوان بازگو شده تا ضمن امیدآفرینی، مسیری مدخلی برای اعتلا و اقتدار بیش از پیش اسلام، ایران و ایرانی در جهان باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لحظه دوست داشتن و دوست داشته شدن، لحظه واقعی زندگی است
  • مستند «عشق و فلسفه» در مورد زندگی «نادیا مفتونی» استاد فلسفه دانشگاه تهران
  • حکمت الله ملاصالحی مؤسس فلسفه باستان شناسی است
  • لزوم تحلیل استراتژیک مسئله حجاب و عفاف برای مقابله با بدحجابی/استاد قانون‌گریز راه به‌جایی نمی‌برد
  • علامه جعفری از شایستگی تفکر به صورت بالفعل برخوردار بود
  • مدرس دانشگاه حکیم سبزواری مربی تیم ملی دارت شد
  • عمار حکیم: جامعه جهانی رژیم صهیونیستی را وادار به اجرای آتش‌بس کند
  • سمینار «ابن سینا» در هفته فرهنگی اصفهان
  • موضع‌گیری جدید عمار حکیم درباره غزه
  • روایت عشق و فلسفه؛ پرتره نادیا مفتونی استاد فلسفه دانشگاه تهران