Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از خوزستان، تغییر دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی که مقام ریاست شورای توسعه فرهنگ قرآنی را نیز براساس قانون برعهده خواهد داشت، منجر شده تا این فکر ایجاد شود که آیا برنامه‌ای برای ساماندهی شورایهای قرآن استانی وجود دارد یا خیر؟

مطابق آیین‌نامه شورای توسعه فرهنگ قرآنی، دبیر این شورا برای مدت سه سال از میان صاحب‌نظران برجسته امور قرآنی کشور توسط دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی (رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی) انتخاب و منصوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیوه نامنظم تشکیل جلسات شورای قرآن خوزستان

بنابر گزارشی که در تاریخ 7 بهمن 96 بر خروجی ایکنا خوزستان قرار گرفت روند برگزاری شورای قرآن استان خوزستان بررسی شد که در نتیجه آن شیوه نامنظم برگزاری این شورا و همچنین بی‌حاصل بودن این جلسات مبرهن و واضح بود.

با توجه به جایگاه شورای قرآن در تصمیم‌گیری سیاست‌های قرآنی و توزیع بودجه برای برنامه‌ها برگزاری نشست‌های منظم و مدون و نتیجه‌بخش مهم است اما استان خوزستان از این نعمت محروم بوده و هست. آخرین جلسه شورای قرآن استان خوزستان به تاریخ 28 مردادماه سال جاری بازمی‌گردد که آن جلسه هم نتایج قابل توجهی به دنبال نداشت. بنابراین می‌طلبد ریاست جدید شورای توسعه فرهنگ قرآنی نگاهی عمیق و نتیجه بخش به وضعیت شورای قرآن در استان‌ها داشته باشد. خوزستان در حوزه فعالیت‌های قرآنی نهادهای دولتی رتبه 30 از 31 استان را به دست آورده و این یعنی فاجعه برای استانی که استعداد و ظرفیت بسیار بالایی دارد.

سالهاست که قرار است در شورای قرآن استان طرح جامع فعالیت‌های قرآنی تدوین شود و به تصویب برسد که هر جلسه شورای قرآن از آماده بودن این طرح خبر داده می‌شود اما همچنان بی حاصل جلسه تمام می‌شود.

عدم ارائه برنامه‌ها و فعالیت‌های قرآنی از سوی شورای قرآن استان به مرکز باعث عدم اختصاص بودجه به فعالیت‌های قرآنی می‌شود

عدم ارائه برنامه‌ها و فعالیت‌های قرآنی از سوی شورای قرآن استان به مرکز باعث عدم اختصاص بودجه به فعالیت‌های قرآنی می‌شود براین اساس باید فکری به حال این وضعیت بشود. از شورای قرآن استان خوزستان و نظم در برگزاری و همچنین تصمیم‌گیری و خروجی آن خبری نیست شاید ریاست جدید شورای توسعه بتواند کاری کند و گره‌گشای این ماجرای چندین ساله باشد.

در حال حاضر شورای فرهنگ عمومی استان خوزستان چند مدتی است که با حضور اعضای آن و بدون حضور رسانه‌ها برگزار می‌شود که در پایان آن اگر صلاحدید اینگونه ایجاب کند بخشی از موارد مطرح شده رسانه‌ای می‌شوند‎؛ اگرچه در همان اخباری که جسته و گریخته از شورای فرهنگ عمومی رسانه‌ای می‌شود از فعالیت‌ها و برنامه‌های قرآنی خبری نیست و البته با پیگیری‌های خبرنگار ایکنا از طریق اعضای حاضر در جلسه هم مشخص شده که در آن بخش رسانه‌ای نشده هم مطلب و صحبتی از فعالیت‌های قرآنی نمی‌شود. 

آنچه که همواره از سوی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان درباره برگزاری جلسات شورای قرآن خوزستان بیان می‌شود‏، هماهنگی این اداره‌کل به عنوان دبیر شورا با نماینده ولی فقیه در استان و استاندار است. 

در روند برگزاری جلسات شورا آنچه که به چشم می‌آید عدم حضور همه اعضا در جلسات است تا آنجا که غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان در جلسه شورای قرآن در تاریخ 8 آبان سال 95 گفت: «انتظار می‌رود در همه جلسات به ویژه جلسات مربوط به گسترش فرهنگ قرآنی همه اعضا با طیب خاطر و اشتیاق حضور پیدا کنند.» 

همچنین حجت‌الاسلام بلک مدیرکل تبلیغات اسلامی خوزستان هم با تصریح به اینكه ما متأسفانه فاقد یک طرح جامع قرآنی در استان هستیم، اظهار كرد: مشکل ما در فعالیت‌های قرآنی چشم‌انداز نیست؛ چشم‌اندازها برای آن است که ما را از اهداف کلان آگاه کند اما ما را به برنامه نمی‌رسانند.

همه این اظهارنظرها از این موضوع حکایت دارد که جلسات شورای قرآن استان خوزستان که حال نامش به «شورای گسترش فعالیت‌های قرآنی استان خوزستان» تغییر یافته بی‌ثمر و بی‌نتیجه تشکیل شدند و به پایان رسیدند. 

به نظر می‌رسد با شرایط موجود و عدم برگزاری جلسات «شورای قرآن» یا «شورای گسترش فعالیت‌های قرآنی استان خوزستان» یا با هر نام و عنوان دیگری باید یا فکری برای تقویت آن شود و یا اینکه عدم برگزاری همیشگی آن اطلاع‌رسانی عمومی شود. 

انتهای پیام 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا خوزستان فعالیت های قرآنی شورای قرآن شورای توسعه فرهنگ قرآنی شورای فرهنگ عمومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۵۶۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد

شهرام دبیری، رئیس شورای عالی استان‌ها امروز در نشست مشترک با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور، گفت: برگزاری این جلسه گام بلندی در جهت ارتقای تعاملات شورا‌ها و سازمان محیط زیست است.

وی افزود: دنیا در حال توسعه است که اگر جوانب محیط زیستی در توسعه لحاظ نشود، ممکن است خطراتی برای انسان و نسل آینده داشته باشد. از این رو، توسعه پایدار باید مدنظر باشد. ضمن تلاش برای رفع نیاز‌های جامعه، مراقب باشیم محیط زیست به خطر نیفتد و ضرری به نسل‌های آینده نرسد.

رئیس شورای عالی استان‌ها بیان کرد: امروزه تعریف باسواد نسبت به چند سال گذشته تغییر کرده است، زمانی فردی خواندن و نوشتن بلد بود باسواد بود، اما امروزه اینطور نیست. چند سال پیش در تعریف سواد ١٢ مهارت تعریف شده بود که یکی از مهمترین آنها محیط‌زیست است چند سال بعد پا را فراتر گذاشتند و بحث عملیاتی شدن به تعریف باسواد اضافه شد یعنی هر کسی باید از آموخته‌های خود استفاده کرده تا تغییری ایجاد کند حالا آیا سیستم آموزشی ما با این تعریف همخوانی دارد؟

دبیری تأکید کرد: مجموعه شورا‌های کشور و شورای عالی استان‌ها با بیش از ۱۲۶ هزار عضو، ظرفیت بالایی برای تعامل با سازمان محیط زیست دارد. شوراها، نارسایی‌های جامعه را شناسایی می‌کنند و در ارتباط مستقیم با مردم هستند.

وی اضافه کرد: باید تغییرات اساسی اتفاق بیفتد به ویژه در زمینه محیط زیست، باید مسایل محیط زیستی از کودکی آموزش داده شود، چون در سن بزرگسالی تاثیری ندارد. فرهنگ سازی باید در رفتار نمود پیدا کند تا تاثیرگذار باشد. آموزش و پرورش، شورا‌ها و سازمان محیط زیست می‌توانند قدم‌های خوبی برای آموزش، فرهنگ سازی و ترویج حفظ حراست از محیط زیست بردارند.

رئیس شورای عالی استان‌ها اظهار داشت: کار‌ها و اقدامات باید به گونه‌ای باشد که مردم آن را لمس کنند، مثلاً در زمینه مصرف کیسه‌های پلاستیکی باید فرهنگ سازی و کار‌های اجرایی صورت گیرد، در بسیاری از کشور‌ها مردم باید برای کیسه‌های پلاستیکی پول بدهند، چون هدفشان کاهش مصرف پلاستیک است در کشور ما هم باید همین گونه باشد.

دبیری خاطرنشان کرد: ایران در زمینه انرژی‌های پاک ظرفیت خوبی دارد و می‌توان با برنامه‌ریزی از خورشید و باد و دریا برای تولید انرژی پاک استفاده کرد.

وی در مورد صنایع آلاینده، بیان کرد: گاهی یک صنعت آلاینده دیر شناسایی می‌شود که در این مدت خسارات زیادی به محیط زیست آن منطقه وارد می‌شود، شهرداری‌ها باید از عوارض آلایندگی برای بهبود وضعیت استفاده کنند.

دبیری درباره تعداد خودرو‌ها و آلایندگی آنها نیز، گفت: در برخی شهر‌ها تعداد خودرو‌ها نسبت به ظرفیت آن بسیار بیشتر است. در این شهر‌ها باید توسعه حمل و نقل عمومی جدی گرفته شود و کیفیت نیز باید ارتقاء یابد و لازم است دولت در این زمینه یارانه توسعه کمی و کیفی حمل و نقل عمومی را افزایش دهد.

رئیس شورای عالی استان‌ها تصریح کرد: شورا طبق قانون می‌تواند لایحه و طرح به مجلس ارائه دهد، بنابراین در این زمینه هم می‌توانیم به سازمان حفاظت محیط‌زیست کمک کنیم و از این ظرفیت در راستای مسائل محیط زیستی استفاده کنیم، همچنین می‌توانیم از شرکت‌های دانش‌بنیان کمک بگیریم.

وی درباره اهمیت ملموس بودن اقدامات گفت: دریاچه ارومیه یکی از مطالبات مردم است که می‌خواهند بدانند چه اقداماتی در آنجا انجام شده است بنابراین مسئولان سازمان محیط‌زیست باید در این زمینه اطلاع رسانی کنند تا مردم در جریان امور قرار گیرند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • تفاهم نامه میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی منعقد شد
  • قانون عفاف و حجاب قانونی و شرعی است که باید همه به آن پایبند باشند
  • دولت یارانه حمل‌ و نقل عمومی را افزایش دهد
  • ضرورت توسعه حمل و نقل عمومی برای کاهش آلایندگی
  • دولت یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد
  • تربیت میلیونی حافظان قرآن کریم باید به یک مطالبه عمومی و گفتمان تبدیل شود
  • تصویر ایران در جهان اسلام درباره اهتمام به قرآن اصلاح شد
  • جهانی شدن تنها از طریق قرآن ممکن خواهد بود
  • انس عمومی با ادبیات کهن پارسی؛ یکی از مسیر‌های حفظ حافظه‌ی فرهنگی جامعه
  • اعلام راهبردهای مدیریت حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان در سال جدید