Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@22:38:56 GMT

بیانیه رهبری؛ ستاره قطبی حرکت فناورانه کشور است

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۵۶۴۹۴

بیانیه رهبری؛ ستاره قطبی حرکت فناورانه کشور است

تهران- ایرنا- رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به بیانیه رهبر با عنوان «گام دوم انقلاب» برای دهه پنجم پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، این بیانیه راهبردی را ستاره قطبی حرکت کشور به ویژه در مسیر حرکت فناورانه و نوآورانه دانست.

«اسماعیل قادری‌فر» روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگارعلمی ایرنا درخصوص بیانات رهبرمعظم انقلاب درحوزه علم و فناوری افزود: بیانیه‌ای که تحت عنوان گام دوم انقلاب برای دهه پنجم و در چهل و یکمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی توسط رهبر معظم صادر شده است یکی از حکیمانه‌ترین تعابیریست که در طول زعامت ایشان و مشتمل بر یک نگاه بلند مدت در آنچه به عنوان روند انقلاب اسلامی در چهل سال افتخارآفرینی و اقتدارآفرینی در همه عرصه‌ها از اقتصاد و علم و فناوری، استکبارستیزی و خودکفایی و شاخه‌های مختلف ناشی از انقلاب شکوهمند اسلامی، برای ملت ایران حاصل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان کرد: در حقیقت رهبری با یک تصویر جامع از واژه «ما می‌توانیم» در همه عرصه‌ها وضعیت سال‌های پس از انقلاب را به درستی تبیین کردند و با یک نگاه و افق آینده‌نگرانه و بلند مدت که ناشی از روح رهبران بلند آسمانی و ملکوتی است یک چارچوب محکمی را برای آینده پر افتخار جمهوری اسلامی رقم زدند.
قادری‌فر بیان کرد: خوشبختانه ما افتخار داریم در این بیانیه راهبردی به عنوان ستاره قطبی حرکت کشور به سمت آرمان‌های انقلاب اسلامی یکی از اساسی‌ترین، محکم‌ترین و اولین گامی که ترسیم فرمودند پرداختن به علم و پژوهش فناوری و نوآوری به عنوان شاه‌بیت پیشرفت کشور بوده است، طبیعتا این نگاه و تدابیر ایشان مخصوصا در دو دهه اخیر برای جنبش نرم‌افزاری و روند تولید علم در کشور وظیفه عالمان، نخبگان و فناوران جامعه، محققان و اندیشمندان دانشگاهی را برای پراختن به این مقوله مهم مضاعف می‌کند.
وی گفت: از یک طرف افتخار داریم که در نگاه تیزبین و هوشمند رهبر معظم انقلاب، موضوع علم و فناوری به عنوان یکی از شاخصه‌های جدی پرداخته شده و از طرف دیگر احساس تکلیف و وظیفه می‌کنیم که نگاه به علم نافع و در چارچوب سیاست‌های اقتصاد مقاومتی باز هم و بیشتر از گذشته به موضوع مهم تحقق اقتصاد دانش‌بنیان به عنوان پیشران موتور محرک این حرکت انقلابی بپردازیم.
رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: طبیعتا برای برداشتن این گام بلند نیاز به برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و دراز مدت داریم؛ در کوتاه‌مدت برنامه محوری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری و جامعه نخبگانی کشور همان بحث حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه مفهومی با عنوان زیست‌بوم نوآوری و فناوری در کشور است که از طریق شتاب‌بخشی به جریان کارهای نوپا و استارتاپ‌ها از یک طرف و از طرف دیگر با تعمیق و توسعه فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان به دنبال این مقوله هستیم.
وی گفت: افتخار داریم در چهل و یکمین سال انقلاب ایران تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان احراز صلاحیت شده از مرز 4 هزار و 200 شرکت گذشته و بیش از 6 هزار و 200 استارتاپ توانمند در حوزه‌های گوناگون در حوزه کسب و کارهای نو در حال فعالیت هستند، در همین شرایط متلاطم اقتصادی چه ناشی از فشارهای استکبار جهانی و تحریم‌ها و چه سوء مدیریت‌ها در بخش اقتصادی خوشبختانه شرکت‌های دانش‌بنیان خوش درخشیدند و رکورد بیش از 60 هزار میلیارد تومان فروش را تجربه کردند.
وی یادآور شد: همه اینها موید این هست که دهه پنجم انقلاب، دهه شکوفایی و رونق اقتصاد دانش‌بنیان و کسب‌وکارهای نو هست، در معاونت علمی ریاست جمهوری برنامه‌ریزی خواهیم کرد و در برنامه‌هایی که داریم حتما این ظرفیت‌ها را شکوفا و بالقوه کنیم و اساسی‌ترین برنامه‌ای که معاونت ذیل زیست‌بوم نوآوری کشور و شکوفایی کسب‌وکارهای استارتاپی داریم که مفهوم نوآوری در شهر و مفهوم رسوخ نوآوری در صنایع مونتاژ کشور و استفاده از ظرفیت منطقه‌ای و پتانسیل‌هایی که در جای جای کشور وجود دارد را به خدمت بگیریم و بتوانیم نسل جدید استارتاپ‌های حوزه صنعتی و تکنولوژی را به خدمت بگیریم.
وی گفت: معاونت علمی و فناوری در راستای تحقق تدابیر رهبری برای بازارسازی و از همه مهم‌تر توسعه سیاست راهبردی کارآفرینی فناورانه، برنامه کلیدی دارد و در این مسیر، دست همه نهادهای دولتی و حاکمیتی کشور را به گرمی برای همراهی و حمایت و همکاری می‌فشارد.
قادری‌فر تصریح کرد: از سوی دیگر، معاونت علمی ریاست جمهوری به عنوان تسهیلگر و حامی جریان اقتصاد دانش‌بنیان و اکوسیستم استارتاپی، خود را موظف می‌داند که سیاست‌های لازم را برای افزودن چتر حمایتی برای آنها فراهم کند که بتوانیم ظرفیت‌های بیشتری را در سال‌های آتی در اقتصاد دانش‌بنیان شکوفا کنیم.
علمی ** 9340** 1055

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي گام دوم انقلاب دانش بنيان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۵۶۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه صنعت ماشین‌سازی تاسیس می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، آیین امضای توافق‌نامه همکاری بین معاونت علمی و دانشگاه علمی و کاربردی این گروه صنعتی تولید کننده نان در راستای تأسیس دانشگاه صنعت ماشین سازی با حضور جواد مشایخ، معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی، سید محمدمهدی هادوی، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی و مهدی خان‌محمدی، رئیس هیئت مدیره این گروه صنعتی تولید کننده نان برگزار شد.

مشایخ در آیین امضای این توافق‌نامه با اشاره به حمایت جدی از توسعه بازار و اقتصاد دانش‌بنیان در صنایع مختلف عنوان کرد: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، مأمن بخش خصوصی علاقمند به فناوری و نوآوری در تمامی حوزه‌ها است و از توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و رسوخ فناوری در حوزه‌های مختلف از تجهیزات پزشکی پیشرفته گرفته تا حوزه کشاورزی و غذا حمایت می‌کند.

وی با اشاره به اقدامات ارزشمند ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی برای ورود فناوری و نوآوری به این حوزه عنوان کرد: این همکاری با این گروه صنعتی که در زمینه ماشین‌آلات فعالیت‌هایی داشته و مسیر تربیت نیروی انسانی را نیز پیموده است، قطعاً می تواند زمینه‌ساز اقدامات و دستاوردهای ارزنده‌ای در حوزه ماشین‌سازی شود.

مشایخ یکی از ارکان مهم برای صاحب فناوری شدن در هر حوزه را تسلط بر صنعت ماشین سازی آن حوزه دانست و افزود: در سالیان گذشته، از این مهم غفلت شده و صرفاً وارد کننده ماشین آلات و سخت افزار برای پاسخ گویی به نیازهایمان بودیم. این نقیصه در دوران تحریم ‌ها اثر خود را نشان داد و اگرچه صاحب کارخانه بودیم اما پشتیبانی و توسعه در گروی پشتیبانی سازندگان تجهیزات بود. با توسعه فناوری توسط شرکت‌های دانش‌بنیان و رونق زیست‌بوم اقتصاد دانش‌بنیان در کشور، گام‌های اساسی توسط شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه توسعه فناوری ماشین آلات صنعتی برداشته شده و امروز، کشورهای مخاطب محصولات دانش‌بنیان ایران‌، درخواست فناوری و خط تولید محصولات دانش‌بنیان را نیز دارند و این موضوع، نشان‌دهنده آگاهی کشورها از اهمیت برخورداری از فناوری و تکمیل زنجیره ارزش صنعت در کشورشان می‌باشد.

معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی تصریح کرد: در سال‌های اخیر به قدر مقدورات خود به این موضوع توجه داشته‌ایم و برنامه هایی همچون لیزینگ تجهیزات و ماشین آلات صنعتی آغاز شده است. البته باید دیگر دستگاه ها نیز به این موضوع توجه داشته باشند و تلاش های معاونت علمی به تنهایی کافی نیست.

وی با تاکید بر این که اگر می خواهیم در توسعه اقتصاد دانش بنیان موفق باشیم، باید حوزه های جا افتاده و معمول همچون آب و غذا و کشاورزی را فراموش نکنیم، افزود: موضوع امنیت غذایی برای همه کشورها امری راهبردی است و در کشور ما توسط وزارتخانه های مختلفی در حال پیگیری است. معاونت علمی نیز وظیفه خود می داند با حمایت از شرکت های شاخص و ‌توانمندی که در این حوزه دستاوردهای خوبی داشته اند، تلقی از اقتصاد دانش بنیان را گسترده کند.

هادوی، دبیر ستاد توسعه فناوری ماشین‌سازی معاونت علمی نیز در این نشست با بیان این‌که یکی از ضرورت های توسعه فناوری ماشین‌سازی، مهارت افزایی نیروی انسانی است، عنوان کرد: بدون توجه به این امر مهم، نمی توانیم شاهد جهش قابل توجه در صنایع باشیم.

وی با بیان این‌که یکی از مباحث مطرح در دنیا، ارتباط صنعت و دانشگاه است، ادامه داد: وجود نیروی انسانی دانش آموخته و زبده، لازمه توسعه ماشین آلات صنعتی است و معاونت علمی نیز توجهی ویژه به این موضوع دارد. گروه صنعتی نان سحر در زنجیره ارزش نان، ضمن آن‌که محصول نهایی را تولید می‌کند، در ساخت ماشین آلات صنعتی نیز توانمند است که نتیجه این توانمندی، کیفیت محصول نهایی و ماشین آلات تولیدی کارآمد است. بر همین اساس، قرار است در این توافق‌نامه، تجربه این گروه صنعتی در ماشین سازی را با شکل تازه‌ای در حوزه توسعه ماشین آلات و تربیت نیروی انسانی و با همکاری معاونت علمی در قالب یک مدل جامع دنبال کنیم.

کد خبر 6086493 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • هموارسازی مسیر تعامل و آشنایی اجتماع نخبگان با توانمندی‌های فناورانه و نوآورانه کشور
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی
  • موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری
  • ۷۰۰ غول دانش بنیان در قلب ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • نقش آفرینی مراکز نوآوری در حفظ و ترویج قانون جهش تولید دانش‌بنیان
  • نقش‌آفرینی مراکز نوآوری در حفظ قانون جهش دانش‌بنیان
  • مراکز نوآوری برای هم‌افزایی در ایجاد «مراکز هم‌آفرینی» حمایت می‌شوند
  • دانشگاه صنعت ماشین‌سازی تاسیس می‌شود