Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سابق سازمان هواشناسی با تشریح عملکرد پنج ساله خود گفت: در سال ۱۳۹۲ متوجه شدیم که پژوهشکده اقلیم‌شناسی مشهد به لوکیشن فیلم و سریال تبدیل شده است اما در حال حاضر این پژوهشکده دارای رتبه (گرید) B است.

به گزارش ایسنا مراسم تکریم داود پرهیزکار- رئیس سازمان هواشناسی - و  معارفه سحر تاجبخش - رئیس جدید سازمان هواشناسی- امروز(۱۲ اسفند) با حضور وزیر راه و شهرسازی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرهیزکار در این مراسم با اشاره به اقدامات صورت گرفته در سازمان هواشناسی طی ۱۵ سال گذشته گفت: با وجود رشد ۵۰ درصدی اعتبارات عمرانی طی پنج سال گذشته به دلیل نوسانات ارزی نتوانستیم توسعه مورد نظر خود را محقق کنیم که برنامه مربوط به آن در سال ۹۳ تنظیم شده بود.

وی با تاکید بر اینکه در ۵ سال گذشته روی تقویت نیروی کارشناسی و سرمایه انسانی تمرکز کرده بودیم،اظهارکرد: تاکنون یک میلیون نفر ساعت دوره آموزشی برای پرسنل سازمان هواشناسی به منظور ظرفیت‌سازی در مجموعه کارشناسی برگزار شده است.

پرهیزکار با اشاره به تقویت مرکز آموزش منطقه‌ای سازمان هواشناسی معروف به RTC گفت: در سال ۱۳۹۲ که من فعالیت خود را در سازمان هواشناسی شروع کردم، مرکز آموزش منطقه‌ای در حال لغو امتیاز بود اما خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته بر اساس تحلیل کارشناسان سازمان هواشناسی جهانی این مرکز به وضعیت نرمال رسیده است هرچند که تا رسیدن به وضعیت مطلوب مشابه کشورهای توسعه یافته مثل ژاپن و چین فاصله بسیار داریم اما در حال حاضر از امتیاز خوبی برخوردار است.

رئیس سابق سازمان هواشناسی با بیان اینکه مرکز ملی خشکسالی در سال ۱۳۹۲ به طور کامل تعطیل شده بود، گفت: ساختمان این مرکز را تحویل گرفتیم و آن را احیا کردیم. خوشبختانه در شرایط حاضر مرکز ملی خشکسالی همه رقبای خود را کنار زده است و محصولات آن در مراکز و شوراهای تصمیم‌گیری مورد استفاده قرار می گیرد. برای مثال در شورای عالی آب کارگروه مبارزه با کم آبی و هیئت دولت از داده‌های مرکز ملی خشکسالی استفاده می شود البته تلاش کردیم مرکز ملی خشکسالی به  مرکز منطقه‌ای تبدیل شود تا جنوب شرق آسیا را پوشش دهد.

پرهیزکار اضافه کرد: پژوهشگاه آب و علوم جوی به مرحله نهایی رسیده و در حال راه اندازی است.

وی در ادامه با اشاره به راه اندازی مرکز ملی گرد و غبار اظهارکرد: دو سال از عمر این مرکز می گذرد و خوشبختانه تاکنون توانسته داده‌ها و اطلاعات خوبی تولید کند. تلاش کردیم با همکاری سازمان هواشناسی جهانی این مرکز را به مرکز منطقه جنوب غرب آسیا تبدیل کنیم.

رئیس سابق سازمان هواشناسی با اشاره به راه‌اندازی و معرفی سامانه تهک معروف به سامانه «توسعه هواشناسی کاربردی» گفت: همه تلاش ما طی پنج سال گذشته این بود که تولیدات و محصولات مان را به کاربر نهایی برسانیم. بر اساس برآوردها در سال آبی ۹۷ -۹۶ در ۲۱ استان کشور سامانه «تهک» بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان ارزش افزوده داشته است. این در حالی است که بودجه کل سازمان هواشناسی اعم از عمرانی و جاری ستاد کل و ۲۱ استان حدود ۲۰۰ میلیارد تومان است.

پرهیزکار با بیان اینکه طی ۱۵ سال گذشته سعی کردیم اطلاعات را از مسیرهای مختلف در اختیار کاربران نهایی قرار دهیم،اظهارکرد: سایت سازمان هواشناسی در بین سایت‌های وزارت راه از اولین‌ها به حساب می‌آید همچنین در روزهای سرد سال سایت سازمان هواشناسی جزو ۱۰ سایت اول دولت است. بر اساس بررسی‌ها در سال ۹۲ سایت سازمان هواشناسی حدود ۱۰ میلیون بازدیدکننده در سال داشت اما امسال به بیش از ۱۰۰ میلیون بازدیدکننده رسیده است این در حالیست که سازمان هواشناسی در حوزه اطلاع‌رسانی رقبای بسیار زیادی دارد.

رئیس سابق سازمان هواشناسی همچنین در ادامه با بیان اینکه در سال ۱۳۹۲ مجله «نیوار» لغو امتیاز شده بود، گفت: بر اساس ارزیابی‌های سال ۹۴ این مجله گرید B دارد و اگر امسال جایگاه این مجله بررسی شود متوجه می شویم که گرید آن به سطح A رسیده است.

وی با اشاره به افزایش بودجه‌های سازمان هواشناسی طی ۵ سال گذشته گفت: در سال ۹۲ اعتبارات سازمان هواشناسی ۱۲ میلیارد تومان بود اما در پنج سال گذشته با تلاش پیوسته به حدود ۵۰ میلیارد تومان رسیده است یعنی بودجه سازمان هواشناسی چهار برابر شده است افزون بر این در سال ۹۲ درآمد سازمان هواشناسی ۵۰۰ میلیون تومان پیش‌بینی شده بود که تنها بخشی از آن محقق شد اما در سال ۹۷ درآمد سازمان هواشناسی به ۱۵ میلیارد تومان رسید که افزایش ۳۰ برابری را نشان می‌دهد.

پرهیزکار در ادامه با اشاره به سابقه ۳۰ ساله فعالیت در سازمان هواشناسی اظهارکرد: اولین حکم مرا در سازمان هواشناسی در تاریخ ۱۰ اسفند ماه سال ۶۷ دریافت کردم. آخرین حکم من نیز مربوط به ۱۰ اسفند ماه سال ۹۷ است.

رئیس سابق سازمان هواشناسی در پایان از دکتر نوریان و آخوندی - وزیر سابق راه و شهرسازی - قدردانی کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سازمان هواشناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۶۶۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار گزارش سازمان جهانی هواشناسی دریاره وضعیت اقلیمی آسیا با مشارکت پژوهشگاه هواشناسی

رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور از تهیه و انتشار گزارش سازمان جهانی هواشناسی (WMO) در خصوص وضعیت اقلیمی آسیا در سال ۲۰۲۳ میلادی با مشارکت اعضاء هیات علمی این پژوهشگاه خبر داد.

به گزارش ایسنا، مهدی رهنما رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور از تهیه و انتشار گزارش سازمان جهانی هواشناسی (WMO) در خصوص وضعیت اقلیمی آسیا در سال ۲۰۲۳ میلادی با مشارکت اعضاء هیات علمی و پژوهشگران پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، خدمات ملی هواشناسی ـ آبشناسی موسوم به NMHSs، چندین موسسه تحقیقاتی، تعدادی از آژانس های وابسته به سازمان ملل متحد و سازمان های بین المللی و منطقه ای خبر داد.

وی ادامه داد: در تهیه این گزارش نمایندگانی از کشورهای عضو سازمان جهانی هواشناسی از جمله جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، بحرین، هنگ کنگ، چین، هند، عراق، ژاپن، قزاقستان، میانمار، ماکائو، مغولستان، نپال، عمان، پاکستان، قطر، جمهوری کره، روسیه، عربستان سعودی، سریلانکا، امارات متحده عربی، ویتنام و ازبکستان همکاری داشتند.

رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور درخصوص محورهای اصلی این گزارش افزود: این گزارش به بررسی وضعیت اقلیمی منطقه در سال ۲۰۲۳ از منظر پارامترهایی همچون دما، بارش، دمای سطح دریا، سطح آب دریاها و واداشتهای اصلی اقلیمی می‌پردازد. رخدادهای فرین نظیر چرخندهای گرمسیری، بارش های سنگین و سیل، خشکسالی، امواج گرمایی و آتش سوزی جنگل ها، امواج گرمایی دریایی و سایر رخدادهای فرین از دیگر موضوعات مورد بررسی می باشد.

رهنما گفت: اثرات و مخاطرات مرتبط با آب و هوا همچون مرگ و میر و جمعیت آسیب دیده، وضعیت سامانه های هشدار بهنگام در آسیا، هشدار بهنگام و اقدام پیش بینی کننده در آسیا و چالشها و فرصت ها از دیگر موضوعاتی است که در این گزارش بر آن تاکید شده است.

رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور ادامه داد: براساس این گزارش در سال ۲۰۲۳ میانگین دمای آسیا نود و یک صدم درجه سلسیوس بالاتر از دوره مرجع ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۰ بوده است که دومین بالاترین دمای ثبت شده محسوب می شود. همچنین بسیاری از مناطق آسیا در سال ۲۰۲۳ رخداد گرمای فرین را تجربه نمودند؛ بعنوان نمونه ژاپن گرمترین تابستان در تاریخ خود را ثبت نموده است.

وی افزود: از دیگر موارد میتوان به کاهش فزاینده توده یخچال های طبیعی کوهستان های مرتفع آسیا طی ۴۰ سال گذشته اشاره نمود؛ بطوریکه در سال ۲۰۲۳ شکست رکورد دماهای بالاتر و شرایط خشک تر در شرق هیمالیا و کوهستان تین شان تشدید کاهش توده یخچال ها را در پی داشت. در سال ۲۰۲۳ بیش از ۸۰ درصد مخاطرات هواشناسی-آبشناسی گزارش شده در آسیا سیل و توفان بوده است.

رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور عنوان کرد: بطور کلی در سال ۲۰۲۳، ۷۹ رخداد مخاطره آمیز آبشناسی ـ هواشناسی گزارش شده منجر به مرگ‌ و میر بیش از ۲۰۰۰ نفر و آسیب به ۹ میلیون نفر شده است.

رهنما گفت: بطور تقریبی ۸۰ درصد از اعضاء WMO در منطقه، خدمات آب و هواشناسی را با هدف حمایت از فعالیت های کاهش خطر بلایا ارائه می‌نمایند. با این حال همچنان در منطقه، شکافی بین محصولات چشم انداز اقلیمی و متناسب برای رفع نیازهای موجود بویژه در ارتباط با موضوعاتی همچون مدیریت ریسک، سازگاری، کاهش تغییرات اقلیمی و اثرات آن وجود دارد.

وی در پایان خاطرنشان نمود: علاقمندان می توانند با مراجعه به تارنمای پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور به نشانی www.rimas.ac.ir نسبت به دریافت و مطالعه این گزارش اقدام نمایند. شایان ذکر است، مهدی رهنما "رئیس و عضو هیات علمی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور"، ابراهیم فتاحی "معاون پژوهشی و فناوری و عضو هیات علمی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور" و ساویز صحت کاشانی "عضو هیات علمی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور" در نگارش این گزارش مشارکت کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری دومین کنگره بین‌المللی سالمندی سالم در تبریز
  • انتشار گزارش سازمان جهانی هواشناسی دریاره وضعیت اقلیمی آسیا با مشارکت پژوهشگاه هواشناسی
  • «دست‌های فیلمسازان ما را در پروژه‌های تاریخی بسته‌اند»
  • کنایه رئیس سازمان تأمین اجتماعی به مشاغل سخت! / جدّیت قالیباف به روایت یک عضو جبهه پایداری
  • برای خانه‌ات بجنگ!
  • رییس جدید کمیته تخصصی هواشناسی و علوم جوی آیورا منصوب شد
  • ۲۰۰ روز جنگ و نسل‌کشی در نوار غزه به روایت آمار
  • ۲۰۰ روز جنگ و نسل‌کشی در غزه به روایت آمار
  • یک قصه خیالی به روایت فراری
  • کینه صهیونیستی به روایت مصری