Web Analytics Made Easy - Statcounter

  به گزارش خبرنگار «پارسینه» به نقل از یورونیوز، هزاران تن از مردم الجزایر در روز‌های گذشته پس از آنکه عبدالعزیز بوتفلیقه، رئیس جمهوری این کشور برای پنجمین بار نامزد انتخابات ریاست جمهوری شد راهی خیابان‌های این کشور شدند.

بوتفلیقه که به ۸۲ سالگی پا می‌گذارد در بیمارستانی در ژنو سویس بستری است و مدتهاست حال جسمانی مناسبی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این در حالیست که تظاهرات در الجزایر روز جمعه اوج گرفت و پلیس ضدشورش تلاش کرد تظاهرکنندگان را با پرتاب گاز اشک‌آور متفرق کند.

با این حال معترضان اعلام کرده‌اند که می‌خواهند تظاهراتشان مسالمت‌آمیز باشد و با پلیس درگیر نشوند. برگزارکنندگان تظاهرات همچنین از مردم خواسته‌اند پس از اتمام تظاهرات آشغال‌ها را جمع‌آوری کنند.

این اعتراض‌ها در حالی اوج می‌گیرد که اقتصاد الجزایر سا‌لهاست وضعیت دشواری را سپری می‌کند.

مردم چرا اعتراض می‌کنند؟
حزب حاکم الجزایر یعنی «جبههٔ آزادی ملی» یک ماه پیش و همزمان با راهپیمایی ۲ هزار شبه‌نظامی در پایتخت نامزدی مجدد بوتفلیقه را اعلام کرد.

اعلام نامزدی وی سبب شد بزرگترین تظاهرات سراسری، پس از بهار عربی در سال ۲۰۱۱، در الجزایر برپا شود. بسیاری از معترضان می‌گفتند حضور دوباره بوتفلیقه تحقیر دموکراسی و تعرض به شأن مردم الجزایر است.

برگزارکنندگان تظاهرات خواستار آن هستند که بوتفلیقه نامزدی‌اش را، به‌خصوص به خاطر شرایط جسمی و ناتوانی‌اش، پس بگیرد. بسیاری از جوانان معترض شعار می‌دهند «نه به دور پنجم!»، «نه به فساد!»

بسیاری از دانشجویان با تعطیل کردن کلاس‌هایشان در روز‌های گذشته به صف معترضان پیوسته‌اند؛ و شعار می‌دهند «الجزایر تغییر می‌خواهد!»

روز پنجشنبه نیز ده‌ها روزنامه‌نگار این کشور ضمن برگزاری تظاهرات در پایتخت خواستار «رسانهٔ آزاد و دموکراتیک» شده و به سیاست رسانه‌های کشور که اجازه نمی‌دهد اخبار تظاهرات مردمی پوشش داده شود اعتراض کردند.

نامزدی یک فرد ۸۲ ساله و بیمار   بوتفلیقه که از سال ۱۹۹۹ تا کنون رئیس جمهور الجزایر است، از سال ۲۰۱۳ و پس از آنکه دچار حمله قلبی شد تقریبا به طور کلی از صحنه سیاست کشور به کنار مانده است. اکنون درحالی که خبر نامزدی‌اش برای دور پنجم ریاست جمهوری اعلام شده است که خود وی قادر نیست برای اعلام آن در انظار عمومی ظاهر شود.

بسیاری از تظاهرکنندگان بر این باورند که این درخواست، فقط پوششی است برای حفظ منافع شماری از نخبگان سیاسی، نظامی و تجاری الجزایر.

با این حال نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد بسیاری از مردم الجزایر از بیم آنکه غیاب او سبب بی‌ثباتی دولت شود مایلند به بوتفلیقه رأی بدهند.

گروه نخبگان سیاسی و نظامی الجزایر موسوم به «قدرت» (Le Pouvoir) که بر سر انتخاب جایگزینی برای بوتفلیقه به توافق نرسیدند تصمیم گرفتند که او دیگر بار باید سکان هدایت کشور را در دست بگیرد.

پیش‌زمینه ناآرامی‌ها چیست؟   بسیاری باور دارند که اعتراض به نامزدی بوتفلیقه برای ریاست جمهوری، مشتی است نمونه خروار چرا که شرایط اقتصادی الجزایر بسیار سخت است.

حدود ۳۰ درصد از جوانان کشور بیکارند آن‌هم درحالی که ۵۴ درصد از کل جمعیت را جوانانِ زیر ۳۰ سال تشکیل می‌دهد.

این درحالی است که افت شدید درآمد‌های الجزایر، و داشتن ذخیره ارزی کمتر از ۸۰ میلیارد دلار، در کشوری با اقتصاد نفتی و جمعیتی بالغ بر ۴۲ میلیون نفر، بر وخامت اوضاع افزوده است.

بیش از ۲۰ سال است که بوتفلیقه و نزدیکان وی اداره الجزایر را در دست دارند و علی‌رغم انجام اصلاحات و پایان دادن به درگیری‌های داخلی به دلیل فساد بسیار بودجه کشور جوابگوی نیاز‌های اولیه آن نیست.

الجزایر تنها در فاصله سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۳ میلادی بیش یک هزار میلیارد دلار از فروش نفت عایدی داشته، اما فساد و سیاست‌های ناکارآمد اقتصادی مانع از رشد و توسعه کشور شده و امکان رقابت در بازار جهانی را از آن گرفته است.

الجزایر در رابطه با همسایگان و اروپا
الجزایر وسیع‌ترین کشور قاره آفریقا و دهمین کشور وسیع جهان به شمار می‌رود و مرزهایش از سواحل مدیترانه تا صحرای آفریقا گسترده است.

الجزایر کشوری است بسیار مهم در روابط کشور‌های شمال آفریقا که می‌تواند نقش بسیار پررنگ‌تری در سیاست این منطقه بازی کند، اما مناقشه صحرای غربی مانع این امر شده است.

الجزایر همچنین سومین صادرکننده عمده گاز طبیعی به اروپا است و نیمی از گاز مصرفی اسپانیا را تأمین می‌کند، نکته‌ای که حفظ ثبات با نامزدی مجدد بوتفلیقه را برجسته می‌کند، به ویژه که لیبی در همسایگی این کشور وضعیتی بی ثباتی دارد.

برخورداری از ثبات سیاسی و رشد اقتصادی سبب خواهد شد جوانان الجزایر کمتر درجستجوی آینده بهتر راهی اروپا شوند و این کشور بتواند نقشی موثرتر در منطقه و جهان ایفا کند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: الجزایر عبدالعزیز بوتفلیقه انتخابات الجزایر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۶۷۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان سنجش آموزش کشور از وزارت علوم جدا می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر عبدالرسول پورعباس در همایش ملی تبیین ابعاد اجرایی حفاظتی آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ گفت: سازمان سنجش آموزش کشور پس از برگزاری نوبت نخست آزمون سراسری ۱۴۰۳ (که روز‌های هفتم و هشتم اردیبهشت برگزار می‌شود)، رسماً از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جدا و به نهاد ریاست جمهوری ملحق خواهد شد.

به گفته رئیس سازمان سنجش آموزش کشور، ابلاغ جدید این سازمان با مأموریت جدید، بعد از برگزاری آزمون نوبت اول آزمون سراسری اعلام می‌شود.

دیگر خبرها

  • راهپیمایی سراسری حمایت از عملیات تنبیهی وعده صادق پس از نماز جمعه در اردبیل
  • سازمان سنجش آموزش کشور از وزارت علوم جدا می‌شود
  • شکایت مربی مشهور بعد از اخراج از تیم ملی!
  • برگزاری تظاهرات حمایت از سپاه و محکومیت رژیم صهیونیستی بعد از نماز جمعه
  • برگزاری تظاهرات تشکر از دفاع مشروع سپاه بعد از نماز جمعه
  • رونمایی از مصحف صوتی به روایت ورش از نافع در الجزایر
  • برگزاری راهپیمایی حمایت از غزه و عملیات سپاه
  • بانوی مرگ مغزی به هفت بیمار زندگی دوباره بخشید
  • امروز آخرین زمان ثبت‌نام در نوبت دوم آزمون سراسری
  • بازگشت به زندگی مرد ۷۰ ساله در نیشابور