Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-18@04:49:29 GMT

کاهش رقابت‌ها بر سر دور زدن نرخ مصوب

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۸۰۰۹۸

کاهش رقابت‌ها بر سر دور زدن نرخ مصوب

خبرگزاري آريا - اگرچه بانک مرکزي بر ضرورت حفظ سود تعيين شده از سوي بانکها تاکيد مي‌کند اما هنوزهم تنوع نرخ سود در شعب وجود دارد و برخي بانکها حتي تا 21درصد هم براي سودهاي ماه‌شمار خود پرداخت مي‌کنند.
به گزارش خبرگزاري آريا، بانک مرکزي طي ماههاي گذشته بارها و بارها بر ضرورت حفظ دستورالعمل پرداخت سود براي سپرده‌هاي بانکي تاکيد داشته و بانک‌ها را ملزم کرده است که در چارچوب‌هاي تعيين شده از سوي دستورالعمل‌هاي شوراي پول و اعتبار، نرخ سود سپرده‌هاي کوتاه مدت و بلندمدت خود در نظام بانکي را پرداخت نمايد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کنار اين البته بانک مرکزي در دستورالعمل جداگانه‌اي، پرداخت سودهاي روزشمار را متوقف کرده و اکنون فقط و فقط بايد پرداخت سود در حالت ماه‌شمار براي سپرده‌هاي کوتاه مدت پرداخت شود.
در عين حال، گواهي سپرده‌هاي ويژه که در بهمن ماه سال گذشته از سوي شعب بانکي با نرخ سود ويژه صادر شده بود، بهمن ماه امسال به سر رسيد و بانک‌ها اجازه دارند که پرداخت سودهاي 20درصدي پارسال را با 18درصد در سال جاري جايگزين کرده و پرداخت سودهاي بالاتر از 18درصد براي سپرده‌هاي يکساله مجاز نيست. به همين دليل است که برخي نگران از خروج نقدينگي ناشي از سپرده‌گذاري‌هاي سال گذشته از بانک‌ها هستند. اما اکنون برخي بانک‌ها براي اين کار چاره‌انديشي کرده و نرخ سودهاي ماه‌شمار را تا سقف 21درصد هم بالا برده‌اند. در اين ميان البته بانکي‌ها معتقدند که فارغ از جذابيتي که بازار طلا و ارز براي برخي افرادي که ريسک‌پذير هستند، دارد، اما بسياري از مردم با پس اندازهاي خرد همچنان به سپرده گذاري در بانک‌ها گرايش دارند حتي اگر سود کمتري هم دريافت کنند.
البته مديران بانکي هم بر اين باورند که سود 18درصدي براي سپرده‌ها و عقود مشارکتي مناسب است و سرمايه‌گذاري خوبي را براي مردم با توجه به اطميناني که نسبت به نظام بانکي وجود دارد، به ارمغان دارد.
کوروش پرويزيان، رئيس کانون بانک‌هاي خصوصي در گفتگو با خبرنگار مهر با بيان اينکه نرخ سود 18درصدي، گزينه مناسبي براي مردم است، گفت: واقعيت آن است که با توجه به مصوبه شوراي پول و اعتبار، نرخ عقود مشارکتي 18درصد تعيين شده است؛ در حاليکه اين نرخ بايد در شرايط عادي و طبيعي بسيار پايين‌تر باشد. اکنون نرخ سود سپرده‌اي که از سوي بانک مرکزي براي سپرده‌هاي کوتاه مدت تعيين شده، 9درصد و براي سپرده‌هاي بلندمدت 15درصد است و بنابراين نرخ 18درصدي، گزينه مناسبي براي سرمايه‌گذاري مطمئن است.
وي افزود: هم اکنون نرخ سودي که بانک‌ها به طور ميانگين پرداخت مي‌کنند، حدود 3درصد بالاتر از مصوبه شوراي پول و اعتبار است که مجوز آن نيز از سوي بانک مرکزي به نظام بانکي داده شده است. اکنون متوسط نرخ سود در شبکه بانکي براي سپرده‌هاي يکساله 15درصد و براي سپرده‌هاي کوتاه مدت 10درصد است.
پرويزيان به توزيع اوراق گواهي سپرده از سوي بانک‌ها با نرخ سود 18درصد اشاره و خاطرنشان کرد: البته ساير نرخ‌هاي سود بانکي در شعب بانک‌هاي خصوصي اين نرخ به 18نزديک تر است که البته اين نرخ در بانک‌هاي دولتي، به 15درصد ميل مي‌کند.
به گزارش مهر، وي با بيان اينکه رقابت در بين بانک‌ها براي دور زدن بخشنامه سود کمتر شده است، گفت: بانک مرکزي در اين زمينه هم از طريق خطوط و هم از طريق بازار بين بانکي، به نظام بانکي کمک کرده و با تثبيت شرايط بازار ارز، اين اميدواري وجود دارد که نرخ در دامنه معقولي قرار گيرد.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۸۰۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه موبایل جایگزین کارت‌های بانکی می شود؟ | جزئیات اجرایی شدن طرح کهربا در۶ بانک

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، مصطفی قمری‌وفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی از اجرای طرح کهربا توسط۶ بانک خبر داد و گفت: با این طرح تراکنش بانکی با برنامک‌های هوشمند تلفن همراه بدون نیاز به کارت‌های بانکی انجام می شود.

وی تأکید کرد: بانک مرکزی در راستای تنوع بخشی به ابزارهای پرداخت و به روزرسانی ظرفیت‌های شبکه پرداخت کشور، طرح کهربا را در دستور کار دارد. بر این اساس، مشتریان شبکه بانکی امکان تعریف کارت بانکی فیزیکی خود در برنامک‌های هوشمند مبتنی بر تلفن همراه را دارند.

جزئیات روش جدید پرداخت پول با موبایل بدون کارت بانکی | کارت‌های بانکی حذف می شوند؟

قمری‌وفا ادامه داد:‌ با طرح کهربای بانک مرکزی، امکان انجام تراکنش‌های خرید با استفاده از نسخه الکترونیکی ایمن کارت‌های بانکی و استفاده از آن‌ها به جای کارت‌های فیزیکی بانکی روی دستگاه‌های پایانه فروشگاهی مجهز شده، مطابق با آخرین فناوری و استانداردهای روز میسر شده است.

به گفته مدیر روابط عمومی بانک مرکزی،‌ هم‌اکنون ۶ بانک کشاورزی، تجارت، ملت، ملی، آینده و صادرات تحت پوشش بوده و تعداد بانک‌های این طرح در حال افزایش است.

پیش از این محرمیان، معاون فناوری های نوین بانک مرکزی گفته بود: در طرح کهربا، این امکان فراهم شده تا اطلاعات کارت های بانکی که الان به صورت فیزیکی در اختیار افراد است در گوشی تلفن همراه افراد در قالب یک اپلیکشن ثبت شود و فرد در هنگام خرید وقتی به فروشگاه مراجعه می کند گوشی تلفن همراه فرد تبدیل به هر یک از کارت های بانکی وی می شود.

وی اضافه کرد: کافی است یکی از کارت ها به صورت پیش فرض انتخاب شود و پس از باز شدن قفل گوشی تلفن همراه بارکد خوان مقابل گوشی قرار گیرد و پول کالای خریداری شده جابه جا ‌شود.

کد خبر 845089 برچسب‌ها خبر مهم بانک بانک مرکزی خرید آنلاین موبایل

دیگر خبرها

  • بانک‌هایی که بیشترین سود سپرده را می‌دهند
  • بانک مرکزی: پرداخت با گوشی به جای کارت بانکی در ۶ بانک کلید خورد
  • بانک مرکزی: طرح «کهربا» با ۶ بانک آغاز شد
  • طرح «کهربا» با ۶ بانک آغاز شد
  • خبر جدید بانک مرکزی درباره حذف کارت‌های بانکی/ از این پس با این روش خرید کنید
  • چگونه موبایل جایگزین کارت‌های بانکی می شود؟ | جزئیات اجرایی شدن طرح کهربا در۶ بانک
  • سود سپرده های بانکی در سال ۱۴۰۳
  • نرخ بهره بین بانکی در سال جدید کاهش یافت
  • تصمیمات جدید بانک مرکزی به بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات
  • دستور جدید بانک مرکزی به بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات خرد