Web Analytics Made Easy - Statcounter

هشتمین جشنواره منطقه ای قصه‌گویی نهاد در خراسان‌رضوی با معرفی نفرات برگزیده به کار خود پایان داد. ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۸ استانها خراسان رضوی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، هشتمین جشنواره منطقه‌ای قصه‌گویی نهاد در خراسان رضوی با حضور مهدی رمضانی معاون توسعه کتابخوانی و ترویج کتابخوانی؛ هادی آشتیانی، مدیرکل فرهنگی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و مدیران کل کتابخانه‌های عمومی استان‌های خراسان‌جنوبی، شمالی، سیستان و بلوچستان، یزد و مازندران و جمعی از قصه‌گویان و قصه دوستان 4 استان کشور، با معرفی قصه‌گویان برگزیده به کار خود پایان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان‌رضوی در این مراسم اظهار داشت: در این جشنواره 40 نفر از کتابداران قصه گو از استان‌های خراسان شمالی، رضوی، جنوبی و استان سیستان و بلوچستان حضور داشتند.

حجت‌الاسلام علی‌اکبر سبزیان افزود: کتابداران قصه گو در این جشنواره طی دو روز به قصه گویی پرداختند و در نهایت با داوری توسط سه داور منتخب نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزیدگان مشخص و معرفی شدند.

کتابخانه عمومی در 4 شهر استان گلستان احداث می‌شوددومین طرح ملی کتابخانه‌گردی در گیلان اجرا می‌شود‌انجمن خیران کتابخانه‌ساز باید در استان گلستان راه‌اندازی شود

وی ادامه داد: قصه گویی یک فن و هنر است و این فن و هنر از مناسبترین راهکارها برای مانوس کردن کودکان با کتاب و کتابخوانی است. یکی از ثمرات و نتایج برگزاری این جشنواره آموزش کتابدارانی است که مهارت قصه گویی را آموخته‌اند و در کتابخانه‌ها از این هنر خود استفاده خواهند کرد.

معاون توسعه کتابخوانی و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز در این مراسم با اشاره به استقبال کتابداران کتابخانه‌های عمومی کشور از جشنواره قصه گویی گفت: این جشنواره زمینه بروز و شکوفایی هنر کتابداران کتابخانه‌های عمومی کشور در زمنه قصه و قصه گویی بود.

مهدی رمضانی ادامه داد: در همین راستا در سال جاری مقدمات برگزاری جشنواره نمایش خوانی آماده و در سال آینده برگزار خواهد شد. نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با برنامه‌ریزی و بررسی ایده‌های مناسب تلاش کرده است تا با استفاده از خلاقیت‌ها و هنر کتابداران کتابخانه‌های عمومی کشور زمینه ارتقا میزان مطالعه و توریج فرهنگ کتاب و کتباخوانی را فراهم کند.

در ادامه این مراسم بهرام شاه محمدلو با نام هنری "آقای حکایتی" به عنوان مهمان ویژه مراسم با اشاره به تغییرات زمانه و شرایط اجتماعی و نفوذ فناوری‌های روز و ابزارهای ارتباطی و سرگرمی بر لزوم به‌روز کردن قصه‌ها و استفاده از شیوه‌های کاربردی، نوین و اثرگذارتر برای ایجاد جذابیت و اثرگذاری بهتر قصه بر کودکان تاکید کرد.

شاه محمد لو گفت: پایین بودن سرانه کتابخوانی و عدم آشنایی کافی کودکان و بزرگسالان با کتاب و مطالعه از مشکلات امروز جامعه است. متولیان کتابخوانی در جامعه باید راه‌هایی را پیدا کنند که از طریق قصه‌ها کودکان، نوجوانان و جوانان را با ادبیات، سنت‌ها و آیین‌ها، هنر، تاریخ و حتی علم آشنا کنند.

این قصه گوی محبوب مردم به تاثیرگذاری قصه‌ها بر فرهنگ جامعه تاکید کرد و به کتابداران قصه گوی کتابخانه‌های عمومی گفت: مطالعه و کتابخوانی رمز موفقیت قصه گو است و بچه‌ها در هر لحظه و هر جا با شنیدن  قصه ابراز احاسات می‌کنند و در واقع  قصه‌هایی که برای بچه‌ها تعریف می‌شود قصه زندگی  است به خاطر اینکه آنچه می‌گوییم در زندگی ما اتفاق افتاده و همه ما تا به حال هزاران هزار قصه گفته‌ایم.

شاه محمدلو ادامه داد: بر اساس زندگی روزمره و تحولات و دگرگونی‌ها این قصه گو است که باید انرژی خوب قصه گفتن را داشته باشد.

همچنین در ادامه این مراسم، غلامعلی کیومرثی داور جشنواره قصه گویی اظهار داشت: هنر قصه گویی قدرت شگرفی دارد و به همین دلیل در حافظه ملت‌ها به جا مانده است.

وی افزود: قصه‌گو با ابزار وجودی خود چون لحن و کلام، قصه‌اش را نقل قول می‌کند و مخاطب تحت تاثیر قصه قرار می‌گیرد. قصه‌گوها باید در تعریف قصه خود به این نکته توجه داشته باشد که ساختار قصه جابجا نشود و با توجه به قومیت‌های محلی برای همه مخاطبان قابل فهم باشد و به راحتی از زبان بدن خود استفاده کند.

انتهای پیام/ ز

R41347/P/S6,1188/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۸۹۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور رئیس‌ جمهور برای اختصاص ۲۰۰ خودرو به کتابخانه سیار

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، گفت: بر اساس دستور اخیر رئیس‌ جمهور، ۲۰۰ خودرو جهت اختصاص به کتابخانه سیار در نظر گرفته شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، مهدی رمضانی بعد از ظهر امروز در نشست با اصحاب رسانه که در سالن جلسات کتابخانه امام خامنه‌ای در این شهر برگزار شد، از وجود 3800‌ کتابخانه در کشور خبر داد و اظهار داشت: از این تعداد یک هزار کتابخانه مشارکتی و خصوصی و مابقی زیر نظر نهادها است.

وی با اشاره به اینکه از لحاظ تعداد کتابخانه‌ها و دسترسی جزو 20 کشور برتر دنیا هستیم، گفت: در منطقه جایگاه اول، در آسیا جزو 5 کشور نخست و در جهان اسلام نیز وضعیت خوبی داریم.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با بیان اینکه در دنیا کنابخانه‌ها همچون در چین دولتی و در اروپا مردمی اداره می‌شود، تصریح کرد: در کشور خودمان نیز نهاد غیرعمومی دولتی هستیم تا بلکه بتوانیم از ظرفیت خیرین و مردم استفاده کنیم، کما انیکه اکنون نیز نقش ویژه‌ای دارند.

وی با اشاره به اینکه سیاست دولت اتمام پروژه‌های نیمه تمام است، افزود: در این دولت بسیاری از پروژه‌ها و کتابخانه‌ها که از دولت قبل ناتمام مانده بود، تکمیل شد.

رمضانی "دسترسی آسان و برقراری عدالت فرهنگی" را شعار دولت خواند و بیان کرد: راه‌اندازی کتابخانه‌های سیار یکی از زمینه‌های تحقق این هدف است، ابتدای دولت 26 کتابخانه سیار در کشور وجود داشت که اکنون به 50 کتابخانه رسیده است.

عضویت 10 میلیون نفر ایرانی در کتابخانه‌ها

وی با اشاره به اینکه 10 میلیون نفر از جمعیت کشور عضو کتابخانه‌ها هستند، اما کمتر از 3 میلیون نفر تراکنش دارند، عنوان کرد: اخیرا بر اساس دستور رئیس‌ جمهور مقرر شده که 200 خودرو به این حوزه اضافه و بعد از تجهیز شدن، به صورت سیار در اختیار مردم قرار گیرد.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از پیگیری اختصاص زنگ مطالعه ویژه دانش‌آموزان خبر داد و خاطرنشان کرد: این طرح ابتدا به صورت منطقه‌ای و سپس به صورت کشوری اجرا خواهد شد، د این زنگ مهارت خواندن و سیر مطالعاتی دنبال می‌‌شود.

وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون 700 محفل در کشور در حال فعالیت است،بیان کرد: امکان دسترسی مردم به کتابخوانی بیشتر خواهد شد.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در پایان با عنوان به اینکه  10 شهر استان فاقد کتابخانه است، یادآور شد: نهاد کتابخانه‌ها ردیف بودجه اعتباری برای احداث مکان ندارد که امیدواریم دستگاه‌های دیگر ما را همراهی کنند.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • کتابخانه‌های سیار در کشور توسعه می‌یابد + فیلم
  • کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند
  • توسعه کتابخانه‌های سیار و ایجاد زنگ کتابخوانی در مدارس کشور
  • طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است/ بی مهری نسبت به کتابخانه‌های عمومی کردستان
  • توسعه کتابخانه‌های سیار در دستورکاراست/ایجادزنگ کتابخوانی درمدارس
  • دستور رئیس‌ جمهور برای اختصاص ۲۰۰ خودرو به کتابخانه سیار
  • اجرای طرح کتابخانه‌ بدون کتاب در کشور/۱۰شهر کردستان فاقد کتابخانه
  • احداث کتابخانه در10 شهر استان در آینده ای نزدیک
  • شبکه کتابخانه‌ای ایران جزو ۲۰ کشور اول دنیا است
  • افزایش شاخص‌های کتابخانه‌ای در ۲ سال گذشته