Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، پیام جوادیان در نشست خبری که ظهر سه‌شنبه در سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری قم برگزار شد، با اشاره به تعداد پارک یا بوستان‌های شهر قم، اظهار کرد: در سال ۱۳۹۴ تعداد پارک یا بوستان‌های شهری در قم تنها ۲۷۷ عدد بود ولی این رقم در بهمن‌ماه سال ۹۷ به ۳۵۰ پارک یا بوستان شهری رسید.

وی همچنین از وجود ۱۳ پارک دیگر در قم خبر داد و گفت: این پارک‌ها مقرر شده بود تا پایان سال ۹۷ به بهره برداری برسد اما افزایش ناگهانی قیمت‌ها مانع از بهره برداری در زمان مقرر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری قم ادامه داد: ۱۳ پارک یاد شده که امسال به بهره برداری نرسید در سه ماه نخست سال ۹۸ به بهره برداری می‌رسد.

وی با مقایسه سرانه فضای سبز قم در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۴ گفت: سرانه فضای سبز قم نسبت به هر شهروند ۱۵،۱ در سال ۹۴ بود که این سرانه در زمان کنونی به ۱۹،۳۹ در زمان کنونی رسیده که نشان از افزایش حدود ۴ مترمربع به ازای هر نفر نسبت به سه سال گذشته دارد.

جوادیان همچنین به سرانه جنگلی قم به ازای هر شهروند قمی اشاره و بیان کرد: سرانه جنگلی هر شهروند در سال ۹۴ معادل ۳،۳۶ بود که این رقم در سال ۹۷ به ۴،۳۶ رسید.

وی با تأکید بر اینکه برای افزایش یک دهمی بوستان‌ها در قم با مشکلات جدی مواجه هستیم، تصریح کرد: باید برای افزایش بوستان‌ها و پارک‌ها باید بیشتر تلاش شود تا به رقم مطلوب در سرانه شهری که معادل بالای ۶ متر است برسیم.

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری قم در بخش دیگری از سخنان خویش از ساخت بزرگترین شهربازی در قم خبر داد و گفت: عملیات ساخت و تکمیل این شهر بازی آغاز و تعدادی دستگاه نیز به محل مورد نظر منتقل شده است.

وی با اشاره به اینکه عملیات محوطه سازی این شهربازی توسط شهرداری انجام می‌شود، بیان کرد: نصب دستگاه‌ها و بهره‌برداری از این شهربازی توسط یکی از شرکت‌های خصوصی که فعالیت ملی در زمینه ساخت شهربازی دارد، انجام می‌شود.

جوادیان همچنین از ساخت دریاچه مصنوعی در این شهربازی خبر داد و عنوان کرد: در این دریاچه آب نمای تصادفی تعبیه شده که برای شهروندان بسیار جذاب است.

وی مشکل کم آبی در قم را مورد اشاره قرارداد و گفت: دریاچه مصنوعی ذکر شده به گونه‌ای ساخته می‌شود که هدر رفت آب را به دنبال نداشته باشد.

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری قم اضافه کرد: ساخت کمپینگ بزرگ قم نیز در دستور کار قرار گرفته که این کمپینگ با ظرفیت اسکان ۴ هزار نفر را دارد.

پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی پارک کوهستانی در قم

وی از دیگر پروژه‌های شاخص قم را ایجاد پارک کوهستانی در جنوب شهر ذکر کرد و گفت: این پروژه که به میزان هزار هکتار است از میدان مفید بوستان کوثر آغاز و تا جمکران ادامه دارد و قیمت‌های جلو و پشت کوه دو برادران را نیز در بر می‌گیرد.

جوادیان ادامه داد: این پروژه با پیشرفت ۷۰ درصدی مواجه بوده و ۳۰ درصد دیگر آن نیز در حال اجرایی شدن است.

وی همچنین از ساخت بوستان زائر حدفاصل بلوار آیت الله بروجردی خبر داد و بیان کرد: محوطه سازی این پروژه انجام شده است و اگر در سال‌های آینده شهرداران دیگری هم بیایند این پروژه را ادامه می‌دهند.

مدیرعامل سازمان پارک‌ها ۰و فضای سبز شهرداری قم ادامه داد: در این بوستان، تله کابین، ترن، رینگ پیاده روی و پیست دوچرخه سواری دیده شده است.

وی با اشاره به دیگر امکانات بوستان هزار هکتاری اشاره و بیان کرد: این بوستان به موزه دفاع مقدس، باغ خاطره‌ها، موزه جانوران و کلیه ملزومات شهروندی مجهز است.

مشکلات پارک‌ها و شهربازی‌های قم

جوادیان در بخش دیگری از سخنان خویش به مشکلات برخی پارک‌ها و شهربازی‌های سطح شهر اشاره و ابراز کرد: بوستان ۷۲ تن قرار داد اجاره‌ای به مدت ۳۰ سال با شهرداری و بنیاد کوثر داشت که برج ۸ سال ۱۳۹۶ این قرار داد به پایان رسید و با توجه به اینکه تمایلی برای ادامه نداشتند این پارک را رها کرده بودند.

وی همچنین وضعیت شهربازی بوستان علوی را مورد توجه قرار داد و گفت: قرارداد شهرداری با بخش خصوصی در سال ۹۴ به پایان رسید و از تخلیه امتناع می‌کردند که با حکم قضائی تخلیه و مناقصات آن صورت گرفته است.

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری قم اضافه کرد: شهربازی بوستان علوی زودتر از سایر شهربازی‌ها در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد.

وی به آخرین وضعیت پارک سالاریه نیز اشاره و بیان کرد: دادستان به موضوع پارک سالاریه ورود کرده و دستور قضائی برای حفظ درختان موجود پارک سالاریه داده شده است. همچنین دادستان دستور داده که نسبت به کاشت درختان جدید در این پارک اقدام شود.

جوادیان اضافه کرد: قائم مقام شهرداری قم تاکنون دو بار با رئیس دانشگاه مربوطه در تهران مذاکره کرده و دانشگاه امام صادق (ع) قول مساعد در این زمینه داده شده؛ اما تاکنون اقدام عملی صورت نگرفته است.

وی با اشاره به پیشنهادات شهرداری به دانشگاه امام صادق (ع) در مقابل باغ سالاریه گفت: پیشنهاداتی مبنی بر تحویل زمینی در کنار باغ سالاریه همراه با دادن پروانه ساخت و زمینی در بلوار پیامبر اعظم (ص) به دانشگاه امام صادق شده (ع) داده شده اما این دانشگاه با شهرداری مساعدت نمی‌کند.

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری قم خاطرنشان کرد: شهرداری به مالکان باغ سالاریه مجوز و پروانه ساخت و ساز نخواهد داد.

کد خبر 4560155

منبع: مهر

کلیدواژه: قم شهرداری قم شهربازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۹۵۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش شهرداری به قطع درختان بوستان ستارخان

روابط عمومی شهرداری منطقه ۲ تهران درباره شایعه قطع درختان در بوستان ستارخان توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش همشهری آنلاین، در بخشی از این خبر آمده است: «به‌گفته شاهدان، شهرداری حتی از نصب یک تابلو یا بنر برای اطلاع‌رسانی به شهروندان در این خصوص هم دریغ کرده است تا حساسیتی در ساکنان محله ایجاد نکند. صرفا نصب داربست و خط‌کشی برای خاک‌برداری و اجرای پروژه‌ای نامشخص انجام گرفته است.»

سیاسی‌کردن درختان

در همین رابطه مهدی بابایی، عضو کمیسیون محیط‌زیست شورای شهر، با انتقاد از تلاش برای سیاسی‌کردن درختان شهر تهران گفت: «این شائبه را که آقای زاکانی با درختان مشکلی دارد قبول ندارم و منتقدان قصد سیاسی‌کردن ماجرا را دارند. برای جابه‌جایی درخت، درخواست‌ها به کمیسیون ماده۷ ارجاع می‌شود و باید از این طریق این موضوع را پیگیری کنیم. با وجود این الان فصل جابه‌جایی درخت تمام شده است و علت این موضوع روشن نیست.»

کاشت ۴هزار هکتار درخت در سال گذشته

بابایی با اشاره به آمار و ارقام مربوط به کاشت درخت توسط شهرداری تهران در سال گذشته افزود: «شهرداری تهران در سال گذشته ۴هزار هکتار درخت کاشت. وقتی ۴هزار هکتار درخت‌کاری فقط در یک سال در پایتخت انجام می‌شود، این را که شهردار تهران با درختان مشکل دارد قبول نمی‌کنم.

عضو کمیسیون محیط‌زیست شورای شهر در ادامه تاکید کرد: «باید موضوع را بررسی کرد و اینکه عکسی بفرستند و از موضوعی خبر بدهند، دلیلی برای قطع درختان نیست.»

جابه‌جایی مخزن آب، نه قطع درختان

برخلاف خبرسازی صورت‌گرفته حتی یک درخت هم در این بوستان قدیمی و پررفت‌وآمد شهر تهران قطع یا جابه‌جا نشده است؛ اما اصل ماجرا چیست؟

قرار است در هر کدام از مناطق ۲۲گانه شهر تهران یک بوستان دوستدار کودک ایجاد شود که در همین رابطه منطقه۲ و بوستان ستارخان به‌عنوان طرح پایلوت انتخاب شده است و قرار شده پارک ستارخان با نصب برخی تجهیزات و المان‌ها به نخستین بوستان «دوستدار کودک» تبدیل شود. در همین راستا یکی از آسیب‌هایی که در این پارک شناسایی شده، مخزن آبی به عمق ۲متر است که در وسط میدان بوستان قرار گرفته و نیاز به جابه‌جایی دارد.

در پی انتشار خبری در برخی رسانه‌ها و فضای مجازی مبنی بر قطع درختان بوستان ستارخان، مهدی بابایی، عضو شورای شهر تهران توضیح داد که شهرداری قصد دارد در این منطقه مخازن بتنی آب قطره‌ای نصب کند و به همین منظور در این بوستان حصارکشی شده و اطمینان داد که درختی قطع و جابه‌جا نشده است.

حصار کارگاهی بوستان ستارخان برای جلوگیری از بروز حوادث ناگوار است

همچنین روابط عمومی شهرداری منطقه ۲ نیز در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که پیرو پیام منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی تحت عنوان قطع درختان بوستان ستارخان، ضمن تشکر از حساسیت و احساس مسئولیت شهروندان به اطلاع می‌رساند، اقدامات اجرایی در بوستان ستارخان به دنبال طرح مصوب احداث بوستان دوستدار کودک، با تغییر در طراحی و کارکرد المان‌های موجود در حال انجام است.

بنابر اعلام روابط عمومی شهرداری منطقه ۲؛ در باز طراحی بوستان، احداث مخزن آب بتنی دفنی در بخشی از فضای مازاد بوستان پیش بینی شد که این طرح با هدف افزایش ایمنی بوستان برای گروه مخاطب و بهینه کردن مصارف منابع آبی با رعایت کلیه ضوابط اعم از حفظ و نگهداری درختان و عرصه‌های فضای سبز دردستور کار قرار گرفت. از این رو نصب حصار کارگاهی به منظور حفظ حریم کارگاه و جلوگیری از بروز حوادث ناگوار صورت گرفته و هیچ یک از درختان داخل حصار جابجا یا قطع نمی‌شود.

بر اساس اعلام روابط عمومی مدیریت شهری منطقه ۲ پایتخت؛ پس از احداث مخزن، حصار مربوطه جمع آوری و مجدد در فضای بوستان در اختیار شهروندان محترم قرار خواهد گرفت.

دیگر خبرها

  • فیلم| ساخت بزرگترین سد و نیروگاه در سریلانکا به دست مهندسان ایرانی
  • ماجرای دیده شدن چند شغال در پارک لویزان چیست؟ | واکنش سازمان پسماند شهرداری نسبت به این اتفاق
  • هتل در بوستان‌های جنگی تهران احداث می‌شود؟
  • جریمه قطع درختان صرف ساخت ۲۰ بوستان جدید در تهران می شود
  • جزئیات جدید از احداث هتل در بوستان‌های جنگی تهران
  • خیز شهرداری برای ساختن ۴ هتل در بوستان‌های تهران
  • ساخت هتل در بوستان‌های تهران، هنوز قطعی نیست
  • واکنش شهرداری به قطع درختان بوستان ستارخان
  • بهترین مسیرهای پیاده‌روی تهران کدام‌اند؟
  • پارک آبی شیراز، بزرگترین پارک آبی کشور