Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ بخش مطالعات اجتماعی رایزنی فرهنگی سفارت ایران در آلمان در گزارشی در این باره آورده است: کارناوال یک رژه همگانی شاد در خیابان است که عمدتاً با پوشیدن لباس‌ها و گریم‌های خاص و حرکات موزون خیابانی همراه است. کارناوال بیشتر متعلق به فرهنگ رومی ـ کاتولیک است و کمتر عنصرهای پروتستانی را در خود داشته است؛ اما امروزه با جهانی شدن فرهنگ‌ها و آشنایی بیشتر مذاهب با هم دست خوش تغییراتی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جشن در بیشتر کشورهای اروپایی برگزار می‌شود.

اجرای مناسک مذهبی

در عموم اوقات گروه‌هایی از ادیان مختلف با موضوعات مذهبی برای اجرای آئین‌ها و مناسک خود در کارناوال شرکت می‌کنند. تأثیر این رویداد در تغییر نگرش جامعه مسلمانان مقیم آلمان که با سرمایه‌گذاری گسترده برپا کنندگان کارناوال‌ها برای پیوستن به این جشن شادمانی عمومی روبرو شده‌اند، بدون شک طی دهه آینده یکی از مباحث چالش برانگیز جامعه مسلمانان مقیم اروپا با مرکزیت بزرگ‌ترین بسته جمعیتی در آلمان خواهد شد.

امری که اگر راهکاری برای آن تمهید نشود، بی شک می‌تواند هم به افول ارزش‌ها و ساده سازی مضامین و باورهای دینی بیانجامد و هم زمینه تنش‌های و واکنش‌های مسلمانان غیر اروپایی را در کاربرد نمادهای مذهبی آنان در مراسمی که به شدت با ارزش‌های غربی و رفتارهای مدرن آمیخته است، رقم بزند.

ضرورت مشارکت هوشمندانه مسلمانان

از سوی دیگر، باید توجه داشت مشارکت هوشمندانه در این رویدادها از سوی جامعه مسلمانان، آن هم با اختصاص یک برنامه خاص مسلمانان به شرطی که درست برنامه ریزی شود می‌تواند بخش قابل توجهی از تأثیرات سیاست‌ها و تبلیغات اسلام ستیزانه را از میان بردارد، امری که کمتر مورد عنایت جامعه مسلمانان آلمان است تا با ابتکاری خودجوش مانع آلودگی فضای این برنامه با اقتضائات جامعه غربی شده و در عین حال در همدلی و همنوایی با فضای اجتماعی از ابزارهای رایج برای معرفی وجوه شاد و پر نشاط در قلمرو اندیشه اسلامی سود جویند.

«توبا اسیک» که یک معلم مسلمان در آلمان است و به گفته خودش همه ساله در کارناوال شرکت می‌کند درباره موضوعات مذهبی در کارناوال می‌گوید: «من با این موضوع مشکلی ندارم. خداوند در هر مذهبی یک نام مشخصی دارد اما تمام این نام‌ها یک موجودیت را القا می‌کند. این موضوع برای من جالب است حتی اگر این موضوع در کارناوال به صورت طنز نمایش داده شود. چراکه خداوند بسیار بزرگ تر از سطح ادراک ماست.  اما توهین به مقدسات و عقاید دیگران قابل قبول نیست. در سال‌های گذشته در یکی از کارناوال ها شوخی با پیامبر اسلام (ص) انجام شد که به هیچ وجه کار درستی نبود. زیرا پیامبر اسلام (ص) برای مسلمانان خط قرمزی محسوب می‌شود که عبور از آن موجبات خشم و دلشکستگی آنان را فراهم م‌ کند.» البته لازم به ذکر است که بسیاری از مسلمانان با بخش اول سخنان اسیک نیز مخالفند و نمایش چهره‌ای طنزآمیز از خداوند را کاری غلط می‌دانند.

در شهر دوسلدورف آلمان برای اولین بار ماشینی با نام« Toleranzwagen » با موضوع مذاهب در آلمان در رژه کارناوال شرکت کرد که یک نماینده از مسلمانان، یهودیان، کاتولیک ها و پروتستان‌ها در آن حضور داشت که چهره هر کدام با یک بینی قرمز نقاشی شده بود. دالینیک درکوی نماینده مسلمانان دوسلدورف در مورد این ماشین می گوید: :«دیدن این چهار مذهب با چهره هایی شاد و خندان در کنار هم از سوی مردم بسیار خوشایند بود و سیگنال های مثبتی دریافت شد. این کاروان به نوعی به اسلام هراسان و یهودستیزان پیام داد که جایی برای ترس و دوری از هم وجود ندارد، چراکه مذاهب در آلمان قابل احترام، دوست و تحت حمایت می باشند.»

در سراسر آلمان کاروان‌های مسلمان در کارناوال شرکت می‌کنند که حضور برخی از آنان حاشیه‌هایی به دنبال دارد. در براون اشوایگ واقع در ایالت نیدرزاکسن آلمان در رژه کارناوال یک کاروان از مسلمانان شرکت داشت که در آن فردی با لباس شیوخ عرب همراه با یک رقصنده حضور داشتند. حضور این رقصنده در کاروان مسلمانان انتقادات فراوانی را از سوی مسلمانان برانگیخت. اما مسئولین این کاروان دلیل خود را برای حضور این زن تعلق نوع رقص و پوشش وی به فرهنگ عرب عنوان کردند.

متین اصلان مسلمان اهل ترکیه که در کاروان ذکر شده با لباس شیوخ عرب حاضر شده بود، می‌گوید: «مسلمانان مهاجر حتماً باید در جامعه آلمان به صورت پویا حضور داشته باشند. در خانه ماندن و تمام امور را از طریق رسانه دنبال کردن و انتقاد داشتن به همه امور کار درستی نیست. مسلمانان می باید هرچه سریعتر در جامعه آلمان ادغام شوند». بسیاری از مسلمانان با صحبت‌های اصلان موافق نیستند و حرف‌های او را عقاید شخصی وی قلمداد می‌کنند و انتقاد به مسائلی را که با اعتقادات قلبی آنان در تضاد است، وظیفه خود می‌دانند.

پایبندی به اعتقادات در شادی‌ها

به هر حال بسیاری از مسلمانان کارناوال را همراه با مردم آلمان جشن می‌گیرند حتی با وجود محدودیتی که در مصرف الکل دارند. همانطور که مشخص است الکل بخش جدایی ناپذیر از جشن‌ها و مراسم مختلف مردم آلمان است. اما برخی مسلمانان نیز با این وجود در اینگونه برنامه‌ها شرکت کرده و با پایبندی به عقاید خود در شادی جامعه حاضر و در آن شریک می‌شوند. البته باز هم هستند مسلمانانی که به طور کلی از حضور در این مراسم که مخصوصاً مصرف الکل در آن رایج است، اجتناب می‌کنند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا آلمان کارناوال اسلام ستیزی قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۰۱۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور پررنگ ارتش آلمان در رزمایش «ارابه غول‌پیکر» بیخ گوش روسیه!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، آلمان با بیش از ۳هزار نیرو در رزمایش‌های بزرگ ناتو در ماه مه ۲۰۲۴ که از امروز در لیتوانی و در مجاورت مرز روسیه آغاز شده است، شرکت خواهند کرد.

این رزمایش‌ زیرمجموعه رزمایش‌های بزرگ «مدافع ثابت‌قدم ۲۰۲۴» است که از اواخر ژانویه آغاز شد. لیتوانی با منطقه «کالینینگراد» روسیه و متحد نزدیک این کشور یعنی بلاروس، مرز مشترک دارد.

برلین در اقدامی جداگانه، اوایل ماه جاری روند پیاده‌سازی برنامه‌ خود جهت استقرار دائمی یک تیپ زرهی مجهز را در لیتوانی آغاز کرد. مسکو این برنامه را تهدید و نیازمند اتخاذ «تدابیر ویژه» توصیف کرده است.

رزمایش ارابه‌ غول‌پیکر(Grand Quadriga۲۰۲۴) که قرار است تا پایان ماه مه به اتمام برسد، با مشارکت ۲۰۰ فقره ادوات و تسلیحات سنگین ارتش آلمان از جمله تانک‌های لئوپارد و پوما و همچنین خودروهای زرهی باکسر برگزار خواهد شد. ارتش لیتوانی پنجشنبه هفته گذشته در بیانیه‌ای نوشت که «محوریت این رزمایش جابه‌جایی دو لشکر از مرکز به شرق اروپا خواهد بود.»

کد خبر 6086557

دیگر خبرها

  • برگزاری سفر راهیان نور جامعه ورزش کشور در خوزستان
  • حضور پررنگ ارتش آلمان در رزمایش «ارابه غول‌پیکر» بیخ گوش روسیه!
  • اعزام ۵۵ ایثارگر زنجانی به سفر معنوی حج تمتع
  • اعزام ۵۵ ایثارگر زنجانی به سفر معنوی حج
  • خوزستان میزبان کاروان راهیان نور جامعه ورزش کشور
  • هوش مصنوعی فرصتی مهم در توسعه و پیشرفت است
  • برگزاری جشنهای دهه کرامت در استان کرمانشاه
  • اسلام به زودی بزرگترین دین در فرانکفورت می‌شود
  • مجسمه بکن‌باوئر در محوطه ورزشگاه بایرن نصب می‌شود
  • نگرانی از حضور صلواتی دانشجویان در دانشگاه فنی و حرفه‌ای/ دانشگاه علمی کاربردی با دانشگاه فنی و حرفه‌ای ادغام می شود؟